megii1 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 fizia napisał(a):Meggi - a czy byłaby szansa, żebyś Ty wylicytiowała obróżkę, a ja wcześniej wyślę Ci na Twoje konto pieniążki? Ja niestety nie mam konta na allegro... Mam nadzieję, że trochę wymroziło te paskudne kleszcze...w poprzednim roku było okropnie... Fizia, jeszcze nie dostałam chyba przelewu miesięcznego od was także możesz dołożyć do tego. Wylicytuje dziś także w tym tygodniu powinno przyjśc. Moja wetka mówi ze już się zaczeły choroby pokleszczowe takze zima byłą jednak za słaba. Quote
fizia Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 To zaraz napiszę do Clo, bo to u Niej są pieniążki hotelikowe dla Lilu No to mnie zmartwiłaś z tymi kleszczami, miałam nadzieję, że będzie w tym roku trochę lepiej... Quote
Lidan Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Kupiłam u tego faceta inną obrożę (teraz jej nie widzę) chyba Preventic ale jeszcze jej nie założyłam psu. Wcześniej kupowałam Kiltiksa tylko, że moja Gapa ciągle się drapie jak ją ma na sobie i dlatego chciałam spróbować czy inna też tak na nią będzie działała. Cena jest tak niska w porównaniu z innymi sklepami nieinternetowymi, że aż się zastanawiałam czy to nie jakieś podróbki. Jednak skoro megii1 kupuje od lat to chyba obroże są skuteczne ;-) Quote
megii1 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Też się zastanawiałam nad tym ale Mój kaukaz nosi taką obrożę, z tego źródła już parę miesięcy, śmierdzi strasznie i kleszczy brak:) Może chodzi o to ze weterynarze trochę na tym muszą zarobić. Quote
bela51 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Oryginalny Kitlix jest bardzo skuteczny. Pewnie, ze moze się zdarzyc indywidualnie jakies uczulenie na zawarty tam preparat. A róznice cen miedzy lecznicami wynosza czasem i 10 zł. Quote
Lidan Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ja kiltixa stosowałam i też uważam, że jest bardzo skuteczny bo przez cały ubiegły sezon Gapa nie miała ani jednego kleszcza, a wcześniej gdy zakrapiałam jej frontlina lub fripexa to kleszcze znosiła. Moją wątpliwość tylko cena u tego pana z allegro wzbudziła ;-) Quote
bela51 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 A u mnie nie ! U weta płaciłam za dużą w zeszłym roku. 59 zł. ! Quote
fizia Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Tym razem dostałam takiego maila [FONT=Courier New]Witam, chciałabym się dowiedziec czegoś więcej o piesku, jak lilu reaguje na dzieci? Ponieważ mam 2 letnią córeczkę, czy piesek jest łagodny w stosunku do dzieci?, na czym polegają warunki adopcji? Czy piesek rzeczywiście nie sprawia klopotów na spacerze, nie ucieka, czy umie chodzić na smyczy, jak zachowuje się w samochodzie podczas podróży? Czy jest zaszczepiony i odrobaczony, czy posiada książeczkę zdrowia? Czy jest wysterylizowany? I w jakim jest aktualnie wieku.[/FONT] [FONT=Courier New][/FONT] [FONT=Courier New]Czy istnieje możliwość odwiedzenia pieska przed podjęciem odtatecznej decyzji o adopcji?[/FONT] [FONT=Courier New]Pozdrawiam Karolina[/FONT] Quote
Lidan Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 No proszę...Jednak ktoś czasem czyta te ogłoszenia i nawet zadaje pytania :happy1: Quote
