Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

Posted

ten psiak to chodzaca milosc, wiernosc i oddanie. chyba zaden pies w schronisku nie kocha czlowieka tak mocno, jak misiek. okazuje wolontariuszce najwieksza radosc ze spotkania, najgorecej prosi o zainteresowanie i chwile glaskania, strasznie placze, gdy sie go zostawia. misiek z pewnoscia mial kiedys dom. nie bylo to tak dawno. tak lojalny, blagajacy o u wage pies bedzie najlepszym przyjacielem.
misiek siega do kolana, a na tylnych lapkach ma smieszna, lekko krecona siersc. misiek ma kolo 6lat. jest bardzo wdzieczny.

troche poprzerabiac i wystarczy.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak wracalam wczoraj wieczorem z odprowadzania parowki, przez stary zdroj, kolo sudetow, zobaczylam psa bezdomnego minimalnie w typie husky. najpierw biegal z aludzmi z psami, pozniej pobiegl w strone pocztowej, pozniej w strone ulicy wroclawskiej. wciaz o nim mysle.
bylam wtedy pewna, ze widzialam go na stronie schroniska, w domu od razu szukalam i nie ma tam takiego.
ewidentnie wywalony, bez obrozy, ale nie wychudzony jeszcze.
to bylo kol o19stej
teraz mam wyrzuty sumienia, ze go nie zlapalam. ale co dalej? bez paska, bez niczego. schron nieczynny. dzis swieto. duzy, obcy pies, male dziecko za rękę. wczoraj nie moglam nic zrobic. ale męczy mnie to.
tak, jak ten peies w parku na rusinowie, porzucoy, czekajacy na wlasciciela ktory nie dal m isie zlapac. co bylam pozniej w schronie to rozgladalam sie za nim i go nie bylo. na stronie schronu tez go wypatruje, mam 1 typ, ale niewielka mam pewnosc, ze to ten sam.

glupie to wszystko.

Posted

MOżę ktoś go wypuścił albo komuś zwiał??? Ja miałam takie wyrzuty, jak kiedyś taka starsza sunia przy Auchan się kręciła. Z tym, że po czasie się okazało, że ona niedaleko mieszka i często przyłazi pod sklep, żeby sobie pojeść.NIgdy nie wiadomo zy taki psiak jest bezdomny.Na Sobięcinie codzinnie kilka takich psów widzę, z tym, że tutaj wszyscy psiaki wypuszczają i tesobie biegają.

Posted

inaczej wyglada pies wolno wychodzacy, a inaczej taki zagubiony, porzucony. ten latal z jezorem na wierzchu, szybko sie przemieszczal, nie wachal sobie kacikow i podsikiwal. latal przez srodek ulicy, doczepial sie do ludzi z psami. tak chyba nie wyglada pies wolnowychodzacy.

tak, ta sunia pod auchan. lilutosi nam o niej pisala. a ja wlasnie w auchan zakupy robie i jej tam nigdy nie widzialam. lilu pisala, by cos z nia zrobic, zabrac ja, bo szczenna, itp. ale rozmawialysmy juz o niej satka i mnie uspokoilo, ze Ty ja juz znasz i wiesz, co i jak :)

a u mnie z tydzien temu maszerowal piekny kudlacz. nie widzialam tego psa tutaj nigdy. zazwyczaj psy w swojej okolicy sie zna, prawda? raz tez lecial onkowaty u mnie przed oknem. ale te 2 widzialam tylko chwile i nie wiem, co dalej z nimi. moze mieszkaja kawalek dalej poprostu. mam nadzieje.

Posted

mam cala siate ciuchow od mamy mojej. kzii wyslij mi wiec swoje fotki, tych ciuchow, ktore mam od Ciebie. dorzuce moje i bedzie mega bazar na 50 rzeczy, jak nie wiecej.

