Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Błyskotka']Jeszcze nic nie wiem. Chyba dzisiaj wieczorem będę wiedziała i moja suka dostanie psiego Oskara za udawanie :evil_lol:.[/quote]
Wybaczcie, że post pod postem ale nie wiem jak kilkakrotny cytat wpisać:oops:

Błyskotka - ja trzymam kciuki za pannicę! Mam nadzieję, że teraz się udało!
Jeszcze nigdy nie widziałam malud tej rasy!
Więc.....mam nadzieję, że się udało! Bardzo chcę zobaczyć Twoje maleństwa:loveu:

Posted

Moje maluchy skończyły 2 tygodnie
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img114.imageshack.us/img114/6008/img4053lc6.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img114/img4053lc6.jpg/1/][IMG]http://img114.imageshack.us/img114/img4053lc6.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL]

Posted

Przeglądając ten temat az nie mogę się doczekać swoich dzieciaków - hi hi narazie tylko zaplanowane ale już niedługo plany przerodzą się w czyny:cool3:

Co do porodów to przeżyłam już dwa, pierwszy poszedł bardzo gładko urodziło 7 szczylków w odstępie max 30 minutowym - niestety jedno maleństwo zalało się i odeszło.
Drugi odbierałam już całkiem sama - oj bałam się strasznie że nie dam rady, weci pod telefonami itp. Kala urodziła terminowo jednak to był długi i ciężki poród 14h, wody płodowe przy ostatnich maluchach aż zielone, musiałam wyciągać je bo traciła siły. Ale udało się i tak na świat przyszyło 11 maluchów :multi: - ale to było 7 miesięcy temu :diabloti:
[img]http://big.photos.nasza-klasa.pl/10806567/6/other/std/53c811be45.jpeg[/img]

Odwiedzę ten dział dopiero w styczniu.;)

Powodzenia dla przyszłych mamusiek i noworodków :loveu:

Posted

Dzisiaj temperatura spadła do 37,1, Cercia odmówiła śniadania i jest ewidentnie niespokojna. Może to już?
Trochę martwi mnie to jej niejedzenie, bo od paru dni tak je nie bardzo chętnie i w efekcie zjada mniej więcej połowę tego co powinna.

Posted

[quote name='Besa']Dzisiaj temperatura spadła do 37,1, Cercia odmówiła śniadania i jest ewidentnie niespokojna. Może to już?
Trochę martwi mnie to jej niejedzenie, bo od paru dni tak je nie bardzo chętnie i w efekcie zjada mniej więcej połowę tego co powinna.[/quote]

Nie wiem czy tak może zachowywać się suka, ale może ona już czuje, że szczeniaki są wielkie i więcej jedzenia to wzrost dzieci i po prostu nie da rady? Może to jakiś instynkt? Mówiłaś, że szczeniaki będą duże........?

Posted

Tak, będą duże - tak wychodzi na USG a jak będzie naprawdę - czas pokaże. Ale na tej stronce o malamutach piszą, że suka stopniowo przed zbliżającym się porodem może tracić apetyt, to może tak właśnie jest. Kurczę Afra rodziła 9 lat temu i nie pamiętam już jak u niej było.

Posted

suka nie je przed porodem być moze dlatego zeby nie przec razem ze stolcem .A moze dlatego ,ze pełen żoładek obciąża dodatkowo . U mnie obniżona temperatura i odmowa jedzenia to 100% sygnał ,ze to już tuz tuz .

Posted

Dziękuję za trzymanie kciuków :loveu:.
U mojej suni to nie bąki, na psiego Oskara nie zasłużyła (ileż można :shake:) tylko tym razem się udało :multi:.
Widzieliśmy wczoraj wraz z mężem 2 maluchy :loveu:. Oczywiście może być więcej. Jeden siedział w jednym rogu macicy a drugi w drugim :loveu:. Więcej nie sprawdzaliśmy a sunia była tylko troszkę ogolona bo chodziło nam głównie oto aby sprawdzić czy jest w tej ciąży czy nie. No i siedziały sobie takie maluszki. Coś niesamowitego :loveu:.

Termin porodu mamy wyznaczony przed Świętami. Dzisiaj jest 39 dzień ciąży. Więc po 14 grudnia można spodziewać się maluszków.
Zaczęła troszkę więcej jeść po tych strajkach i to był już dla mnie jakiś znak. Śluz również się pojawił ale nie brałam go bardzo pod uwagę.

I teraz mam najważniejsze pytanie bo nie wiem co mam zrobić.
Mamy w planach zakup drugiej suczki. Problem w tym że ona będzie do odbioru o tym samym czasie co moja sunia ma rodzić.
Nie wiem teraz czy odebrać małą przed porodem czy po :roll:. Moja sunia jest bardzo dominująca i nie wiem jak to rozegrać aby odbyło się bez większych szkód :roll:.

Posted

[B]u nas 44 dzien dzis :)[/B]

nowy kojec zamowiony, Zadrowa juz na szczeniecej karmie i powoli zaczynamy sie szykowac

[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/3964/brzuch001lu3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/6383/brzuch002fl8.jpg[/IMG]

Posted

Blyskotko ja odbieralam szczenka kiedy dominujaca szarpejka byla 3 dni po porodzie i co mala zastala dopuszczona do cyca:crazyeye: sama bylam w ogromnym szoku a staalo sie to samoistnie, moja chwila nieuwagi i malenstwo miedzy moimi nogami weszlo do pokoju gdzie byl kojec,szarpejka ja przygarnela choc to byla grzywaczka
problem powstal tylko taki ,ze grzywaczka zaczela odmawiac jedzenia,ineresowal ja tylko cyc,cofnela sie w rozwoju

Posted

Błyskotko no to gratulujemy!!!! :multi::multi: nie widzialam jeszcze chyba chowkowych szczylków :)

Elitesse- jaki brzuchol piekny :loveu::loveu::loveu: a jaki duzy :evil_lol::evil_lol:

Ale Wam zazdroszcze!!!!!!

Posted

No nareszcie coś ruszyło na tej naszej porodówce :loveu::loveu::loveu:
I będą pierwsze Chow-Chowy na dgm :loveu::loveu: Tzn. pierwsze, które zobaczę :razz::razz::razz: Ale super!!!!
Elitesse gruba ta Twoja sucz :crazyeye::loveu::loveu:

To kto rodzi najpierw? Chow Chow czy Sznut? :loveu::loveu:

:kciuki:

blondie, a wy jak tam?

Posted

[quote name='Irviers']

Elitesse- jaki brzuchol piekny :loveu::loveu::loveu: a jaki duzy :evil_lol::evil_lol:

Ale Wam zazdroszcze!!!!!![/quote]

[quote name='panienkabubu']Elitesse gruba ta Twoja sucz :crazyeye::loveu::loveu:

[/quote]

taki cos podejrzanie duzy :crazyeye::crazyeye:

zobaczymy co sie z niego wykluje :lol::lol: a raczej ile bo co to chyba wiem :eviltong:

Posted

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie.:multi::thumbs:

Moja jedna suczka przestaje jeść na około dwa dni przed porodem. Mało tego, dodatkowo wymiotuje, chciaż nie ma czym (sam śluz z żółcią).

Posted

Jaki piękny brzusio!!:loveu:
Trzymam kciuki za wszystkie brzucholki - żeby zdrowo rosły i dały nam śliczne maluszki.

Błyskotko -SUPER:multi::multi:
Dla Twojej suni szczególnie gorące gratulacje i mocno trzymam kciuki za brzucholek.

Posted

[quote name='Elitesse']Zadrowa juz na szczeniecej karmie [/quote]
Elitesse zdradź proszę w jaki sposób dawkujesz karmę szczenięcą suczce ciężarnej (pod warunkiem że nie jest to np. RC starter który ma podane dawki zarówno dla mamy jak i szczeniaka)
[quote name='panienkabubu'] blondie, a wy jak tam? [/quote]
No my czekamy na piątek ... :roll:
Gratulacje dla wszystkich którzy już wiedzą że się udało no i trzymamy kciuki za najbliższe porody :multi:

Posted

[quote name='blondie']Elitesse zdradź proszę w jaki sposób dawkujesz karmę szczenięcą suczce ciężarnej (pod warunkiem że nie jest to np. RC starter który ma podane dawki zarówno dla mamy jak i szczeniaka)
[/quote]

ja karmie eukanuba dla szczeniat ras srednich i daje mniej wiecej 3/4 kubka na posilek 2 x dziennie - nie mam jakiejs specjalnej dawki :roll:

Posted

[quote name='vikiii']Co u mamuśki słychać?
Zaczęło się ?
Trzymam mocno kciuki :)[/quote]
No właśnie nie. Wczoraj był spadek temperatury, przez noc się wierciła - myśleliśmy, że coś sie zacznie a tu nic - dziś wzrost temperatury do 37,7 i cisza.

Posted

Poczekaj do wieczora.
U mnie porody zaczynały się popiero 24 godziny od spadku temperatury.
W piatek rano był spadek temperatury a poród w sobotę po południu.

Trzymam kciuki :thumbs: