Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marinka']Mari23, troszkę Cę wymęczyłam i odciągnęłam od 10 podopiecznych :( Mam nadzieję, że mi to wybaczą :)

To ode mnie dla Ciebie

[IMG]http://img824.imageshack.us/img824/160/milosne054.jpg[/IMG][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/7677/anioekc.jpg[/IMG][/QUOTE]

ojej! dziękuję!!!!!
ja raczej na rózgę zasłużylam...;)

dzisiaj w nocy dobrociński Ślepek "zafundował" mi spacer o godz. 2.50.... nie wiem tylko, czy to wieczorny jeszcze, czy już poranny.... najadł się dziadzio i koopkę chciał, szczekał do skutku - wstałam.... siła wyższa :):evil_lol:

a od piątku będę ich miała 11 (ten tymczasowicz świąteczny ma na 110% ADHD w dodatku), no i jeszcze dojeżdżanie do Grety, żeby pomagać w zmianie opatrunków (czerda wyjeżdża)

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Jak mój mąż wróci z delegacji -zabiorę kasiorkę i wpłace na psiaki :P[/QUOTE]

a ja swojego muszę wysłać gdzieś w delegację.... czy ktoś mi to załatwi? ;)

Posted

[quote name='mari23']a ja swojego muszę wysłać gdzieś w delegację.... czy ktoś mi to załatwi? ;)[/QUOTE]

Hahaha - Ktoś kiedyś mi powiedział ze dla facetów jest -50% zniżki na lot na Księżyc:)
Wiec i ja swojego też bym wysłała :)

Posted

[quote name='obraczus87']Jakieś wieści o Rysiu są?? :)[/QUOTE]

Nie ma żadnych wieści...Będę musiała napisać do Ajlii żeby umowe adopcyjną mi odesłała.

Obraczus87 czy masz może umowę za Nel?Jest koniec roku -a porządek w dokumentach musi być :P

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Nie ma żadnych wieści...Będę musiała napisać do Ajlii żeby umowe adopcyjną mi odesłała.[/QUOTE]

Jaką umowę...?
Żadnej nigdy nie dostałam - ani umowy na DT ani adopcyjnej.

Rysio poszedł na umowę SPS, do której podpisania mam uprawnienia. Jeśli przedstawiciel prawny wyrazi zgodę, mogę przesłać kopię.

Co do wieści o Ryśku - rośnie, rozrabia i daje dużo radości swoim opiekunom.

Posted

[quote name='ajlii']Jaką umowę...?
Żadnej nigdy nie dostałam - ani umowy na DT ani adopcyjnej.

Rysio poszedł na umowę SPS, do której podpisania mam uprawnienia. Jeśli przedstawiciel prawny wyrazi zgodę, mogę przesłać kopię.

Co do wieści o Ryśku - rośnie, rozrabia i daje dużo radości swoim opiekunom.[/QUOTE]

Nie dostałaś umowy od Marinki?Miała wysłać e-mailem.

Posted

[quote name='Marinka']Agusiu, ja mam odnotowaną Twoją deklarację stałą w wys. 20 złotych/ miesiąc - czyżbym coś pokręciła?
Biorąc pod uwagę to, że z tych 120 złotych , 20 złotych to płatność za fanty z bazarku, to i tak pozostaje 100 złotych:)
A skoro płatność była za 5 miesięcy z góry, to i tak wychodzi 20zł/mies., a nie 10 zł jak piszesz :)[/QUOTE]

tak tak 20zł stałej deklaracji 10zl na Sabcie i 10 na Reksa :lol:

Posted

Mimo wszystko chciałabym dostać zeskanowaną umowę adopcyjna Ryśka.
Najlepiej teraz.
Jezeli nie zeskanujesz mi jej -proszę zadzwoń do tych Państwa od Ryśka poinformuj że Rysiek był pod moją opieką i chce mieć z nimi kontakt.

Posted

Skaneru nie posiadam.

Mimo wszystko trzeba było dopilnować żeby umowa adopcyjna dotarła do mnie.
Ponieważ podpisana umowa jest na SPS, skontaktuj się z przedstawicielem prawnym.

Poinformuję opiekunów Ryśka, że chcesz z nim utrzymywać kontakt.

Posted

[quote name='ajlii']Skaneru nie posiadam.

Mimo wszystko trzeba było dopilnować żeby umowa adopcyjna dotarła do mnie.
Ponieważ podpisana umowa jest na SPS, skontaktuj się z przedstawicielem prawnym.

Poinformuję opiekunów Ryśka, że chcesz z nim utrzymywać kontakt.[/QUOTE]

Hah wiesz obwinianie teraz mnie że umowa nie dotarła.
Również mogłaś napisać pw -ze umowa ma być na już bo Rysiek ma nowy dom.

Jestem poprostu w szoku co się dzieje ... Jak chciałam szczeniaki dać do Berlina gdzie miały by dobry dom -to oczywiście nie.
Dobrze zgodziłam się.Ale chyba wcześniej wszystkich informowałam ze psy będą na umowę Stowarzyszenia.

Dlaczego mam kontaktować się z przedstawicielem prawnym? Może on powinien ze mna sie skontaktować.

Posted

Napiszę to raz i więcej komentować tego nie będę, bo moje nerwy są i tak jak postronki.

Muszę się jednak ustosunkować do tego:
"Nie dostałaś umowy od Marinki? Miała wysłać e-mailem. "

Faktycznie, tak było wówczas gdy Rysio miał zostać wyadoptowany w Wawie. Do tego jednak nie doszło. Zanim przyszła do mnie Umowa, pojawiła się wiadomość, że do adopcji nie dojdzie.
Ponieważ Ajlii wyjeżdżała nie wysyłałam umowy. Później o tym zapomniałam, ale nikt mi o tym nie przypomniał. Również Ladymonia ani razu nie zapytała, czy wysłałam tę umowę.

Poza tym uważam, że najważniejszym jest dobro psa, dobry dom, a nie jakieś tam umowy.
Jeśli dom jest ok., psiak jest zadbany i kochany, ma dobre warunki i dobrą opiekę to UWAŻAM, ŻE WSZYSTKO JEST OK.

Posted

[quote name='mari23']najnowsze wpłaty na konto Stowarzyszenia Help Animals:
20,- deklaracja grudzień od Ania012 (14.12.)
100,- od NEMKO za XII,I,II,II,IV

Stan środków - 120,00zl[/QUOTE]

Mari23 - Dziękuję za wpłaty - jutro postaram się uporządkować 1 stronę

Posted

[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/5129/reksitosia.jpg[/IMG]

Zdjęcie robione komórką, dlatego jest jakie jest, ale dowód zdrady również ;)

[IMG]http://img258.imageshack.us/img258/1095/20101217493.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Ladymonia0610']Astaroth odpisz na pw! Chcemy zapłacić za hotelik.[/QUOTE]

a czego nie wiesz?? astaroth podala calkowita kwote do zaplaty. Czy potrzebny numer konta?? astaroth niezbyt czesto bywa na dogo, a jak juz jest to obskakuje wątki psów Hotelowych.

Umowy jeszcze nie mam, jednak sie tym nie przejmuje. DT Nelki odesle mi ja, tego jestem pewna. Poprosilam o pilne odeslanie, zapewne zapomniala. Jak bedzie trzeba poprosze wlascicieli o skan.

Natomiast nie wiem czy wlaściciele beda chcieli utrzymywac kontakty z kilkoma osobami jednoczesnie. Dla nich jedyna osoba odpowiedzialna za psa jestem ja. Ale chyba nie jest to powod do zdziwienia :) zawsze osoba zalatwiajaca adopcje zostanie do konca zycia w kontakcie z adoptujacymi.

---------------------------------------------

FUNIA wymiziaj prosze ode mnie Sabe i Reksa. :)

Posted

[quote name='Marinka']

Poza tym uważam, że najważniejszym jest dobro psa, dobry dom, a nie jakieś tam umowy.
Jeśli dom jest ok., psiak jest zadbany i kochany, ma dobre warunki i dobrą opiekę to UWAŻAM, ŻE WSZYSTKO JEST OK.[/QUOTE]

Na prośbę z dogomanii konsultowałam się w tej sprawie z prezesami Stowarzyszenia Help Animals i dokładnie takie samo mają zdanie - nie mamy podstaw do żądań i ingerencji w adopcje, dziękujemy za szybką i skuteczną pomoc!
Ponieważ nie bywają na dogo zobowiązali mnie do przekazania takiego "oświadczenia".