Ada-jeje Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Psiara chyba nie doczytalas, projekt plakatu/ ulotki to jedno, ale zeby wylac do druku to juz inna bajka na ktorej sie nie znam. Osoba ktora projektuje musi miec o tym pojecie, jakie parametry itp powinna zawierac ulotka/ plakat i sama kontaktuje sie z drukarnia. Quote
psiara_agg Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 ja źle nie doczytałam, to nie jest ulotka, ani plakat, to jest całkiem nie na temat, więc na tutaj jest tylko jeden plakat, który zrobiła Dominika. Tak wiem muszą być odpowiednie wymiary, wiem o tym bo drukowanie nawet na A4 potrzebuje parametrów.. Quote
dominika_06 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Postaram siuę zrobić jeszcze kilka projektów według wskazówek Ady-jeje. :) ciekawa jestem tych koszulek... ;) Quote
dusje Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Impreza nr 1 [U]Szczegoly :eviltong:[/U] Info W programie: występ Urszuli Pakuły, Hani Stach z zespołem, pokaz tańca breakdance „Frodo… Organizator MOK Data 30.05.10 ,godz. 15.00 [U][SIZE=4]Wczesniej 16.05.[/SIZE][/U] [SIZE=4] [/SIZE] [U]Dzień Godności Osoby Niepełnosprawnej[/U] Info współorganizowany - Zespół Szkół nr 10 im. ks. prof. J. Tischnera Organizator MOK Data 16.05.10 ,godz. 15.00 Miejsce [B]Park Zdrojowy[/B] Jastrzębie Zdrój, ul. Witczaka Miejsce [B]Park Zdrojowy[/B] Jastrzębie Zdrój, ul. Witczaka IV JARMARK SZTUKI "WIOSNA LUDÓW" Data [SIZE=4]21.05.10 - 23.05.10[/SIZE] Godzina Miejsce Dom Zdrojowy; MOK Jastrzębie Zdrój, al.Piłsudskiego Organizator MOK [B]Opis[/B] W programie m.in.: akcja happeningowo – Justyny Jasłowskiej, warsztay: tańca współczesnego, pracy estogramami, podstawowych zadań aktorskich, koncerty: Krzywa Alternatywa, Say Yardem Soundsystem, Ziggie Piggie z Robertem Brylewskim i SkaDictatorem, Nun’s Chaostry Collective, Fifidroki, Południca, Dagadana. Szczegóły na oddzielnych plakatach Quote
shanti Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Dziewczyny przemyślcie sobie tą opcję, żeby "podłaczyć" się do takich imprez. Obawiam się, że koszty takiej imprezy na schronisku przewyższą wpływy. Wiem co mówię, jestem ekonomista z wykształcenia;) Na schronisko ściągajmy wycieczki szkolne, róbmy im akcje uświadamiające itp. Ale po jednej szkole na przykład tygodniowo, a w czerwcu na przykład dziennie. Same widzicie jak jest na schronisku, ciagłe remonty, rusztowania, niepewne kraty,ja się o Was boję jak przychodzicie, żeby coś się nie stało, a kto upilnuje więcej osób? A transport? Tam bez samochodu ani rusz. Zacznijcie, moje kochane, od jednej takiej imprezy na terenie Jastrzębia, zobaczycie jaki jest odzew, można dowieźć kilka psów ze schronu. Jak wypali i uda Wam się pomyślimy o imprezie na schronisku. Na dzień dzisiejszy, kochane nikt nie ogarnie logistycznie takiego przedsięwzięcia:shake: Zacznijcie małymi kroczkami. Quote
Krokiecik Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Małymi kroczkami, tak jak zaczęliśmy "ogólne odrodzenie" schroniska. Nie ma co ryzykować z szybkimi decyzjami i "szybkimi planami". Chociaż pomysły Bardzo Dobre, wręcz wyśmienite. Jednak trzeba też wziąć pod uwagę niepowodzenie takiej imprezy, spowodowane różnymi sytuacjami. I tu pytanie: czy będzie odpowiednia ilość chęci i silnej woli by podnieść się po delikatnej porażce? Wielcy Ludzie - Wielkie Serca, Wielkie Serce - Większy Smutek Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Krokiecik na szczescie rozsadna opinie przedstawila dzisiaj shanti, reszte dogracie sobie na miejscu bo najlepiej jestescie zorientowani w sytuacji. Ale na podlaczenie sie do imprezy ktora ktos organizuje w miescie uwazam za dobry pomysl. W tej chwili tez dogralam dowoz zabawek i kramiku wystawowego z Holandi do Niemczech a pozniej dalej do Polski. Dotrze na czas. Dogrywam tez drukarnie ktora wydrukuje nam plakaty i ulotki jak juz bedzie gotowy projekt. Quote
psiara_agg Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 przepraszam, że co ;D ? Te podłączenie do imprezy na mieście to tylko plany? bo ja już nie wiem, czy to w schronie by było organizowane, czy gdzie indziej. : ) Quote
Krokiecik Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jak najbardziej jestem za podłączeniem się do takiej imprezy. Jestem też za zorganizowaniem tego u "nas", chociaż nie w najbliższym czasie, ale może jeszcze w tym roku. Chociaż widząc zaangażowanie niektórych dziewczyn, to na pewno w tym roku. Wierze, że wymyślą coś na mniejszą skalę, ale z ogromnym zyskiem, dla schroniska i dla siebie;-) Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 A to cos na podgladniecie zorganizowania zaproszenia do schroniska w JZ. [SIZE=4][B]DZIEŃ OTWARTY SCHRONISKA W KATOWICACH[/B] [/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red][B]8 maja[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=Red]-[SIZE=5] sobota[/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=4] [B] 10.00. - 16.00.[/B][/SIZE] [B] ul. Milowicka 1 b[/B] Moze ktos mialby mozliwosc podjechac do Katowic, zobaczyc jak to wyglada i cos odgapic. Quote
