Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='irenaka']To faktycznie mi dołożyłaś. Będziesz musiała się ewakuować?:-(
Ja i tak się o Ciebie martwię, bo jak wczoraj przeczytałam wiadomy wątek, to przyszło mi do głowy, że chyba masz zbyt dużo psów.
Możesz mi na wątku Sonieczki napisać jakie masz psy i linki do ich wątków?
Nie czytam dogo w tej chwili i stąd moja prośba.

Ps.
Cieszę się, że nie sprawdziło się to, co pisałam do Ciebie na pw. Oznacza to, że plotek nie należy słuchać a Magda urosła w mich oczach bardzo!!!
Już wcześniej ją bardzo lubiłam i szanowałam a teraz mi wstyd, że plotek słuchałam:oops:. Kwiatów jej nie wyślę, ale pw z przeprosinami tak.[/QUOTE]

Dopiero zauważyłam Twój post.
Na szczęście nie musieliśmy się ewakuować, uff.

Psów miałam 5, ale ostatnio Paxik poszedł do domu, została 4. Wszystkie są w moim podpisie. Misio z budowy i Maja u Ronji, Amigo w Serocku a Bianka u Beki.
A Paxik, mój ulbieniec tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/183475-Kochany-Paxik-ju%C5%BC-w-nowym-domku.-Powodzenia-s%C5%82odziaku-[/url])
Amigo i Maja nie moga znaleźć domu długo, a fajne psy są, zwłaszcza Maja, ładna i grzeczna, niby taka adopcyjna. Czasem tak jest.
A na wątku ładnie, to fakt ;)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ronja']Irenko, jeżeli to problem, to ja mogę poczekać na pieniądze od Biafry, jak się jej sytuacja unormuje.
Ja jutro wyjeżdzam na 3 dni, nie wiem, czy będę miała chwilę chwilę na zrobienie rozliczeń, bo dziś późno wracam z pracy, a muszę obiady nagotować dla wszystkich na 3 dni i się spakować.[/QUOTE]

Obawiam się Ronja, że zbyt długo byś czekała na unormowanie sytuacji u Biafry:shake:. Jak wrócisz, to zrób rozliczenie a ja będę kombinować.

[quote name='mysza 1']Dopiero zauważyłam Twój post.
Na szczęście nie musieliśmy się ewakuować, uff.

Psów miałam 5, ale ostatnio Paxik poszedł do domu, została 4. Wszystkie są w moim podpisie. Misio z budowy i Maja u Ronji, Amigo w Serocku a Bianka u Beki.
A Paxik, mój ulbieniec tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/183475-Kochany-Paxik-ju%C5%BC-w-nowym-domku.-Powodzenia-s%C5%82odziaku-[/URL])
Amigo i Maja nie moga znaleźć domu długo, a fajne psy są, zwłaszcza Maja, ładna i grzeczna, niby taka adopcyjna. Czasem tak jest.
A na wątku ładnie, to fakt ;)[/QUOTE]

Poczytam w wolnej chwili a później wyślę Ci pw.

Posted

Ronja wysłała mi smsa z prośbą, żeby w jej imienu napisać, że Sonieczka wczoraj na dworzu pokazała brzuch Bartkowi i pozwoliła mu się po nim głaskać:-)
Super kochana sunieczka z niej! Szkoda, że Kair nie ma takich sukcesów. Łobuz nawet szczepienia nie dał sobie zrobić bez uśpienia go:-( Tym bardziej cieszę się, że Sonieczka tak pięknie rozkwita!!!

Posted

Ronja, już kombinować nie muszę. Poszedł przelew od Biafry do Ciebie. Kwota 744,00, gdybym się w rachunkach pomyliła, to daj mi znać.
A jak Sonieczka? Ten brzucholek do góry to rewelacja, byle tak częściej:-).

Posted

[quote name='irenaka']Ronja, już kombinować nie muszę. Poszedł przelew od Biafry do Ciebie. Kwota 744,00, gdybym się w rachunkach pomyliła, to daj mi znać.
A jak Sonieczka? Ten brzucholek do góry to rewelacja, byle tak częściej:-).[/QUOTE]
dziękuję
rozliczenie mam w domu, a jestem pod netem chyba tylko w pracy, bo od wczoraj nie ma prądu

Posted

Następny zestawik ogłoszeń dla Sonieczki. Do Mojego Psa też pięknisię:loveu: wysłałam, ale nie mam jeszcze potwierdzenia.
1. bono-polska.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl
13. mammisia.pl
14. petsy.pl
15. vendito.pl
16. e-zwierzak.pl
17. adpedia.pl
18. olx.pl
19. szybko-sprzedam.pl
20. sprzedasz.pl
21. tablica.com
22. pchlitarg.info.pl
23. neeon.pl
24. bstok.pl
25. ogloszenia.e-podlasie.pl
26. ogloszenia.jard.pl
27. bialystok.biz.pl
28. gieldabialystok.pl
29. gielda.bai.pl
30. twoje-ogloszenia.pl
31. ogloszenia.trojmiasto.pl
32. kupsprzedaj.pl
33. twoje-x.net
34. ogloszenia-szczecin.webas.pl
35. ogloszenia.tasdj.pl
36. kupiepsa.pl
37. ale.gratka.pl
38. przygarnijzwierzaka.pl
39. morusek.pl
40. kokosy.pl
41. cafeanimal.pl
42. drobne.centrumofert.pl
43. argetto.pl
44. krakusik.pl
45. owi.pl
46. dwukropek.pl
47. aleokazja.pl
48. szerlok.pl
49. anonse.com
50. i-bazar.pl
51. ojoj.pl
52. info-krakow.pl
53. adsy.pl
54. eoferty.com.pl
55. portalogloszen.pl
56. spacerek.net
57. bardzi.pl
58. top-ogloszenia.com
59. oglosili.pl
60. oglosze.pl
61. offer.pl
62. mamoferte.pl
63. wybierzmiska.pl
64. darmobranie.pl
65. fistak.pl
66. bazarek.biz
67. wa.stacja.biz
68. twojeanonse.com
69. sogl.pl
70. tlenek.pl
71. psiamania.pl
72. katowice.cwirek.pl
73. gablota.com
74. aukcjezwierzat.pl

Posted

Sonieczka w czasie moich odwiedzin w niedzielę:-)

Zaczynam uczyć się chodzenia na smyczy:-)
[IMG]http://img532.imageshack.us/img532/3751/sonia1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img717.imageshack.us/img717/2387/sonia2s.jpg[/IMG]

Soniś zrobiła sie bardzo ciekawska:-) Biegnie z innymi psiakami wszędzie, gdzie się coś dzieje. Kiedy wyszliśmy na dwór do Kaira, wszystkie psiaki z Sonią włącznie stało z nosami przy szybie:-) To wspaniały widok, taka wyluzowana Sonia:-)
Dawała się głaskać, kilka razy polizała mi rękę. Wpychała nosek między inne psiaki, żeby dostać więcej smakołyków. Cudna jest!!!

Posted

to prawda, pod względem socjalizacji, Sonia już "prawie" jest normalnym psem. nauczyła się "dawać buzi" - co prawda jak ja tak mówię, ucieka. ale jak Bartek ją woła, podchodzi daje się całować i sama też daje buziaki (początki były trudne:) Sonia nie znosiła dawania buziaków, widać było, że jest to dla niej okropne)
chodzenie na smyczy to całkowita porażka. Sonia boi się smyczy, by coś od niej uzyskać, smycz trzeba odpiąć, bo inaczej się nie ruszy. maleńkim kroczkiem na przód jest to, że gdy ma smycz, przemieszcza się kiedy sama chce. wcześniej siedziała skulona i obrażona w swoim kąciku. siedziała i nie ruszała się, dopóki nie odpięliśmy smyczy.

Posted

[quote name='ronja']to prawda, pod względem socjalizacji, Sonia już "prawie" jest normalnym psem. nauczyła się "dawać buzi" - co prawda jak ja tak mówię, ucieka. ale jak Bartek ją woła, podchodzi daje się całować i sama też daje buziaki (początki były trudne:) Sonia nie znosiła dawania buziaków, widać było, że jest to dla niej okropne)
chodzenie na smyczy to całkowita porażka. Sonia boi się smyczy, by coś od niej uzyskać, smycz trzeba odpiąć, bo inaczej się nie ruszy. maleńkim kroczkiem na przód jest to, że gdy ma smycz, przemieszcza się kiedy sama chce. wcześniej siedziała skulona i obrażona w swoim kąciku. siedziała i nie ruszała się, dopóki nie odpięliśmy smyczy.[/QUOTE]

Uparciuch mały:loveu:. Cieszę się Ronja, że jednak Sonia daje się powolutku przekonać do smyczy, choć pewnie jeszcze dużo wody upłynie nim pójdzie na spacer swobodnie i bez lęku. I te nieziemskie buziaki:crazyeye:. Sonia i buziaki, to jak lądowanie UFO, niemożliwe:evil_lol:!!
A tak poważnie, to serdecznie Wam dziękuję za wspaniałą pracę z Sonią:Rose:.
Bez Was Sonia nie miała żadnych szans. Boję się tylko jednego, że zbyt się "zasiedziała", kocha Was, jest bardzo z Waszym domem związana a odzewu z ogłoszeń nie ma:shake:, mailing też nie wypalił . Ale szukać będę dalej, ogłaszać też, aż do skutku.

