Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='edzia.71']W sobotę nas nie będzie bo dziewczyny moje idą do szkoły. Odpracowują 2 - go maja.:angryy:[/QUOTE]

To jutro zostawcie smycze u p.Marka w schronisku...dla wolontariuszy,którzy będą w sobotę...

Posted

Dziewczyny wrzucam wątek dot.sterylizacji,zobaczcie ile wiejskich suczek udało się wysterylizować z naszego powiatu i miasta.Poczytajcie,zgłaszałyśmy te suczki o których wiedziałyśmy,że jest konieczność wysterylizowania ich:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap[/url]

Posted

I jeszcze jeden problem...co sądzicie o sporządzeniu informacji na piśmie dla wszystkich adoptujących psiaki?Ludzie tak mało wiedzą o psach,ich zwyczajach,pielęgnacji,odrobaczaniu,kastracji,zakraplaniu.Taka krótka informacja jest konieczna,obserwuję to w schronisku.Pomysł nie nowy,już kiedyś na początku działalności myślałyśmy o tym z Mamanabank,ale nigdy nie było czasu.Teraz widzę taką potrzebę...w internecie jest tak dużo informacji,ze mała kompilacja i mamy ulotkę...Co Wy na to?

Posted

Majka straciła dom,jest w hoteliku...a Coco nie radzi sobie z nowa sytuacją rodzinną,urodziło się dziecko,Coco nie panuje nad szczekaniem i złością...opiekunka Coco prosi o pomoc...

Posted

[quote name='Romka']I jeszcze jeden problem...co sądzicie o sporządzeniu informacji na piśmie dla wszystkich adoptujących psiaki?Ludzie tak mało wiedzą o psach,ich zwyczajach,pielęgnacji,odrobaczaniu,kastracji,zakraplaniu.Taka krótka informacja jest konieczna,obserwuję to w schronisku.Pomysł nie nowy,już kiedyś na początku działalności myślałyśmy o tym z Mamanabank,ale nigdy nie było czasu.Teraz widzę taką potrzebę...w internecie jest tak dużo informacji,ze mała kompilacja i mamy ulotkę...Co Wy na to?[/QUOTE]

Zobacz tutaj, myślę, że to dobra podstawa (tekst Jacka Gałuszki), pod spodem można dopisać info nt. odrobaczania, szczepienia, zakraplania, by pies cieszył się dobrym zdrowiem.

[url]http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-adopcje.htm[/url]

Posted

SZUKAMY KOGOŚ W WARSZAWIE DO SPRAWDZENIA DOMKU DLA TOBIEGO!Domek na Ursynowie a właściwie w Natolinie.Boże ,jak się cieszę,już dzwoniłam do p.Marka do schroniska...Napiszę,pewnie do Ubocze,może nam pomoże...

Posted

[quote name='AniaiJanek']Romka, jakby co, żaden problem, to 15 minut ode mnie[/QUOTE]

No co ty,no to już podaję na Pw namiary...WIELKIE DZIĘKI!

Posted

Dziewczyny to nie koniec radości na dziś...DO DOMU POSZŁA KAJKA!SUPER,SUPER,SUPER!To jest ta rodzina,która chciała adoptować Paulę...wybrali Kaję...

Posted

[quote name='Romka']Dziewczyny to nie koniec radości na dziś...DO DOMU POSZŁA KAJKA!SUPER,SUPER,SUPER!To jest ta rodzina,która chciała adoptować Paulę...wybrali Kaję...[/QUOTE]

Super !!! Szkoda, że nie poszły razem, ale i tak super ! :)

Posted

[quote name='Romka']Dziewczyny to nie koniec radości na dziś...DO DOMU POSZŁA KAJKA!SUPER,SUPER,SUPER!To jest ta rodzina,która chciała adoptować Paulę...wybrali Kaję...[/QUOTE]
A mnie się cos wydaje, że trzeba szybko tam jechać, bo nie wiem czemu zdaje mi sie, że to dla tego dziada.

Posted

[quote name='mamanabank']Nieeeeee! Kaja pojechała do Konina, rozmawiałam z Państwem przez telefon, z córką i mamą :-) Edziu, nie martw się :-) Kaja znalazła bardzo dobry dom.[/QUOTE]
No to jestem już spokojna.

Posted

Ale super wieści!

Sporo się ostatnio działo jak widzę. Już nadrabiam wszystko, wreszcie będę miała więcej wolnego.

A w schronisku to nie wiem czy będę, bo powinniśmy iść jutro do szkoły, ale pogadam z mamą to może nie będę musiała. W końcu po tych egzaminach należy mi się jeden dzień wolnego :evil_lol:

Posted

[quote name='Paula03']Ale super wieści!

Sporo się ostatnio działo jak widzę. Już nadrabiam wszystko, wreszcie będę miała więcej wolnego.

A w schronisku to nie wiem czy będę, bo powinniśmy iść jutro do szkoły, ale pogadam z mamą to może nie będę musiała. W końcu po tych egzaminach należy mi się jeden dzień wolnego :evil_lol:[/QUOTE]

Paula,migasz się coś ostatnio...no więc najwyższa pora,zebyś przyjechała do schroniska,no i jakieś ogłoszonka zrobiła psiakom,nie mówiąc o zdjęciach...co Ty na to?

Posted

[quote name='Romka']Także Dżek pojedzie dziś do domu,właśnie dzwonił p.Marek...będzie mieszkał na Łyszkowickiej...[/QUOTE]
Czy to może ta rodzina, co nie pokazała się w sobotę? Bo dwie kandydatki poszły, Zorka i Mycha.

Posted

[quote name='Kaja10014']Czy to może ta rodzina, co nie pokazała się w sobotę? Bo dwie kandydatki poszły, Zorka i Mycha.[/QUOTE]

Może to ta,p.Marek mówił,ze byli już w schronisku ale tamci byli chyba z innego osiedla...

Posted

[quote name='Romka']Paula,migasz się coś ostatnio...no więc najwyższa pora,zebyś przyjechała do schroniska,no i jakieś ogłoszonka zrobiła psiakom,nie mówiąc o zdjęciach...co Ty na to?[/QUOTE]

Ostatnimi dnami moje życie obracało się albo wokół weterynarza, albo wokół szkoły. I tak przez dwa tygodnie. Obecnie z Kati jest już dobrze, do weterynarza na kontrolę pojedziemy w kolejnym tygodniu, a w szkole nic ciekawego nie robimy. Testy się skończyły i będziemy przerabiać powoli materiał. Także raczej będę pojawiać się częściej na forum i oczywiście w schronisku :)
Stęskniłam się :D