Martaa 0_0 Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Ja na pewno będę jechać i dominika 0_0 tez, możliwe ze pojedzie jeszcze psiara_agg :) Quote
psiara_agg Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 jadę na pewno też jadę .. ; ) zobaczymy jak będzie :D Quote
shanti Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 To jedźcie i w niedzielę, jeśli będziecie w schronisku, czekamy na relacje.:lol: Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [B]DLA ZACHETY !!![/B] Od poczatku istnienia Fundacji dzisiaj po raz pierwszy kwestowalismy w centrum handlowym "Piotr i Pawel" w Chrzanowie przez 4 godziny. Dla przykladu:u 5 wolontariuszy uzbieralo na 8 sterylizycji. :loveu: Wierzymy ze akcje kwestowania ktore planujecie, zaowocuja tak samo jak i na naszym terenie. Quote
psiara_agg Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Mamy z Dominiką 0_0 takie pytanie, a mianowicie, jutro jedziemy na te dni otwarte schroniska w Katowicach .. ale nie wiemy jak tam dojechać, czyli czym, jak to sprawdzić, skąd wsiąść i gdzie wysiąść :D tak żeby się nie zgubić :cool3: ps. prosimy o szybką odpowiedź, do jutro mało czasu zostalooo! :eviltong: Quote
psiara_agg Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 my również mamy w planach taką akcję :D i mamy już trochę ustalone, oby się udało. A dla Was :klacz::happy1: FAJNIE BARDZO :D Quote
Ada-jeje Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Kurka wodna, ja sama nie wiem czym tam dojechac, bo najczesciej jezdze samochodem. Zapamietajcie dobrze adres lub zapiszcie, koniec jezyka za przewdnika. Napewno ktorys z kierowcow autobusow, przy dworcu wam powie. Mozecie tez wejsc na katowicki watek, i napisac do ktorejs dziewczyn z Katowic PW z pytaniem. Psiara podam Ci tez nr. tel. do kuba123, jak sie dodzwonisz to ona Ci wytlumaczy, mysle ze i ona tam jutro bedzie, bedzie napewno tez maciaszek. To sa nicki do osob pomagajacych w schronisku, zwlaszcza maciaszek. Link do watku katowickiego schroniska. [url]http://www.dogomania.pl/threads/75461-Schronisko-w-Katowicach-POM%C3%93%C5%BBMY-IM-ZNALE%C5%B9%C4%86-DOMY-!!!-Ruszy%C5%82-wolontariat!/page118[/url] Quote
psiara_agg Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Dziękujemy bardzo za pomoc, ale nie wypalił ten wyjazd :( i przepraszamy za zamieszanie. Za późno to zorganizowałyśmy i się trochę pokomplikowało, ale żeby nie był dzień zmarnowany to pojechałyśmy na wizytę poadopcyjną do Dżekusia :Cool!: Ma się świetnie! :cool3: Ma koleżankę malamutkę, ale nie pałają miłością do siebie :eviltong: jednak swoja obecność im szczególnie nie przeszkadza. Dżekuś ma swój osobny kojec, ale rzadko w nim bywa, oboje są puszczeni po dość sporym ogrodze, więc ma dużo ruchu, a na noc jak chce to do domciu idzie, a jak mu za ciepło to na dworze śpi. Właścicieli ma cudownych, dbają o niego, dobrze karmią :cool3: i szkolą go, Dżekuśka podaje łapę, nie skacze po gościach i jest przecudowny!! :loveu: mówią, że strasznie są z niego zadowoleni. Dzisiaj jak byłyśmy, chyba Nas rozpoznał :multi: dostał od nas zabawkę która po 5 minutach zabawy znalazła się w .......... kupie :evil_lol: Zainteresowana jest nim cała rodzina i znajomi p Bożeny (właścicielki) dzisiaj przyjechali, żeby go zobaczyć, bo dawno go nie widzieli :p Zaraz dodam zdjęcia z dzisiejszej wizytu u niego. Jest taki szczęśliwy! zasłóżył sobie na taki domek! :) Quote
psiara_agg Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 a takie pytanko.. gdzie dodać zdj. tutaj czy do Dżekusia na wątek? Quote
psiara_agg Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 no to tutaj zdjęcią z dzisiaj wklejam :) -->> [URL]http://www.dogomania.pl/threads/179406-Malamut-depresja-smutek-ciasny-boks.Ma-dom[/URL]. Quote
dominika_06 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 kolejny próbny projekt plakatu: [IMG]http://foto.m.onet.pl/_m/6523422eda61107cc980711a40ef3d79,14,19,0.jpg[/IMG] narazie jedna strona potem dojdzie jescze druga Quote
monika55 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Moze byc. I jeszcze ulotki na cito o Misi z chorymi nogami. Musimy miec jakies pieniadze. Quote
monika55 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Oglaszam alarm. Musimy do konca doprowadzic sprawe Misi.Wiem, ze macie duzo nauki. Ale chwile chyba znajdziecie. Rozsylamy linki o Misi. Byly juz chyba na litere A i B. Te, ktore sie tu pojawiaja / wolontariuszki/ niech wysla chociaz po piec prosb. Bardzo Was prosze. Wiadomosci z domku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173530-Lucky-ma-dom-)?p=14646988#post14646988[/URL] Quote
Recommended Posts