nika28 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Ale się cieszę ! :multi: Gdyby nie Ola la, to jeszcze długo posiedziałby w schronie :roll: Ide zmienić tytuł :loveu: Quote
Torusia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 od razu ze Smutaska robił się Wesołek :loveu: dużo szczęścia na nowej drodze życia :lol: Quote
Ola la Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 DZiekuje pieknie wszystkim za pomoc:loveu: SMutasek jest juz w nowym domku.Ma fajny cieply dom,duzy ogrod.Mieszka z malzenstwem w srednim wieku i ich starusienka mama(ale kobieta cud miod i orzeszki).Powiedziala ,ze u nich w domu na pierwszym miejscu sa psy,potem koty a na koncu ludzie.Smutasek ma sliczna kolezanke babulinke collie,ktora ktos porzucila pare lat temu na sylwesta....i stsaruszka kundelka sredniej wielkosci....psiak wylysialy,stqarusienki staruszek.Pytalam czemu jest lysy to powiedzieli ze na starosc m usie tak zrobilo i lekar zpowiedizal ,ze to genetyczne.Ja sie tam nie znam.Sa tez dwa koty.Olaly totalnie naszego smutaska.Ten odrazu wmlucil spora dawke jedzeniano i na powitanie obsikal kuchnie,potem pokoj,i przedpokoj na co Pani ze spokojem:spooookojnie musi zaznaczyc ze od dzis tu mieszka(potem dodala ,ze wie ze to niepedagogiiczne)Psiaki maja 3 mieciuskie legowiska obobk siebiew pokoju dziennym i sypialni Panstwa jednoczesnie.Stwierdzili,ze teraz musza zdecydowanie powiekszyc lozko(SMutas napewno sie na nie wladuje: ) ) Jest super psem.Byl bardzo grzecnzy przez cala podroz.No aniol! a w schronie chyba nie mial lekko.....wychudzony totalnie no i pysio ma troszke pogryziony(stare slady)chociaz wiem ,ze to normalne w schroniskach.a on taka dooooopa wolowa. No nic to ja koncze epopeje. wybaczcie mi chaos:oops: Dziekuje jeszcze raz wszystkim. makabi,nice,cudnej parze ktora nas zawiozla i wszystkim ktorzy wspierali nas:-D Quote
Ola la Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Hej hej.Co tu tak pusto u SMutasa:mad: Dzwonila dzis do mnie Pani smutaskowa. Chlopak juz ma powycinane dready pelne kalu i brudu.Wykapany tez jest,ale bedzie kapany niedlugo jeszcze raz bo nie wszystko zeszlo:shake: Wieczorem zostal wypuszcozny na ogrod razemz dwoma przyjaciolmi i po bieganku nie byl pewny czy moze wejsc do domu:evil_lol: potem w domu nie opuszczal Pani i jej corki na krok.ciagle chce byc przy czlowieku. Noc przespal spokojnie.Najpierw na legowisku w pokoju a potem w przedpokoju bo bylo mu chyba za cieplo. Z psiakami super sie dogaduje(nawet ze zmierzlym wylysialym 15sto latkiem :-o ) . No i je jak szalony...... rano psiaki dostaja sucha karme a popoludniu danie na cieplo. Babcia glowa rodizny tez jest zachwycona powiedziala nawet pewna calkiem fajna zlota mysl: "bo pies jest najwierniejszy.Dzieci w koncu pojda swoją drogą.Mąż też czasem zboczy z drogi a pies będzie przy nas zawsze " :evil_lol: Quote
nika28 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Jakie wspaniałe wieści :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Tola Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 :multi::multi: Ale się cieszę:multi: Smutas nie wierzy na pewno, ze to dzieje sie naprawdę, ten dom, wlasne poslanie i miska:cool3: Wszystkiego dobrego Smutasku:loveu: Quote
Ola la Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 hihihi nio pewno sie cieszy::loveu: ten nasz SMutasek. A poslanko fakt ma swoje ma.Mieciuskie :loveu: ale podobno psiaki sie zmieniają poslaniami miedzy soba :evil_lol:i spia nieraz "we dwoje"na jednym albo z kotami. wiecie mialam dzis o niego jeszcze dwa telefony:crazyeye: jednym ludziom obiecalam przeslac podobne pieksi na maila. Macie jakies na oku? Quote
Tola Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Nikas28 = wrzuc Smutasa na wątek http://www.dogomania.pl/threads/139674-SzczAE-A-ciarze-z-zamojskiego-schroniska Quote
Tola Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 nika28 napisał(a):Wrzuciłam ;) Widzialam, dzięki:) Quote
Ola la Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 a ja rozmawialam przed chwila z Pania smutaskowa;) SMutas wlasnie oglada ze swoim Panem epoke lodowcowa. Wypieknial podobno,szafek w domu juz nie podlewa;) gadalysmy z pol godziny o nim. straszny z niego zarlok!pochlania jedzenie niesamowicie.mieso,jakies owsianki czy cos z warzywami.Jakies dzikie rzeczy:evil_lol: Po ogrodzie hasa jak szalony i podobno jak ktos przechodzi kolo bramy to czasem zdarza mu sie szczeknac:crazyeye: kradnie tez rzeczy(jedzeniowe)ze stolu:-D nawet suczka staruszka przy nim odzyla. no ale wydarzyla sie tez tragedia....stary ,ysy zmierzly staruszek odszedl.Podczas operacji.Mial raka z przerzutami. ponoc byl placz i zaloba. Sa zdjecia smutasa. Jak tylko przyjedzie syn Pani smutaska to mi przesle na maila.Ona jest starsza osoba i nawet nie ma komputera. Quote
nika28 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Ale się cieszę z takich wieści ! Biedny staruszek... [*] I czekamy na zdjęcia ! Quote
Ola la Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 tez czekam na zdjecia z niecierpliwoscia.ALe on musi byc teraz piekny:loveu: kurcze mysle czy znam jakas cioteczke z Jaworzna zeby skoczyla obfocic malego i wrzucic na dogo. a i SMutas nawet koty goni ale tak zabawowo;) a te koty to takie dwa slimoki grube sa:evil_lol: Quote
Onaa Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Przepraszam za offa , zabiedzone kudłacze w potrzebie proszą o wsparcie: http://www.dogomania.pl/threads/1732...atym-psiaczkom Quote
Ola la Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Tak jak mowilam dziś Toli u SMutasa wszystko pięknie:loveu: Teraz nazywa się Rudy i naprawde naprawde mieszka w najcieplejszym (pod wzgledem atmosfery uczuc) domu. Kiedy dzwoni Pani Rudego to spokojnie na parenascie minut mozna sobie usiasc w fotelu i posluchac rudych" opowiesci :) Tak jak pisalam wczesniej SMutas mieszka w domku z duzym ogrodem(przystosowanym specjalnie pod psy) bczyli zadnych grzadek itd tylko drzewa i krzewy owocowe.Uwielbia po nim biegac ze swoja starenka przyjaciolka Ophra(collie). W domu łóżko traktuje jak "chodnik" czyli lazi po nim jak po szmacie:evil_lol: a czasem sypia jak mu sie zachce. Nie ma w nim juz z smutasa....to istny szaleniec i wesolek.Broni swoich panstwa kiedy przychodza goscie ale po chwili juz jest zaprzyjazniony z goscmi ;) Musze sie kiedys wybrc tam posiedziec i obfocic Rudego. ale kawalek mam do \jaworzna Moze jest ktos z tych okolic i wybralby sie porobic zdjecia po metamorfozie??? Quote
Tola Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Super wiesci. Przydalyby sie zdjecia Smutasa - nie smutasa Quote
Ola la Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Tez tak mysle.Wlasciciele SMutasa to starsi ludzie,bez kompa itd. Przydalby sie ktos z okolic Jaworzna na wizyte i obfocenie Rudego. Zaraz poszukam kogos z okolic Quote
nika28 Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Bardzo się cieszę z takich wiaści ! Mam nadzieję że znajdzie się ktoś, kto zrobi zdjęcia ;) Quote
Recommended Posts