Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ZUZA1']Nie wiemy nic o piesku z kwarantanny, co leży zwinięty w kłębek w rogu budy i na nic nie reaguje.[/QUOTE]
Wygląda na chorego, ale może przerażony i wystraszony dlatego prawie się nie rusza.

Posted (edited)

Jamniczek to chłopczyk. Młody, około półroczny.

Ten z kwarantanny to starszy już pies. Nie wygląda na chorego, raczej na przerażonego, ale z budy wyjdzie na jedzonko i da się pogłaskać. Bardzo spokojne psisko.

Tego mix PON-a faktycznie odebrała właścicielka.

Edited by shanti
Posted

Trzeba pomóc tej psinie na kwarantannie. Ostatnio prawie nie wymiełyniłyśmy w jego budzie koca bo wydawało sie, ze boks jest pusty. A on zwinięty w kłebek i nawet nosa nie wychylił.

Tak sie zastanawiam, czy Pirat nie ma tej rany przy ogonie zrobionej przez Migotkę. Jak ona potrafiła nadgryźć ucho Zezi, to kto wie :evil_lol:

Posted

Tak sie zastanawiam, czy Pirat nie ma tej rany przy ogonie zrobionej przez Migotkę. Jak ona potrafiła nadgryźć ucho Zezi, to kto wie :evil_lol:

A my biednego ,bogu ducha winnego Maksia podejrzewali ....

Posted

[quote name='ZUZA1']Trzeba pomóc tej psinie na kwarantannie. Ostatnio prawie nie wymiełyniłyśmy w jego budzie koca bo wydawało sie, ze boks jest pusty. A on zwinięty w kłebek i nawet nosa nie wychylił.

[/QUOTE]

Najlepszą pomocą dla podstarzałego, nieruchawego kawalera jest młoda dziewucha. W myśl tej zasady dałam go do boksu z młodziutką, prawie dzieciakiem sunią z 1-szej kwarantanny. Dziadyga w mig się rozkręcił. Pokazuje młódce kto tu jest szefem, tyle że ona sobie z tego nic nie robi. Wiecie, dziś je obserwowałam z 15 minut i myślałam że padnę ze śmiechu.

Wystrachaniec z 2-giej kwarantanny z kojca 8 poszedł na ogólną "12" i nie ten pies! Biega, szaleje, merda ogonem, a tam nie wychodził z budy.

Też tak pomyślałam żeby jutro na jasnet nakręcić Maksia, Bronkę, dodamy Pirata jako psy, które nie dadzą rady przeżyć schroniska. Dla kontrastu pokażemy dzieciaki, żeby był jakiś akcent optymistyczny, no i żeby zachęcić do adopcji, bo jakoś maluchy chcą ludzie tylko do kojca, a tak to nie dam :angryy:

Posted

oo Szanti, o tym ze psów do kojca nie wydajemy to też na jasnecie mozna wspomnieć ;) A co... No bo ci starsi Pastwo fajnie wyglądali, a tu tekst : Takiego psa do 10kg na łańcuch... no normalnie... żeby sie jeszcz epotem nie wykręcał co powiedział... wrrrr

Posted

Niektóre dorosłe do kojca pójdą, nie czarujmy się, nie wszystkie psy mieszkały w blokach i nie wszystkie nadają się do mieszkania. Łańcuchom mówimy zdecydowane nie! Szczeniaków nie dam, bo jak słysze tekst że "na razie będzie w domu a potem go damy do kojca", to mnie szlag trafia :angryy:

Posted

[quote name='shanti']Bardzo fajnie. Alinka, bomba :lol:

Jeszcze jasnet w piątek i musi być dobrze.[/QUOTE]

Oj Shanti, konkurencja Ci rośnie :eviltong:

Dobre wieści z kwarantanny

Posted

Nie mam nic przeciwko temu. Zawsze mówiłam że ja mam za rozwlekły styl i często się plączę. Ot, myśli biegną szybciej niż zdążę wypowiedzieć :evil_lol:
Bardzo dobrze, roboty bedzie na dwie. Ja mam Jasnet, Alinka będzie gwiazdą Kanona. ;)Zresztą teraz jak jest legalny wolontariat, Ciotki pokazujcie się wszystkie i wszędzie. Niech Was widać i słychać jak najczęściej.

Posted

W piątek na jasnecie będzie ogólnie o DT, na czym to polega, dlaczego są potrzebne. Wtrąciłam też parę słów o współpracy Pro Animals ze schroniskiem i poprosiłam o 1% podatku.
Pani Patrycja była też bardzo zainteresowana jakimś osobnym reportażem o fundacji i wolontariacie, więc jak ktoś ma jakieś pomysły na tekst to umówimy się w weekend i coś skleimy.

Posted

Kurcze się dzieje ;) Dopsz dopszszzzz... Dwa programy to 2 razy więcej psiaków pokazanych. Się media zaczynaja interesować schronem i psiakami. Jastrzebieonline pyta o możliwośc zrobienia stronki. Trzeba to obgadać ;) i poprosić o zgodę/odmowę.
Przemówienie się napisze na program o wolontariacie i wystawimy Izę ;D zeby nas promowała ;P

Posted

[quote name='shanti']Na razie zwiastun.

[URL]http://jasnet.pl/?m=wydarzenia&id=25932[/URL][/QUOTE]

jestesmy dumne, jak juz bedzie lista wolontariuszy podpisana, umiescimy ja tez na stronie.

[url]http://proanimals.org/media-menu/235-wspolpraca-ze-schroniskiem-w-jastrzebiu-zdroju[/url]