Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

Posted

nie bylam teraz, bylam tydzien temu.

u nas masa sniegu juz jest. pada i pada co chwila. a pod sniegiem lodowisko. topnieje i przymarza i tak wkolo. wiec psiaki zaczynaja obrywac po tylkach :(

wiem,ze teraz ida kastracje psow z dolnego rzedu, tam gdzie rubenowa i jej kolega, gdzie bialy podhalanczyk, ksieciunio, Elka, rozowy nosek i te 2 mlode roczne, ktorych foty tez dawalam.

gdzie ta kizi, no?? z ta aprilka... musze odliczyc 322zl za transport, tylko czeka na definitywne rozliczenie z baksio.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kizimizi']a i owszem owszem. Mi tez by sie przydalo na kolanach do czestochowy przejsc ;)
No to mieliscie atrakcje w samochodzie, nie powiem.

Czy Kora nadal chcesz skan mojego dowodu wiesz tak na wszelki wypadek?[/QUOTE]

jasne, ze chce. moge podmienic aprilke na ciebie, co??????
i umowe o dt na kogo wtedy?

Posted

[QUOTE]u nas masa sniegu juz jest[/QUOTE]

zazdroszczę, niby tylko 100 km a u mnie czarno, plucha...do dupy z taką robotą....też chcę śnieg !!!!!

A widziałyście, że mi się profil pali ??????????????????

Posted

kizi, wez w 1 poscie usun to zdanie - i gryziony piesek. bo to julek, a on w ds. wpisz Sloniczka, ok? slonica. jedno z dwoch.
dodaj diane i fuksa, koniecznie.
salma to puma w dt
aprilka- w dt
lolek- w dt

zostalo nam w skarpecie okolo 700zl. plus z bazaru kizi lekko powyzej 100zl bedzie. z kosmetykow.

kizi co z koczykami? masz odp? jak nie to wystawiamy je bez tego.

Posted

[QUOTE]uwazaj, zebys nie splonela z tym swoim marnym ognikiem jednym :-D hahaha [/QUOTE]

to dobrze napisałam kiedyś - los koros eldorados francos.....

Kora zamawiaj Karmę dla Aprilki :)

p.s.
a słuchajcie ja mam próbki karm pakowane po 100g, mam tego około 30-50 sztuk, do końca nie wiem ile z czegoś takiego też można zrobić bazar?

Posted

Zrobie wiec jutro w pracy i ci wysle.
A umowe to spisze sie jak pies starfi do ds. Miedzy mna moze byc a kims tak no ale ty ja bedziesz przechowywala.

Do mnie dzis trzeba bardzo pomalu i łatwo i cicho pisac bo glowa boli ;)

nie mam odp. o kolczyki wiec chyba wystawiamy tak o

Posted

[quote name='Klauzunka']
p.s.
a słuchajcie ja mam próbki karm pakowane po 100g, mam tego około 30-50 sztuk, do końca nie wiem ile z czegoś takiego też można zrobić bazar?[/QUOTE]

skoto Tzow mozna wystawic to i probki. Pewnie ktos kupi wszystkie na raz

Posted

a kto tza wystawil na bazarku??????? pokaz! moze kupie! se drugiego, jakis lepszy model by sie przydal ;P taki, co psy lubi zwlaszcza. hehe

kizi, ale z dt trzeba tez umowe podpisac. dt chce, wiec musimy.. moze byc na mnie, tylko czy tak mozna.?

Posted

o 21szej mialam tel o lisicie lusi. a akurat myslalam od 2 dni, ze nic sie nie dzieje, adopcji nie ma, nikt do mnie nie dzwoni... tak mi teskno bylo :)

bardzo fajna pani. ale:
rzeszow, choc rozwaza, ze moglaby sama sie autem bujnac, lub choc pol drogi, krakow, czy katowice.
pani niewielka 150cm. a lisica ciagnie na smyczy na bank i o tym mowilam otwarcie, ze na poczatku bedzie ciagnac

mieszkanie, tereny do spacerow, w miescie, pani brak spacerow, bo sunia jej odeszla niedawno, schorowana i szuka doslownie jej klona, bo lubi takie rude wredoty i sie nie zraza,ze lusi to wredna ruda s... :) pani z tzem, nie ma dzieci, nie pracuje. jak wychodzi to psa do mamy oddaje. jej sunia lubila na balkonie lezec opierac sie lapkami o futryne i szczekac na ludzi z 4 pietra. to lusi by miala ruch,zeby wejsc i zejsc z tych schodow :)
ma byc nie za duza, zeby sie na kanape zmiescic :) i nie mniejsza, niz do kolana.
jak juz przyjedzie choc 300km to nie odmowi, jak sie okaze za duza przeciez.

jutro pani p o16stej bedzie dzwonic, bo ja p o14stej dzwonie do schronu pytac, czy ja wreszcie wyciachali. choc pani mowi,ze ciachany to okleczony, a nigdy nie rozmnazala i nie ma zamiaru.

Posted

wyciachany okaleczony? ale brednia

no mozemy byc pewni ze tej suczy Pani nei wyciacha wiec lepiej zeby schron to zrobil. Tak patrze i patrze ze ona ponoc sterylnieta.

kora pisz umowe na siebie wiec i zostaw to juz na ciebie. A jak sie psa wyadoptuje to sie podesle do schgronu po prostu nowe dane do czipa a nastepnego na mnie wezmiesz

Posted

[QUOTE]a kto tza wystawil na bazarku??????? pokaz! moze kupie! se drugiego, jakis lepszy model by sie przydal ;P taki, co psy lubi zwlaszcza. hehe[/QUOTE]

ja to bym takiego chciała, który by stwierdził, że dwa psy to stanowczo za mało :)

Posted

kizi, ale ja nie moge miec juz aprilki na sobie, ile ich juz mam? musimy ja na ciebie wziasc.
a schron nie zmienia danych do czipa. wysyla raz i mieszac nie moze co miesiac. mi nie o czipa glupiego chodzi, tylko o obecnosc wszedzie mojego nazwiska. ze 2 razy w miesiacu non stop.

Posted

[INDENT][LEFT][B]Blanka - biszkoptowa labeczka w schronisku we Wrocławiu szuka domu.[/B]
[/LEFT]
Blanka jest otwartą sunią, przyjacielską, radosną. Non stop zaprasza psiaki do zabawy.
To sunia o nieprzeciętnej urodzie i cudownym charakterze :loveu::loveu::loveu:

[B][I]Boks nr: [/I]3[/B]
[B][I]Nr schroniskowy: [/I][/B][B]2098/11[/B]
[B][I]Nr na szyi: [/I]1910[/B]
[B][I]W schronisku od: [/I][/B][B]23.11.2011[/B]
[B][I]Imię: [/I][/B][B]nie ma[/B]
[B][I]Wiek: [/I][/B][B]6 lat[/B]
[B][I]Opis[/I][/B]: [B]biszkoptowa labeczka - super!!!
[IMG]http://img706.imageshack.us/img706/3162/41068418.jpg[/IMG]

[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/2537/99729175.jpg[/IMG]

[IMG]http://img806.imageshack.us/img806/2548/90202756.jpg[/IMG]
[/B][SIZE=4]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-gaVokLqyBSQ/TteVp-ULMJI/AAAAAAAACN8/Z5GRrnR9Eg8/s512/DSC_0784.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-yPTTCW6bN0k/TteWDuwVSnI/AAAAAAAACOM/OQcMy2ZAI34/s640/DSC_0787.jpg[/IMG]

Blaneczka czeka na kochający domek :lol:

kontakt w sprawie adopcji:
[/SIZE][SIZE=4] Paweł 883922126, Basia 661293967[/SIZE][SIZE=4]

L[SIZE=2]uśka żadnego laba teraz nie mamy ale jak słyszałabyś, że ktoś jest chętny i szuka laba to polecaj moją nową miłość :loveu::loveu::loveu:[/SIZE]
[/SIZE][/INDENT]

Posted (edited)

ok, widzialam ja juz na ogolnym wrovlawskim, i ze 3 podobne :( i kudlate, co nazwali mixem pona, hehe, jak to z PONa ma.. nawet nie dlugosc siersci.

a sznaucerki koltunki moze dt u marako beda mialy :)

klauzuza, na watku- kupie, jest wpis, ze ktos szuka probek karm. wyslij tam pm, ze masz i zaraz bazar zrobisz z nich.

