grzenka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Słuchajcie, nie przeczytałam całego wątku- ale co do hoteliku to może ten koło Mielca, jest tam teraz Kaj z Szydłowca, a Yoko100 jeździ często, zna właścicielkę i ma kontakt z psiakami. "[URL="http://www.hotelterier.pl/"]www.hotelterier.pl[/URL] Dla psów do adopcji 9 zł z karmą za dzień, numer 606612957. Nie wiem co prawda czy mają tam doświadczenie z takimi strachulcami ale może warto spróbować. Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 [quote name='Lilmo']O matko :mdleje: To może warto też spróbować u Ani w Brodnicy? Tam też kolejka, ale chyba troszkę krótsza, a cenowo wydaje mi się, że podobnie.[/QUOTE] Zapisałam chłopaków również u Ani. Dużo mniejsza kolejka ale też czekać trzeba !! [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PSA-W-Brodnica-woj-kuj-pom-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom"]HOTEL DLA PSÓW: (Brodnica-woj. kuj.-pom.) Niesiemy pomoc dogomaniackim psiakom![/URL][/B] Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 [quote name='grzenka']Słuchajcie, nie przeczytałam całego wątku- ale co do hoteliku to może ten koło Mielca, jest tam teraz Kaj z Szydłowca, a Yoko100 jeździ często, zna właścicielkę i ma kontakt z psiakami. "[URL="http://www.hotelterier.pl/"]www.hotelterier.pl[/URL] Dla psów do adopcji 9 zł z karmą za dzień, numer 606612957. Nie wiem co prawda czy mają tam doświadczenie z takimi strachulcami ale może warto spróbować.[/QUOTE] Cholibka wszystko tak daleko :cool1:. Mam w głowie jeszcze inny pomysł, ale nie chcę zapeszać [SIZE=1](chodzi o adopcje zagraniczną-a konkretnie do niemiec). [SIZE=2]Może w poniedziałek będę coś wiedziała:roll:[/SIZE][/SIZE] Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Wprawdzie to daleko od Wrześni, ale może warto też zapytać : [URL]http://www.jarsa.ulotka.org/[/URL] Do tego hoteliku pojechali niedawno, po 10 latach pobytu w schronisku w Zabrzu - Kajtuś i Dino. Cena za obydwu wyniosła 600 zł. miesięcznie. Psiaki mają tam pycha roześmiane, na ich wspólnym wątku jest sporo zdjątek.... Quote
lilk_a Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 to sprwadzcie szybciutko to [URL="http://www.jarsa.ulotka.org/"]http://www.jarsa.ulotka.org/ [/URL] może mają miejsca Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Ok zobaczymy co nam zaoferują. Przede wszystkim jakie ceny:p Moja kochana mamuśka zaoferowała deklaracje stałą 10 zł. Może zajrzysz do nas:loveu: Quote
Agata,Sonia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Myślicie,że lepiej je rozdzielić? Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 [quote name='Agata,Sonia']Myślicie,że lepiej je rozdzielić?[/QUOTE] Rozdzielone powinny szybciej dojść do "normalnego stanu", ale wiem, że wydaje się to w takiej sytuacji okrutne :sadCyber: Najważniejsze aby jak naszybciej wyniosły sie ze schronu w bardziej przyjazne miejsce. Quote
Poker Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 serce pęka jak się na nie patrzy.Finansowo teraz nie wspomogę, mam naprawdę dużo zobowiązań.Jest hotelik w pobliżu Lwówka śląskiego.Warunki naprawdę dobre.Obecnie przebywa tam Bilon, zabrany spod sklepu w okolicach Bolesławca. Quote
gonia66 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 CZy ktos w ogole gdzies szuka i pyta o hotelik??Bo my tu sypiemy propozycjami ale tak naparwde nie wiemy, czy w ogole tego hoteliku szukamy...no i prtzede wszystkim kasa....trzeba duzo kasy...mamy niestety na jeden miesiac...a to stanowczo za malo..nie mozemy ryzykowac az tak...na 2 pieski trzeba duzej kwoty...musimy miec chociaz 3/4 deklaracji na oba..czyli ok 450 zł i wtedy mozemy ryzykowac- z 500 zł od Ketunii uzupelniac jakis czas braki(na 3 miesiace starczy)...jak myslicie????CZy jest w ogole jakis konkretny plan dzialania??:)czy idziemy "na zywioł"...(tak tez moze sie udac- nie przecze- nie takie tu cuda widzialam:D) Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dzięki Wielkie, Poker! Sam udział w wątku też bardzo ważny... Czy to ten hotelik? ANIMALS HOTEL - ANNA Zbożowa 1, Lwówek Śląski, woj. Dolnośląskie tel: [URL="callto:661 741 582"]661 741 582[/URL] Ile kosztuje tam jeden miesiąc pobytu Bilona? Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='gonia66']CZy ktos w ogole gdzies szuka i pyta o hotelik??Bo my tu sypiemy propozycjami ale tak naparwde nie wiemy, czy w ogole tego hoteliku szukamy...no i prtzede wszystkim kasa....trzeba duzo kasy...mamy niestety na jeden miesiac...a to stanowczo za malo..nie mozemy ryzykowac az tak...na 2 pieski trzeba duzej kwoty...musimy miec chociaz 3/4 deklaracji na oba..czyli ok 450 zł i wtedy mozemy ryzykowac- z 500 zł od Ketunii uzupelniac jakis czas braki(na 3 miesiace starczy)...jak myslicie????CZy jest w ogole jakis konkretny plan dzialania??:)czy idziemy "na zywioł"...(tak tez moze sie udac- nie przecze- nie takie tu cuda widzialam:D)[/QUOTE] Niestety, masz rację. Sporo osób ma mnóstwo deklaracji, a nam wciąż dużo kasy brakuje... ((( Quote
gonia66 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='UBOCZE']Dzięki Wielkie, Poker! Sam udział w wątku też bardzo ważny... Czy to ten hotelik? ANIMALS HOTEL - ANNA Zbożowa 1, Lwówek Śląski, woj. Dolnośląskie tel: [URL="callto:661 741 582"]661 741 582[/URL] Ile kosztuje tam jeden miesiąc pobytu Bilona?[/QUOTE]Lwowek jest niedaleko ode mnie- jakies 35 km:):)Nawet nie wiedzialam ze tu jest hotelik..zaraz sobie go obejrze jak sie uda..czy ktos ma namiar na link??? Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Nie mogę znaleźć linku i nie wiem, czy oni mają swoją stronę. Poker też pisał(a), że to KOŁO Lwówka, więc nie wiem, czy o ten sam hotelik chodzi... Quote
gonia66 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='UBOCZE']Nie mogę znaleźć linku i nie wiem, czy oni mają swoją stronę. Poker też pisał(a), że to KOŁO Lwówka, więc nie wiem, czy o ten sam hotelik chodzi...[/QUOTE] Pewnie tak...wątpie aby na tym terenie bylo wiecej takich miejsc (tzn w okolicach Lwówka)...ale fajnie byloby wiedziec , zwlaszcza, jesli to super miejsce..:) Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Właśnie o to chodzi, że nie chcemy brać je na żywioł, prawda:razz: Nie wyobrażam sobie sytuacji w której okazało by się, że nie ma kasy to ''wypad z hotelu'' . Te psiaki już tyle siedzą, że dzień czy dwa ich nie zbawi (mam nadzieję) a lepiej rozsądnie wybrać optymalne miejsce. Najłatwiej wziąć psiaka ze schronu, komuś podrzucić (tak jak to Ninka robiła) i umyć ręce. W poniedziałek powinnam wiedzieć czy jest szansa aby pieski lub psiak mogły jechać do domu tymczasowego u mojej znajomej, która już nie raz pomogła nam w trudnej sytuacji mieszkając w Niemczech. Tam by były uczone nowego lepszego życia a w pózniejszym czasie znalazły by swoich ludzi. Jeżeli ta opcja odpadnie :roll:, to albo spróbujemy dać je do hotelu koło wrześni [url]http://www.dalmat.neostrada.pl/[/url] oczywiście trzebaby wynegocjować odpowiednio niższe opłaty, albo dalej będziemy zbierać deklaracje i czekać aż się zwolni któryś z lepszych dogomaniackich hoteli, albo :roll: Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 W każdym razie jest wprawdzie 620 złotych deklaracji jednorazowych, ale tylko 110 złotych stałych, miesięcznych... Jest jeszcze bazarek na wystraszonych chłopaków: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/174458-OBRAZ-KONIA-na-dwa-przeraA-one-psiaki-na-DT-PomA-A-do-5-XII-godz-24-00?p=13575020#post13575020"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1744...0#post13575020[/COLOR][/URL] Kto dołoży więcej??? Każda złotówka się liczy!!! A propos: czy chłopaki mają już swoje imiona? Quote
Bjuta Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ustawiłam 10 zł zlecenia stałego na psiaki. Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ... czyli dzięki Bjucie urosło do 120 złotych deklaracji stałych!!!!!!! Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 [quote name='UBOCZE']W każdym razie jest wprawdzie 620 złotych deklaracji jednorazowych, ale tylko 110 złotych stałych, miesięcznych... Jest jeszcze bazarek na wystraszonych chłopaków: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/174458-OBRAZ-KONIA-na-dwa-przeraA-one-psiaki-na-DT-PomA-A-do-5-XII-godz-24-00?p=13575020#post13575020"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1744...0#post13575020[/COLOR][/URL] Kto dołoży więcej??? Każda złotówka się liczy!!! A propos: czy chłopaki mają już swoje imiona?[/QUOTE] Imiona oczywiscie, że juz maja. Nadała je któraś z dogomaniaczek :evil_lol: Rudy Samsung i Biały Siemens :cool3: Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 [quote name='Bjuta']Ustawiłam 10 zł zlecenia stałego na psiaki.[/QUOTE] Bjuta - dziękujemy :loveu: Quote
UBOCZE Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='ata']Imiona oczywiscie, że juz maja. Nadała je któraś z dogomaniaczek :evil_lol: Rudy Samsung i Biały Siemens :cool3:[/QUOTE] Śmisznie!!! Proszę więc bardzo pokornie: wspomóżmy dwóch kochanych strachulców - Rudego i Białego!!!! Mamy 120 złotych deklaracji miesięcznie. Kto jeszcze dorzuci na naszych bojusów??? Quote
ata Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 [quote name='UBOCZE']Śmisznie!!! Proszę więc bardzo pokornie: wspomóżmy dwóch kochanych strachulców - Rudego i Białego!!!! Mamy 120 złotych deklaracji miesięcznie. Kto jeszcze dorzuci na naszych bojusów???[/QUOTE] UBOCZE, a dlaczego nie nazywasz ich po imieniu ??:ices_bla: Co jest najwazniejsze z chłopakami trzeba pracować. To nie może być hotel w którym psiaki przebywać będą wyłącznie w boksie. To powinien być hotel sprawdzony, a jak na razie wszystkie takie na dogo pozajmowane, niestety. Sama mam w domu jedna z wrzesinskich dzikusek. Pomimo tego, że jest ze mną już półtora roku na ulicy za diabła do nikogo nie podejdzie. Miała byc u mnie tylko na tymczasie. Ale co miałam zrobić jak sunia była wpatrzona we mnie i mojego młodszego syna jak w obraz.... :roll: Gdyby moja suńka została adoptowana i uciekała z domu w życiu nie dałaby sie złapać.... Jeden dzień spędziła u mojej koleżanki i co ktoś do niej powiedział zaraz ze strachu siusiała pod siebie ale za to jak mnie zobaczyła to owszem siusiała ale ze szczęścia :loveu: Quote
Poker Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='UBOCZE']Dzięki Wielkie, Poker! Sam udział w wątku też bardzo ważny... Czy to ten hotelik? ANIMALS HOTEL - ANNA Zbożowa 1, Lwówek Śląski, woj. Dolnośląskie tel: [URL="callto:661 741 582"]661 741 582[/URL] Ile kosztuje tam jeden miesiąc pobytu Bilona?[/QUOTE] tak, to ten hotelik.Za Bilona płacimy 12 za dzień z wyżywieniem, bo jest nieduży. Trzeba w rozmowie z panem mówić ,że to psy ratowane , z dogoamanii, wtedy inaczej liczy niż od prywatnych osób.Ale telefon jest inny. Podam na pW osobie zainteresowanej, muszę poszukać.klaudus też go ma. Quote
Lilmo Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='ata']Imiona oczywiscie, że juz maja. Nadała je któraś z dogomaniaczek :evil_lol: Rudy Samsung i Biały Siemens :cool3:[/QUOTE] Zupełnie nie wiem kogo masz na myśli :roll: Pamiętajcie... co złego to nie ja... :roll::evil_lol: Bardzo dziękujemy za kolejne deklaracje! Nie chciałabym się przedwcześnie cieszyć, ale zaczynam wierzyć, że naprawdę uda się tym biedakom pomóc... Quote
Recommended Posts