Posted

Ronja, mam nadzieję, że mnie Twój TZ nie zabije, że wgrywam to zdjęcie:-) Niestety ten buziak Soni jest słabo widoczny, ale nie chciałam płoszyć jej wstawaniem i pstrykaniem zdjęcia.
TZ dostał buziaka mimo gwaru i obcej osoby w domu:-)

[img]http://img294.imageshack.us/img294/9702/16659136.jpg[/img]

Posted

Wczoraj u Sonieczki odkryłam takiego pypcia w zewnętrznym kąciku oka. on chowa się, gdy Sonia zamyka oko.
Irenko, co sądzisz? Umawiać wizytę u dr Garncarza, bardzo dobrego okulisty? Czy na razie pojechać z tym do naszego pana doktora?
wiemy, że ta wycieczka odbije się na zachowaniu Sonieczki :(
[IMG]http://img37.imageshack.us/img37/5575/clipboard02uk.jpg[/IMG]

Posted

Tak szybciutko, to Ci napiszę, że bez względu na to gdzie będzie musiała jechać, to i tak to odchoruje:-(.
Myślę, że lepiej od razu jechać do Garncarza, będę spokojniejsza o diagnostykę.
Mam Ci przesłać jakąś zaliczkę, czy jest tam szansa na przelew?

Posted

zadzwonię i zapytam. koszt konsultacji to chyba 90zł. jak na razie u dr Garncarza byłam z 3 psami i od żadnego badanego bezdomniaka nie wziął ani grosza.
oczywiście, trzeba liczyć się z kosztami, w razie czego, brać fakturę na fundację?

Posted

[quote name='ronja']zadzwonię i zapytam. koszt konsultacji to chyba 90zł. jak na razie u dr Garncarza byłam z 3 psami i od żadnego badanego bezdomniaka nie wziął ani grosza.
oczywiście, trzeba liczyć się z kosztami, w razie czego, brać fakturę na fundację?[/QUOTE]

Znam dr Garncarza z dawnych czasów, jeszcze przed Krzyczkami, człowiek o wielkim sercu i niezwykłym geście w stosunku do bezdomnych psów.
Brać fakturę na fundację i błagam, jak trzeba robić jakiś zabieg, to niech to będzie załatwione przy jednej wizycie. Każdy wyjazd Sonieczki z domu to będzie dramat. Może niech będzie na wszelki wypadek podczas wizyty na czczo? Może panikuję, ale się martwię:-(.
Masz NIP fundacji do faktury?

Posted

[quote name='ronja']gdzieś mam, ale jakbyś mogła, prześlij mi proszę na maila. jutro zadzwonię i umówię się na wizytę[/QUOTE]
OK, wyślę.
Daj znać, kiedy będzie ta wizyta. Może uprzedź telefonicznie jaki wrażliwiec ma przyjechać, żeby byli przygotowani na to, że łatwo nie będzie.
Wiem, że panikuję. Wiem, że Ty to wszystko wiesz, ale martwię się:-(.

Posted

Do dr Garncarza pojedziemy 15.06 (wtorek) na godz. 20.30
niestety, nie będzie możliwości wykonania zabiegu za jednym razem, gdyby był konieczny oczywiście.
płacić można przelewem - dostanę fakturę na fundację do zapłaty przelewem.

Sonię dla bezpieczeństwa przewieziemy w kontenerze - transporterze (mamy taki sam transporter, w jakim Sonia do nas przyjechała). Tak chyba będzie najlepiej, bo boję się, że Sonia niesiona na rękach z samochodu, spanikuje i będzie chciała np się wyrwać. W transporterze zaniesiemy ją do samego gabinetu.
No i tu nieśmiała prośba o pomoc - transporter z Sonią ciężki, Bartek sam nie może tyle dźwigać ze względów zdrowotnych. ja mu wiele nie pomogę. przydałyby się jakieś silne ręce, które pomogą nam przenieść transporter z Sonią do lecznicy i potem z lecznicy do samochodu.

Irenko, a jak mam rozliczyć paliwo? musimy pojechać samochodem Bartka, do niego wejdzie transporter. samochód pali 13,5 l benzyny - sporo. do lecznicy od nas pewnie ze 30km, jak nie więcej. czy mam wziąć fakturę na paliwo?

