Marinka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='IKA & SONIA']Myślałam, że już będzie szczęśliwy ...[/QUOTE] Ja również :oops:, dom sprawdzony wszystko niby ok. i nagle taka cisza ze strony Państwa...telefon milczy, e-mail pusty :-( Quote
IKA & SONIA Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Może dajmy im jeszcze szansę. Czasami wynikają jakiś okoliczności niezależne od nas i różnie bywa. Quote
Marinka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='IKA & SONIA']Może dajmy im jeszcze szansę. Czasami wynikają jakiś okoliczności niezależne od nas i różnie bywa.[/QUOTE] Nikogo nie skreślam, ale martwię się... Quote
IKA & SONIA Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Marinkaa a czy moja wpłata z 5 stycznia dotarła? Lutową deklarację wczoraj przelałam. Quote
Marinka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='IKA & SONIA']Marinkaa a czy moja wpłata z 5 stycznia dotarła? Lutową deklarację wczoraj przelałam.[/QUOTE] Widzisz...to pytanie nie do mnie, a do Monia0610 (ja nie mam dostępu do konta) , ale zapytam ...pewnie dotarła Quote
Energy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Marinkaa']Energy :loveu: - 10 złotych To wpłata na luty, a nie styczeń IKA & SONIA;) Marinkaa to mała wpłata:oops:ale z bazarku z moich ciuszków, troszkę więcej Madcat przelała:lol: Majorek coś ten domek jakiś dziwny, ale na pewno trafi ci się w końcu dobry:p Sorki, że pytam, ale czy inne deklaracje wpływają na psiaki? Quote
IKA & SONIA Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Energy już poprawione :oops: Quote
Energy Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='IKA & SONIA']Energy już poprawione :oops:[/QUOTE] Dzięki:lol:ale nic się przecież nie stało;) Quote
IKA & SONIA Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='Energy']Dzięki:lol:ale nic się przecież nie stało;)[/QUOTE] Tak, wiem, ale ostatnio łapię się często na pomyłkach. Za dużo spraw jest, a czasu brak ... Quote
bico Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 do Majora też w końcu trafiłam:) fajny z niego niskopodłogowiec;) i dobrze, że na wątku psów-parówek został umieszczony:D ludzie kochani...co do tego potencjalnego domku, który fakt uczulenia na sierść psa chciał testować biorąc kępkę kłaczków od psa wysłaną w kopercie:crazyeye::mdleje:...Powiem tyle - jest XXI w. i robi się specjalistyczne testy w kierunku wykluczenia lub potwierdzenia uczulenia u lekarza specjalisty - alergologa! Są to testy oparte teraz na badaniu krwi, a nie testach skórnych:roll: Dorośli ludzie, piszą, że mają ponad 30 lat, a chcą diagnozować dziecko i potem je leczyć metodami rodem ze średniowiecza:mad: i co planowali z tą sierścią zrobić? pod poduszkę wsadzić? pod ubranie? do jedzenia? jak miał wyglądać taki ich "test"?? już nie mogę...:-(:angryy::-( Nie denerwuje mnie ich niewiedza, bo zawsze można nie wiedzieć i się dowiedzieć, no problem:lol:(trzeba oczywiście tego chcieć:cool3:) Tylko totalny brak wyobraźni! Skoro ponad 30-letni rodzice nie wpadną na "genialny" pomysł pójścia z dzieckiem do lekarza, nawet pierwszego kontaktu i poradzenia się tam jak wygląd diagnostyka alergologiczna i co się robi, gdy podejrzewa się istnienie problemu alergii, to na jakie pomysły wpadną w przyszłości, gdy wystąpi np. jakiś problem behawioralny u psa lub gdy rzeczywiście dziecko zachoruje z powodu alergii:-o:shake: Ci ludzie teraz w ogóle o tym nie myślą i chyba nawet nie biorą tego pod uwagę, nie rozważają za i przeciw, pójdą na "żywioł", a potem co? Opierają swe dalsze decyzje, które wpłyną na losy psa - żywej istoty i na losy całej ich rodziny, o tzw. "wróżenie z fusów"??:-o:mdleje: Jak każdy z nas tutaj, chcę aby Major był bezpieczny i trafił do kochającego, odpowiedzialnego DS. Na dogo co chwila się czyta o dramatycznych powrotach z adopcji z powodu wydumanej alergii dziecka na sierść psa lub kota:-( A co będzie, gdy ta alergia w potencjalnym domu wcale nie będzie wydumana, tylko niezdiagnozowana z powodu zrobienia "test klaczkowego" zamiast normalnego testu...???:mad: Gdzie wróci Major? Długi w Klinice stale rosną:-( ale się "nagadałam"...:evil_lol::oops: ale jak poczytałam o "teście kłaka", to mnie zamurowało:crazyeye::mad::shake::oops: Quote
Aimez_moi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 No coz..... Major jest faktycznie slicznosciowym maluchem i pewnie musimy jeszcze chwilke poczekac az ktos go wypatrzy i sie zakocha.... Quote
Marinka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='bico']do Majora też w końcu trafiłam:) fajny z niego niskopodłogowiec;) i dobrze, że na wątku psów-parówek został umieszczony:D ludzie kochani...co do tego potencjalnego domku, który fakt uczulenia na sierść psa chciał testować biorąc kępkę kłaczków od psa wysłaną w kopercie:crazyeye::mdleje:...Powiem tyle - jest XXI w. i robi się specjalistyczne testy w kierunku wykluczenia lub potwierdzenia uczulenia u lekarza specjalisty - alergologa! Są to testy oparte teraz na badaniu krwi, a nie testach skórnych:roll: Dorośli ludzie, piszą, że mają ponad 30 lat, a chcą diagnozować dziecko i potem je leczyć metodami rodem ze średniowiecza:mad: i co planowali z tą sierścią zrobić? pod poduszkę wsadzić? pod ubranie? do jedzenia? jak miał wyglądać taki ich "test"?? już nie mogę...:-(:angryy::-( Nie denerwuje mnie ich niewiedza, bo zawsze można nie wiedzieć i się dowiedzieć, no problem:lol:(trzeba oczywiście tego chcieć:cool3:) Tylko totalny brak wyobraźni! Skoro ponad 30-letni rodzice nie wpadną na "genialny" pomysł pójścia z dzieckiem do lekarza, nawet pierwszego kontaktu i poradzenia się tam jak wygląd diagnostyka alergologiczna i co się robi, gdy podejrzewa się istnienie problemu alergii, to na jakie pomysły wpadną w przyszłości, gdy wystąpi np. jakiś problem behawioralny u psa lub gdy rzeczywiście dziecko zachoruje z powodu alergii:-o:shake: Ci ludzie teraz w ogóle o tym nie myślą i chyba nawet nie biorą tego pod uwagę, nie rozważają za i przeciw, pójdą na "żywioł", a potem co? Opierają swe dalsze decyzje, które wpłyną na losy psa - żywej istoty i na losy całej ich rodziny, o tzw. "wróżenie z fusów"??:-o:mdleje: Jak każdy z nas tutaj, chcę aby Major był bezpieczny i trafił do kochającego, odpowiedzialnego DS. Na dogo co chwila się czyta o dramatycznych powrotach z adopcji z powodu wydumanej alergii dziecka na sierść psa lub kota:-( A co będzie, gdy ta alergia w potencjalnym domu wcale nie będzie wydumana, tylko niezdiagnozowana z powodu zrobienia "test klaczkowego" zamiast normalnego testu...???:mad: Gdzie wróci Major? Długi w Klinice stale rosną:-( ale się "nagadałam"...:evil_lol::oops: ale jak poczytałam o "teście kłaka", to mnie zamurowało:crazyeye::mad::shake::oops: Wszystko, co napisałaś to prawda...ja mam podobne odczucia...Tylko to nie dziecko jest uczulone, ale mąż pani, w dodatku podobno na sierść kota, co zostało kiedyś stwierdzone Quote
Aimez_moi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Totez wlasnie... No to Major pokazujemy sie dalej........:) Quote
Energy Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Aimez_moi']Totez wlasnie... No to Major pokazujemy sie dalej........:)[/QUOTE] Nie mogą normalnie powiedzieć, że rezygnują tylko wymyślają cuda:roll: Quote
Aimez_moi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Podstawa to odwaga. Widocznie nie kazdy ja posiada. Quote
bico Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Marinkaa']Wszystko, co napisałaś to prawda...ja mam podobne odczucia...Tylko to nie dziecko jest uczulone, ale mąż pani, w dodatku podobno na sierść kota, co zostało kiedyś stwierdzone tak czy siak, ktoś z rodziny jest chyba uczulony na sierść kota - czy to było również sprawdzane "testem klaka", czy tak jak Pan Bóg przykazał, to nikt z nas nie wiem i się nie dowie. Alergia na sierść kota nie zawsze się łączy z alergią na sieć psa, np. u mnie tak jest;) ale oczywiście może się łączyć, wykluczy to lub potwierdzi tylko test medyczny. Ci ludzie kombinują, szukają wymówki, sami siebie przed sobą "usprawiedliwiają":mad: eeech, cenię ludzi, którzy od razu szczerze mówią nie mogę/nie chce mieć psa/kota, sprawa jest jasna i koniec - nie ma marnowania czasu i energi, nie ma złudnych nadziei, nie ma pogadanek, przekonywania, skakania obok nich, a potem klapa. Nie cenię i nie rozumiem ludzi, którzy chcą mieć "ciastko" na talerzyku a jednocześnie chcą je zjeść - tak się nie da:shake: Tacy ludzie zawsze "wywałkują emocjonalnie" osobę chcącą psa oddać do adopcji, bo widzą, że jej zależy. "Ponegocjują" co jeszcze można utargować, co taka osoba jeszcze może im obiecać, a potem i tak zostawią z niczym:angryy::-( Jeśli komuś zależy na psie, to sam o niego zabiega, to widać i czuć, że on tego właśnie psa wybrał i pokochał, a nie takie podchody jak w przedszkolu:mad::-( Dajmy sobie z tymi ludźmi spokój i o nich zapomnijmy, ja wierzę, że znajdziemy dobry DS dla Majora:) Quote
Marinka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Sorki :oops: Ika :loveu:- wpłata za styczeń: IkaSonia - 20 złotych Quote
IKA & SONIA Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 :) dobrze, że dotarła. Czekam jeszcze na potwierdzenie za luty. Quote
Marinka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Wpływ z Bazarku - 52,68 złotych Bazarek jeszcze trwa Quote
Nadziejka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Marinkaa']Ja również :oops:, dom sprawdzony wszystko niby ok. i nagle taka cisza ze strony Państwa...telefon milczy, e-mail pusty :-( :shake::shake::shake:a szkoda , ale powiem wam ciotenki ze najwyrazniej w swiecie ludzie sami nie do konca wiedza czego chca , wiec Marinko , dziewczyny mocno kciuki za Majorkowy domek , ktory moze sie zakocha na zaboj i zadnme , wydumane ...bzdurne przeszkody nie beda mialy znaczenia , cioteczka biko doskonale to ujela , Majorku cudny niechaj sie ludeczkowie zakochaja Quote
Recommended Posts