Posted (edited)

mialam wczoraj pytanie o Lusi na mailu, z tablicy. gdzie mozna sunie zobaczyc. cos takiego. odpisalam,ze po wizycie podamy miasto. no i cisza.

stan Skarpety

= 1,514,20zl

Edited by kora78
Posted

Kora przypomnij mi ile ta paczka byla 9,5zl, tak?

oki to podsumowuj jak Miroslaw z kasa stoi? Z bazarku ciuchowego 131 ileśtam idzie na Fruzanne bo byla pierwsza, z twojego ciuchowego moze na Mirka juz pzreślemy skoro Klauza psio-akcesoriowy na Fruzke tez zrobila.
Tyle ze nie ma dt teraz, ehhhhhhh

Posted

mam cala siate ciuchow od mamy mojej. kzii wyslij mi wiec swoje fotki, tych ciuchow, ktore mam od Ciebie. dorzuce moje i bedzie mega bazar na 50 rzeczy, jak nie wiecej.

uzurpuję sobie prawo pierwowglądu :)

Posted

[quote name='kizimizi']Kora przypomnij mi ile ta paczka byla 9,5zl, tak?

oki to podsumowuj jak Miroslaw z kasa stoi? Z bazarku ciuchowego 131 ileśtam idzie na Fruzanne bo byla pierwsza, z twojego ciuchowego moze na Mirka juz pzreślemy skoro Klauza psio-akcesoriowy na Fruzke tez zrobila.
Tyle ze nie ma dt teraz, ehhhhhhh

Moja propozycja - ja tam ze swojego bazaru coś tam będę miała na Fruzinę,

Z bazarku ciuchowego 131 ileśtam idzie na Fruzanne bo byla pierwsza
i finito. Zakończone bazary na skarpetę do skarpety - zamrażamy. Kolejne bazary już tylko na Mirka. Ja dodatkowo zamrażam kasę po Boście na Fruzię. Fruzia trochę zabezpieczona, na Mirka zbieramy - skarpeta zamrożona czyli nasze pogotowie kasowe - w razie "w". Zgoda?

Posted

Klauzunka napisał(a):
uzurpuję sobie prawo pierwowglądu :)

no ciekawe Klauza, jakos na poprzednim bazarku nie "uzurpowalas" prawa do pierwowglądu!:mad: A takie fajne rzeczy "czasowo niedostępne" miałam:cool3:

Posted

zgadzam sie, tez bym wolala, zeby bazary byly konkretnie na cos -moj ciuchowy zcasowo neidostepny na Fruzke- Twoj pol/pol Luski moze na Mirka i wtedy wiemy ile konkretne psy maja w zapasie a reszta z pogotowia kasowego czyli Skarpety.

Posted

kizimizi napisał(a):
no ciekawe Klauza, jakos na poprzednim bazarku nie "uzurpowalas" prawa do pierwowglądu!:mad: A takie fajne rzeczy "czasowo niedostępne" miałam:cool3:

bo pisalam, ze moja mama dala :) a klauzunka sie utozsamia z moja mama :) tylko... jeszcze nie wiem, dlaczego ;P

to sa wlasnie ciuszki ,z ktorych moja mam juz wyrosla, bo jej beben urosl. i kilka, ktore sama szyla, jak byla mloda, 20lat temu.

doszukalam sie dzis tez fajnych ciuszkow dziecinnych letnich. i mam zgrzyt... moze by zeszly teraz?
ale 2 bazarkow na raz nie chce miec raczej...

kizi, tak 9,5 lub 9zl. juz nie pamietam. a doszla ta paczka? mam kwit wywalic?

teraz z bazarku dziecinnego ktos kupil i chce wysylke do anglii. jeszcze tego nie mialam.

Posted

hehe az do Anglii, no prosze ;) przesylka i te zreczy beda drozej warte niz nowe tutaj ;) No ale

ta9,5zl znalazlam i przelalam. Paczka do aldrumki doszla. Dzieki

Wyslij ciuchy kiedys tam zrobie

Posted

wyslac Tobie fotki tych moich ciuchow, tak?
eee ja wole sama, bo takie zamieszanie glupie wychodzi, ze hej. ok?
Ty mi wyslij foty swoich.

ok, awizo wywalam, czy cos tam.

a tego psa, co sie blakal wciaz nie ma na str schronu :(

Posted

kizimizi napisał(a):

kurczę ! ja fot nie widziałam ! Poza tym ja siorę też na bazary dogo zapraszam. Ona, że coś poszuka na allegro - ja że jak nie znajdziesz na dogo to dopiero na allegro. Już jest tak wyćwiczona, że sama zasiada i szuka na dogo :)

Posted

kizi. wazne. bazar z ciuchow jest na skarpete, czy na fruzie? bo w 1 poscie masz, ze na skarpete. nie mozna tak sobie zmieniac, musisz ozgode zapytac, zeby ci sie ktos nie przywalil.
jak cos to lepiej na mirka. fruzia ma kase.

Posted

teraz z bazarku dziecinnego ktos kupil i chce wysylke do anglii. jeszcze tego nie mialam.

no i fajowo :) też już słałam poza granice :) Tylko się cieszyć - nasze bazary są międzynarodowe :evil_lol:

Posted

kora78 napisał(a):
kizi. wazne. bazar z ciuchow jest na skarpete, czy na fruzie? bo w 1 poscie masz, ze na skarpete. nie mozna tak sobie zmieniac, musisz ozgode zapytac, zeby ci sie ktos nie przywalil.
jak cos to lepiej na mirka. fruzia ma kase.

wiem, ze napisalam na skarpete ale wlasciwie mialam Fruze na mysli niech ma w zapasie zebysmy na czysto mogly zbierac na mirka np.
Zaraz napisze czy Fruzka jest ok.

Posted

dalam ciala, ale jutro to naprawie. mialam dzis tel o barneya. ja od razu skojarzylam barego, jelenia, co ma ds we wrocku i mowilam,ze ogloszenie nieaktualne.
a teraz mam mailowe zapytanie o barneya ze wstawionym jego foto.

musze sie tych nowych imiona nauczyc........ kizi, nie powielajmy imion psom, ok?
i w jego tekscie nie ma nic o tym, ze warunkiem jest wizyta i miejscowosc pdoajemy dopiero po wizycie, tralala

piszcie to, bo to musi byc! ja ostatnio przy kazdej rozmowie musze sie z tego tlumaczyc.

Posted (edited)

to mial byc barney, ten mlody. dzwonilam dzis. okazal sie za maly. choc dlugo z pania rozmawialam i byla fajna. bala sie wizyty pa, bo miala wlamanie i kogos obcego boi sie wpuscic, kogo nie moze sprawdzic. czyli ktos z tozu na wizyte bylby ok.

do roku, samiec, onkowaty, duzy. takiego szukamy. juz dalam cynka na wroclawskim, bo u nas takiego psa raczej nie ma. a jak jest to szybko do ds idzie, a ja teraz rzadko bywam w schronie.
byl taki z niebieskimi oczami, ale pewnie juz go nie ma.

rubenowa i jej kolga zbyt mali. guliwer za duzy.

mialam dzis tel o fredzia. ale bardzo wstepny te, bo pani z tz jeszcze nie rozmawiala. ma kota w domu. glownie rozmowa sie toczyla o stosunkach psio kocich. czekam na odzew, czy sie tz zgodzil, wtedy pojade do schronu fredzia sprawdzic na koty.

Edited by kora78
Posted

kora78 napisał(a):
to mial byc barney, ten mlody. dzwonilam dzis. okazal sie za maly. choc dlugo z pania rozmawialam i byla fajna. bala sie wizyty pa, bo miala wlamanie i kogos obcego boi sie wpuscic, kogo nie moze sprawdzic. czyli ktos z tozu na wizyte bylby ok.

do roku, samiec, onkowaty, duzy. takiego szukamy. juz dalam cynka na wroclawskim, bo u nas takiego psa raczej nie ma. a jak jest to szybko do ds idzie, a ja teraz rzadko bywam w schronie.
byl taki z niebieskimi oczami, ale pewnie juz go nie ma.

rubenowa i jej kolga zbyt mali. guliwer za duzy.

mialam dzis tel o fredzia. ale bardzo wstepny te, bo pani z tz jeszcze nie rozmawiala. ma kota w domu. glownie rozmowa sie toczyla o stosunkach psio kocich. czekam na odzew, czy sie tz zgodzil, wtedy pojade do schronu fredzia sprawdzic na koty.

A Bruno albo Tajger?One nie sa małe.