Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aimez_moi']Przypomnialam sobie....a jak te leki dla Argo?[/QUOTE]
Dzisiaj wszystko napisze .Mam już faktury .Nie miałam czasu bo ( siedze na telefonach w związku z Daszeńka i Fenkiem ,uwierzcie ze staram się jakoś to wszystko posklejać )

PIsałam ,ze jeden dostaje witaminy Megavit 50 tabl( koszt jakieś 10 zł ,podam wieczorem dokładnie )
Drugi bardzo ważny na który nie m,a kasy to Arthroflex (500ml około 157 zł w mojej hurt.)
Argo zachowuje się normalnie i nie widać by cierpiał ,ale niestety kuleje .
Leki od bółu i przeciwzapalne już skończone i na razie nie mozna znowu podawać .Musi być przerwa.
Rachunek u wetki niestety ,ale juz urósł .Gdzieś bedzie grubo ponad 100 zł .

Posted

Kotka już fajnie .Zaczyna nawet muchy łapać więc bedzie dobrze.Dziekuje za troskę
,ale niestety nadal jeżdzę do weta bo skóra i miesnie wymagają cały czas pielegnacji .Brakuje naskórka ,musi się wytworzyć ...na razie mięso nadal na wierzchu i trzeba bardzo o to dbać .
Nabierze się bida tych zastrzyków .Skuta już nie miłosiernie ....

Posted

[quote name='funia']Kotka już fajnie .Zaczyna nawet muchy łapać więc bedzie dobrze.Dziekuje za troskę
,ale niestety nadal jeżdzę do weta bo skóra i miesnie wymagają cały czas pielegnacji .Brakuje naskórka ,musi się wytworzyć ...na razie mięso nadal na wierzchu i trzeba bardzo o to dbać .
Nabierze się bida tych zastrzyków .Skuta już nie miłosiernie ....[/QUOTE]
biedulinka...

Posted

[quote name='Aimez_moi']Arthroflex jest takze w tabletkach.....i jest duzo tanszy.[/QUOTE]
Ale ten w syropie jest podobno najlepszy, najlepiej przyswajalny.
Mam nadzieję, że mój bazarek pozwoli pokryć większą część kosztów leczenia Argusia :)Trzymajcie kciuki ;)

Posted

[quote name='funia']I tak z tabletkami mam problem bo on wypluwa jak tylko je wyczuje .Wkładam w pasztet głeboko ale i tak wypluwa .[/QUOTE]

O to dokładnie jak moje piesie...nie tak łatwo je oszukać i czasem , o ile to możliwe, przy leczeniu lepszy zastrzyk albo coś w płynie

Posted

[quote name='ranias']O to dokładnie jak moje piesie...nie tak łatwo je oszukać i czasem , o ile to możliwe, przy leczeniu lepszy zastrzyk albo coś w płynie[/QUOTE]
Argo dostaje co dzień trzy wielkie tablety witamin i kamuflowanie ich to problem .Ostatnio kupiłam miekką pasztetówkę i myslałam ,ze bedzie bez problemu ale niestety tabletki sa duze i twarde i on jak tylko natrafia na nie zębem to je wypluwa ...

PS.Ma ktoś lepszy pomysł na oszukanie psa?

Posted

Ja wciskałam tabletki do parówki, do pasztetu i do konserwy...Jak się dało, to dzieliłam tabletkę na części i pchałam do pychola na raty...a i tak często podstęp mi się nie udał....:razz::razz:

Posted

[quote name='funia']Argo dostaje co dzień trzy wielkie tablety witamin i kamuflowanie ich to problem .Ostatnio kupiłam miekką pasztetówkę i myslałam ,ze bedzie bez problemu ale niestety tabletki sa duze i twarde i on jak tylko natrafia na nie zębem to je wypluwa ...

PS.Ma ktoś lepszy pomysł na oszukanie psa?[/QUOTE]

"moja" Tiara w żaden sposób oszukać się nie da....jedynie Ipakitine i olejek z czarnuszki to z pasztetem "wchodzi" :) na pastylki moja metoda - tabletka wprost do gardła i przytrzymanie pysia, dopóki nie połknie ;) tylko nie wiem, czy Arguś by tak sobie dał podać lek "brutalnie"....

przepraszam za kilkudniowy brak wieści z konta, nie było tego wiele, ale już podaję wpłaty:
10,- dorota1 (05.07.)
30,- Maruda za 3 miesiące (12.07.)
150,- ranias - bazarek XV edycja ( ogółem 375zł, po 75 zł dla piesa) 12.07.

Posted

[quote name='funia']Argo dostaje co dzień trzy wielkie tablety witamin i kamuflowanie ich to problem .Ostatnio kupiłam miekką pasztetówkę i myslałam ,ze bedzie bez problemu ale niestety tabletki sa duze i twarde i on jak tylko natrafia na nie zębem to je wypluwa ...

PS.Ma ktoś lepszy pomysł na oszukanie psa?[/QUOTE]
cwaniaczek z niego

Posted

[quote name='funia']Dzisiaj byłam w hurt. i dowiedziałam się ,ze sa Witaminy w proszku .Po skończeniu tych co mam zakupię te sypane i bedzie z głowy .[/QUOTE]

i nie będzie problemu.....

Posted

Cioteczki, czy moge Was prosic o pomoc w glosowaniu na przedszkole:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245484-G%C5%82osowanie-na-przedszkole-pomozcie?p=21098787#post21098787"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21098787[/URL]

dzieki

Posted

[quote name='Aimez_moi']Mam nadzieje, ze pomoga Lovelasowi te leki i przestanie utykac.....:)[/QUOTE]

łapki Arguś musi miec sprawne,żeby za fruwajkami biegać....:lol:

Posted

[quote name='Kamila Proc']Cioteczki, czy moge Was prosic o pomoc w glosowaniu na przedszkole:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245484-Głosowanie-na-przedszkole-pomozcie?p=21098787#post21098787"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21098787[/URL]

dzieki[/QUOTE]

głos oddany..:lol: