Satrina Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 NIe znam historii z czarownicą, ale jestem żądna ploteczek;-)Wybierzcie coś, a ja wylicytuję-nie wiem jakie zabawki najbardziej psiaki lubią. Quote
kizimizi Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Smutek i tęsknota. Mimo kilku miesięcy spędzonych już w schronisku, nadal tylko to zobaczysz w oczach Dunaja. Kto mógł kochać takiego psa, przywiązać go do siebie, a później porzucić bestialsko? Bo naprawdę bestialstwem jest porzucenie, lub nieodszukanie zaginionego psa, który przywiązuje się do właściciela tak mocno, jak Dunaj. To pies w typie owczarka podhalańskiego, a ta rasa szczególnie mocno przywiązuje się do swojej rodziny, do swojego stada. Psy takie odznaczają się wysoką inteligencją. Są łagodne, kochają dzieci, idealnie stróżują i pilnują swojego terenu. Właśnie dlatego Dunaj cierpi teraz tak bardzo. Początkowo nie chciał w ogóle wychodzić z budy, niewiele osób go w ogóle mogło zobaczyć. Teraz Dunaj już wychodzi, ale wciąż jest bardzo smutny. Nie cieszy się na widok człowieka, bo dla niego to wciąż obcy człowiek, to nie jego poprzedni ukochany pan, czy pani, nie dzieci, z którymi dorastał i bawił się. Ja się jemu nie dziwię... Dunaj ma zaledwie 2 lata, jest zdrowy, posiada identyfikacyjny czip, został zaszczepiony. Niebawem będzie wykastrowany. Pilnie poszukujemy mu nowego domu, gdzie znów poczuje się, jak u siebie, pokocha całą rodzinę i będzie jej wierny aż do końca swoich dni. Bo to najwierniejszy pies pod Słońcem! Pamiętaj, że wymagamy podpisania umowy adopcyjnej i zgody na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej, byśmy mieli pewność, że pies trafi w dobre ręce i nigdy nie wróci już za kraty schroniskowego kojca. kontakt pod nr 668 836 964 mailowo [email protected] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kizimizi Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 ROZOWY NOSEK ;) Oto Różowy Nos. Myślisz sobie: "cooo???..." TAK, Różowy Nos. To pies. To imię psa. Dziwisz się? Więc spójrz na zdjęcia i powiedz, jak inaczej miałam nazwać tego psa? Mnie pasowało Różowy Nos i tak zostanie, dopóki go nie adoptujesz i nie nadasz mu "normalnego" imienia. A teraz czas na reklamę. Różowy Nos, to piękny, elegancki pies. Prezentuje się bajecznie ze swoim złoto-miodowym umaszczeniem i tym specyficznym, różowym nochalem. Do tego to wspaniały przyjaciel człowieka. Na obcych, podejrzanych typów szczeka groźnie, naprawdę potrafi odstraszyć. Jest bardzo inteligenty, bo wie kto jest takim podejrzanym typem i nie szczeka bez potrzeby. Na przykład mnie uwielbia, a ja uwielbiam jego. To wielki pieszczoch i prawdziwy psi przyjaciel. Zawsze garnie się do krat na mój widok, wpatruje się raz to smutnymi, raz radosnymi oczami, co zawsze wywoła pożądaną dla niego reakcję. Głaskanie i czocharnie :smile: Oj,... ten piecho potrafi się przypodobać :smile: Wszyscy w schronisku go lubią. Nawet inne psy. A żyje z nimi w zgodzie. Różowy Nos nie jest długo w schronie. Raptem 3 miesiące. Wyrzucony, czy zaginiony... Fakt faktem, że do poprzedniego życia nigdy nie wróci, nikt go nie szuka. Teraz nasza kolej na poszukiwania. Szukamy więc gorliwie, dobrego domu dla Różowego Nosa! Chcesz się zgłosić? Super! Ale pamiętaj, że wymagamy podpisania umowy adopcyjnej i zgody na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej, byśmy mieli pewność, że pies trafi w dobre ręce i nigdy nie zaliczy "Powtórki z rozrywki". Jesteś pewny? Więc zadzwoń i dowiedz się więcej. nr tel 668 836 964 lub mailowo [email protected] aha, Różowy Nos ma zaledwie 2,5 roku. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kizimizi Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 tymi postami wyzej sie nie przejmujcie, teraz mam swoje, wlasne posty z fotkami i tekstem. Wrzucilam je juz do 1 postu. Pomalu brakuje mi 1 postow na fotki "aktualnych" psow. Juz mam za duzo, czekam az mi sie mod przyczepi. Napisalam w sprawie Dunaja do fundacji BONO -od podhalanow wlasnie. Ale z niego to taki podhalan chyba jak ze mnie ksiezna Katty ;) Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 (edited) kzii, podaj m inazwe moda to napisze,zeby posty daruni mi oddal, ok? da sie tak? jeszcze tekst dla Elki, ale jej nie znam troche i nie wiem, co pisac... musimy ja poobserwowac. ale jeszcze dla 2 mlodych trzeba, tych z dolnego rzedu. taki czarny podpalany suczka i taki czarny jakby, samiec. roczne. oba. jednemu na smutno, drugiemu na wesolo i radosno link do zabawek http://www.dogomania.pl/threads/221071-Ogolny-misz-masz-wejdz-prosze-bo-warto-22styczen Edited January 19, 2012 by kora78 Quote
kizimizi Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 wiesz co poczekaj z tym. Bo jak mod wejdzie na watek to zaraz cos wyrzuci stad. Poczekaj az sie cos wyadoptuje, usune ponadliczbowe fotki z watkow i niech wtedy zaglada :P Quote
Satrina Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Hej,, fajny psiaczek na tym wątku i nowa dogomaniaczak prosi o pomoc w rozruszaniu wątku: http://www.dogomania.pl/threads/221383-Malutki-inwalida-Kubuś-szukam-domu-stałego Quote
Satrina Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dla Apriliki ta kaczka z łapami ze sznurka czy sznurek, co wziąć? Quote
Satrina Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Wyróżniłam chłopaków: http://tablica.pl/oferta/czy-rozowy-nosek-odnajdzie-szczescie-IDF4LL.html http://tablica.pl/oferta/dunaj-twoj-przyjaciel-na-cale-zycie-IDF4Dn.html chcę zobaczyć czy wyróżnienie coś daje.Od wczoraj do Bruna weszło 106 osoób i 2 pobrały numer, chyba,że to Wy byłyście. Zobaczymy jak z chłopakami. Quote
kizimizi Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Satrina napisał(a):Dla Apriliki ta kaczka z łapami ze sznurka czy sznurek, co wziąć? co ci sie bardziej podoba ;) Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Satrina napisał(a):Wyróżniłam chłopaków: http://tablica.pl/oferta/czy-rozowy-nosek-odnajdzie-szczescie-IDF4LL.html http://tablica.pl/oferta/dunaj-twoj-przyjaciel-na-cale-zycie-IDF4Dn.html chcę zobaczyć czy wyróżnienie coś daje.Od wczoraj do Bruna weszło 106 osoób i 2 pobrały numer, chyba,że to Wy byłyście. Zobaczymy jak z chłopakami. ja bym wziela zabawke 27 i 30, ew 33. czyli sznurkowate, oraz ten kot piszczacy. ale Ty juz fachura jestes z ta tablica! nikt na razie nie dzwonil. tam wyswietlaja sie 3 foty, nie dajesz wiecej, czy nie wchodza? mozna chyba do 8 fot dawac, najlepiej dawac na maxa wg mnie. Quote
Satrina Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 WYlicyowałam na razie 33 i wezme kota jeszcze. Zdjęcia mogę dodać, tylko,że one są bardzo do siebie podobne,a niektóre mniej fajne.Wolała wziąć kilka konkretnych, ale w każdym momencie można dodać. Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ok. tylko pozniej podasz tam na pm adres do kaasira, a ja kase przeleje. ew na Twoje konto, a Ty dalej. podasz mi tylko kwote. i pilnuj konca bazarku. za 3 dni o 19stej. sluchajcie, to jak robimy z ogloszeniami reszcie? dzielimy sie psami, czy stronkami? ja wole psami. glosujemy. Satrina? Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 to czekamy jeszcze na kizi i klauze. tekst zaraz napisze dla czarnego kudlacza. dla Was zostaja te: Uploaded with ImageShack.us suka podpalana 1,5 roku pies czarny 10mcy imiona i teksty. tu sa foty http://www.dogomania.pl/threads/173705-Dolnośl.zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******.Szukamy-WOLONTARIATU?p=18288502&viewfull=1#post18288502 mam wiecej fot. wstawiac? no i dla Norki. babka sie nie odzywa :( chyba,ze sobie pojechala sama i ja wziela beze mnie. Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dunaj, podhalan na: tablica gumtree wroclaw cafeanimal adopcjapsa przygarnijzwierzaka e-zwierzak tusprzedaj petsy petworld doadopcji i morusek Quote
kora78 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 kizi, jeszcze tu w 1773 sa fotki barryego, ktorych chyba nie ujelas tam w swoim poscie http://www.dogomania.pl/threads/173705-Dolnośl.zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******.Szukamy-WOLONTARIATU/page71 a tu jest kudlacz w 1641 i 1642 Remik http://www.dogomania.pl/threads/173705-Dolnośl.zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******.Szukamy-WOLONTARIATU/page66 i tekst dla Remika Remik. Jak taka gra, zabawa. Bo Remik to młody, zabawowy piesek. Ma około 2lat, więc to jeszcze dzieciak. Bardzo lubi się bawić z ludźmi nawet, jak kogoś nie zna. Na początku, jak mnie widzi to niby warczy, mruczy, takiego poważnego udaje, mądrala! A jak zobaczy, że nie ma się czego bać, to od razu chce się bawić. Łapie mnie wtedy za rękawiczki, podgryza dłonie, wskakuje łapami na kratę, by być ze mną nos w nos. Czasem nawet w tego nosa dostanę buziaka :) A jak odchodzę to bardzo płacze i woła mnie z powrotem :( Bo jak