Romka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 [quote name='edzia.71']W sobotę nas nie będzie bo dziewczyny moje idą do szkoły. Odpracowują 2 - go maja.:angryy:[/QUOTE] To jutro zostawcie smycze u p.Marka w schronisku...dla wolontariuszy,którzy będą w sobotę... Quote
edzia.71 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='Romka']To jutro zostawcie smycze u p.Marka w schronisku...dla wolontariuszy,którzy będą w sobotę...[/QUOTE] Dobrze. zostawimy Quote
mamanabank Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Jedna schroniskowa smycz zawieruszyła się w moich narzędziach i przyjechała do mnie. Romka przypomnij mi, żebym Ci oddała. Quote
mamanabank Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Wszystkie psiaki w schronisku miały dzisiaj taaaakie wielkie kości, chyba z mamuta. Wszystkie były bardzo zajęte. Quote
Romka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Dziewczyny wrzucam wątek dot.sterylizacji,zobaczcie ile wiejskich suczek udało się wysterylizować z naszego powiatu i miasta.Poczytajcie,zgłaszałyśmy te suczki o których wiedziałyśmy,że jest konieczność wysterylizowania ich: [url]http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap[/url] Quote
Romka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 I jeszcze jeden problem...co sądzicie o sporządzeniu informacji na piśmie dla wszystkich adoptujących psiaki?Ludzie tak mało wiedzą o psach,ich zwyczajach,pielęgnacji,odrobaczaniu,kastracji,zakraplaniu.Taka krótka informacja jest konieczna,obserwuję to w schronisku.Pomysł nie nowy,już kiedyś na początku działalności myślałyśmy o tym z Mamanabank,ale nigdy nie było czasu.Teraz widzę taką potrzebę...w internecie jest tak dużo informacji,ze mała kompilacja i mamy ulotkę...Co Wy na to? Quote
sylwiaso Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Tak Dzięki waszej pomocy cała wieś Szczudłów wysterylizowana!!!! Quote
Romka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Majka straciła dom,jest w hoteliku...a Coco nie radzi sobie z nowa sytuacją rodzinną,urodziło się dziecko,Coco nie panuje nad szczekaniem i złością...opiekunka Coco prosi o pomoc... Quote
mamanabank Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='Romka']I jeszcze jeden problem...co sądzicie o sporządzeniu informacji na piśmie dla wszystkich adoptujących psiaki?Ludzie tak mało wiedzą o psach,ich zwyczajach,pielęgnacji,odrobaczaniu,kastracji,zakraplaniu.Taka krótka informacja jest konieczna,obserwuję to w schronisku.Pomysł nie nowy,już kiedyś na początku działalności myślałyśmy o tym z Mamanabank,ale nigdy nie było czasu.Teraz widzę taką potrzebę...w internecie jest tak dużo informacji,ze mała kompilacja i mamy ulotkę...Co Wy na to?[/QUOTE] Zobacz tutaj, myślę, że to dobra podstawa (tekst Jacka Gałuszki), pod spodem można dopisać info nt. odrobaczania, szczepienia, zakraplania, by pies cieszył się dobrym zdrowiem. [url]http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-adopcje.htm[/url] Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 SZUKAMY KOGOŚ W WARSZAWIE DO SPRAWDZENIA DOMKU DLA TOBIEGO!Domek na Ursynowie a właściwie w Natolinie.Boże ,jak się cieszę,już dzwoniłam do p.Marka do schroniska...Napiszę,pewnie do Ubocze,może nam pomoże... Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Napisałam już do Ubocze w sprawie wizyty przedadopcyjnej,czekam na informacje... Quote
AniaiJanek Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Romka, jakby co, żaden problem, to 15 minut ode mnie Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='AniaiJanek']Romka, jakby co, żaden problem, to 15 minut ode mnie[/QUOTE] No co ty,no to już podaję na Pw namiary...WIELKIE DZIĘKI! Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Dziewczyny to nie koniec radości na dziś...DO DOMU POSZŁA KAJKA!SUPER,SUPER,SUPER!To jest ta rodzina,która chciała adoptować Paulę...wybrali Kaję... Quote
Andzike Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='Romka']Dziewczyny to nie koniec radości na dziś...DO DOMU POSZŁA KAJKA!SUPER,SUPER,SUPER!To jest ta rodzina,która chciała adoptować Paulę...wybrali Kaję...[/QUOTE] Super !!! Szkoda, że nie poszły razem, ale i tak super ! :) Quote
edzia.71 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='Romka']Dziewczyny to nie koniec radości na dziś...DO DOMU POSZŁA KAJKA!SUPER,SUPER,SUPER!To jest ta rodzina,która chciała adoptować Paulę...wybrali Kaję...[/QUOTE] A mnie się cos wydaje, że trzeba szybko tam jechać, bo nie wiem czemu zdaje mi sie, że to dla tego dziada. Quote
mamanabank Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Nieeeeee! Kaja pojechała do Konina, rozmawiałam z Państwem przez telefon, z córką i mamą :-) Edziu, nie martw się :-) Kaja znalazła bardzo dobry dom. Quote
edzia.71 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='mamanabank']Nieeeeee! Kaja pojechała do Konina, rozmawiałam z Państwem przez telefon, z córką i mamą :-) Edziu, nie martw się :-) Kaja znalazła bardzo dobry dom.[/QUOTE] No to jestem już spokojna. Quote
Paula03 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Ale super wieści! Sporo się ostatnio działo jak widzę. Już nadrabiam wszystko, wreszcie będę miała więcej wolnego. A w schronisku to nie wiem czy będę, bo powinniśmy iść jutro do szkoły, ale pogadam z mamą to może nie będę musiała. W końcu po tych egzaminach należy mi się jeden dzień wolnego :evil_lol: Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Paula03']Ale super wieści! Sporo się ostatnio działo jak widzę. Już nadrabiam wszystko, wreszcie będę miała więcej wolnego. A w schronisku to nie wiem czy będę, bo powinniśmy iść jutro do szkoły, ale pogadam z mamą to może nie będę musiała. W końcu po tych egzaminach należy mi się jeden dzień wolnego :evil_lol:[/QUOTE] Paula,migasz się coś ostatnio...no więc najwyższa pora,zebyś przyjechała do schroniska,no i jakieś ogłoszonka zrobiła psiakom,nie mówiąc o zdjęciach...co Ty na to? Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Także Dżek pojedzie dziś do domu,właśnie dzwonił p.Marek...będzie mieszkał na Łyszkowickiej...musimy tam koniecznie pojechać... Quote
kajkoowa Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='Romka']Także Dżek pojedzie dziś do domu,właśnie dzwonił p.Marek...będzie mieszkał na Łyszkowickiej...[/QUOTE] Czy to może ta rodzina, co nie pokazała się w sobotę? Bo dwie kandydatki poszły, Zorka i Mycha. Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Kaja10014']Czy to może ta rodzina, co nie pokazała się w sobotę? Bo dwie kandydatki poszły, Zorka i Mycha.[/QUOTE] Może to ta,p.Marek mówił,ze byli już w schronisku ale tamci byli chyba z innego osiedla... Quote
Romka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Kaju to jest ta rodzina,z małym chłopcem...Dżek będzie w budzie na podwórku...musimy to sprawdzić... Quote
Paula03 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='Romka']Paula,migasz się coś ostatnio...no więc najwyższa pora,zebyś przyjechała do schroniska,no i jakieś ogłoszonka zrobiła psiakom,nie mówiąc o zdjęciach...co Ty na to?[/QUOTE] Ostatnimi dnami moje życie obracało się albo wokół weterynarza, albo wokół szkoły. I tak przez dwa tygodnie. Obecnie z Kati jest już dobrze, do weterynarza na kontrolę pojedziemy w kolejnym tygodniu, a w szkole nic ciekawego nie robimy. Testy się skończyły i będziemy przerabiać powoli materiał. Także raczej będę pojawiać się częściej na forum i oczywiście w schronisku :) Stęskniłam się :D Quote
Recommended Posts