jayo Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Sunia jakich wiele w polskich schroniskach... Odłowiona na wezwanie gminy, błąkająca się po polach przy zabudowaniach, ukryte szczeniaki pod miedzą albo w krzakach, może kiedyś miała Opiekuna, a może bardziej Potwora Właściciela.. Kto zna jej losy w pełni....? Tylko jej oczy mówią: "Jestem twarda, nie dam się, muszę przeżyć, mam swój murek, tu mnie nikt nie ruszy, nie każ mi z niego schodzić.....i pogłaskaj :oops:" I to głaskanie Balbina lubi jak żadna inna - prosi łapą za każdym razem jak przyjeżdzamy do schroniska. Ale z murku nie zejdzie. Wie, że jej rewir nie sięga daleko. Cudna sunia, w typie tego co ja się nie znam ;) średniej postury i najłagodniejszej natury, jaka w schronisku może się trafić. Bezkonfliktowa, wysterylizowana - Modelka pięknie prezentuje się na murku pod biurem każdemu, kto przyjeżdza do schroniska. Ale tu szukają psa do pilnowania, co szczeka, krzyczy, lamentuje - dobrego na dzwonek do furtki. Nie szukają przytulaśnej i niemalutkiej, niekieszonkowej Modelki Murkowej... :shake: Sunia ma ok. 3-4 lata, jest wysterylizowana. Tak się witamy przy każdej wizycie: To jest moja ulubienica w Kruszewie... Bardzo chciałabym znaleźć dla niej DT. Szczytem marzeń jest dom na zawsze... POMOŻCIE PROSZĘ. Quote
Owieczka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ona jest w typie jakiegoś gończego albo cos w tym stylu. Trzeba jej jakąś rase dokleić :evil_lol: wtedy będzie wieksze zainteresowanie :eviltong: Quote
beam6 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Owieczka napisał(a):Ona jest w typie jakiegoś gończego albo cos w tym stylu. Trzeba jej jakąś rase dokleić :evil_lol: wtedy będzie wieksze zainteresowanie :eviltong: Jak to dokleić ? ;) Wzorzec rasy - gończy polski jak byk :loveu: Quote
Owieczka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 beam6 napisał(a):Jak to dokleić ? ;) Wzorzec rasy - gończy polski jak byk :loveu: Gonczy polski - namurkowy :biggrina: Quote
malagos Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Raczej odwrotnie, byk jak gończy :loveu: Quote
esperanza Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Dobre. A na poważnie to suczka jest bardzo sympatyczna i bardzo pro ludzka. Quote
maja602 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Trzeba tej modelce zrobić śliczne ogłoszenia. Jest taka fotogeniczna. Quote
jayo Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Jeszcze poprosze o sprawdzenie panienki na koty - zeby miec pełniejszą informacje. Bardzo mi sie podoba "gonczy namurkowy" :-) Quote
L/Olka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 nie gończy, nie gończy :oops: ogar polski :) sliczna dziewuszka! Quote
maja602 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ogłoszenia zrobione. Czekamy na chętnych. Quote
maja602 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Podnoszę. Szukamy dobrego domku dla Balbinki. Quote
Owieczka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 maja602 napisał(a):Podnoszę. Szukamy dobrego domku dla Balbinki. maja 602 gdzie jej dałas ogłoszenia ? Quote
Katarzyna_warszawa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Witam, chętnie przyjme sunie na DT proszę o kontakt jęśli to aktualne. Quote
Owieczka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Katarzyna_warszawa napisał(a):Witam, chętnie przyjme sunie na DT proszę o kontakt jęśli to aktualne. O matko!! pewnie że aktualne :D podaj nr tel to się umówimy Quote
Owieczka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Katarzyna_warszawa napisał(a):wysłałam na priv ok. dostałam i przekazałam ;) trzymam kciuki za Balbinkę Quote
Katarzyna_warszawa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Witam, Balbinka od wczoraj jest u mnie :) Z poczatku troszke ciezko było - powarkiwała na Luckiego a ten sie jej bał hehe odwazniacha ;) Wieczorkiem po spacerku juz sie troszke oswoiła. Na szeleczkach chodzic nie chce zbytnio ale na obroży nie ma żadnego problemu. Noc spedziła u mnie na łóżku - oj te jej zapachy musze ją jak najszybciej wykąpać ... A rano przywitała mnie merdaniem ogonka :) Na porannym spacerku w końcu załatwiła swoje potrzeby ( wczoraj nie chciała ale w domu nic nie zrobiła ) Wie juz który jest jej blok jak wracamuy z dworku to ciągnie oby tylko jak najszybciej na klatke :) W domu chodzi za mna krok w krok. Ogólnie jest przekochana, wspaniała suńką. Mam tylko najdzieje ze z czasem przestanie odtrącać Lckiego bo biedaczek strasznie jest z tego powodu smutny.. Quote
esperanza Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Spokojnie, przyzwyczai się. :-) Koniecznie zabieraj na spacery smakołyki, aby Balbince dobrze się kojarzyły. Oczywiście wtedy dawaj jej mniej karmy w domu. Adresówka już jest? Quote
Katarzyna_warszawa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witam , Balbinka coraz lepiej . W domku nie brudzi czym jestem mile zaskoczona bo byłam pewna że po takim czasie w schronie bedzie robić gdzie popadnie a tu taka miła niespodzianka :) adresóweczke mamy ale na razie taka brzydka ,stara czekam aż mi przyśla cała wyprawke dla Balbinki ze sklepu internetowego bo tam o połowe taniej niz w a arkadi. Wczoraj balbinka była kompana zniosła to bardzo dzielnie po czym ułożyła sie na moim łóżku i suszyła :) Zaraz postaram sie zdjęcia wstawic mam nadzieje ze mi sie uda .. Quote
Katarzyna_warszawa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 wczorajszy poranny spacerek :) Quote
Recommended Posts