i z kim ma się bawić w schroniskowym kojcu? Przecież siedzi tam ze starszymi psami, im nie w głowie już harce i swawole. Zabawek żadnych też nie ma, nigdy nie było... Czeka więc Remik na moje, tak niestety rzadkie odwiedziny. Na początku jest obrażony, ale zaraz przypomina sobie, że to ta pani, z którą się można zawsze pobawić. Remik jest średnio- większym psem, sięga człowiekowi głową pod pośladki. Jest czarny z licznymi, srebrnymi włoskami. Ni to siwy, ni to czarny się wydaje. Ma piękną, długą sierść i grzywkę na oczach. Na szczęście nie jest wychudzony, waży max 30kg. Żyje w schronisku od wiosny 2012, ma około 2-3lat. Jest zdrowy, ma komplet szczepień i identyfikacyjny czip. Chcesz adoptować Remika? Zadzwoń 668 836 964 lub napisz [email protected] Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
Satrina Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ja na weekend chęnie wezmę 2 do tekstów i ogłaszania, czyli rudą sunię i czarnego z krawacikiem masz więcej fotek? Trochę mało mają zdjęć.KOra możesz coś o nic powiedzieć, cokolwiek o charakterze. Quote
Klauzunka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Kochane jak coś to psami - ja póki co mam Lola i Bosta, i Lolo i Bost mają non stop ogłoszenia. Będę dorabiać, odświeżać, a ten podhalan, może być i mój - za dużo nie wezmę, bo nie będę robia z gęby cholewy, po prostu mogę niepodołać.... Mam jeszcze teraz dwie labki.... Według mnie lepiej psami. Quote
kora78 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 (edited) ok, wiec psami. kilka psow ma watki, a cala masa ich nie ma. a je tez trzeba oglaszac. jak mamy te stale 10psow- ktore jub byly oglaszane, plus ponad 5 nowych. jest nas 4, to wychodzi po 4 z tego watku, na lebka. Klauza, musisz podolac :D nikt nie kaze co tydzien odswiezac, ale choc raz w miesiacu zeby mialy serie ogloszen. klauza, masz lola i bostka. a ja mam parowe i diane. plus 4 z tych 16. kazda z nas musi sie wysilic. mozna zrobic myk i komu sie nie chce cykac osobiscie, to placic za pakiety komus, ale z osobistej kasy, a nie ze skarpety, skoro ją chcemy oszczedzac. prosze, oglaszajmy choc te psy, ktorych mamy fotki i teksty. przeciez ponad setka zostaje niezauwazona wciaz :( lub nieadopcyjna... jak nie my, to kto?????? sprezmy sie, ile sie da. mozemy sie uzupelniac tez. ja wybieram wiec: Parowka- bo trzymam jego kase i go wyciagalam Diana- bo to ja znalazlam jej dt i tez sie czuje odpowiedzialna Mirek- bo jego kasa jest u mnie Keks- bo go lubie Barry- bo go lubie Remik- bo lubie kudlacze 6 psow. Satrina 2 nowe, Uszko, Rozowy Nos Bruno Klauza- Boston, Lolek, Dunaj i ? kizi- Fuks, Bolek ?? i ? Zostaly: Fruzia Simon Lusi Fryderyk Aprilka Norka Kapielowka 10szt. bez tekstu: Ksieciunio, Elka, Kreska, Slonica, jeden taki dziadziusiowaty do kolan- ma foty nie ma tekstu 5szt. Edited January 21, 2012 by kora78 Quote
kora78 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 (edited) pieski z kojca nr 22 Uploaded with ImageShack.us sa tez tu http://www.dogomania.pl/threads/173705-Dolnośl.zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******.Szukamy-WOLONTARIATU/page68 i lecimy dalej. psa mam tylko 2 lepsze fotki, reszta do ogloszen sie nie nadaje, dla nas tak, ale nie do ogloszen. to samiec 10mcy, od 2 mcy w schronie. smutny bardzo, przyjacielski, lagodny, mega smutny. to podstawa. nic wiecej nie powiem o nim. fajny, normalny pies, mlody chcialby pobiegac, a musi tam siedziec w zimnie. ma krotka siersc. wciaz tylko siedzi w kacie pod krata, nie chcial wstac, stad fotki takie podobne. wiekszy od tej suni. wielkosci onka powiedzmy. sunia lekko za kolano lediw, srednia.jak mirek. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us sunia. wesola, fajowa, lagodna, ciekawska, normalna. mloda, 1,5 roczna Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited January 20, 2012 by kora78 Quote
kora78 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 (edited) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited January 20, 2012 by kora78 Quote
Satrina Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 ja wezmę oprócz 2 nowych Uszka,Różowy Nos i Bruna ok? Quote
kora78 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Barry na: tablica cafeanimal doadopcji i morusek adopcjapsa ojej owi olx lento pajeczyna gumtree petsy petworld e-zwierzak tusprzedaj psy.pl psy.elk przygarnijzwierzaka krakusik Quote
Recommended Posts