UBOCZE Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 A mnie martwi, że stanął bilecikowy bazarek, choć to tylko 5 złotych za bilecik [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175076-KUP-SIMENSOWI-BILET-DO-DOMU-tylko-5-zA-do-12-XII-do-24-00?p=13655301[/URL] Od wczoraj stanęło na 8 biletach do sprzedania i dalej ani rusz. Może jeszcze spróbować porozsyłać z opisem obecnej sytuacji, żeby móc wkrótce bazarek zamknąć i wziąć się ze zdwojoną mocą za staranie o deklaracje stałe, choćby po 5 złotych miesięcznie? Quote
Agata,Sonia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Wyjazd z Wrześni,pozniej Jarocin,Krotoszyn,Milicz,Trzebnica,Wrocław,Nysa,Prudnik. Może znajdzie się ktoś z tych okolic i pojedzie ze mną jutro? Quote
Agata,Sonia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Sorki,wyjazd jest z Poznania,pozniej po psiaka do Wrześni... Quote
lilk_a Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 ogłaszam że wszystkie bilety sprzedane :):):) Quote
UBOCZE Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Bardzo się cieszę!!! Myślę, że gdy spłyną wszystkie pieniążki z bazarku, trzeba będzie znów uporządkować co na kogo przeznaczone. Wydaje mi się, że wszystkie pieniążki (250 zł) z bilecików powinny być zapisane na Simensika, bo to na jego podróż były zbierane. Do tego doszłoby mu 150 zł. z deklaracji jednorazowych chłopaków, co daje razem 400... Reszta czyli pozostałe deklaracje stałe i jednorazowe to już chyba konto Rudaska- Samsunga. Warto policzyć, jakie to pieniążki: osobno z deklaracji miesięcznych, osobno z jednorazowych i zestawić z wpływami... Co Wy o tym myślicie? No i oczywiście dalej rozglądać się za deklaracjami stałymi - nawet po 5 złotych....... Quote
gonia66 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='UBOCZE']Bardzo się cieszę!!! Myślę, że gdy spłyną wszystkie pieniążki z bazarku, trzeba będzie znów uporządkować co na kogo przeznaczone. Wydaje mi się, że wszystkie pieniążki (250 zł) z bilecików powinny być zapisane na Simensika, bo to na jego podróż były zbierane. Do tego doszłoby mu 150 zł. z deklaracji jednorazowych chłopaków, co daje razem 400... Reszta czyli pozostałe deklaracje stałe i jednorazowe to już chyba konto Rudaska- Samsunga. Warto policzyć, jakie to pieniążki: osobno z deklaracji miesięcznych, osobno z jednorazowych i zestawić z wpływami... Co Wy o tym myślicie? No i oczywiście dalej rozglądać się za deklaracjami stałymi - nawet po 5 złotych.......[/QUOTE] jESTEM OCZYWISCIE ZA:):):) Quote
MyszkaMiki Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Cholerka jasna chętnie bym jutro pojechała ale na 15 idę do pracy :( W ogóle ostatnio przez tą pracę mam czas tylko na pomaganie na odległość :( Quote
Florentynka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ja moje 10 zł przeleję jutro, żeby na grudzień było. Wcześniej nie mogłam z powodu trudności technicznych. A potem ustawię stałe zlecenie jakoś pewnie na początek miesiąca Quote
Ciencienia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Dobra bo już mnie ściska od środka, na samą myśl, ze on tam cały czas siedzi i bidny się stresuje, deklaruję 5 zł stałej deklaracji, a jak mi sie jakaś inna stałka "zwolni" to cosik dołoże, wiem, że to nie jest wiele, ale zasze do przodu :) Quote
gonia66 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Ciencienia']Dobra bo już mnie ściska od środka, na samą myśl, ze on tam cały czas siedzi i bidny się stresuje, deklaruję 5 zł stałej deklaracji, a jak mi sie jakaś inna stałka "zwolni" to cosik dołoże, wiem, że to nie jest wiele, ale zasze do przodu :)[/QUOTE] nIE NIE...NIE JEST WIELE- A JEST I TO BARDZO DUZO, BO W PRZYPADKU sAMSUNGA TERAZ TO NAWET ZŁOTOWECZKA JEST CENNA...każdy może pomoc na maire swoich mozliwosci- ale nie kazdy chce..więc bardzo dziekujemy za deklaracje:):):) Quote
MyszkaMiki Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Niestety wiele osób jest też takich, które chcą pomóc a nie mogą :placz: Zarabiam marne grosze z czego i tak połowę muszę wydać na dojazdy do pracy. Do tego mój kochany psiak jest już stary, ma 15 lat a więc choruje dość mocno i majątek wydaję na jego leczenie. Ale jak to moi znajomi mówią, mój pies odżywia się lepiej niż ja, ja nie zjem ale jemu kupie. Dziękuje tylko rodzicom, że pomagają mi finansowo, nie muszę płacić za mieszkanie bo wtedy to już chyba pod mostem bym wylądowała. Obawiam, że jest bardzo wiele osób takich jak ja. Dlatego ja sama skupiam się raczej na innej pomocy niż finansowa. Jakieś zbiórki, zdjęcia na allegro, na stronę internetową. Przyszłe plany zapowiadają się dość zachęcająco tylko niestety brak mi kogoś do pomocy aby pisać pisma :( Quote
gonia66 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='MyszkaMiki']Niestety wiele osób jest też takich, które chcą pomóc a nie mogą :placz: Zarabiam marne grosze z czego i tak połowę muszę wydać na dojazdy do pracy. Do tego mój kochany psiak jest już stary, ma 15 lat a więc choruje dość mocno i majątek wydaję na jego leczenie. Ale jak to moi znajomi mówią, mój pies odżywia się lepiej niż ja, ja nie zjem ale jemu kupie. Dziękuje tylko rodzicom, że pomagają mi finansowo, nie muszę płacić za mieszkanie bo wtedy to już chyba pod mostem bym wylądowała. Obawiam, że jest bardzo wiele osób takich jak ja. Dlatego ja sama skupiam się raczej na innej pomocy niż finansowa. Jakieś zbiórki, zdjęcia na allegro, na stronę internetową. Przyszłe plany zapowiadają się dość zachęcająco tylko niestety brak mi kogoś do pomocy aby pisać pisma :([/QUOTE]Ależ MNyszko...to, ze tu jestes- to jest etz pomoc..przeciez pomoc to nie tylko finanse...sa potrzebne- owszemi sama juz nie raz doswiadczylam ogromnego cierpienia duszy jak widzialam i widze nie raz dalej, ze kasa potrzebna, a ja juz po prostu nie mam:(....mierz sily na zamiary- jak to mowią madrzyy ludzie:D....każda pomoc jest rownie cenna- akurat mowilam o pieniazkach w tamtym pościei faktycznie tak to zabrzmialo, jakby kazdy mogl wp,lacac a nie kazdy chcial...ale nie o to mi chodzilo..napisalam, ze kazdy moze pomoc na miare swoich mozliwosci- i chodzilo mi tu o kazda pomoc....bez Was...zaden psaik nie mialby lepeij...czy z peniedzmi- czy bez....:p Quote
MyszkaMiki Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Niby to wszystko wiem ale jakoś wcale nie jest mi łatwiej. :( O ile byłoby prościej mieć pieniądze, kupić piękny duży dom i wziąć wszystkie potrzebujące psiaki z okolicy. Nie martwić się o finanse i pomagać każdemu zwierzowi, który tej pomocy potrzebuje. Ale to chyba tylko w nierealnym świecie ... Quote
