Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zmierzchnica']Jeśli sunia będzie od szczeniaka z nim, to nie powinno być problemu, szczególnie, że piszesz, że suki i szczyle akceptuje... Wielkość tu raczej nie gra roli - jeżeli nie atakował nigdy suk, bo były duże, to nie zaatakuje też domowniczki. Na pewno będzie szczeniaka ustawiał, a jeśli będzie sobie pozwalała na za dużo to użyje zębów, żeby jej wytłumaczyć to i owo - to normalne, ale agresji w stylu "zagryzę cię, bo to mój dom!" nie powinno być... Pamiętaj tylko, że może być bardziej zacięty wobec innych psów, bo będzie bronił "swojej suki" (przerabiam to na spacerach, kiedy mój pies idzie razem z sukami - irytujące :diabloti:)[/QUOTE]
Kilka razy zdarzyło się zaatakowac sukę, ale to gdy jeszcze nie wiedział, ze jest to suczka. Potem powąchał, zauwazyl, że zaatakowal dziewczynę i cały zcas za nią biegał z buziakami:diabloti:
Najbardziej się boję, że pod moją nieobecnosc mogły by się ,,ustawiać"

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Normalny pies nie skrzywdzi innego ze swojego stada ;) Ustawianie to norma, zwykle rozdzielanie przez ludzi powoduje większe konflikty niż te psie "przepychanki". W razie czego możesz zabierać zabawki/kości/rzeczy o które mogłyby rywalizować na czas, kiedy wychodzisz. Żeby nie było powodu do sprzeczek.

Mój pies podobnie - atakuje najpierw, a potem sprawdza co to za pies i w ogóle czy trzeba było atakować :roll: Dlatego najlepiej zapoznać psy na neutralnym terenie, pies idzie z tyłu, widzi jak suczka sika, wącha ślad i dopiero potem zapoznanie ;)

Posted

Dochodzi tylko kwestia kastracji/sterylki, skoro psy niehodowlane, by dlao sie normalnie, spokojnie zyc, bez wycietych kilku tygodni z zyciorysu ;).
No i umiejetnosc prowadzenia dwoch psow, szkolenia pary i kazdego z osobna itp.

Posted

Witam! Mam do Was pytanie.Rozważam od pół roku kupno drugiego psa.Mam 4 letniego naprawdę małego yorczka i nie wiem czy nie powinnam dokupić mu towarzysza tej samej rasy,nie wiem też czy lepszy byłby drugi piesek czu sunia?Pozdrawiam :)

Posted

Piszę ten temat,bo gdy będąc ostatnio na działce 10 km od wsi przejechałam się na nią i co zobaczyłam,zagłodzone psy i koty na pół metrowych łańcuchach!!! Czy Ci ludzie serc nie mają!!! Powinni dostać za to porządną nauczkę:mad:.Przecież te zwierzaki nie wyżyją na dokarmianiu działkowiczów :(!!!