DOG Line Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Wątek Fenka naszego nowego podopiecznego [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237555-Znajdki-Fenek-kolejny-psiak-b%C5%82%C4%85kaj%C4%85cy-si%C4%99-po-ulicach-Radzymina-W-DT-szuka-DS%21%21%21[/url] Quote
Kejciu Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) Przesyłam małą aktualizację obecnych wydarzeń w Fundacji Znajdki którą uzyskałam podczas telefonicznej konferencji hehe z p. Jolą odbytej wczoraj : W dniu bodajże 2 stycznie 2013roku kotek Bartek, który w chwili obecnej przebywa u Paula82 w DT – który został znaleziony przez p. Jolę po potrąceniu przez samochód przed szkołą – będzie miał amputację łapki L Niestety nie da się jej uratować i operacja jest konieczna – jej brak będzie zagrażał życiu Bartka. Cały czas szukamy mu domku, ma porobione ogłoszenia, 3łapek to normalny kociak, może troszkę mniej sprawny ale nie powinno mu to przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu J Vega – w dniu wczorajszym wygryzła drzwi w łazience – zrobiła mega dziurę nie wiadomo jak to uczyniła ale wygryzła i wyszła sobie…. Bilans – dziura w drzwiach które natychmiast trzeba wymienić bo jest na tyle duża że po prostu sobie wychodzi ( czekam na zdjęcia jak je otrzymam od razu wstawię ) Gapcia – pojawiły się na jej ciele nowe ranki ( czekam na zdjęcia od p. Joli po ich otrzymaniu od razu je wstawię ) , potrzebuje karmy dla alergików, mimo przemywania ranek zaleczają się ale na ich miejsce co jakiś czas powstają nowe Neptun – jak pisałam wczoraj, w dniu dzisiejszym powinien być zabrany z kliniki, jeśli p. Joli uda się zorganizować transport to dzisiaj go zabierze, lekarz ( nie prowadzący tylko obecny wczoraj w lecznicy ) poinformował mnie i Agnieszkę która ze mną była że wyniki są dobre, karmiony jest tam normalną karma pedigree i kupa jest normalna. Czekamy na wyniki badania kału – z informacji uzyskanej wczoraj została wysłana z 3 dni do zbadania. Zalecenie – karmienie normalną karmą, odstawienie kreonu i Hills i/d oraz obserwacja – jeśli będzie chudł konieczne dalsze badania i diagnozowanie. Po otrzymaniu tych wyników które mu tam zrobiono ( nie mam wiedzy jakie to ) udam się z nimi do mojego weta, Paros zaproponowała to samo – podejdziemy, zapytamy, niech inni weci zapoznają się z wynikami, może któryś z nich wpadnie na pomysł co może my dolegać. Czekamy na dokumenty zatem, zdjęcia wczoraj zrobiłam na spacerze, byłyśmy krótko bo było zimno, zmierzyłam centymetrem Neptuna w celu podania wymiarów aby ewentualnie rozejrzeć się za jakimś ubrankiem dla niego bo skóra i kości i strasznie marźnie. Wymiary zna Figolandia J ja nie pamiętam więc Aga poda. Neptun waży 15kg bo go ważyłyśmy a powinien co najmniej ze 30….. i jeszcze ostatnia nie najlepsza wiadomość - Łatek się zatkał, i p. Jola była w niedzielę z nim w lecznicy, teraz jeśli dobrze zapamiętałam przyjmuje kroplówki :( Edited December 19, 2012 by kejciu Quote
Kejciu Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [SIZE=4]Neptun został dzisiaj zabrany z Kliniki, wet powiedział że jest lekka niedoczynność tarczycy - przepisał mu encorton 10mg oraz esseliv forte i stan zapalny wyszedł we krwi - ale nie wiadomo czego stan zapalny dotyczy, czekamy na wyniki kooopy - musimy kupić wysokoenergetyczną karmę dla psów pracujących - coby Neptun nabrał tranki tłuszczowej - PILNIE [B][SIZE=6]POTRZEBNY DT!!!!!!!!NA CITO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/B] W domu p. Jola nie ma miejsca, on potrzebuje na wczoraj DT żeby w cieple i spokoju mógł dochodzić do siebie na nowych lekach i nowej karmie.......[/SIZE] Quote