megii1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='fizia']Tym razem dostałam takiego maila [FONT=Courier New]Witam, chciałabym się dowiedziec czegoś więcej o piesku, jak lilu reaguje na dzieci? Ponieważ mam 2 letnią córeczkę, czy piesek jest łagodny w stosunku do dzieci?, na czym polegają warunki adopcji? Czy piesek rzeczywiście nie sprawia klopotów na spacerze, nie ucieka, czy umie chodzić na smyczy, jak zachowuje się w samochodzie podczas podróży? Czy jest zaszczepiony i odrobaczony, czy posiada książeczkę zdrowia? Czy jest wysterylizowany? I w jakim jest aktualnie wieku.[/FONT] [FONT=Courier New][/FONT] [FONT=Courier New]Czy istnieje możliwość odwiedzenia pieska przed podjęciem odtatecznej decyzji o adopcji?[/FONT] [FONT=Courier New]Pozdrawiam Karolina[/FONT] Jest zaszczepiona , odrobaczona, kocha dzieci ( ja mam trzylatka), na spacerach ładnie chodzi na smyczy chociaż my się już trochę znamy i chodzi luzem - ślicznie się pilnuje, ma apetyt, w domu jest czyściutka. Ma około roku, nie jest wysterylizowana.Tyle w skrócie:) Quote
megii1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Pozdrowienia od Lilu:) Dziś dzwonił Pan ze Skierniewic w jej sprawie - moze jutro przyjedzie ją poznac z rodziną:) Quote
papryka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 ze Skierniewic???? To w razie co moge ja miec na oku jak zamieszka w SKC;)))))) Quote
megii1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 papryka napisał(a):ze Skierniewic???? To w razie co moge ja miec na oku jak zamieszka w SKC;)))))) A może chciałbyś sprawdzić domek?:) Quote
papryka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 nie ma problemu moge sprawdzic...:) i tak jestem tu na miejscu:) Quote
fizia Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Oo czyli to jeszcze jakaś inna rodzina tak? nie ta pani Karolina? No trzymam kciuki!!!! Megii - doszły pieniążki za hotelik? Quote
megii1 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 fizia napisał(a):Oo czyli to jeszcze jakaś inna rodzina tak? nie ta pani Karolina? No trzymam kciuki!!!! Megii - doszły pieniążki za hotelik? Rodzinka będzie dziś o 16, a Papryka zaoferowała się, ze ewentualnie sprawdzi domek:) Trzymajcie kciuki. P.S Jeszcze nie ma przelewu. Quote
fizia Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Clo mi napisała, że pieniążki już przelane. Trzymam cały czas kciuki!! Quote
megii1 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Piromanka napisał(a):To ja też trzymam kciuki!!!!!! Państwo są zachwyceni Lilu:) Prosili o rezerwację na tydzień ponieważ żona Pana wyjeżdża delegację a też chciałaby być przy powitaniu Suni. Podałam Panu numer do Papryki - ma dzwonić i umówić się na wizytę:) Mój Darek mówi, ze to bardzo sympatyczni, normalni ludzie także musi być dobrze;) Quote
Lidan Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Oj, żeby to wreszcie był domek dla Lilu :kciuki: Quote
papryka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 poki co Pan nie kontaktowal sie ze mna:)))))))) ale mam nadzieje ze na dniach sie odezwie:) Quote
megii1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Pan już się odezwał do Papryki:) A do mnie dzwonił i pytał jaką karmę zamówić dla Małej - poleciłam Royala. Pan chce jutro odebrać sunię bo akurat będą w pobliżu, a Papryka odwiedzi ich wieczorem i sprawdzi jak opiekują się Lilu. Jest to decyzja podjęta po konsultacji z Clo. Jeżeli chodzi o rozliczenia to dostałam przelew na 340 zł - płatność za okres do 17 marca. Zamówiłam wprawdzie obrożę za 40 zł ale jeszcze nie doszła. Więc mam propozycję ze obroża zostanie dla innego psiaka a wy już nic nie dopłacacie - macie gratis od firmy 50 zł:) Quote
fizia Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Oj no to wspaniałe wieści!! Musi być dobrze!! Dzięki serdeczne Megii Quote
Recommended Posts