ranias Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Do Argusia zaglądam przed południem...Nie wiem,czy gości już przyjmuje....:roll: Quote
Aimez_moi Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 A jak tam Argo z ta lapka? Kurcze Funiu.....:) same pytania mamy.... Quote
funia Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='Aimez_moi']Przypomnialam sobie....a jak te leki dla Argo?[/QUOTE] Dzisiaj wszystko napisze .Mam już faktury .Nie miałam czasu bo ( siedze na telefonach w związku z Daszeńka i Fenkiem ,uwierzcie ze staram się jakoś to wszystko posklejać ) PIsałam ,ze jeden dostaje witaminy Megavit 50 tabl( koszt jakieś 10 zł ,podam wieczorem dokładnie ) Drugi bardzo ważny na który nie m,a kasy to Arthroflex (500ml około 157 zł w mojej hurt.) Argo zachowuje się normalnie i nie widać by cierpiał ,ale niestety kuleje . Leki od bółu i przeciwzapalne już skończone i na razie nie mozna znowu podawać .Musi być przerwa. Rachunek u wetki niestety ,ale juz urósł .Gdzieś bedzie grubo ponad 100 zł . Quote
funia Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Kotka już fajnie .Zaczyna nawet muchy łapać więc bedzie dobrze.Dziekuje za troskę ,ale niestety nadal jeżdzę do weta bo skóra i miesnie wymagają cały czas pielegnacji .Brakuje naskórka ,musi się wytworzyć ...na razie mięso nadal na wierzchu i trzeba bardzo o to dbać . Nabierze się bida tych zastrzyków .Skuta już nie miłosiernie .... Quote
Aimez_moi Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Arthroflex jest takze w tabletkach.....i jest duzo tanszy. Quote
Kamila Proc Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='funia']Kotka już fajnie .Zaczyna nawet muchy łapać więc bedzie dobrze.Dziekuje za troskę ,ale niestety nadal jeżdzę do weta bo skóra i miesnie wymagają cały czas pielegnacji .Brakuje naskórka ,musi się wytworzyć ...na razie mięso nadal na wierzchu i trzeba bardzo o to dbać . Nabierze się bida tych zastrzyków .Skuta już nie miłosiernie ....[/QUOTE] biedulinka... Quote
handzia Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='Aimez_moi']Arthroflex jest takze w tabletkach.....i jest duzo tanszy.[/QUOTE] Ale ten w syropie jest podobno najlepszy, najlepiej przyswajalny. Mam nadzieję, że mój bazarek pozwoli pokryć większą część kosztów leczenia Argusia :)Trzymajcie kciuki ;) Quote
funia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 I tak z tabletkami mam problem bo on wypluwa jak tylko je wyczuje .Wkładam w pasztet głeboko ale i tak wypluwa . Quote
ranias Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [quote name='funia']I tak z tabletkami mam problem bo on wypluwa jak tylko je wyczuje .Wkładam w pasztet głeboko ale i tak wypluwa .[/QUOTE] O to dokładnie jak moje piesie...nie tak łatwo je oszukać i czasem , o ile to możliwe, przy leczeniu lepszy zastrzyk albo coś w płynie Quote
funia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [quote name='ranias']O to dokładnie jak moje piesie...nie tak łatwo je oszukać i czasem , o ile to możliwe, przy leczeniu lepszy zastrzyk albo coś w płynie[/QUOTE] Argo dostaje co dzień trzy wielkie tablety witamin i kamuflowanie ich to problem .Ostatnio kupiłam miekką pasztetówkę i myslałam ,ze bedzie bez problemu ale niestety tabletki sa duze i twarde i on jak tylko natrafia na nie zębem to je wypluwa ... PS.Ma ktoś lepszy pomysł na oszukanie psa? Quote
ranias Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Ja wciskałam tabletki do parówki, do pasztetu i do konserwy...Jak się dało, to dzieliłam tabletkę na części i pchałam do pychola na raty...a i tak często podstęp mi się nie udał....:razz::razz: Quote
funia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Dzisiaj byłam w hurt. i dowiedziałam się ,ze sa Witaminy w proszku .Po skończeniu tych co mam zakupię te sypane i bedzie z głowy . Quote
mari23 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [quote name='funia']Argo dostaje co dzień trzy wielkie tablety witamin i kamuflowanie ich to problem .Ostatnio kupiłam miekką pasztetówkę i myslałam ,ze bedzie bez problemu ale niestety tabletki sa duze i twarde i on jak tylko natrafia na nie zębem to je wypluwa ... PS.Ma ktoś lepszy pomysł na oszukanie psa?[/QUOTE] "moja" Tiara w żaden sposób oszukać się nie da....jedynie Ipakitine i olejek z czarnuszki to z pasztetem "wchodzi" :) na pastylki moja metoda - tabletka wprost do gardła i przytrzymanie pysia, dopóki nie połknie ;) tylko nie wiem, czy Arguś by tak sobie dał podać lek "brutalnie".... przepraszam za kilkudniowy brak wieści z konta, nie było tego wiele, ale już podaję wpłaty: 10,- dorota1 (05.07.) 30,- Maruda za 3 miesiące (12.07.) 150,- ranias - bazarek XV edycja ( ogółem 375zł, po 75 zł dla piesa) 12.07. Quote
Aimez_moi Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Oj Argo biedaku ale sie nalykasz tych witamin...... Quote
Kamila Proc Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='funia']Argo dostaje co dzień trzy wielkie tablety witamin i kamuflowanie ich to problem .Ostatnio kupiłam miekką pasztetówkę i myslałam ,ze bedzie bez problemu ale niestety tabletki sa duze i twarde i on jak tylko natrafia na nie zębem to je wypluwa ... PS.Ma ktoś lepszy pomysł na oszukanie psa?[/QUOTE] cwaniaczek z niego Quote
ranias Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='funia']Dzisiaj byłam w hurt. i dowiedziałam się ,ze sa Witaminy w proszku .Po skończeniu tych co mam zakupię te sypane i bedzie z głowy .[/QUOTE] i nie będzie problemu..... Quote
Aimez_moi Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Mam nadzieje, ze pomoga Lovelasowi te leki i przestanie utykac.....:) Quote
Kamila Proc Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Cioteczki, czy moge Was prosic o pomoc w glosowaniu na przedszkole: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245484-G%C5%82osowanie-na-przedszkole-pomozcie?p=21098787#post21098787"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21098787[/URL] dzieki Quote
ranias Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='Aimez_moi']Mam nadzieje, ze pomoga Lovelasowi te leki i przestanie utykac.....:)[/QUOTE] łapki Arguś musi miec sprawne,żeby za fruwajkami biegać....:lol: Quote
ranias Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='Kamila Proc']Cioteczki, czy moge Was prosic o pomoc w glosowaniu na przedszkole: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245484-Głosowanie-na-przedszkole-pomozcie?p=21098787#post21098787"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21098787[/URL] dzieki[/QUOTE] głos oddany..:lol: Quote
Kamila Proc Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='ranias']głos oddany..:lol:[/QUOTE] wielkie dzieki Quote
Recommended Posts