Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale ja nie chce. jakies oplaty, jakies pamietanie co miesiac. ja sie do tych rzeczy nie nadaje poki co. teraz np tz u mnie rachunki placi, zajmuje sie ta cala zakochana biurokracja.
dlugo tez tel na karte mialam, nie chcialo mi sie latac i szukac za abonamentem, wybieraniem, podpisywaniem, pamietaniem, kiedy wymowic, zeby nie naciagali, itp.

Posted

jak widze na stronie schronu to ona od 5.12 jest. mamy 14, wiec 9dni. teoretycznie zostalo wiec 5 dni. 19-20 moglaby wychodzic. ale szczepienia sa 2 razy w tyg i czasem je przesuwaja, jak psa nie ma gdzie wsadzic. super by bylo, gdyby na same swieta w domku juz byla.
klauzunka chyba chora, albo cos, bo nie byla 2 dni na dogo.

pani, ktorej w nocy wyslalam sunie na razie nie odpowiada.

jest nowa stronka w necie.
www.schroniak.pl
dziewczyna chce stworzyc baze psow z calej polski, na tej stronie szukajacy psa wyberac sobie bedzie pieska po fotach i opisach i dzwonic do wolontariusza i sie na adopcje umawiac. zaproponowano mi, poproszono o zamieszczanie tam psow. albo bezposrednio przez pania ze schroniska, albo przez moje/nasze posrednictwo.
w schronie o tym nie zagadalam jeszcze, bo nie bylo kiedy.
tam nie bede teksty literackie opisowe, jak sie umieszcza w ogloszeniach, tylko fakty. plec, wiek. sterylka, charakter, stosunek do:... i tyle. same konkrety. i fotki.
fajna sprawa.

Posted

fajny pomysl, mysle ze my moglybysmy zamieszczac bo schron zrobi to na szybkiego.

Ta CZarnulka jaka bidula :( Kora gadaj ze schronem czy wydadza 18 bo wtedy rowno 14 dni mija -5-18. A ci panstwo to co za jedni? jakos sie zgubilam.

No i a propos skarpety, Kora ty otworzysz konto w banku na siebie czy jak?

Posted

a ja kontaktowałam się z drugim Państwem od Telmy, ale oni jak do końca tygodnia nie znajdą to jadą do schronu, więc nikłe szanse ale mimo wszystko wyślę im czarnulę.

klauzunka chyba chora, albo cos, bo nie byla 2 dni na dogo.

nie chora, awaria internetu, mam taką dziadowską firmę, że przynajmniej raz na miesiąc mają awarię, kpina ale nic na to nie poradzę.

Posted

kizi wysylala do cat angel: Fruzia, Fuks, Fryderyk i Lucy (prosze pisac Lusi nie Lucy! to nie Lucyna!! tylko Lusi!)
ode mnie wczesniej Mirek i Aza

Klauzunka jakie psy do Catangel wysylalas?????
Boston i Kama szli do pliny czy cat angel??

kto i do kogo wysylala parowke ostatnio????

koniecznie idzie teraz Keks i Aprilka.

kizi, napisz Bolkowi tekst do ogloszen. ma tekst ten szary pies, a fotek nie ma, wiec nic na razie nie wskoramy.

Posted

kora78 napisał(a):
nie otworze, nie chce. napisalam.

panstwo po telmie sa, pani odpisala, ze mysla nad sunia, to powazna decyzja. wiec czekamy.

no ale jak nie na twoje konto to niby na czyje?

Posted

kora78 napisał(a):
a nie wiem. pytaj, moze sie ktos skusi na te torebki i nowe buty.

no to jaki mialas cel w otwieraniu wchskiej skarpety skoro wiesz ze jest nas tylko 4 -ty, Dorota, Marta i ja i dobrze wiesz, ze tylko TY jestes z nas najbardziej regularna i dostepna. Mozna by poprosic Klauze albo kogos innego ale te osoby nie znaja naszych wszytskich watkow bo sa zazwyczaj na niektorych.
Chcecie robic to na moim pl koncie? Spoko ja sie na "torebki i buty" kuszę ALE jestem nieregularna i zazwyczaj nie wiem co sie dzieje.

