Figafiga Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 PUSZEK [FONT=Arial]Puszek błąkał sie po Osiedlu Bratkowice w Łowiczu dokarmniany przez okolicznych mieszkańców,aż któregoś dnia wpadł pod samochód tak nieszczęśliwie,że przywieziono go do schroniska, po interwencji policji, z rozległą raną na grzbiecie i całkowicie zerwana skórą.Miejsce po ranie do tej pory nie porosło siercią i Puszek ma widoczne puste miejsce.Puszek ma około 8-10 lat i musiał dośc długo błąkać sie samotnie jego sierść jest bowiem bardzo zaniedbana,połamana i matowa.Puszek był pewnie kiedyś puszysta kulką ale teraz jest już starym psem o którego nikt nie pyta.Puszek siedzi w boksie razem z dwoma innymi psami,kiedy odwiedzajacy podchodzą do boksów Puszek nie podchodzi do krat siedzi nadal odwrócony tyłem i tylko czasami odwraca się obserwując co sie dzieje.Piesek jest smutny ,wycofany i nie szuka kontaktu ani z psami ani z ludzmi.Piesek jest wykastrowany.,Jest także po operacji tzw.trzeciej powieki.Czeka go jeszcze prawdopodobnie operacja drugiego oka.Puszek jest wielkości dużego pekińczyka.Pracownicy schroniska mówią,że jest nieufny i nie nawiązuje z nimi kontaktu.Piesek tylko raz podszedł do krat boksu,kiedy po długim przywoływaniu go podałam mu kawałek kiełbasy.Piesek potrzebuje domu jedgo zachowanie pokazuje,że powoli ogarnia go rezygnacja.Pomóżmy Puszkowi znależć dom takie pieski powinny siedzieć w domu na kolankach swojej pani! dalsze zdjęcia potem wstawię, drugi komputer mam rozłączony z powodu remontu [/FONT] Quote
nika28 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Jakie cudeńko malutkie... :-( Czekam na więcej zdjęć ! Quote
Owieczka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 śliczny jest. Może to taki typ włóczykija i zamkniety ma straszna deprechę... ;( 1 Quote
mamanabank Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 nie, raczej nie, to starszy psiak, nie walczy o swoje tylko tak siedzi i patrzy, na włóczykija nie wygląda, jest mały i okrągły i najbardziej lubi siedzieć. Quote
Owieczka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 mamanabank napisał(a):nie, raczej nie, to starszy psiak, nie walczy o swoje tylko tak siedzi i patrzy, na włóczykija nie wygląda, jest mały i okrągły i najbardziej lubi siedzieć. No tak, mógłby sobie siedziec ale w ciepłym domku na ciepłym kocyku ;( Quote
Romka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Puszek w sobotę nie pozwolił wyprowadzić się z boksu!Trzeba będzie sprawdzić co tego jest przyczyną!Wprawdzie siedzi całymi dniami i nie podchodzi do krat boksu ale kiedy dałam mu kiełbaski podszedł do mnie!Spróbujemy wyprowadzić go na smakołyk! Quote
Owieczka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Romka napisał(a):Puszek w sobotę nie pozwolił wyprowadzić się z boksu!Trzeba będzie sprawdzić co tego jest przyczyną!Wprawdzie siedzi całymi dniami i nie podchodzi do krat boksu ale kiedy dałam mu kiełbaski podszedł do mnie!Spróbujemy wyprowadzić go na smakołyk! Spróbujcie może w szelkach to czasem pomaga. Może on nie ma pojęcia co to jest smycz ? Quote
Romka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Spróbujemy w szelkach i z kiełbaska może sie uda! Quote
Figafiga Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 nie ma więcej, bo nie ma sensu robic takich samych jak siedzi obok krat trzeba go wziąśc na spacer. Quote
Figafiga Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 mam trochę zdjątek na komputerze, ale jest rozłączony Quote
Romka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Figafiga napisał(a):mam trochę zdjątek na komputerze, ale jest rozłączony Wiedziałam Figuś ,że masz zdjęcia tak coś kojarzyłam! Quote
kajkoowa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Biedaczyzna:( Zapisuję się na watek:( Quote
mamanabank Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Kudłaczek Puszek jest na wątku kudłaczy Quote
Romka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Figuś wrzuć mi zdjęcia Puszka na pocztę ,spróbuję zainteresować Puszkiem panie ze sklepu Intermarche!Była opcja,że jeśli zrobimy mu zdjęcia to szefowa sklepu umieści je na tablicy ogłoszeń sklepu!Figuś myślałam o tych zdjęciach dodatkowych,które masz w komputerze! Quote
Romka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Dziewczyny a może wrzucić Puszka na wątek staruszków? Quote
Romka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Taki był ruch w sobotę w schronisku,że Puszka nie udało się wyprowadzić!Mały siedział jak zawsze w tym samym miejscu i patrzył co się dzieje!Strasznie mi go szkoda! Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 ZApisuję sie na watek...tzreba ratowac tego malucha....wyglada na to, ze coraz bardziej mu źle....:(:( Quote
Owieczka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Biedaczek ... Jemu koniecznie trzeba jakis tymczas załatwić ;( Quote
Romka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Tak Puszek jest straszliwie zrezygnowany! Quote
Romka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 POgadamy o tym z dziewczynami!Dla niego to chyba najlepsze!To przecież staruszek! Quote
Figafiga Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Romka, tamte zdjęcia są fatalne, a co Ty na to, zeby dziś podjechac i wziąść go na spacer i porobic zdjęcia, ja wysiadam na dąbrowskiego, tylko po aparat najpierw bym musiała.Co Ty na to?? Quote
Romka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Figuś jak wiesz bylam dziś w schronisku!Puszek jak zawsze siedzial przy kracie ale jak podeszłam to odwrócił się pyszczkiem do mnie i polizał mnie po palcach!Jak na Puszka to wyczyn niesamowity!Sierść na grzbiecie już mu odrasta po wypadku i nie wygląda tak zle jak ostatnio!Puszek to staruszek!Czy naprawdę nie ma nikogo kto pokocha staruszka? Quote
Recommended Posts