Gisic87 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Dzisiaj jedziemy razem z panią Anetą (hodowca DA) odwiedzić potencjalny domek w Rudzie Śląskiej. Dom z ogrodem posiada 8 letnie dziecko (psiunia dzieci lubi). Dom wydaje się ok tylko nie wiadomo jak dziewczynka zareaguje na kota niby na dworze cieszyła się na widok napokanego kociaka ale nie wiadomo jak będzie pod jednym dachem (o niszczeniu jak zostaje sama zainteresowana jest poinformowana) A jeśli ten domek nie wypali to są chyba jeszcze 3 chętne nie wiem dokładnie zobaczymy Quote
maciaszek Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Jeśli ma w sobie dużo z DA (w charakterze) to kotka raczej nie pokocha... Ale miejmy nadzieję, że pod tym względem kompletnie DA nie jest. Trzymam kciuki! Pamiętajcie jednak, że to młoda suczyna jest. Jeśli rzeczywiście ma w sobie sporo z DA to jej charakter będzie się kształtował jeszcze przez najbliższe 2 lata i troszkę może się zmienić... Quote
maciaszek Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A pani Aneta (hodowca DA) to ma jakąś stronkę swojej hodowli, ew. jak hodowla się nazywa i gdzie mieści? Ciekawa jestem :). Mam słabość do białasów... ;) Quote
Gisic87 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Nie wiem jak hodowla się zwie bo numer do tej pani podała mi Kasia od dalamtów a jedyne co wygooglalam to że podaje także włoski numer telefonu. Z tego domku nie wiadomo co pani przestała się odzywać i pojawił się problem. Ojciec wraca w sobotę ja jutro z TZ musimy jechać kupić nowe drzwi bo z tych już nic nie zostało a naprawa się nie opłaca no i suczka na Cito musi znaleźć od jutra jakieś nowe lokum. do sklepu poszukać drzwi nie wiem o której będziemy jechać ale suczki samej zostawić nie mogę bo już mi się za boazerie w przedpokoju obok drzwi zaczęła brać. Potrzebujemy pilnie jakiegoś tymczasu chociażby na kilka dni, jest kilka chętnych domków na suczkę ale zanimsię je posprawdza to może trochę potrwać a ja jestem teraz w kropce:-( Quote
Paola06 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Gisic-podaje Ci nr.do mojej kuzynki w sprawie tymczasu dla suni.Jutro o ile masz czas i mozliwość możesz z sunia podejść do niej tel:694 439 826. A ta hodowczyni to dla mnie jakaś dziwna:(Na śląsku oprócz Siemianowickiej-niema hodowli DA-porządnej i utytulowanej,znanej,więc... Quote
Gisic87 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 P. Aneta mieszka w polsce ale hodowle psów mają we włoszech z resztą na furum molosów osoba bardzo zaangażowana w pomoc psom tej rasy Quote
Dogma Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Jaki śliczyny widać że ma kumpla do zabawy:p Quote
Paola06 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Wiem,już doczytałam:) Łobuzica z tej dożuni.Dałaś juz jej jakieś imię?Dzwon jutro do Gosi ,jak sie nic nie wyklaruje. Quote
Gisic87 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Paola06 dzwoniłam do twojej kuzynki jutro rano mami dać znać czy da radę wziąć małą na DT. My jutro z rana podejdziemy do weta sprawdzić czy nie ma jakimś cudem chipa i jeśli nie to w Gdańsku jest pani chętna na dziewczynkę więc tymczas byłby potrzebny na kilka dni zależy kiedy pani po dizewczynę mogłaby przyjechać. Quote
Paola06 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A na molosach-DA,jest wątek-pożegnanie ich suczydła 'Iga-bedzie nam cie brakować" To trzymam kciukasy za Zołzę:) Quote
Gisic87 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 czekałam na telefon twojej kuzynki ale nie zadzwoniła:roll: Jestem załamana suczka nie może u mnie zostać jutro nie może jej być nie wiem co zrobię drzwi rozwalone nie miałam jak jechać po nowe bo suczydła nie miałam z kim zostawić no po prostu załamka:shake: Quote
