Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romka']Tak to są psiaki tego własnie pana!Na działce został jeszcze jeden ten najgrożniejszy!Te psiaki widywane sa w miescie już od świąt więc własciciel miał szansę,żeby zabezpieczyć posesję i nie pozwolić im zwiać ponownie![/QUOTE]

Romka czy Wy piszecie o psach należących do Pana z laską? Na ul. Sybiraków zaraz za biurem rachunkowym jest posesja, wcześniej mieszkał na niej duży malamut, który uciekał Panu i biegał swego czasu po Podrzecznej, nawet chyba przyłożył zęby do Miśka z osiedla na Podrzecznej. Obecnie mieszkają tam dwa duże psy, ale raczej mieszańce, czarne podpalane i jakiś mały pies. Psy często widuję jak wyglądają przez płot, wchodzą na jakieś materiały budowlane (chyba) i być może tak jak wcześniej malamut-uciekają po tych materiałach. Wiem że nimi opiekuje się pan chodzący o lasce właśnie.

A ten doberman chyba mieszka gdzieś obok Ciebie Romka?

Posted

Argusiowiowa będziesz wielka jak zlapiesz tego psiaka!A psy o których piszesz to sa te wlasnie ,które buszuja od jakiegos czasu po miescie!Doberman i mieszaniec rotka mieszkaja niealeko mnie widzę je z okna!To one uśmierciły mojego Lucka!Jesli jeszcze raz dowiem sie,że biegaja po miescie dzwonie na policje,tym groża także dzwoniacy do mnie!W niebezpieczeństwie jest takze Misiek z Podrzecznej bo nie chroni go teraz brama posesji na której mieszkaja te psiaki!Misiek juz raz pobiegł za nimi widziałam to z okna!We trójkę mogą mu zrobić krzywdę!A onek staruszek ,który widywany jest na Błoniach!Ten jest bez szans!

Posted

[quote name='Romka']Argusiowiowa będziesz wielka jak zlapiesz tego psiaka!A psy o których piszesz to sa te wlasnie ,które buszuja od jakiegos czasu po miescie!Doberman i mieszaniec rotka mieszkaja niealeko mnie widzę je z okna!To one uśmierciły mojego Lucka!Jesli jeszcze raz dowiem sie,że biegaja po miescie dzwonie na policje,tym groża także dzwoniacy do mnie!W niebezpieczeństwie jest takze Misiek z Podrzecznej bo nie chroni go teraz brama posesji na której mieszkaja te psiaki!Misiek juz raz pobiegł za nimi widziałam to z okna!We trójkę mogą mu zrobić krzywdę!A onek staruszek ,który widywany jest na Błoniach!Ten jest bez szans![/QUOTE]

Oj tam zaraz wielka ;) lepiej pomyślmy gdzie go ulokować jakby się dał złapać. Ja go niestety nie będę mogła przetrzymać bo mój Stefan (Argo) dostaje białej gorączki jak widzi obce psy.

Jak go złapię dzwonię do Was w te pędy :)
ale jak będzie wyjdzie jutro, bo może go nie spotkam...

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177266-Abi-ruda-sunia-szuka-domu-Daj-jej-szansAE?p=13852494#post13852494[/url]

Założyłam rudej suńce wątek, tak jak prosiła Romka :)

Posted

No i zmuszona jestem do podjęcia kolejnej próby w poniedziałek. Wyruszyłam dzielnie na poszukiwania psa ze sznurkiem, wyposażyłam się w kaszankę kiełbaskę paróweczki i doszłam aż do skrzyżowania przy rynku...po czym na przejściu dla pieszych się wywaliłam i niestety moja wyprawa skończyła się zanim część właściwa się zaczęła :( :( :(
Ze względu na okropny ból nogi byłam zmuszona dzwonić po transport do domu:( oberwałam taką burę że następna wyprawa będzie w tajemnicy.

Przepraszam ale nawaliłam...

Posted

[quote name='Figafiga']każde,u porobiłam zdjęcia i im przyrodzeniom, żeby nie pomylić, w wolnej chwili porobię wątki[/QUOTE]Psiaczki śliczne ,trzymałam je do zdjęcia!Zostały przekazane mamusi(suczke przywieziono wczoraj ze szczeniakami)i są wraz z nia w budzie!Budę wyposazono w kocyk i zasłonkę z dywanika!Maluchom bedzie ciepło,mamuska miała dostać dobre jedzonko,cały czas przyglądała się nam ale spokojnie!Miałam wrażenie,że wie ze chcemy jej pomóc!Maluchy popiskiwały, przy mamie jak reka odjął!Suczka była najpierw przerazona ale jak zobaczyła dzieci to Figa bez problemów wkładała rękę z kolejnym psiaczkiem do budy i suczka nawet nie warknęła!

Posted

[quote name='Figafiga']każde,u porobiłam zdjęcia i im przyrodzeniom, żeby nie pomylić, w wolnej chwili porobię wątki[/QUOTE]Psiaczki śliczne ,trzymałam je do zdjęcia!Zostały przekazane mamusi(suczke przywieziono wczoraj ze szczeniakami)i są wraz z nia w budzie!Budę wyposazono w kocyk i zasłonkę z dywanika!Maluchom bedzie ciepło,mamuska miała dostać dobre jedzonko,cały czas przyglądała się nam ale spokojnie!Miałam wrażenie,że wie ze chcemy jej pomóc!Maluchy popiskiwały, przy mamie jak reka odjął!Suczka była najpierw przerazona ale jak zobaczyła dzieci to Figa bez problemów wkładała rękę z kolejnym psiaczkiem do budy i suczka nawet nie warknęła!:lol:

Posted

Dziewczyny ale było dzis dużo ludzi w schronisku!Największa grupę stanowiła Perdusia zrodziną i wszystkie psiaki z naszych watków byly dzieki temu na spacerku,nawet Reks!Było bardzo duzo śniegu i psiakom bardzo podobało się na spacerkach co za radośc!A dla nas wyprowadzających chyba jeszcze większa!

Posted

Perdusiu,czekamy za 2 tygodnie ,16 stycznia do schroniska przyjedzie Dzerka ze swoimi dzieciakami!Psiaki tez będa na spacerku!Swoja drogą w taka okropna pogodę ,tyle osób przyszło pomagać biednym psiakom aż pani doktor wyraziła uznanie dla dogomaniaków jak przywiozła szczeniaczki do schroniska!

Posted

Ja teraz siedzę z imbirkiem podgrzewanym, a w nim herbatka z miodkiem, cytrynką i soczkiem malinkowym, a tak poza tym mam ochotę na groszek zielony.....;-)i na rybke, wczoraj mąż zrobił pastę z makrelki i zaraz pojdę powstadzać groszku w nią i zjem...;-)

a tak poza tym zaczynam obrabiać zdjęcia:

Mamanabank prosze o zabranie mi wszystkich piesków z mojego postu na pierwszej stronie
Najpierw zrobię psiaki starsze 2, a potem sunię i jej 5 szczeniaczków maleńkich i potem jak zrobię małym łączny watek to zabierzesz do swojego posta ze szczeniorami ok

Posted

No Figula to juz wiem o co chodzi z tym Twoim humorkiem:razz: bo nie da się ukryć ,że byłaś leciutko ...zdenerwowana!:diabloti:Ale ta makrela i groszek i zły humor wyjaśnia wszystko!;)

Posted

Ja też zmarzłam strasznie!Nogi i gardło a na dodatek nie mogłam odzyskać mojej ksiązki adresowej bo zmieniłam telefon i po południu musiałam pójść do znajonego ,zeby mi pomógł odzyskać!Maskra!Wróciłam przed ósmą wieczorem i myślałam tylko o tym zeby wskoczyć pod kołderkę!

Posted

Zapomniałam dodac,ze w schronisku jest piękna biała suczka!Księzniczka!Ktos przerzucił ją przez ogrodzenie schroniska!Mała bardzo piszczała i trzęsła się z zimna!Musiała być w domu i z ludżmi bo chce być blisko ludzi i cały czas podobnie jak Balbina wdzięczy sie do ludzi!Figula pewnie ją nam zaraz pokaze!

Posted

Romka mam nadzieję, że się okaże to o czym marzę....ale jeszcze nic nie wiem, tylko domniemam...

Zapraszam na wątek Princesski

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177351-Princessa-maleA-ka-bielutka-dA-ugowA-osa-piAE-knoA-AE-KsiAE-A-niczka[/url]

Posted

Kora zaprasza

[B][URL="http://www.dogomania.pl/../177360-KORA-super-ruda-sunia?p=13860979#post13860979"]http://www.dogomania.pl/threads/1773...9#post13860979[/URL]
Princesska zaprasza

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177351-Princessa-maleA-ka-bielutka-dA-ugowA-osa-piAE-knoA-AE-KsiAE-A-niczka?p=13860530#post13860530[/url]

a zdjęcia prześlę jak skończę, bo mam jeszcze troche roboty ze szczeniakami
[/B]