Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tez wlasnie jestem ciekawa jak karolka, bo mamy ten sam termin, u nas powolutku sie szykuje... zeby nie powiedziec slimaczym tempem ;) maluchy maja impreze, tancuja w brzuchu ile wlezie, ninka juz ma dosc serdecznie,a ja mam wrazenie ze urodza sie same adhd-owce ;)
liczymy tak pocichutku ze moze dzis, najdalej jutro przyjda na swiat male buldozie....

Posted

Bardzo dziękuje za troskę i podtrzymywanie mnie na duchu :)

DEMI ma się wspaniale, już sama nie wiem apetyt ma super, nastrój też, zachowuje się spokojnie, pokłada w porodówce, ale ciągle ma tam towarzysza. Porody rodzinne takie modne więc jak moge im zabraniać.

TEMP. DEMISI:

37,0
37,4
37,0
37,5
36,8
37,3
37,3
37,3
36,8 :crazyeye:

oto link do fotki: [url=http://www.photoblog.pl/thihi]W OCZEKIWANIU NA ROZWIĄZANIE[/url]

Posted

[quote name='karolka']Bardzo dziękuje za troskę i podtrzymywanie mnie na duchu :)

DEMI ma się wspaniale, już sama nie wiem apetyt ma super, nastrój też, zachowuje się spokojnie, pokłada w porodówce, ale ciągle ma tam towarzysza. Porody rodzinne takie modne więc jak moge im zabraniać.

TEMP. DEMISI:

37,0
37,4
37,0
[B]37,5[/B]
[B]36,8[/B]
37,3
37,3
37,3
36,8 :crazyeye:

[/quote]

Moim zdaniem tu nastąpił przełom i powinnaś się przygotować :multi:

Posted

[SIZE=4][COLOR=darkred]"liczymy tak pocichutku ze moze dzis, najdalej jutro przyjda na swiat male buldozie...."[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#8b0000]Ja też na to liczę :)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=darkred]mrowa23 daj zanć jak się zacznie, czekam razem z toba :loveu:[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='panienkabubu']Moim zdaniem tu nastąpił przełom i powinnaś się przygotować :multi:[/quote]

Jestem gotowa na to wyzwanie :roll::roll::roll:, chyba :crazyeye:

Posted

karolka poczekaj poczekaj juz ci pisze nasza temperaturke :diabloti:

37,7
37,1
37,1
36,9
36,7
37,6
37,0
37,4
37,7
37,6
37,5
37,4
37,2

hehe.... nastroj super, w koncu je, baczki puszcza i ma serdecznie w nosie rodzenie....:mad: ale i tak jej tlumacze ze jak cos wejdzie to musi wyjsc wiec nie ma zbytniego wyboru:diabloti:

u nas porodowka okupywana...bynajmniej nie przez ciezarna:evil_lol:

Posted

co dwie godzinki...ten nagly spadek byl eeee dwa dni temu... i nawet byla sciema przedporodowa... a potem steknela jeknela puscila baczka i zasnela chrapiac... nastepnego dnia wet- wszytsko w porzadku, dzieciaki zdrowe serducha bijace jak oszalale, matulka zdrowa...czekac dalej nakazane... no to czekamy ;)

Posted

[quote name='mrowa23']co dwie godzinki...ten nagly spadek byl eeee dwa dni temu... i nawet byla sciema przedporodowa... a potem steknela jeknela puscila baczka i zasnela chrapiac... nastepnego dnia wet- wszytsko w porzadku, dzieciaki zdrowe serducha bijace jak oszalale, matulka zdrowa...czekac dalej nakazane... no to czekamy ;)[/quote]

Aha, no to fałszywy alarm :evil_lol:
A który dziś dzień od pierwszego krycia?

Posted

Ja mierzę 3 razy dziennie, ale u nas 59 dzień, tylko raz pokryta, ale miała nawet nie donosić a tu proszę, zasiedziała się z tym brzucholem. No i ze swoim kochankiem :)

Posted

Witam, a tak wygladaja dzieci mojej Kayki:lol:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/30/b2743a5cb1d26192.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/30/515846f9d43f6986.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][/URL]
urodzily sie 13 listopada, ale mysle, ze dla nich bedzie to szczesliwa trzynastka.

Posted

[quote name='bargest']
urodzily sie 13 listopada, ale mysle, ze dla nich bedzie to szczesliwa trzynastka.[/quote]

moje pierwsze szczenięta przyszły na świat 13 czerwca i wystarczy spojrzeć na ich kochające domy i osiągnięcia na wystawach i bardzo łatwo można stwierdzić, że w ich przypadku 13-tka była prze-szczęśliwa :loveu:
Malenstwa są prześliczne :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

13 jak najbardziej szczęśliwa data. No i pełnia księżyca była 13 listopada więc już w ogóle super.
Moja sunia (jeżeli zaciążyła to mamy 3 tydzień) przestała jeść jak na komendę :placz:, za to puszcza takie bąki że szok :crazyeye: Nie mam pojęcia od czego, nigdy jej się takie coś nie zdarzało.
Co do wyznaczania daty porodu, ostatnio słyszałam teorię, że powinno się obliczać 65 dni ale nie od pierwszego krycia tylko od terminu domniemanego wrzutu LH. Dlatego podobno niektóre ciąże mogą wydawać się hodowcom takie krótkie a niektóre b. długie. Co o tym sądzicie ?

Posted

[quote name='karolka'][B]bergest[/B] maluszki super, faktycznie wyglądają jak małe rotki :loveu::loveu:

Moja DEMI dziś od rana:

37,0 C
37,1 C
36,7 C
36,5 C
36,6 C

Mamy 60 dzień.[/quote]

:kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='panienkabubu']moje pierwsze szczenięta przyszły na świat 13 czerwca i wystarczy spojrzeć na ich kochające domy i osiągnięcia na wystawach i bardzo łatwo można stwierdzić, że w ich przypadku 13-tka była prze-szczęśliwa :loveu:
Malenstwa są prześliczne :loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote]

Mój najlepszy miot z cudnymi dzieciakami urodził się 13 kwietnia :)

Bargest fajowe szczurki :loveu: A nie masz ich zdjęcia na dłoni? zawsze chciałam zobaczyć rozmiar małego yorka :)

Posted

Maly york w chwili narodzin wazy 8-15 dkg i spokojnie lezy na otwartej kobiecej dloni.Mowie kobiecej bo meska jest wieksza:evil_lol:
Wszystkim oczekujacym na malenstwa zycze spokoju i udanych porodow.

Posted

Karolka jeszcze chwile Wam poasystuje,choc powinnam sie polozyc ,bo jutro na wystawke...pisz jak cos sie bedzie dzialo bo od 5 bede czekac kiedy po nas podjada
Trzymam KCIUKI i dziewczynek zycze