Gisic87 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Wczoraj wróciłam do domu po 1 w nocy więc nie byłam w stanie już nic napisać. Znalazł się na pierwszy rzut oka fajny domek w Częstochowie młode małżeństwo z dziećmi dom budują więc wydawało się ok facet miał przyjechać po sunie i całe szczęście że jednak zdecydowałyśmy się pojechać osobiście i sprawdzić warunki. Małżeństwo z 3 małych dzieci do tego mieszkają z teściową w maleńkiej klitce. Teściowa dobrze że była bo poznałyśmy jej zdanie ze jest na nie i "ponadawała" na młodych. Dom niedoświadczony nie wiem jak dają sobie radę teraz a co dopiero z psem. Podziękowałyśmy i odmówiłyśmy wydania psa z resztą historia jest długa na ich ale nie będę się zagłębiać. Troszkę podłamane zdecydowałyśmy że jak już jesteśmy w trasie to pojedziemy sprawdzić inny domek w Krakowie. Jakoś ten domek w Krakowie zrzuciłyśmy na drugi plan bo kobieta bardzo odpowiedzialna powiedziała że syn troszkę przeciwny adopcji ponieważ mieli wcześniej DA który go pogryzł. Pies miał pod koniec życia raka skóry i bardzo cierpiał i tym było spowodowane ugryzienie. No ale jak zadzwoniłyśmy że możemy przyjechać wszyscy szczęśliwi czekali i tak koło godziny 23 zjawiłyśmy się u nich. Pierwsze co poczułyśmy to wspaniałą serdeczną atmosferę. Starsze małżeństwo mają 5 synów mieszkanie duże kobieta na emeryturze. Rodzinka a zwłaszcza pani domu zakręcona przeszczęśliwa. Nie wiem jak to opisać ale od razu wiedziałyśmy że to jest to, ludzie mają serce do zwierząt są wspaniałą zgraną rodziną. Pokochali małą od razu. Pani pokazała nam nawet zdjęcia ze swojej młodości razem ze swoim dogiem niemieckim. No po prostu super. Więc z czystym sumieniem podpisałyśmy umowę adopcyjną i zostawiłyśmy dziewczynkę. Warto było nadrobić trasy jednak mamy przynajmniej pewność że dziewczyna jest w odpowiednich rękach. Państwo zalogują się na molosach i dziewczynie założą galerię więc będzie stał kontakt no i to tyle nadal nie wyspana jestem a teraz po drzwi jadę:roll: Quote
maciaszek Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 :multi: :multi: :multi: :multi: Ale szczęśliwie się skończyło :multi: :multi:. Super, bardzo się cieszę (a już sobie wyobrażam jak cieszysz się Ty :) ). To trzymam kciuki za szybką wymianę obicia [SIZE=1](no i nieustająco za babcię)[/SIZE]. Quote
Paola06 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Tez się ciesze bardzo:multi: Gasic jesteś cudowna:) Quote
__Lara Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Suuuuuuuuuuuper :multi::multi::multi::loveu: [B]Gisic[/B], życzę powodzenia w wymianie drzwi ;) Quote
Lencia88jaw Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Superrrrr !!! anulowałam ogłoszenia :) Quote
Gisic87 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Mam jedno zdjęcie z nowego domku na razie: [URL]http://www.forum.**********/attachment.php?attachmentid=15335&d=1259510291[/URL] Jak tylko na maila dostane zdjęcia wkleje. ale z rozmowy z nowymi właścicielami wynika że wszystko jest super dziewczynka dobrze się sprawuje i cała rodzinka jest w niej zakochana Quote
Gisic87 Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Wytlumaczy mi ktoś jak wkleja się na tym nowym dogo zdjęcia bo mam zdjęcia Nuny a dodać nie mogę:/ Quote
maciaszek Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Możesz wklejać tak, jak dawniej. Wrzucając je z fotosika, wklejając link. Quote
Gisic87 Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Zdjęcia Nuny: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/SyEaLwAJWuI/AAAAAAAABDE/8nv1_7ZyEP8/s640/nuna3.jpg[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/SyEaN6YiZRI/AAAAAAAABDI/NERl81dSrb0/s640/nuna2.jpg[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/SyEaPYuqwOI/AAAAAAAABDM/1ShMMzsI9ek/s640/nuna1.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/SyEaQkzsIcI/AAAAAAAABDQ/bTsT0S93ACg/s640/nuna.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts