Rav Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 hej:) jesli masz mozliwosc to zaloz sobie metalowe kolko do szelek bo mozesz byc pewny ze po pewnym czasie sznurek sie przetrze (czego mozesz nie zauwazyc no chyba ze zawsze kiedy bedziesz zakladal psom szelki bedziesz sprawdzal i jesli beda widoczne jakies przetacia zmienal sznurek :) ) i zerwac , Ci ktorzy robie szelki na wlasny uzytek w wiekszosci przypadkow zakladaja metalowe kolko i dodatkowo sznurek ktory jest pomocny gdy kolko sie zerwie, Manmat wyszedl z zalozenia ze wystarczy tylko taka petelka z czym sie nie zgadzam no ale kazdy ma wlasne zdanie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agacia Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Azja i wszystkie psy z naszego zaprzegu maja szelki Manmata ze sznurkiem i jeszcze nigdy nie spotkalam sie z przypadkiem,ze sznurek sie przetarl :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybszy_od_dylizansu Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Linka przy uprzęży służy do tego aby obydwa psy były równo obciążone , można ją skracać lub wydłużać w prosty sposób zawiązując supeł na niej . Nie wszystkie psy są równej długości . :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rav Posted October 9, 2003 Author Share Posted October 9, 2003 heh...ja akurat widzialem kilka szelek jak wygladaja gdy maja tylko sam sznurek :) a co do regulowania dlugoscia..hmmm to nie jest apteka i raczej nikt sie nie bawi w regulowanie tej malutenkiej petelki :P no ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybszy_od_dylizansu Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Zaręczam Ci że bawią się w to . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 ELO!! moje psy maja szeli z rowerlandu i maja sznurki i nie mialem jeszcze przypadku zerwania sie badz przetarcia bo karabinek ma powierzchnie glatka i nie ma jakies tak wielkiego tarcia by przetrzec sznurek :) a kulko moze zaczac rdzewiec po jakims czasie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rav Posted October 9, 2003 Author Share Posted October 9, 2003 no a co bedzie jak sie wam sznurek rozwiaze? to jest jednak punkt w ktorym sa pewne sily przeciez do tej wlasnie petelki podczepiany jest za pomoca liny wozek czy tez sanie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 ELO!!! trzeba dbac o sprzet 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybszy_od_dylizansu Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Gdy coś się stanie z uprzężą to maszer ma zapasową łączówkę przy sobie i szybko może za jej pomocą naprawić . ( W to też czasami bawią się maszerzy) :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybszy_od_dylizansu Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Chyba nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 ELO!!! jacek psy sa roznej wielkosci sa wieksze i mniejsze... dlatego sa szelki o rozmiarach L S M XXL Xl itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 ELO!! tajraga tzn ??? jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 ELO!!! tajra nie troche prawdy tylko cala prawda ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiosna Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 no to co do sznureczkow przy ManMatach - ja ich uzywam, tak jak tu paru osobom tez mnie nie zawiodly, ale ja wzmacniam supelek, i sie sam nie rozwiaze. kolek nie uzywam, bo nie :PP nie no.. nie uzywam, bo se sa sznureczki i tyle, dzialaja, wiec jest ok ;) a tak jakby sie uprzec, to se koleczko jak jest ciezsze [albo karabinek] moze obijac co bardzoej koscistym psom o kosci.. :PP hii i bedzie ze sznureczki lepsze :D i co do rdzewienia, Pay.. teraz sie robi juz inne kolka niz w '45.. te teraz to juz nie rdzewieja :PP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ula Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 Anuk i Gaja maja takie sznureczki przy uprzezy,Anuk ma manmata a ona jakies inne nie wiem jakie. Ale z powodzeniem z tym biegaja i sznureczki jakos sie nie pala do przecierania :D .Na razie jest dobrze,ale wydaje mi sie ze te sznurki sa mocne i ze sa tak pomyslane zeby sie nie niszczyly. Pozdrawiamy Ula&Anuk&Gaja :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts