Romka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='monika55']Pisz co i jak , gdzie i kiedy.I podaj wątek psa jeśli ma.[/QUOTE] Bardzo dziękuję juz pisze na PW... Quote
szafra Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Doszły do mnie słuchy, że amstaff Tyson i Skarpetek pojechali do nowych domków!!! Potwierdzacie ??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
shanti Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='szafra']Doszły do mnie słuchy, że amstaff Tajson i Skarpetek pojechali do nowych domków!!! Potwierdzacie ??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Podobno, ale mnie przy tym nie było, więc potwierdzę lub zaprzeczę jutro ;) Quote
shanti Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Potwierdzam, wczoraj poszli Tyson i Skarpetek. Dziś do domku pojechała pobita przez właściciela suńka. Bardzo fajni ludzie, domek z dwójką dzieciaczków.:lol: Zaklepana na za tydzień mamuśka szczeniorków i jej córcia, oba domki zapowiadają się bardzo fajnie.:lol: Quote
szafra Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Dobre wieści !!! A szczeniorki te najmniejsze maluchy - nie rozchorowały się? Zimno było przez ostatnie dni a one przecież bez mamy :shake: i bez ciepełka. Quote
psiara_agg Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='alina71']Ja dostałam spazmów jak na innym forum piszą, że czekają na kociaki domowe.:mad: Tyle tego nieszczęścia jest w schroniskach. A tlumaczenie, że muszi kot/pies mieć jest rodem z epoki kamienia. Przy haśle takie słodkie mam ochote gryźć. Rozmawiałam ze swoim wetem jak odrobaczał moje towarzystwo, w innych miastach są talony na sterylki, weci mają umowy na bezpłatne sterylki. U nas tylko udaje się, że nie ma problemu. A już na pewno kociej bezdomności. A maluchy sa kochane, rosną, rozrabiają, tylko dobrych domków ich trzeba. Mój pies też był z tych przeznaczonych do utopienia. Jednego wzięłam ja, drugiego siostra, trzeciego znajoma. Ale ilość ludzi chętnych na psy nie jest z gumy. Przy trybie pracy jaka dziś jest ciężko jest zdecydować się na psa. Wiem coś o tym. Ja "nadrabiam" uczucia tymczasami. A swoją drogą Psiara czemu ktoś obarcza cię odpowiedzialnością za swój brak odpowiedzialności wobec swojego psa??[/QUOTE] Może i obarcza, ale ja to robię tylko i wyłącznie dla dobra psiaków. Z drugiej strony zawsze może udać się namówić właścicieli do bardziej odpowiedzialnej opieki nad zwierzęciem, wiec trzeba próbować im przemówić do rozumu, bo serca nie mają. Rozmawiałam z właścicielką i spytałam od kiedy suńka jest w ciąży, odpowiedziała mi, że nie jest pewna, czy na pewno zaszła, i że możliwe jest, że w ogóle nie będzie. Zastanawia mnie tylko, czy powiedziała tak dlatego, żeby uśpić czujność i szybko po narodzinach pozbyć się maluszków, czy na prawdę mogło do tego nie dojść. Nie są wrogo nastawieni, ale chyba męczy ich już ten szum wokół nich i ich psa. Zawsze mogę zabrać ją na USG, żeby się upewnić. Quote
shanti Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Poszła do domku łaciata suńka-szczeniaczek. Quote
szafra Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ale, że nasza zakręcona Łata ??? :multi::multi: [quote name='shanti']Poszła do domku łaciata suńka-szczeniaczek.[/QUOTE] Quote
shanti Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Znalazł się taki wariat, któremu się spodobała :evil_lol: Adoptowana przez Panią z córcią. Quote
szafra Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Bosko! Mam nadzieję, że przy nich trochę się ustatkuje. No chyba, że one też zakręcone ...[quote name='shanti']Znalazł się taki wariat, któremu się spodobała :evil_lol: Adoptowana przez Panią z córcią.[/QUOTE] Quote
dominika_06 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 4 maluszki, zrobiłam im narazie 2 ogłoszonka o DT lub DS może cos znajdą ... [IMG]http://img.webme.com/pic/n/naszeschronisko/szczorek3.jpg[/IMG] [IMG]http://img.webme.com/pic/n/naszeschronisko/szczorek.jpg[/IMG] [IMG]http://img.webme.com/pic/n/naszeschronisko/szczorek6.jpg[/IMG] [IMG]http://img.webme.com/pic/n/naszeschronisko/szczorek1.jpg[/IMG] [IMG]http://img.webme.com/pic/n/naszeschronisko/szczorek4.jpg[/IMG] Quote
AnnArt Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Wróciłam, Widzę, że dużo się dzieje no i sporo adopcji :) Będę w przyszłym tygodniu :) Quote
alina71 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Zdałam ostatni egzamin w szkole, jestem wooolna. Na pewno pojawię się w weekend jesli mogę czy jeśli trzeba. A collak jest jeszcze? Marzy mi się spacer z nim. Quote
szafra Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ania fajnie, że już jesteś !! Dzieje się dużo ! Alinko collaczek jest ! Ja się też pojawię, ale dopiero w niedzielę. W sobotę jadę na obiecaną dzieciakom wycieczkę do jakiegoś dziwnego Parku Dinozaurów do Krasiejowa :evil_lol::evil_lol:. Quote
ala56 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Colak dalej czeka na właściciela? Ogłoszeń nie potrzebuje? Quote
shanti Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Zastanawiam się czy mu robić ogłoszenia. Zainteresowanie nim jest bardzo duże, ale na razie nie są to domki dobre dla niego. Troszkę przyznam wybrzydzamy, ale czasem warto poczekać na ten najlepszy. Może poczekajmy do końca tygodnia. Jeśli nie będzie adoptowany do niedzieli, będziemy ogłaszać, dobrze? Quote
szafra Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Masz rację - trzeba powybrzydzać i do najlepszego domku go wypuścić :evil_lol::evil_lol:. Quote
alina71 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 On jest wspaniały, też uważam, że nie ma się co spieszyć. Szafra ja też w niedziele bo jutro mnie biuro dopadło. Quote
szafra Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Fajnie, że będziesz. Państwo chętni na kotka chyba jeszcze się zastanawiają. Pani chce kotka a pan chciałby psa !!! Wytłumaczyłam im oczywiście, że mogą mieć i jedno i drugie. Tym bardziej, że mają dom z ogródkiem i jeszcze żadnego zwierzaczka w nim nie ma. Nooo....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='alina71']On jest wspaniały, też uważam, że nie ma się co spieszyć. Szafra ja też w niedziele bo jutro mnie biuro dopadło.[/QUOTE] Quote
ala56 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ja nie poganiam, Wy najlepiej wiecie czy mu tam dobrze gdzie jest, czy domki sie pojawiaja itd. Wiadomo, że najlepszy z najlepszych domek potrzebny. Tak pytałam bo wiem, że macie duzo piesków pod opieka, czasu brak a ja nie czytam całego wątku tylko szukam inf o colaku. Quote
szafra Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ala56 w kojcu to mu tak dobrze nie jest - wiadomo.:shake: A Shanti wie co mówi - jak jest zainteresowanie to szukamy najlepszego domu ( powybrzydzać trzeba) !:evil_lol::evil_lol: Quote
ala56 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 To wybrzydzajcie a przy okazji polecamy nasze colaki jak będzie dużo chętnych u Was / domki nie colaki/. U nas jak jeden pojdzie do adopcji to zaraz są nowe dwa. Quote
alina71 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Szafra to faktycznie skandal. ;);) Domek mieć i bez zwierząt.:evil_lol: Fajnie by było jakby maluchy zaczęły znajdowac domki. Kochane są ale lada dzień puszczą mnie z torbami takie łakomczuchy. :p Quote
Recommended Posts