Erin32 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Boże kochany, ale się porobiło :roll: Podrzucam Znajdki z rana ! Quote
EVA2406 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='kejciu']Przesyłam małą aktualizację obecnych wydarzeń w Fundacji Znajdki którą uzyskałam podczas telefonicznej konferencji hehe z p. Jolą odbytej wczoraj : W dniu bodajże 2 stycznie 2013roku kotek Bartek, który w chwili obecnej przebywa u Paula82 w DT – który został znaleziony przez p. Jolę po potrąceniu przez samochód przed szkołą – będzie miał amputację łapki L Niestety nie da się jej uratować i operacja jest konieczna – [B]jej brak będzie zagrażał życiu Bartka[/B]. Cały czas szukamy mu domku, ma porobione ogłoszenia, 3łapek to normalny kociak, może troszkę mniej sprawny ale nie powinno mu to przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu J[/QUOTE] Kasiu, brak łapki nie będzie zagrażała życiu. Kotek bez łapki świetnie daje sobie radę. Wiem, bo mam trzyłapka ;) Najgorsze, że dzień operacji ( 02 styczeń) zbliża się szybko, a nie ma pieniędzy na ten zabieg :( Kto może jakoś pomóc? Bardzo prosimy. Quote
UlaFeta Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 (edited) Paros prosze zdjac ze strony www Sasze:lol: a wrzucic Dyzia bo dzis odeslalam zainteresowana na nasza strone a Dyzia nie ma:diabloti:Dyzio jest w szczeniakach?Roczny pies?I ma stare zdjecia. Saba tez w domku w Lomiankach:lol: Edited December 20, 2012 by UlaFeta Quote
Kejciu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='EVA2406']Kasiu, brak łapki nie będzie zagrażała życiu. Kotek bez łapki świetnie daje sobie radę. Wiem, bo mam trzyłapka ;) Najgorsze, że dzień operacji ( 02 styczeń) zbliża się szybko, a nie ma pieniędzy na ten zabieg :( Kto może jakoś pomóc? Bardzo prosimy.[/QUOTE] Ewa napisałam w kontekście że brak operacji będzie zagrażał jego życiu dlatego jest operacja konieczna :)a poniżej napisałam że 3 łapek będzie sobie normalnie radzil :)może szyk zdania jakoś niesfornie napisałam :) Quote
EVA2406 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='kejciu']Ewa napisałam w kontekście że brak operacji będzie zagrażał jego życiu dlatego jest operacja konieczna :)a poniżej napisałam że 3 łapek będzie sobie normalnie radzil :)może szyk zdania jakoś niesfornie napisałam :)[/QUOTE] Najgorsze, że kasy na tę operację nie ma :( Quote
Kejciu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [B][SIZE=6]Zapraszam na bazarek - na karmę dla Neptuna - jesli pieniążków będzie więcej - to nadpłatę z tego co zostanie po zakupie karmy przeleję dla Znajdek - jeśli na karmę się nie uzbiera to w całości dla Znajdek [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/237633-Dla-NEPTUNA-30-12-godz-21-59"][COLOR=#4444ff]Dla NEPTUNA - 30.12 godz. 21:59[/COLOR][/URL][/SIZE][/B] Quote
paros Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='UlaFeta']Paros prosze zdjac ze strony www Sasze:lol: a wrzucic Dyzia bo dzis odeslalam zainteresowana na nasza strone a Dyzia nie ma:diabloti:Dyzio jest w szczeniakach?Roczny pies?I ma stare zdjecia. Saba tez w domku w Lomiankach:lol:[/QUOTE] jak to nie ma :mad: Dyzia, Dyzio :loveu: jest na stronie i to w dwóch miejscach, w szczeniakach oraz w psach (w obu miejscach jest obok Sabka :loveu:), ma zdjęcia aktualne (innych aktualnych nie mam) i zostały też jego szczenięce. Dyzio nie skończył jeszcze roku. Po adopcji nie zdejmuję od razu psiaków aby nie zapeszyć :shake: kiedyś usunęłam następnego dnia po adopcji i sunia 2 dni później wróciła do przytuliska. Quote
UlaFeta Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='paros']jak to nie ma :mad: Dyzia, Dyzio :loveu: jest na stronie i to w dwóch miejscach, w szczeniakach oraz w psach (w obu miejscach jest obok Sabka :loveu:), ma zdjęcia aktualne (innych aktualnych nie mam) i zostały też jego szczenięce. Dyzio nie skończył jeszcze roku. Po adopcji nie zdejmuję od razu psiaków aby nie zapeszyć :shake: kiedyś usunęłam następnego dnia po adopcji i sunia 2 dni później wróciła do przytuliska.[/QUOTE] Dobra juz sie nie madrze,nie ma Dyzia w psach jest w szczeniakach.Skad sa nowe zdjecia Dyzia?Obecne?Bo nie widze,a psa znam. I juz o nic nie bede prosic i nie bede sie wtracac w adopcje. Quote
paros Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='UlaFeta']Dobra juz sie nie madrze,nie ma Dyzia w psach jest w szczeniakach.Skad sa nowe zdjecia Dyzia?Obecne?Bo nie widze,a psa znam. I juz o nic nie bede prosic i nie bede sie wtracac w adopcje.[/QUOTE] Ula to załóż okulary :diabloti: jest i tu i tu (w psach 9-ty od końca) - obok siebie są dwaj bracia :loveu: Sabek i Dyzio. Obecnych zdjęć nie mam a te wklejone są ostatnie jakie mam czyli z września. Ula skoro masz obecne zdjęcia to przyślij Quote
UlaFeta Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='paros']Ula to załóż okulary :diabloti: jest i tu i tu (w psach 9-ty od końca) - obok siebie są dwaj bracia :loveu: Sabek i Dyzio. Obecnych zdjęć nie mam a te wklejone są ostatnie jakie mam czyli z września. Ula skoro masz obecne zdjęcia to przyślij[/QUOTE] Nie chce mi sie z Toba dyskutowac,bo najlepiej rzadzic zza klawiatury Pojechal inny pies nie od nas,a okulary to mam zawsze A tak wogole to Dyzio jest nawet w dziale "w nowym domu"nie zdjety:angryy:czyli jest wszedzie. Tym razem widzialam dobrze Quote
UlaFeta Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Igam']Łoj kobitki ;)[/QUOTE] Igam na glowie staje,zeby ilosc psow u Joli sie zmniejszala,bo kolejne bidy w kolejce czekaja W pracy rozglaszam,po znajomych,robie co moge.I zeby byla jasnosc w realu.Ale jak odsylam ma www,a mowia,ze nie ma to co mam robic.Ja w pracy nie uzywam komputera, to jak ktos dzwoni to nawet nie moge sprawdzic ,za to rachunki za telefon zwalaja z nog. Quote
paros Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='UlaFeta']Nie chce mi sie z Toba dyskutowac,bo najlepiej rzadzic zza klawiatury Pojechal inny pies nie od nas,a okulary to mam zawsze A tak wogole to Dyzio jest nawet w dziale "w nowym domu"nie zdjety:angryy:czyli jest wszedzie. Tym razem widzialam dobrze[/QUOTE] Ula :crazyeye: ja nic nie wiem abym miała gdzieś rządzić :shake: o co chodzi? - ja nie mam innych zdjęć Dyzia :shake: Masz rację, że w dziale "w nowym domu" rzeczywiście też jest i zaraz go usunę Quote
paros Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 W dniu 20.12.2012r znaleziono w Markachk/W-wy psa rasy husky. Piesek już dość długo się błąkał, był widywany co jakiś czas. Ma ok 4 lata, z krótkiej obserwacji wnioskuję, że zachowuje się jak typowy pies swojej rasy. Na inne psy nie zwraca uwagi, podejrzewam, że podobnie będzie z kotami. Źle się czuje w zamknięciu, aktywny robi się nocą. Ma pustego chipa. Dostał imię Neptun. Neptun chwilowo przebywa w lecznicy, gdzie zdemolował już klatki ponieważ bardzo źle znosi zamknięcie. Jeżeli w najbliższych dniach nikt go nie zabierze to zostanie odstawiony do pseudoschronu w Halinowie, skąd nie wiadomo gdzie trafi. Pilnie szukamy jego właściciela lub nowego domu lub tymczasu. W sprawie informacji i adopcji prosimy o kontakt: Tel. 602 246 465 Mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [IMG]http://znajdki.pl/images/neptun_11.jpg[/IMG] Quote
UlaFeta Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='paros']Ula :crazyeye: ja nic nie wiem abym miała gdzieś rządzić :shake: o co chodzi? - ja nie mam innych zdjęć Dyzia :shake: Masz rację, że w dziale "w nowym domu" rzeczywiście też jest i zaraz go usunę[/QUOTE] To jeszcze dopisz,"w domy tymczasowe"Maxa-Kaktusa i Rudzie sa u Pauliny,bo ich nie mam nigdzie:diabloti: I prosze o usuniecie Saszy ma sie dobrze i nic nie wskazuje zeby mial wrocic:loveu: Quote
sylwija Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='paros'] Ma pustego chipa. [/QUOTE] co to znaczy? Quote
UlaFeta Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Sylwija czy psy zamieszczona na naszej stronie www,sa u Ciebie?Zerknij prosze. Quote
sylwija Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 tak jest - 3 sztuki - Nineczka, Aqsa i Teodor - jeszcze mam kocurka czarnego, ale nie mam zdjęć.. muszę zrobić szybko Quote
Kejciu Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='sylwija']co to znaczy?[/QUOTE] w mojej ocenie oznacza to że pod podanym nr chip nie ma w bazie żadnych danych właściciela :( Quote
paros Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='UlaFeta']To jeszcze dopisz,"w domy tymczasowe"Maxa-Kaktusa i Rudzie sa u Pauliny,bo ich nie mam nigdzie:diabloti: I prosze o usuniecie Saszy ma sie dobrze i nic nie wskazuje zeby mial wrocic:loveu:[/QUOTE] Kaktus i Rudzia są, każde z nich ma czerwona chustę więc trudno ich nie zauważyć. :loveu: A Sasza już został usunięty i jest w "nowym domu" :eviltong: Oj Ula coś niedobrze z Tobą :shake: Psy w domach tymczasowych to nie są psy p.Joli, a Kaktus i Rudzia są p.Joli. [quote name='kejciu']w mojej ocenie oznacza to że pod podanym nr chip nie ma w bazie żadnych danych właściciela :([/QUOTE] Żabusia tak nazwała chip którego nie ma w żadnej bazie, nawiasem mówiąc kilka baz przestło działać np baza warszawska :razz: Kejciu masz nowy Avatarek :lol: Quote
Kejciu Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 ehh a mówią żeby chipować a potem co do czego to i tak w bazie nie ma :( wczoraj zrobiłam Sabie przez przypadek jak ziewała ;) i chcialam się pochwalić :D Quote
beka Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='kejciu']w mojej ocenie oznacza to że pod podanym nr chip nie ma w bazie żadnych danych właściciela :([/QUOTE] można spróbować do producenta czipów napisac żeby tpodał kto ten czip kupował. Wtedy można zawezić obszar poszukiwań Quote
Recommended Posts