ZUZA1 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Nie wiemy nic o piesku z kwarantanny, co leży zwinięty w kłębek w rogu budy i na nic nie reaguje. Quote
szafra Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [quote name='ZUZA1']Nie wiemy nic o piesku z kwarantanny, co leży zwinięty w kłębek w rogu budy i na nic nie reaguje.[/QUOTE] Wygląda na chorego, ale może przerażony i wystraszony dlatego prawie się nie rusza. Quote
shanti Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 (edited) Jamniczek to chłopczyk. Młody, około półroczny. Ten z kwarantanny to starszy już pies. Nie wygląda na chorego, raczej na przerażonego, ale z budy wyjdzie na jedzonko i da się pogłaskać. Bardzo spokojne psisko. Tego mix PON-a faktycznie odebrała właścicielka. Edited February 11, 2013 by shanti Quote
ZUZA1 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Trzeba pomóc tej psinie na kwarantannie. Ostatnio prawie nie wymiełyniłyśmy w jego budzie koca bo wydawało sie, ze boks jest pusty. A on zwinięty w kłebek i nawet nosa nie wychylił. Tak sie zastanawiam, czy Pirat nie ma tej rany przy ogonie zrobionej przez Migotkę. Jak ona potrafiła nadgryźć ucho Zezi, to kto wie :evil_lol: Quote
szafra Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Mnie się wydaje, że u Pirata to jest jakaś narośl, którą sobie wygryza :-(. Quote
izek77 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Tak sie zastanawiam, czy Pirat nie ma tej rany przy ogonie zrobionej przez Migotkę. Jak ona potrafiła nadgryźć ucho Zezi, to kto wie :evil_lol: A my biednego ,bogu ducha winnego Maksia podejrzewali .... Quote
ZUZA1 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Może Pirata szkieletorka pokazać na Jasnecie. On jeszcze nie był :help1: Quote
szafra Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='ZUZA1']Może Pirata szkieletorka pokazać na Jasnecie. On jeszcze nie był :help1:[/QUOTE] Dobry pomysł :p Quote
shanti Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 [quote name='ZUZA1']Trzeba pomóc tej psinie na kwarantannie. Ostatnio prawie nie wymiełyniłyśmy w jego budzie koca bo wydawało sie, ze boks jest pusty. A on zwinięty w kłebek i nawet nosa nie wychylił. [/QUOTE] Najlepszą pomocą dla podstarzałego, nieruchawego kawalera jest młoda dziewucha. W myśl tej zasady dałam go do boksu z młodziutką, prawie dzieciakiem sunią z 1-szej kwarantanny. Dziadyga w mig się rozkręcił. Pokazuje młódce kto tu jest szefem, tyle że ona sobie z tego nic nie robi. Wiecie, dziś je obserwowałam z 15 minut i myślałam że padnę ze śmiechu. Wystrachaniec z 2-giej kwarantanny z kojca 8 poszedł na ogólną "12" i nie ten pies! Biega, szaleje, merda ogonem, a tam nie wychodził z budy. Też tak pomyślałam żeby jutro na jasnet nakręcić Maksia, Bronkę, dodamy Pirata jako psy, które nie dadzą rady przeżyć schroniska. Dla kontrastu pokażemy dzieciaki, żeby był jakiś akcent optymistyczny, no i żeby zachęcić do adopcji, bo jakoś maluchy chcą ludzie tylko do kojca, a tak to nie dam :angryy: Quote
monika55 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Shanti i poproś o BDT. Jakoś wytłumacz o co chodzi. Quote
CarlaKolumna Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 oo Szanti, o tym ze psów do kojca nie wydajemy to też na jasnecie mozna wspomnieć ;) A co... No bo ci starsi Pastwo fajnie wyglądali, a tu tekst : Takiego psa do 10kg na łańcuch... no normalnie... żeby sie jeszcz epotem nie wykręcał co powiedział... wrrrr Quote
shanti Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Niektóre dorosłe do kojca pójdą, nie czarujmy się, nie wszystkie psy mieszkały w blokach i nie wszystkie nadają się do mieszkania. Łańcuchom mówimy zdecydowane nie! Szczeniaków nie dam, bo jak słysze tekst że "na razie będzie w domu a potem go damy do kojca", to mnie szlag trafia :angryy: Quote
izek77 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 No to szalejemy ... :) Rocy i Bronisława w TV [h=5][URL]http://portal.tvkanon.pl/program/ogladaj/3384/szukaja-domu.tv[/URL][/h] Quote
shanti Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Bardzo fajnie. Alinka, bomba :lol: Jeszcze jasnet w piątek i musi być dobrze. Quote
ZUZA1 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 [quote name='shanti']Bardzo fajnie. Alinka, bomba :lol: Jeszcze jasnet w piątek i musi być dobrze.[/QUOTE] Oj Shanti, konkurencja Ci rośnie :eviltong: Dobre wieści z kwarantanny Quote
szafra Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Alinko superancko :loveu:. Jesteś stworzona do TV. Quote
shanti Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Nie mam nic przeciwko temu. Zawsze mówiłam że ja mam za rozwlekły styl i często się plączę. Ot, myśli biegną szybciej niż zdążę wypowiedzieć :evil_lol: Bardzo dobrze, roboty bedzie na dwie. Ja mam Jasnet, Alinka będzie gwiazdą Kanona. ;)Zresztą teraz jak jest legalny wolontariat, Ciotki pokazujcie się wszystkie i wszędzie. Niech Was widać i słychać jak najczęściej. Quote
Ada-jeje Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Jak milo czytac o waszej wspolpracy na rzecz zwierzat, serce sie cieszy a pychol smieje. :lol: POWODZENIA:multi: Quote
shanti Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 W piątek na jasnecie będzie ogólnie o DT, na czym to polega, dlaczego są potrzebne. Wtrąciłam też parę słów o współpracy Pro Animals ze schroniskiem i poprosiłam o 1% podatku. Pani Patrycja była też bardzo zainteresowana jakimś osobnym reportażem o fundacji i wolontariacie, więc jak ktoś ma jakieś pomysły na tekst to umówimy się w weekend i coś skleimy. Quote
CarlaKolumna Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Kurcze się dzieje ;) Dopsz dopszszzzz... Dwa programy to 2 razy więcej psiaków pokazanych. Się media zaczynaja interesować schronem i psiakami. Jastrzebieonline pyta o możliwośc zrobienia stronki. Trzeba to obgadać ;) i poprosić o zgodę/odmowę. Przemówienie się napisze na program o wolontariacie i wystawimy Izę ;D zeby nas promowała ;P Quote
shanti Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Na razie zwiastun. [URL]http://jasnet.pl/?m=wydarzenia&id=25932[/URL] Quote
Ada-jeje Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='shanti']Na razie zwiastun. [URL]http://jasnet.pl/?m=wydarzenia&id=25932[/URL][/QUOTE] jestesmy dumne, jak juz bedzie lista wolontariuszy podpisana, umiescimy ja tez na stronie. [url]http://proanimals.org/media-menu/235-wspolpraca-ze-schroniskiem-w-jastrzebiu-zdroju[/url] Quote
AnnArt Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Parę fotek z dzisiaj, może się przydadzą ;-) [url]https://plus.google.com/u/0/photos/108833933588497876717/albums/5845657322636761121[/url] Quote
CarlaKolumna Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Ania super fotki :) Wrzucaj je na FB do folderu "Nasze psiaki" oprócz czarnego labka w kojcach i tego pręgowanego amstafo-boksia ;) bo ich już pozabierali :) Quote
Recommended Posts