Edited by kora78
Posted (edited)

lusi jest bez sterylki. pani zainteresowana cosik nie dzwoni na razie.

pani od Norki tez nie dzwoni,a od soboty jest w polsce, podala mi kiedys swoj nr tel, a pozniej pisala,ze w sr-czw chce sunie zobaczyc. nie odzywa sie od piatku, wiec ja tez nie, to jej ma zalezec, a nie nam. atmosfera byla miedzy nami napieta ostatnio, gdy dopytywalam, czy nadal innych psow szuka, bo trzeba bylo decyzje podjac, czy na dt jedzie Norka, czy Aprilka. jak sie pani nie odezwie teraz to sie zastrzele chyba. bo tak to by Norka jechala na dt.

Aprilka- kasy trzeba. wyszlo 429zl i wszystko ma isc ze Skarpety????

kizi, czekam na fotke. klauzua czekam na fotke dla lolka.

kizi, dodaj diane i fuksa do 1str. trzeba fuksowi ogloszen zrobic, kto sie tym zajmie??????

trzeba wyslac jeszcze 2 psy do catangel, kto sie tym zajmie?????? mial bys Uszko i Simon.

trzeba tekst kudlaczowi czarnemu napisac- kizi dodaj linka z nim tez do 1str. trzeba go oglaszac, bo ma szanse na ds bo ladny i mlody.

kizi, jeszcze chyba baryy do 1 str wrzuc. z tymi nowymi fotkami. tekst i oglaszamy tez.

z bazaru kosmetykow kizi wyszlo 126,20
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220236-kosmetyki-rozliczam[/url]

Skarpeta Wałbrzyskich Psów:
700zl po Rufim
50zl z bazarku Satriny (na koncie tejże)
34,50zl bazar ciuchow kizi i holminy
255zl bazar jaśkowy od kizi
127zl bazar od kizi kosmetykowy

Razem: 1166,50
- 322zl za transport Aprilki do bdt
- 109zl karma Aprilki = 735zl

Edited by kora78
Posted

Ja ostatnio coś czasu nie mam, cholera.Mogę wysłać do catangel Uszko i Simona, czy mamy teksty. Wybaczcie,że się pytam ale nie mam czasu teraz szukać-no dobra widzę,że Uszko jest, ale SImona nie mogę znależć.A kudłacz?Czy chodzi o któregoś z moich bliżniaków xero o Bruna może, mogę napisać tekst, ale w okolicach weekendu jak zwykle-krucho w tym tygodniu z czasem.Może bysmy ewentualnie zebrały trochę kasy na dogo na Aprilkę-możemy pisac,że za transport i na karmę? Pospamuję oczywiście-tylko trzeba było zmienić tytuł i pierwszy post u małej.Co sądzicie?

Posted

tak, przdaloby sie na Aprilke uzbierac choc troche, spoza skarpety. trzeba ją jeszcze odrobaczyc, kontrole u weta zrobic, to tez z 30zl trzeba na oko. plus zabaweczki jakies, bo tam nic nie ma.
niech sie jeszcze choc jedna z naszej brygady wypowie, kizi tez cos malo ostatnio :(

uszko i simon- na 1 str powinny byc odnosniki do postu z ich fotkami i tekstami. obaj maja fotki i teksty na bank.

kudlacz- ten czarny, duzy, w gornym rzedzie co jest. posrodku. nie wiem, czy masz fotografczna pamiec, jak ja.

ok, Satrina, wyslij uszko i simona. :)

i sluchajcie, mamy duzo nowych fotek nowych psow, mlodych. trzeba i im teksty i oglaszac. znow sie zaczyna ta robota glownie z tekstami do ogloszen.

Posted

sorki, bede miala wolne to ogarne ale powiedz wprost co mam zrobic bo inaczej znow bede pol dnia an dogo siedziala i nic nei zalatwie.
Ja wysle 2 psy do ogloszen, powiedz ktore.
No na Aprilke przydaloby sie uzbierac ale ktos musi poagitowac watek -poki co najwazniejsze wydatki ze skarpety.
Z Fuksem wiem ale co mam zrobic?

Posted

kizi, 3 posty w gore wszystko masz napisane. pisze ci po sto razy to samo do ciebie, a ty i tak nie wiesz, co masz robic. troche sie zeźliłam na to.
nie czytaj watkow od ostatniego posta napisanego, tylko od ostatniego, ktorego ty nie czytalas. wtedy bedziesz wszystko wiedziec zawsze.

Posted

[quote name='kora78']

uszko i simon- na 1 str powinny byc odnosniki do postu z ich fotkami i tekstami. obaj maja fotki i teksty na bank. [/QUOTE]

a tobie o co chodzi? Przeciez maja od zawsze