Kora konto w mbanku nie kosztuje nic (zero oplat) ilestam transferow msiecznie za darmo, pozniej 50gr o ile dobrze pamietam. Nic nie musisz pamietac o terminach bo to nie kredyt. Otwierasz w 16 min a ponziej Pan Kurier przyjezzda ci do domu z papierkami i karta (tez za darmo).

A teraz a propos Telci -dostalam meila z pytaniem o jej adopcje. He napisalam Pani, ze juz za pozno ale chetnie pomozemy w szukaniu inengo psiaka.

Posted

nie chce otwierac konta. kiedys o tym myslalam i nigdy nie zrobilam. nie chce. na te chwile.

jaki cel? zeby sie nie mieszalo, nie mylilo, zeby z tego rozdzielac dla psow,zeby moc bazarki robic z tym celem, a nie np dla mirka 100zl jest, a on tego nie potrzebuje i mogloby isc np dla potrzebujacego parowki.
i nie tylko ja robie bazarki, dziewczyny tez robia, mozna by te kase do wspolnej puli dawac, a potem sie fajnie klocic, dla ktorego i na co ;P

z bazarku jaskowego wyszlo kolo 240zl. znow spora suma. dobrze, ze dalysmy- na psy z tego wątku.

Posted

[quote name='kora78']

z bazarku jaskowego wyszlo kolo 240zl. znow spora suma. dobrze, ze dalysmy- na psy z tego wątku.

Kora to nie robi roznicy ma co my tam sobie napiszemy, tylko zeby ta kasa byla -wlasnie tak jak mowisz- ogolna, na obecne potrzeby wedlug uznania. Oczywisce ze inni tez robia "nam" bazarki ale jaki jest sens prosic osobe, ktora nie zna naszych psow, nie zna naszych watkow zeby prowadzila nam skarbonke? Za kazdym razem keidy zdecydujemy sie wyciagac cos od nas bedzie sie do niej wysylac pm? I za kazdym razem kiedy bedzie musiala robic przelew np. na hotel albo transport bedzie sie jej dawalo znac?
Bez sensu wogole.

Ps.
moze z bazarku cos na Hidi pojdzie

edit:
Klauza to glownie dla ciebie wklejam jesli chcialabys labkom pomoc http://www.dogomania.pl/threads/219223-LIKWIDACJA-PSEUDO-W-WIEKOPOLSCE-KOSZMAR-potrzebna-pomoc!!!!/page13

Posted

klauza juz tam dawno byla, na tym watku ;) hehe

tak, heidi i maji2 u anuli trzeba cos dac, chociazby po rufim zobaczymy, ile bedzie potrzeba, wtedy napiszemy, ile dajemy.

tak, bezsens pisac wciaz do kogos obcego, ale moze zgodzi sie satrina, albo klauzunka, a one sa juz nasze przeciez :) i sa na watkach i widza, co piszemy i u kogo.

Posted

ja jakby co na razie na skarbnika się nie piszę - mam Bostka i Lolka, jak mi któryś odejdzie to wtedy mogę a jakże. Na razie mówię pas.

fajna ta czarna labka, tylko bardzo wystraszona

Patmol
ona cudna :iloveyou::iloveyou::iloveyou:
Koruniu mój aniele....wiesz o co proszę :evil_lol:

A teraz a propos Telci -dostalam meila z pytaniem o jej adopcje. He napisalam Pani, ze juz za pozno ale chetnie pomozemy w szukaniu inengo psiaka.
kizi może tą czarnulkę podesłać :cool3: Ślij ją :loveu:

p.s. zaraz ją ochrzczę....Salma, może być?