Posted

Z facetem w Warszawie nie pomogę, nie znam żadnego.
Pamiętam wagę tego kontenera z Sonią jak jechałyśmy do Was, trudno żeby Bartek sam go nosił, może ktoś się jeszcze znajdzie i pomoże, jest parę dni:shake:.
A co do paliwa, to na 99,99% możesz brać fakturę na Fundację.
Muszę to jeszcze uzgodnić z Izą, ale myślę, że to rozwiązanie będzie OK.
Bardzo Cię tylko proszę o szybkie wysłanie faktur do Fundacji, bo po wpadkach rozliczeniowych z Niepołomicami, faktury muszą być dostarczane przed wypłatą a nie po i nie ma uproś;). Mogę poprosić o zaliczkę gdybyś chciała.

Posted

zaliczki nie trzeba. bo nie wiem ile dokładnie wyjdzie km :)

może ktoś się znajdzie, kto może poświęcić góra 30 min we wtorek?
[B][URL="http://www.garncarz.pl/"]Okulistyczna Przychodnia Weterynaryjna J. [I]Garncarz[/I][/URL][/B]

[url]www.[B]garncarz[/url][/B].pl
00-713 Warszawa;
Grupy AK "Północ" 2u10
22 858 80 62
[IMG]http://mt0.google.com/vt/data=V_uzkLrE3exIpNPvvwGkpWSWgjBqDHvn1BCTYgpIluNLXS4vSIRIMKn-Sf6Y_T6PmUCd-WnrG3BcrFnL3PNvAMay5-vA8zgZ1aCELD2s8ataCw[/IMG]

Posted

[quote name='ronja']zaliczki nie trzeba. bo nie wiem ile dokładnie wyjdzie km :)

może ktoś się znajdzie, kto może poświęcić góra 30 min we wtorek?
[B][URL="http://www.garncarz.pl/"]Okulistyczna Przychodnia Weterynaryjna J. [I]Garncarz[/I][/URL][/B]

[URL="http://www.<b>garncarz</b>"]www.[B]garncarz[/B][/URL].pl
00-713 Warszawa;
Grupy AK "Północ" 2u10
22 858 80 62
[/QUOTE]

Jak nie znajdzie się nikt inny, to ja podjadę. Silnym facetem wprawdzie nie jestem, ale w podobnym transporterze niosłam z Neigh Pręgusię do samochodu.
Ja się tylko ciągle zastanawiam, czy nie lepiej najpierw zaprosić jakiegoś lekarza do Was, żeby wstępnie oczko obejrzał i jeśli to będzie coś poważnego, wtedy wieźć ją do dr Garncarza. Obawiam się bardzo, że cała praca z Sonią może pójść na marne, że ona może się znowu wycofać, bo dla niej to będzie straszna trauma. Nawet podróż z Bartkiem, którego tak kocha. Obym się myliła, bardzo chciałabym nie mieć racji:-(
Gdyby nie było mnie na dogo (w co bardzo wątpię, ale w końcu czasami zdarzają się awarie) i gdyby nikt się nie zgłosil do pomocy, daj mi Marta znać. Podjadę wtedy do kliniki i pomogę Bartkowi. Mój Jacek niestety nie będzie mógł, ale lepsza moja pomoc, niż żadna...

Posted

Obawiam się Ewo, że nie zgodzę się na wizytę domową w sytuacji, kiedy problem dotyczy oka Sonieczki. Ronja ma rację, że chce zabrać ją do gabinetu.
Po doświadczeniach z leczeniem Aresa w hotelu, wiem jak te wizyty wyglądają i czego można się po nich spodziewać. Być może z okiem Sonii nic strasznego się nie dzieje, ale wolę być ostrożna a diagnostyka u dr Garncarza będzie dla mnie bardziej wiarygodna.
Jeżeli mam wybierać między stresem psa a ewentualnym cierpieniem z powodu złej diagnozy, to wybiorę stres, choć wybór to żaden.

Posted

Ewa, ogromnie Ci dziękuję za pomoc, ale Ty nie możesz dzwigać, a ten kontener jest cholernie nieporęczny. Nieśliśmy w nim 7kg Słodyczaka i ledwo dotachaliśmy się z samochodu na Powstańców (sam kontener waży 10-15kg, Sonia 25kg).
Rozważamy opcję przeniesienia na rękach w ciasnych szelkach, obrożach z kilkoma smyczami. Ze strachu Sonia wcześniej zamierała. Ja pójdę do gabinetu i Bartek wniesie Sonię już od razu do dr, a nie do poczekalni.