mariusz pp Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 [quote name='Aimez_moi']Nie chce tego napisac naprawde........ poszlam tylko po jedna rzecz do sklepu........tylko po mleko.......w sklepie zajarzylam, ze nie mam ani karty ani funta......chodze po sklepie z mlekiem dzwonie do corki aby mi funta przyniosla.......chodze, chodze wyszlam ze sklepu przyszlam do domu postawilam mleko i........ problem pojsc i oddac kase czy przyzrnac glupa, ze stara jestem?[/QUOTE] Dobre.:lol: Mój znajomy poszedł z trzyletnim dzieckiem do sklepu z farbami, rozglądał się ,dziecko biegało. Stwierdził ,że już wychodzą, zamyślony, dziecko z tyłu już prawie płakało, -tata ciężko ,ja nie mogę. On ją poganiał, żeby szybciej . W końcu patrzy zniecierpliwiony, a córka targa kubełek farby.Wrócił do sklepu.:evil_lol: Quote
Aimez_moi Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Funiu.....:) jak tam Argulek z tym lekiem?...... Quote
ranias Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 [quote name='Aimez_moi']Funiu.....:) jak tam Argulek z tym lekiem?......[/QUOTE] ja też ciekawa......:lol: Quote
Marinka Posted December 22, 2013 Author Posted December 22, 2013 [CENTER][COLOR=#0000cd][SIZE=4][FONT=comic sans ms]Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech Wasze serca radość ściśnie Niech choinka jasno świeci Niech nadziei płomień wznieci Niech kolęda zabrzmi w koło Niech świat śmieje się wesoło Będzie miło i serdecznie A Wasze szczęście niech trwa wiecznie.[/FONT][/SIZE] [/COLOR] [COLOR=#ffff00]____________________$$$ _____________________$$$$$ ___________________$$$$$$ _________________$$$$$$$ _______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$ _____________$$$$$$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ ___________$$$$$$$$$$$$ __________$$$$$$$$$$ _________$$$$$$$$$ ________$$$$$$$$ _______$$$$$$$ ______$$$$$$ ______$$$$$ ______$$$$ ______$$$$ ______$$$_____$ $______$$___$$ __$$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$____$ $_____$$$$ _______$$$ ________$ [/COLOR][/CENTER] Quote
Aimez_moi Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Piekne zyczenia.....to juz Swieta? A ja sie mecze z marchewka.....:):) Quote
ranias Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 a ja Wam życzę zdrowia dużo, i miłości, bo to najważniejsze....:loveu: Quote
Aimez_moi Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Zdrowie i tylko zdrowie........ na starosc tak sie ma niestety...... Quote
mari23 Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 [quote name='Aimez_moi']Piekne zyczenia.....to juz Swieta? A ja sie mecze z marchewka.....:):)[/QUOTE] to i tak nie jest źle.... ja się męczę z prawie nieustannie wymiotującym piesiem :( Quote
Marinka Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 Wiecie co tak to czytam i PRZEPRASZAM, ale nie zauważyłam, że nie napisałam nic o cukrze!:( a trzeba go przecież dodać do ciasta. Ilość to szklanka cukru na podane ilości. [quote name='Marinka']Ciasto: Ścieramy na średnich oczkach marchew około 5 sztuk, tak żeby wyszły 2 ubite szklanki (250ml) marchwi. Do miski wsypujemy 1,5 szklanki mąki, 3-4 płaskich łyżeczek cynamonu, pół opakowania cukru z wanilią, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej, około 150ml oleju, 50g rozpuszczonego przestudzonego masła, około 200g serka Danio waniliowego i 4 całe uprzednio ubite na piankę jajka. Całość stale mieszamy, dodajemy marchew, zmiażdżone orzechy włoskie (ilość wedle uznania) oraz pokrojone w kostkę 2 banany. Masę (powinna wyjść taka półpłynna) przelewamy na średniej wielkości blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 180 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy w takiej temperaturze przez około 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy dalej przez około 30 minut (najlepiej sprawdzać co pewien czas nożem czy ciasto jest już upieczone). Ciasto stanie się brązowe, więc po wyglądzie nie określi się jego gotowości:P Poza tym trzeba mieć na uwadze, że ciasto jest wilgotne także po upieczeniu. Masa na wierzch ciasta: 250g serka Mascarpone mieszamy z około 50g serka Danio waniliowego. Do tego dodajemy drugie pół opakowania cukru z wanilią i szklankę cukru pudru. Masę kładziemy na dość głęboko ponacinane w kratkę gorące ciasto i chowamy całość ponownie do wyłączonego, ale gorącego piekarnika, aż masa wsiąknie. Smacznego:)[/QUOTE] Quote
ranias Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 a co tam cukier...i tak Cię kocham....:loveu: Quote
mari23 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 [quote name='ranias']a co tam cukier...i tak Cię kocham....:loveu:[/QUOTE] właśnie tak! :) i ja też :) :tree1:kochani - u progu świąt z całego serca życzę Wam ciepła i dobra, radości, miłości, zdrowia i pysznych świątecznych smakołyków - i tradycyjnie - wesołych Świat Bożego Narodzenia !!!!:tree1: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images61.fotosik.pl/496/70ce0d417ad5b206med.jpg[/IMG][/URL] Quote
Aimez_moi Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Cukier..... ja tak niesmialo dalam go troszke nie nie cala szklanke.......zobaczymy. Wyglada fajnie ale nie wiem jakie jest w srodku. Marinka.....:) namordowalam sie przy nim okrutnie..... Quote
ranias Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='AgusiaP']Wesołych Świąt życzę Wam Kochani :)[/QUOTE] przyłączam się...:loveu: Quote
Doda_ Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='AgusiaP']Wesołych Świąt życzę Wam Kochani :)[/QUOTE] przyłączam się i ja :) Quote
Marinka Posted December 26, 2013 Author Posted December 26, 2013 [quote name='Aimez_moi']Witam sie z Argulkiem.......:)[/QUOTE] I ja się przywitam :) A jak smakowało ciasto marchewkowe? Quote
mari23 Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 [quote name='Marinka']I ja się przywitam :) A jak smakowało ciasto marchewkowe?[/QUOTE] pewnie już zjedzone ;) Quote
Aimez_moi Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 Nie ......jeszcze nie zjedzone bo chyba za duzo ich upieklam....... a nie bardzo mi wyszedl ten wierzch.....chyba masa byla za rzadka i za mocno nacielam marchewke i wszystko sie wlalo prawie do konca...... ale ciasto naprawde bardzo dobre.....polecam i dziekuje.....:):) Quote
ranias Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='Aimez_moi']Nie ......jeszcze nie zjedzone bo chyba za duzo ich upieklam....... a nie bardzo mi wyszedl ten wierzch.....chyba masa byla za rzadka i za mocno nacielam marchewke i wszystko sie wlalo prawie do konca...... ale ciasto naprawde bardzo dobre.....polecam i dziekuje.....:):)[/QUOTE] pewnie można było zjeść łyżką.....lubię....:lol: Quote
Aimez_moi Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Nie no......tak zle nie bylo......:):) Quote
ranias Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 a ja lubię takie wypieki, które można jeść łyżką....:oops: Quote
Aimez_moi Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Ranias.....:):) a jakie ciasto mozna wciagac lyzka? Quote
mari23 Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='ranias']a ja lubię takie wypieki, które można jeść łyżką....:oops:[/QUOTE] [quote name='Aimez_moi']Ranias.....:):) a jakie ciasto mozna wciagac lyzka?[/QUOTE] np. karpatkę z za rzadkim kremem.... pycha! ;) a podobno najlepsze ciasto, jakie ja kiedykolwiek upiekłam, to był sernik-zakalec.... lepszego sernika więcej nie udało mi się upiec - to ocena moich dzieci ( uwielbiających sernik ;)) ale święta się skończyły - pora wracać do codzienności ;) oto wplaty: 60,- piove (19.12.) 40,- Marinka (23.12.) Quote
Recommended Posts