Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FILMIKI USZATKOWE:
http://www.youtube.com/watch?v=WLB02YCpF-k
http://www.youtube.com/watch?v=VIPvfahAQwk&feature=related

Cześć!

Mam na imię Uszatka, w skrócie Usia.
Czytając zapewnie zastanawiacie się dlaczego.
Otóż ludzie mówią, że najpierw idą uszy, potem ja:)

Właściciele wyrzucili mnie na hali targowej, gdzie głodna i przerażona błąkałam się kilka dni.
Przygarneła mnie dobra osoba, która teraz szuka mi nowego odpowiedzialnego domku.

Usia ma około 8 miesięcy. To niewielka suczka sięgająca do połowy łydki.
Jest już wysterylizowana.
Ma prześwietny przyjacielski charakter, zarówno w stosunku do ludzi jak i zwierząt.
Uwielbia dzieci z którymi chętnie się bawi, a przy tym jest bardzo delikatna i uważna.

Usia to inteligentna, otwarta do ludzi i kontaktowa sunia.
Uwielbia się wręcz przytulać i widać, że obecność człowieka sprawia jej wiele radości.

Usia jak każdy młody psiak uwielbia ruch i zabawę. Będzie więc idealnym towarzyszem ludzi prowadzących aktywny tryb życia.
Ponadto Usia ma fajny zrównoważony charakter bez skłonności do dominacji, czy strachliwości.
Nie jest też szczekliwa.
Pozostawiona w domu jest grzeczna czasami coś zbroi, ale staramy się nad tym pracować:)
Umie też chodzić na smyczy, jeździć w samochodzie i zachowywać w domu czystość.
Może mieszkać zarówno w bloku, jak i domu z ogrodem, ale nie w budzie, ze względu na rodzaj sierści...

Stała koło jamnika, a może owczarka. Kto to wie? :evil_lol:
Wiemy natomiast, że niedoskonałości urody nadrabia przesympatycznym charakterem;)

Przebywa w okolicy Stalowej Woli, ale możliwy transport.

POMOŻECIE? Uśka już tak długo czeka :razz: a przecież to cudo!

Posted

[quote name='jogi']jutro Usiek trafi do Marleny na Dt, bo moja teściowa nie nadaje się do wychowywania młodego psa:mad:[/QUOTE]Dobrze Marlena, ze jestes:cool3:

Posted

Pepsi była cudna - wyszła taka sierotka, a wyrosła na takie cudo! Jest taka maleńka,a te uszy większe od niej samej :evil_lol: :loveu:
Mam nadzieję,że i Usia wkońcu znajdzie swoje miejsce ;)

Posted

Marlena przecież ja ogłaszam Uśkę wszędzie włącznie z wyróżnionym gumtree i allegro od 2 miechów:roll:

Zrobisz nowe zdjęcia, to zrobię jej kolejną akcję ogłoszeniową i mam nadzieję, że teraz się uda:cool3:

Posted

Wiem,ze ją ogłaszasz , ale np. Paulina wrzuciła ją na n-k. Wszędzie napewno nie, gdzies ktos czeka na to,zeby móc kliknąć w jej ogłoszenie :lol:
Wiem, głupia marzycielka jestem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

oczywiście że się nie stanie;) dzięki:multi:
tylko Marlena tak napisała prośbę o ogłoszenia, jak ja bym nic nie robiła:mad:, a to przecież jakby nie patrzył mój podopieczny, no więc sprostowałam

Posted

Toffik uczy młodą latać - najpierw rozpęd...

Zawrotna szybkość :evil_lol:

Iiiii....błąd,bo najpierw od ziemi oderwały się tylnie koła :razz:

Chwila odpoczynku..

Widownia szaleje:diabloti:..

Posted

I wracamy do rozpędu.

Koledzy pomogą:lol:

Jeden nawet podtrzyma,uszy niczym skrzydła u szybowca - i proszę!!:multi:

Lecę!!

Język działa niczym spadochron hamujący..

W wywiadzie, na samą myśl o lądowaniu, Usia - mistrz lotów przyziemnych - wykazywała specyficzne objawy świadczące o niezwykłych przeciążeniach.

Posted

Ahh,zapomniałam dodać najwazniejsze:
Uszasta potrafi już siadać, prosić i aportować. Jej ulubioną zabawką jest sznurek, w ciągu 5 minut nauczyła się przeciągać, reagować na puść, zostań i zostaw. Niedawno wydawała się psem niemogącym usiedzieć w miejscu, teraz z taką radością czeka na komendy, że aż miło.
Jest pierwszym psem, którego nagradzam zabawką - i to z jaką wdzięcznością! Zrobi wszystko,żeby dostać ulubioną zabawkę!
Jest cudownym psem, bardzo szybko się uczy. Kilka razy uszczypała mnie w twarz - po 3 minutach wiedziała już,że wolno tylko lizać :-o
Jest przeeinteligentna - będą z niej psy ;)