Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka... ja tam o Mikrusku nic nie powiem- ty wiesz :)
no moze tylko to, ze dobrze zrobilas! a ludzie jak to ludzie zawse cos znajda a jak nie znajda to wymysla eby dokopac;)

ja tez chcialam zadac pytanie co to za rasa bedzie podejrzewam ze grupa I ....

jak tam dziewczyny cieczki sa? u nas ciagle cisza...

Posted

mosca witamy na porodówce .
Mrówa u mnie cieczki już na ukończeniu wiec niedługo w pola !!!
Co do cieczek dla tych którym pilno - juz pisałam mozna podawać selen z wit E lub capivit A+ E . Polecił wet ( specjalista od rozrodu ) wiec nie wyciągnęłam tego z rękawa . Sama przyspieszyłam cieczke bo zazwyczaj bylo po 13 miesiacach , po selenie odstep liczył 9 miesiecy .

Posted

my powoli przygotowujemy się do wielkiego dnia... :p brzuch jak bambaryła :D:D i jeszcze zostało jakieś 10 dni...

a to dzisiejszy piękny poranek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[img]http://img64.imageshack.us/img64/4454/poranek.jpg[/img]

Posted

[quote name='rodzice']mosca witamy na porodówce .
Mrówa u mnie cieczki już na ukończeniu wiec niedługo w pola !!!
Co do cieczek dla tych którym pilno - juz pisałam mozna podawać selen z wit E lub capivit A+ E . Polecił wet ( specjalista od rozrodu ) wiec nie wyciągnęłam tego z rękawa . Sama przyspieszyłam cieczke bo zazwyczaj bylo po 13 miesiacach , po selenie odstep liczył 9 miesiecy .[/QUOTE]
Dobrze wiedzieć, dziękujemy!

Pzdr.

Posted

[quote name='rodzice']tylko zapytajcie w aptece jaką dawke podawać [/QUOTE]
Koniecznie! Choć moim zdaniem kompetentniejszy w wypadku doboru dopuszczalnej dawki [U]dla zwierząt[/U] będzie jednak wet.
to nie są "niewinne" witaminki których nadmiaru organizm się po prostu pozbywa, więc nic na własną rękę...
selen w nadmiarze ma działanie toksyczne
a selen w połączeniu z wit. E działa synergicznie ( czyli 1+1>2)

Posted

[quote name='Ina&Fun']My też czekamy na cieczke, myśle że już niedługo... :cool3: a do wybranka, pojedziemy chyba na saniach:painting:[/QUOTE]

Fajnie Wam!:) Powodzenia!

Posted

Nam też się nie spieszy z cieczką, poczekamy :p Poza tym moja sucz ma zawsze regularnie, no i podobnie jak Dzasta mam nadzieję, że śniegi nieco stopnieją do przyszłego miesiąca ;)

Posted

[quote name='mrowa23']ja bym wolala juz teraz zeby mysza dostala... no ale my mamy blisko tym razem, znalazlam to co chcialam 300 km ode mnie a poprzednio zasuwalam ponad 900km hehe[/QUOTE]

Puli bedzie miała małe ????

Posted

Puli ma jedna 6 miesiecy druga ledwo 3 skonczone ;)

Frania- moja dozka niemiecka bedzie miala mam nadzieje dzieciaczki :) w kazdym badz razie wybeiramy sie na krycie jak tylko panna dostanie cieczki i "te dni"

Posted

ja sie zapisuje na liste oczekujacych :)
krylismy sie w zeszlym tyg i teraz niecierpliwe wyczekiwanie czy sie udalo ....

przebrnelismy 300 km w najwiekszy snieg - mam nadzieje ze nie na marne :)

Posted

a ja dostałam wesołą nowinę, sunia kryta moim DJem była na USG, w drugiej połowie lutego będą małe lhasaczki po DJku :) powtórka krycia, bo chyba cos sobie hodowczyni zostawi no ale to "wyjdzie w praniu" , 3/4 rodowodu USA!