Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak siedzę przy komputerze, za oknem widzę krzak jaśminu. Tak jest obładowany kwiatami,że gałązki mu się uginają...Robiłam dzisiaj trochę porządków na podwórku, zbierałam myszki w różnych stadiach rozkładu...Mój kopacz-ogrodnik szkodnik Ciaposław chyba postanowił zmienić oblicze całego podwórka....

Posted

[quote name='ranias']Jak siedzę przy komputerze, za oknem widzę krzak jaśminu. Tak jest obładowany kwiatami,że gałązki mu się uginają...Robiłam dzisiaj trochę porządków na podwórku, zbierałam myszki w różnych stadiach rozkładu...Mój kopacz-ogrodnik szkodnik Ciaposław chyba postanowił zmienić oblicze całego podwórka....[/QUOTE]

u mnie kwitnie ogromny krzak jaśminu i wielki perukowiec, reszta nie dorównuje im rozmiarami ( i dobrze, bo miejsca by mi brakło dla piesków ;))

Ciaposławowi gratuluję zdobyczy, moje tylko kopią, a myszki pewnie nieźle się z nich śmieją ;) ;)

Posted

[quote name='mari23']u mnie kwitnie ogromny krzak jaśminu i wielki perukowiec, reszta nie dorównuje im rozmiarami ( i dobrze, bo miejsca by mi brakło dla piesków ;))

Ciaposławowi gratuluję zdobyczy, moje tylko kopią, a myszki pewnie nieźle się z nich śmieją ;) ;)[/QUOTE]

Mój perukowiec został posadzony w niewłaściwym miejscu i tak sobie wegetuje...Ciaposława podejrzewam o współpracę z keciami....:roll:

Posted

[quote name='ranias']Mój perukowiec został posadzony w niewłaściwym miejscu i tak sobie wegetuje...Ciaposława podejrzewam o współpracę z keciami....:roll:[/QUOTE]

moje kocie jasniepaństwo nie wychodzi, bo ulica za blisko, więc psy pomocy nie mają takiej, może to i tak właśnie jest, ze doły są, a zdobyczy nie ma ;)

u mnie perukowiec dość długo nie rósł, jakby stał w miejscu, a od trzech chyba już lat to go przycinać muszę, tak rośnie, miejsce wcale nie jakieś wyjątkowe, a ziemia u mnie marna bardzo

Jaśmin jest cudny, jak kwitnie, a jak pachnie!!!!

Posted

Perukowiec rośnie przy ogrodzeniu, nie ma dużo miejsca a i światła też mu brakuje. Nie mam zbyt dużej działki i sporo roślin posadziłam kiedyś zupełnie " bez głowy". A tak żal wykopywać to, co nie rośnie...Ciaposław ewidentnie zna się na pracach ogrodniczych. Przekopuje, wykopuje z szybkością, której nie potrafię ogarnąć. Jeszcze miałam nadzieję,że go pokonam, ale pieron jest lepszy...

Posted

[quote name='Aimez_moi']Wlasnie....pachnie oblednie....:) Sa osoby ktore lubia zapach perfum z dodatkiem jasminu.....[/QUOTE]

pamietam w czasach PRL rarytasem były "perfumy" o nazwie "Być może", a drugie to "Jaśmin"....

ależ były czasy....
kiedyś koleżanka tłumaczyła wnukowi, że dawniej ocet tylko był na półkach, a mały na to: "jak to, całe TESCO octu? "

to tak, jak moja Kasia na widok stada krów zawołała: "krówki, krówki, dajcie nam karton mleka !"
popłakałam się ze śmiechu, ledwie dojechałam do domu, bo za kierownicą byłam

Posted

A ja sobie zawsze wspominam, jak mój Kuba na widok indyków zawołał " Tata, strusie!". Facet, który indyki zaganiał zapytał " Ludzie, a skąd wy przyjechali?"

Posted

Uznaliśmy wtedy,że to wstyd....Dziecko zna indyki tylko z obrazków. A perfumy jaśminowe to też jakos kojarzą mi się z Alienem Thierry Mugler...

Posted

[quote name='ranias']Uznaliśmy wtedy,że to wstyd....Dziecko zna indyki tylko z obrazków. A perfumy jaśminowe to też jakos kojarzą mi się z Alienem Thierry Mugler...[/QUOTE]

świetna "historyjka" z tymi strusiami !
moja Kasia z książek o zwierzetach wie, że krówki dają mleko, a ze mleko tylko w kartonie widziała, więc to, co powiedziała było bardzo logiczne, a miała wtedy tylko 4 latka :)

kiedyś dzieci miały dziadków na wsi ( jesli tam nie mieszkały) i pełno zwierząt, teraz znają zwierzęta głównie z obrazków - takie efekty :)

mnie "Jaśmin" przypomniał, że były jeszcze "Konwalia".... takie małe buteleczki :)

Posted

[quote name='Aimez_moi']Cholerka.....kwiat pomaranczy, jasmin i wanilia......cudny zapach podobnie jak Addict Diora.[/QUOTE]

Addict miałam, jest piękny. Alien wydawał mi się taki właśnie jaśminowy....

Posted

[quote name='Aimez_moi']Obydwa sa mocne ale Alien bardziej drazniacy wedlug mnie. Trzeba miec dobry dzien aby go nosic.[/QUOTE]

Dla mnie Alien jest taki bardziej zdecydowany.. Jaśminowe nutki to miał Kenzo Summer, przynajmniej dla mojego nosa...:lol: ale mój kinol to czasem kojarzy zapachy zupełnie bez sensu..może zbyt otłuszczony jest....:razz: