Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kurde człowiek z jednym yorkiem to wymierający gatunek. Ja też chcę drugiego psiaka Mamo...
muszę jeszcze tyle lat czekać żeby się wyprowadzić:-( oni mi nigdy nie pozwolą na 2 psy:placz: no chyba że wygramy kilka milionów i będziemy mieszkać w wielkim domu:p

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jot11']Kurz i klatka nie.Książki na podłodze i Ula na nich :shake: Aż mnie skręca,żeby je podnieść i na półkę odłożyć :cool3:[/QUOTE]
Oj Jolcia, ja swoje ukochane książki też szanuję, a te tylko stoją i kurz łapią więc położyłam tak na szybko, żeby Gracja brzuchem nie zahaczała przy wchodzeniu, bo chyba jej się ta klatka spodobała więc tak jej ułatwiłam, zanim nie wymyślimy jakiegoś podestu :)
[quote name='Yorkomanka']kurde człowiek z jednym yorkiem to wymierający gatunek. Ja też chcę drugiego psiaka Mamo...
muszę jeszcze tyle lat czekać żeby się wyprowadzić:-( oni mi nigdy nie pozwolą na 2 psy:placz: no chyba że wygramy kilka milionów i będziemy mieszkać w wielkim domu:p[/QUOTE]
Hehe ja akurat mogę sobie pozwolić na stadko w mieszkaniu, nie jest to co prawda domek, ale mamy około 100 m do dyspozycji, więc tak naprawdę nawet nie widać od razu, że mieszka tam aż 6 zwierzaków :)

Posted

[quote name='*kleo*']Oj Jolcia, ja swoje ukochane książki też szanuję, a te tylko stoją i kurz łapią więc położyłam tak na szybko, żeby Gracja brzuchem nie zahaczała przy wchodzeniu, bo chyba jej się ta klatka spodobała więc tak jej ułatwiłam, zanim nie wymyślimy jakiegoś podestu :)
[/QUOTE]

Aż mi kamień z serca spadł :eviltong: Bardzo mnie cieszy,że też szanujesz książki.Ja tak uwagę zwróciłam na to bo jestem od dziecka nauczona szanować książki i to już chyba takie skrzywienie.No,ale moja Babcia była bibliotekarką i Mama więc chyba wszystko już wiadomo.....:p
Dziewczynki piękne :loveu:

Posted

Jola, na moje ulubione to mam obsesję po prostu, stoją sobie na najwyższej półce regału, żeby nic ich nie skrzywdziło, a jak czytam to nawet nie jem nad nimi, jak to moje koleżanki czynią czasami.

Cześć Be :multi:

Posted

[quote name='*kleo*']Jola, na moje ulubione to mam obsesję po prostu, stoją sobie na najwyższej półce regału, żeby nic ich nie skrzywdziło, a jak czytam to nawet nie jem nad nimi, jak to moje koleżanki czynią czasami.[/QUOTE]

Jakbym o sobie czytała.Polecisz mi coś ciekawego? Oprócz romansów :cool3:

Posted

[quote name='jot11']Jakbym o sobie czytała.Polecisz mi coś ciekawego? Oprócz romansów :cool3:[/QUOTE]
Romansów to ja raczej nie czytam, gustuję głównie w fantastyce :) Zakochana jestem w Władcy pierścieni, wszystkich Wiedźminach, Harrym Potterze, Zmierzchu, ale Trylogię też z własnej i nieprzymuszonej woli przeczytałam :) a aktualnie niestety znów nie mam czasu na inne książki niż krowie, świńskie i inne, ale w wakacje zapoluję na Achaję albo jeszcze coś innego znajdę :) A ogólnie dużo mam tego, oj bardzo dużo, sama nie wiem do końca co na regale stoi :eviltong:

Posted

[quote name='chrupcia']Ooo widzę że tutaj też są pochłaniacze książek tak ja:cool3: polecam Ci Jolu i innym też, książkę '12 oddechów na minute', oraz 'Kwiat pustyni';)[/QUOTE]
No ja też czytam i polecić moge książkeKod leonarda Davinczi, Anioły i Demony autra Brauna, książki się super czyta ;)

Posted

[quote name='*kleo*']Ooo Kwiat pustyni czytałam kiedyś, dobra :)[/QUOTE]
Tak też mi się podobała, jest jeszcze druga część nazywa się 'Córka nomadów' ok ja już zmykam, jutro na pewno zajrzę;) dobranoc wszystkim!;)

Posted

[quote name='*kleo*']Ooo Kwiat pustyni czytałam kiedyś, dobra :)[/QUOTE]
Tak też mi się podobała, jest jeszcze druga część nazywa się 'Córka nomadów' ok ja już zmykam, jutro na pewno zajrzę;) dobranoc wszystkim!;)

Posted

A ja teraz zaklepałam sobie w bibliotece 'Kod Leonarda da Vinci'. Myślałam że w ferie ją przeczytam, ale ktoś już wypożyczył tą książkę dawno temu, i jeszcze jej nie oddał. Więc nie przeczytałam. A teraz to czasu nie będzie, bo muszę czytać 'Kamienie na szaniec' [to akurat przymusowo - lektura. Chociaż znając życie i tak skończy się na streszczeniu ;)]

A mi jeszcze podobała się książka 'Tam gdzie spadają anioły'. Trochę trudna, czasami musiałam się kilka razy nad nią zastanowić, ale podobała mi się :) Za to mojej cioci [ona bibliotekarka, też lubi czytać więc zawsze czytamy na zmianę a potem omawiamy książkę ;)] nie przypadła do gustu...

edit:[B] ladyyork [/B]- ale się zgrałyśmy :lol: Ja jeszcze nie wiem czy 'Kod...' fajny, jak przeczytam to wtedy się wypowiem :)

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']A ja teraz zaklepałam sobie w bibliotece 'Kod Leonarda da Vinci'. Myślałam że w ferie ją przeczytam, ale ktoś już wypożyczył tą książkę dawno temu, i jeszcze jej nie oddał. Więc nie przeczytałam. A teraz to czasu nie będzie, bo muszę czytać 'Kamienie na szaniec' [to akurat przymusowo - lektura. Chociaż znając życie i tak skończy się na streszczeniu ;)]

[B]ladyyork [/B]- ale się zgrałyśmy :lol: Ja jeszcze nie wiem czy 'Kod...' fajny, jak przeczytam to wtedy się wypowiem :)[/QUOTE]
Ja w ciągiu dwóch dni przeczytałąm ,nawet do pracy książke brałam,w domu nie sprzątałąm tak mnie wciągło;)

Posted

[quote name='ladyyork']No ja też czytam i polecić moge książkeKod leonarda Davinczi, Anioły i Demony autra Brauna, książki się super czyta ;)[/QUOTE]
Kod Da Vinci też mi się podobał :)

Dobranoc Chrupcia :)

Posted

Karola nie czytaj streszczenia, ja tą lekturę czytałam i fajna jest, warto przeczytać :D

Kod czytałąm, kwiat pustyni też, anioły i demony też i harrego wszystkie części , lubię książki, ale w czasie semestru to nie ma kiedy czytać... w wakację pewnie znów za coś się wezmę :)

Posted

Oj u mnie też nie ma czasu na czytanie czegoś fajnego, za to dzisiaj poczytam sobie o temperaturze w pomieszczeniach inwentarskich...

Cześć dziewczyny :multi:

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']A ja teraz zaklepałam sobie w bibliotece 'Kod Leonarda da Vinci'. Myślałam że w ferie ją przeczytam, ale ktoś już wypożyczył tą książkę dawno temu, i jeszcze jej nie oddał. Więc nie przeczytałam. A teraz to czasu nie będzie, bo muszę czytać 'Kamienie na szaniec' [to akurat przymusowo - lektura. Chociaż znając życie i tak skończy się na streszczeniu ;)]

A mi jeszcze podobała się książka 'Tam gdzie spadają anioły'. Trochę trudna, czasami musiałam się kilka razy nad nią zastanowić, ale podobała mi się :) Za to mojej cioci [ona bibliotekarka, też lubi czytać więc zawsze czytamy na zmianę a potem omawiamy książkę ;)] nie przypadła do gustu...

edit:[B] ladyyork [/B]- ale się zgrałyśmy :lol: Ja jeszcze nie wiem czy 'Kod...' fajny, jak przeczytam to wtedy się wypowiem :)[/QUOTE]

Cześć Wszystkim!!:)

Kamienie na szaniec czytałam też przymusowo, bo przerabiałam jako lekture, ale przeczytałam całą, chociaż zawsze lektury nie czytam całej bo mi sie nie podobają...;) może dla tego tak mam że nie lubie czytać z przymusu i zwykle czytam to bardzo długo, a jak mam przeczytać ksiażke sama z siebie, która nawet jest lekturą to potrafie przeczytać w jeden dzień. 'Kod Leonarda da Vinci' mam w domu, ale jakoś jeszcze się za nią nie zabrałam, ale jak mówicie że taka dobra to pewnie sie skusze:)