Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']DOBRE INFO DLA MARINKI :)
jestem na lini z p.Anią od Diny /Patuni/ - szczyl co wskoczył na miejsce Perły :)
Psiurka zakosiła budkę Baśki-starszej ciotki, ładnie chodzi w szelkach :)
Basiula zaadoptowala małą jako swoje dziecie....
rozrabiają wszystkie trzy - dwie panny i jedna ciotka-babuleńka :)
śpi w łóżku /czyli maja tłok pod kołderką :)

generanie
dogoterapeutka swojej nowej pańci :))))[/QUOTE]

Wiem, wiem :lol: Pani Ania na bieżąco przesyła fotki i informacje :lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marlenka']Albo jesetm ślepa albo nic tu nie pisze o psiaku co sie Anioł nazywa , znalazł się ?[/QUOTE]

Marlenka, to jest ogólny wątek wszystkich psiaków z Szydłowca, info o Aniele było kilka stron temu, a tu jest jego wątek i aktualne wpisy
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/173976-AnioA-UCIEKA-z-lecznicy-POMOCY-W-POSZUKIWANIACH-Okolice-Piseczna-pod-WarszawAE/page35[/URL]

Posted

Czesc dziewczyny!
Przepraszam, ze przeszkadzam, ale szukam kogos, kto moglby przeprowadzic w Szydlowcu wizyte przedadopcyjna dla jednej suczki przebywajacej pod opieka naszego stowarzyszenia. Czy ktoras z Was bylaby w stanie? Prosze o kontakt na PW.

Posted

Na ulicach masa nowych psiaków. Jest dwóch niesamowitych kolegów owczarek niemiecki ślicznościowy i czarny kudłacz coś jak szpic tylko duży. Chodzą razem dzieli ich tylko jedzenie.

Posted

[quote name='lilith27']Czyli cały Szydłowiec ma być skreślony z góry?[/QUOTE]

Nie, ale naszym zadaniem bylo rowniez otworzenie ludziom oczu. Nie pomagaja nam ani wladze ani mieszkancy Szydlowca. Ciekawe ile "rasowych" psow za 300 zl pojawilo sie ostatnimi czasy w Szydlowcu????

Czekam, az wreszcie na forum pojawi sie wiadomosc:

Witam, Jestem mieszkancem Szydlowca. Wasza akcja dala mi wiele do myslenia. Wysterylizowalem swoja suke, odpiolem z lancycha psa moich rodzicow, ktory mieszka na wsi. Przygarnalem do domu pieska, ktory od ponad roku spal pod moim balkonem.

Ile jeszcze trzeba czekac? wiecznosc????

Jak Ci ludzie, Ci ktorzy chca adoptowac psa, moga chodzic spokojnie po ulicach???? Nie rozumiem tego, usiwadomcie mnie!!!!

Posted

Maduś co ja mogę powiedzieć. Wiesz jaka tu jest mentalność, na mnie już wszyscy patrzą jak na wariatkę bo biegam z miską jedzenia dla psiaków. A jak przychodzą pod okno to sąsiadów mało szlag nie trafi. Ale, ale jest przecież jeden malutki psiak zabrany prosto z ulicy do domu w Szydłowcu. Pamiętasz?

Posted

Amez, nie mowie o Was. Wielkie dzieki za to co robicie, za to ze jestescie i za to, ze pomagacie im na miare swoich mozliwosci.

Mam na mysli (zaraz sprawdze ilu jesyt mieszkancow Szydlowca...12 600 osob!) (zakladajac, ze psiakom w Szydlowcu pomaga 100 ) 12 i pol tysiaca ludzi zamieszkujacych Szydlowiec!!!! Gdzie oni do cholery maja oczy???w doopie??? Gdzie ma oczy ten wielki wazny "zapozyczony" burmistrz????

Nic nie robia, normalnie nic. Znalezli frajerow, ktorzy zgarniaja im psiaki z ulicy a oni sa oburzeni, ze faktury maja oplacic! Skandal!

ps. a jak tam sarenka? :) Poka jakies fotki :)

Posted

No super. Jest najukochańszym psiakiem pana domu. Razem spią, jedzą i chodzą po domu tzn pan chodzi a sarenka na rękach siedzi sobie. W lutym jest umówiona na sterylkę. Je tylko wątróbkę i coś lepszego. Zapomniała jak na ulicy jadła wszystko i trzęsła się z zimna.

Posted

halo bardzo MOJE DROGIE :)))
Ja mam
1. Tekla - ksiezniczka z ul. Metalowej /przygarneliśmy mamuśkę z 5giem malych/
mamuśka dozyła swoich ostatnich dni na wolności, ale juz bez niechcianych ciąż :)))
Cała szczęśliwa piątka miała domki z Szydłowca - psy rozeszły się szybko :) /kanapowce/
2. Tula - wrześniowy nabytek z 2009 spod pizzeri :PPPP TERORYSTKA STRASZNA
3 na DT /mam nadzieję ze nie długo...bo sie przyzwyczaję :P/ ASTI - CZARNY PIĘKNY BABEL!!!!!!!!!!!

a tak poza tym....
ja sama i rodzice przygarnelismy do zakąłdu mojego fathera - sucz /to nie ta od Tekli/ z psim bratem. sucz była w ciazy - małe poszły jak świeze bułeczki - kanapowce.
potem byy jeszcze szczyle suki z sąsiedniej posesji - tez rozeszły się /jeden to Baska co mathuje Dince z Lublina ;))/
nie bede pisac o sobie i moje rodzinie - bo u mnie to jest normalne, ze sie pomaga bezdomniakom.
karmi..szuka domków... szczepi bezdomne suki zeby cieczki nie miały ...tak było zawsze

Dla mnie przykładem do pokazania - psiej milosci w tym miescie - jest pewna Pani,która miała kundlacza....podczas spacerów jej kundlacz zakolegował sie z dwoma psiurami...ona dokarmiała kolegów swojego dogsa...wpuszczała na ogrzanie do domu...na dobry sen...a jak jej ukochany odszedł
[*] to wzieła jednego z dwoch...mniejszego....ale duzy zawsze u niej moze liczyc na wszystko...poza tym..ten duzy To mafiozo z os. wschód. weteran. odłowiony przez hycla wrócił..bo meiszkancy bloku po niego pojechali...sypia w klatce...dokarmiany przez wszystkich//na zime taki napakowany, ze czasami ruszac mu sie nie chce....OT TAKI OBRAZEK..na miły wieczór :)))

Sa dobre dusze w tym miescie....ale brak EDUKACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BRAK przez duze B.
Jak zobaczyłam, ze na ogólnym watku NK - mloda dziewczyna...26 lat...pisze nam "zajmijcie sie ludzmi.." to nie wytrzymałam!!!!!!!!!!!!!! miałam nadzieję, ze nasze społeczenstwo ma coraz to wyzszy poziom swiadmosci, wrazliwosci itp.Ale jak pisze mi lalunia, która skonczyla Uniwersytet Humanistyczno-przyrodniczy takie rzeczy!!!!!!!!to mi ręce opadają....CZEGO CI LUDZIE UCZĄ SIE NA TYCH STUDIACH....chyba tylko pic i palić!!!!!!!!!!!!!

Rece opadaja...
a moze Pani z Szydłowca wcisnac bezdomniaka z Szydłowca!!!!!!!!!!!

p.s.
Madalenna happy_mamas to na żadne wizyty nie bedzie łazić :PPPPPP wystarczy, ze przelewy robi /buzi mamuska :*

Posted

Anita, Mada u mnie na osiedlu tez jest taki przypadek. W bloku na pietrze mieszka sobie bezdomniak. Ma zrobiona mini bude a obok dwie miseczki z woda i jedzeniem. W dzien biega po osiedlu w nocy tam spi. Mieszkancy zaakceptowali, przyzwyczaili sie i juz. Mozna? Mozna trzeba tylko tylko chciec. Ale takich ludzi jest malo.....

Posted

[quote name='pudzian321']Anita czy ten pies co go wziela ta pani jak odszedl jej pies to nie nazywa sie przypadkiem Kusy[/QUOTE]

ten ze zdjęcia z pierwszych postów...
KOLES Z BIEDRONKI :)))
tak bez ogonka...to od tej Pani dowiedziałam się o całym Azylowym ZAMIESZANIU.
JAK ZNASZ TĄ PANIĄ to pokaz jej to co tu robimy..będzie zadowolona. Jak z nia rozmawiałam to mówiła, ze tez chce w jakiś sposób pomoc :)))
miała takiego białasa w laty - ten co odszedł.

Posted

ZAPRASZAMY RAZEM Z ASTIM NA JEGO WĄTEK :)))))
AKTUALIZOWANY OPIS....ZDJĘCIA ZA CHWILKĘ - zdjęcia z komórki..sesja przed ASTIM...musi chłpak nabrac sił na PROFESJONAL PHOTO SESION

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/176687-MaA-e-CzArNe-DO-KOCHANIA-szuka-swojego-czA-owieka?p=13798434#post13798434"][SIZE=3][COLOR=indigo]http://www.dogomania.pl/threads/176687-MaA-e-CzArNe-DO-KOCHANIA-szuka-swojego-czA-owieka?p=13798434#post13798434[/COLOR][/SIZE][/URL]

JAK WKLEJE ŁADNE FOTKI TO MOGE KOGOŚ PROSIĆ O OGŁOSZENIA ????PLIZZZZZZZZZZZZZZZ
Ja tu robie w tym stadzie za Matke, kucharke, sprzataczke, opieraczke, wysadzaczke :P
i mam chorego szczyla na pokładzie :///

HELP..wpomoże ktos??

Posted

osobiscie nie znam ale wiem, ktora to jest (blok obok) mysle ze warto czasami z nia porozmawiac bo ona w sprawie bezdomniakow zawsze najswiezsze informacje posiada, z reszta co tu duzo pisac to ona opowiedziala nam historie brygady K (Kiary, Kumpla i Kaja)