ata Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Ale tu się smutno zrobiło:razz: Uaktualniłam wpływy. [B] Proszę napiszcie mi jakis fajny tekst dla Samsunga, abym mogła wstawić w 1ym poście. Oj!, weny twórczej do pisania, to ja niestety nie mam :oops:[/B] Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='MyszkaMiki']Niby to wszystko wiem ale jakoś wcale nie jest mi łatwiej. :( O ile byłoby prościej mieć pieniądze, kupić piękny duży dom i wziąć wszystkie potrzebujące psiaki z okolicy. Nie martwić się o finanse i pomagać każdemu zwierzowi, który tej pomocy potrzebuje. Ale to chyba tylko w nierealnym świecie ...[/QUOTE]Prosciej to by bylo, gdyby zaden psiak nie byl krzywdzony i by kazdy mial kochajacy swoj domek i ludzia...wtedy i duzio kasy nie byloby potrzebne..bo ilez moze kosztowac utrzymanie takiego kochania???:/ale to jak widac tez nierealne niestety:( Quote
MyszkaMiki Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Ata zobacz na aukcje Naszych psiaków, na każdej aukcji wstawiłam jakiś wierszyk lub opisik. [quote name='gonia66']Prosciej to by bylo, gdyby zaden psiak nie byl krzywdzony i by kazdy mial kochajacy swoj domek i ludzia...wtedy i duzio kasy nie byloby potrzebne..bo ilez moze kosztowac utrzymanie takiego kochania???:/ale to jak widac tez nierealne niestety:([/QUOTE] Coś mi się wydaje, że już łatwiej wygrać "siódemkę" w totka niż sprawić, że zwierzęta nie będą krzywdzone. Specjalnie napisałam "siódemkę" chociaż wiadomo, że taka wygrana nie istnieje :( Quote
ata Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 [quote name='MyszkaMiki']Ata zobacz na aukcje Naszych psiaków, na każdej aukcji wstawiłam jakiś wierszyk lub opisik. A jak te aukcje mogę znależć ?? Quote
MyszkaMiki Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 A tak :) [url]http://www.allegro.pl/item831125707_piekna_6letnia_suczka_w_typie_husky_szuka_domu.html[/url] Klikasz pokaż inne aukcje i Ci wyskoczą. Akurat teraz aukcje się kończą i muszę czekać na jakieś finanse aby ponownie powystawiać :( Quote
lilk_a Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 tekst ....nie jest krótki ..... Zycie schroniskowego psa nie należy do najłatwiejszych , zamknięte boksy , budy które nie dają bezpieczeństwa, samotność , strach , przerażenie [B]Samsung[/B] , pies bez imienia , który dopiero dzięki dogomaniakom przestał być anonimowy. Przerażony schroniskowym życiem swoją budę uważa za jedyne bezpieczne miejsce , tak bezpieczne że jej nie opuszcza.Każdy dzień przeżywa przytulony do ścian budy. Dzień za dniem , coraz bardziej zapomniany, niewidoczny i nieszczęśliwy Ale przychodzi taki dzień kiedy otwiera się wieko budy i w świat Samsunga wkraczają schroniskowe wolontariuszki... już nie jest sam , rozpoczyna się walka o lepsze życie dla rudaska, Ruszają tryby dogomanii , wiadomo że trzeba go stamtąd wyciągnąć , za wszelką cenę i tak szybko jak tylko się da . Zbierane są fundusze na jego powrót do świata , deklaracje jednorazowe , deklaracje comiesięczne , wiadomo że trzeba mu znaleść dom tymczasowy ,nie hotel dla psów ale dom , w którym będzie mógł znowu uwierzyć w człowieka [U]lena13[/U] daje mu takie miejsce , w swoim domu , domu tymczasowym , w którym psy otrzymują to co w psim życiu najważniejsze miłość i opiekę ,ciepło ludzkiej dłoni i bezpieczeństwo . Niestety nie udało się zebrać wystarczającej ilości deklaracji stałych aby zapewnić mu bezpieczny azyl Suma uzbieranych pieniędzy nie wystarczy na długo , a Samsungowi potrzeba czasu na to by uwierzył i stał się szczęśliwym psem gotowym do adopcji . Jeżeli możesz , pomóż , każda , nawet niewielka deklaracja stała pomoże uratować rudaska , który ze strachu przed człowiekiem chce stać się niewidoczny , nie pozwólcie mu zniknąć ..... Quote
Bjuta Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='ata'][SIZE=4][COLOR=Purple][COLOR=Black][B][COLOR=Red][SIZE=6]Dla Samsunga [/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=Red][SIZE=6](Rudaska)[/SIZE][/COLOR] [/COLOR][B][COLOR=Black] KONTO [/COLOR][/B][COLOR=Black][SIZE=2]Aneta Szeming [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE]22 1020 4115 0000 9902 0065 6801 [COLOR=Purple][SIZE=4][B][I][COLOR=Teal]Deklaracje jednorazowe[/COLOR][/I][/B] [B][SIZE=2][COLOR=Teal]450 zł -------- Ketunia i jej siostra ---------(07.12 wpływ na rachunek) *10 zł -------- MAGDOLA ------------------ (26-11 wpływ na rachunek) *50 zł -------- Leyla ----------------------- (03-11 wpływ na rachunek) *15 zł -------- Beata Agnieszka D ----------(07.12 wpływ na rachunek) *20 zł -------- Marysia55 ------------------ (07.12 wpływ na rachunek) ----------- 595 zł[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=Purple] [I][B]Deklaracje stałe - grudzień[/B][/I][/COLOR][/SIZE] [COLOR=Purple][SIZE=4] [/SIZE][/COLOR][COLOR=DarkOrchid] [COLOR=Purple][B]10 zł --------------- Cajus_JB 20 zł --------------- UBOCZE ---------- (01.12 wpływ na rachunek) 20 zł --------------- Agata,Sonia ----- (03.12 wpływ na rachunek 25zł) 50 zł --------------- Leyla ------------- (03.12 wpw na rachunek) 10 zł --------------- Mamuśka 10 zł --------------- Bjuta -------------- (01.12 wpływ na rachunek ) 10 zł --------------- gonia66 ----------- (04.12 wpływ na rachunek ) 10 zł --------------- Florentynka *5 zł --------------- Ciencienia --------- razem 145zł -----[/B][SIZE=3][COLOR=Red] [B][SIZE=4]wpływy 110zł[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=Red] [/COLOR][/SIZE][/B] [/COLOR][/COLOR] [COLOR=Purple][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][I][B]Deklaracje stałe - styczeń [/B][/I] [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][COLOR=DarkSlateBlue][COLOR=Purple][B]20zł -------- UBOCZE (01.12 - wpłata na rachunek)[/B][/COLOR] [/COLOR] [COLOR=Purple][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][B][SIZE=2] [/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Purple][SIZE=4] [/SIZE][/COLOR][/QUOTE] DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM BARDZO!!! Jeszcze brakuje 205 zł stałych deklaracji do wymarzonych 350! Jesteśmy dobrej myśli! Quote
ata Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Małgorzata i Marek M ....czy to gonia66?? Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='ata']Małgorzata i Marek M ....czy to gonia66??[/QUOTE] Tak tak- to wlasnie ja:D Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Bjuta']DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM BARDZO!!! Jeszcze brakuje 205 zł stałych deklaracji do wymarzonych 350! Jesteśmy dobrej myśli![/QUOTE] Bjutko..chyba nie dopisalas do deklaracji staklych tych wczorajszych 15 zł..??Czy ja slepawa jestem..??Bo wgo wczorajszych obliczen bylo 155 zł stalych...czy moze pomylilam watki???ja juz sie zaczynam gubuic w tych watkach, a nie chce wracac, bo strona otwiera sie dlugo a czasem wcale:( Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='grzybkowa']wprawdzie kupilam cegielke na allegro (tam mam nick blindy), ale widze ze moge jeszcze cos dorzucic miesiecznie, na razie deklaruje 15zl . podziekujcie Lilmo !! bo to ona mnie "zainspirowala" !!![/QUOTE] OOOO..znalazłam cenny nabytek..mamy jeszcze 15 zł od cioteczki grzybkowej:D czili 160 stalych- brakuje więc juz "tylko" 190zl...:D Quote
Recommended Posts