Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='necianeta89']Kiedyś mieliśmy takie podobne uszy( na zdjęciu już zarośnięty), ale potem zmieniliśmy fryzuję. No cóż, coś napewno zrobię z uszami, bo są fakt faktem strasznie zarośnięte, ale myślę, że aż tak nie zjedziemy jak ten czarny spaniel.

[/QUOTE]
włos na głowie lepiej by wyglądał wyskubany (niech będzie: czy wytrymowany jakąkolwiek metodą).

Posted

włos na głowie jest wyskubany, uszy też wyskubaliśmy i zrobiliśmy na smutno, ale nie aż tak krótko, trochę dziwnie wygląda, tym bardziej, że dziś tak leje i ma loczki jak u baranka ;)

Posted

Ja mam takie nieśmiałe pytanko i prośbę o ocenę... głównie znawców trymowania ;)

Co sądzicie o poniższym westie?
[img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/553705_458633584171152_551164184_n.jpg[/img]

Posted

Zrobiłam coś takiego, niestety nie potrafię znaleźć nasadek do maszynki, więc włosy tylko wyrwałam, nic więcej.
Co poprawić?
No i pokręcone bo u nas mokro ;)

[IMG]http://img689.imageshack.us/img689/2851/mg6020.jpg[/IMG]

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/5259/mg6024.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='necianeta89']Zrobiłam coś takiego, niestety nie potrafię znaleźć nasadek do maszynki, więc włosy tylko wyrwałam, nic więcej.
Co poprawić?
No i pokręcone bo u nas mokro ;)

[/QUOTE]

nie jest źle! No to tylko potem to, co będzie odrastało na czuprynie usuwaj palcami lub jakimś trymerem.

Posted

[quote name='pierozek_monika']nie jest źle! No to tylko potem to, co będzie odrastało na czuprynie usuwaj palcami lub jakimś trymerem.[/QUOTE]

Spoko, u niego od razu widać co można wyrwać co nie, bo włos jest rudy :diabloti: a nie brązowy, aktualnie wygląda jak miś, jak wróce z urlopu to wezmę się za niego pożądnie przed zimą ;) bo jego to rwę i rwę i końca nie widać...

A tak z ciekawości jeszcze zapytam, czy spanielowy włos można prostować? :oops: bo od 8 lat kusi mnie wyprostowanie loczków ale jakoś nigdy się za to nie zabrałam ;)

Posted

[quote name='evel']...nie każdy chce pudla w pomponach i w czapce ;)[/QUOTE]
Ale też nie każdy chce pudla wyrzępolonego - jeden włos dłuższy, drugi krótszy, jak u tego morelka. I to było robione u "groomera"?:crazyeye:

Posted

Agucha, czy to Ty tak ładnie zrobiłaś ?
Uszy spaniela już są lepsze , ale obrzeża jeszcze nie wyczesane .Do obrobienia ucha około 30 min. , wyczesuję odpowiednim grzebieniem ,potrzebne są trymery zwykły i grabkowe oraz przecinak i nożyczki .

Posted

[quote name='Grey']Agucha, czy to Ty tak ładnie zrobiłaś ?[/QUOTE]
Tak.
Czekam na obiektywne opinie, bo właśnie nie wiem czy wszystko gra :)

[url]http://img685.imageshack.us/img685/5259/mg6024.jpg[/url]
Też uważam, że psiak o wiele ładniej wygląda teraz.
Ma lżejszą i kształtną głowę :)

Posted

[quote name='Grey']Agucha, czy to Ty tak ładnie zrobiłaś ?
Uszy spaniela już są lepsze , ale obrzeża jeszcze nie wyczesane .Do obrobienia ucha około 30 min. , wyczesuję odpowiednim grzebieniem ,potrzebne są trymery zwykły i grabkowe oraz przecinak i nożyczki .[/QUOTE]
A przecinak to niby do czego? Widzisz jakieś filce?

Posted

A ja mam pytanie potrzebuje sportową fryzurkę,ale ładną dla panienki shih tzu.
Teraz jej nie obcinamy tylko na wiosnę ,ale chce sobie coś upatrzyć.
Teraz jest obcięta przez nas na szybkiego tępymi nożyczkami ze względów zdrowotnych,ale bardzo podoba mi się tak na krótko.
Na razie pies wygląda tak ,a przez zimę jeszcze sporo zarośnie.

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-v6geRuRwpKc/UDJWMHqRl5I/AAAAAAAABkE/HlDudwcITSo/s600/image013.jpg[/IMG]

Posted

Patik nie martw się o fryzurę , tylko o sfilcowania , grzebienie trzeba mieć odpowiednie .Pilnuj głowy , z małą falbanką jest ładnie, bo tak na balerona chcesz strzyc .(ładne zdjęcie)

Cockermanka napisałaś prawdę.

Manta znam tą rasę i jestem ciekawy Twojej pracy.

Agucha wszystko gra.

Posted

[quote name='Grey']Patik nie martw się o fryzurę , tylko o sfilcowania , grzebienie trzeba mieć odpowiednie .Pilnuj głowy , z małą falbanką jest ładnie, bo tak na balerona chcesz strzyc .(ładne zdjęcie)

Agucha wszystko gra.[/QUOTE]

wiecie co, obserwuję galerię od jakiegoś czasu - tu witam radośnie wszystkich! - i Grey pozostaje dla mnie fenomenem. człowiek, któremu nigdy się nie nudzi, nawet, kiedy wszyscy na wątku go ignorują. i człowiek, który nadal wypowiada się, jakby był autorytetem, choć nie zaprezentował ani jednego dowodu swojej pracy...
fascynujący jesteś, Grey.

Posted

[quote name='Grey']...Do obrobienia ucha około 30 min. , wyczesuję odpowiednim grzebieniem ,potrzebne są trymery zwykły i grabkowe oraz przecinak i nożyczki .[/QUOTE]
Oł maj gad, chyba bym z torbami poszła, jakbym jedno ucho robiła pół godziny:crazyeye:

Posted

[quote name='Hanako']nawet, kiedy wszyscy na wątku go ignorują. [/QUOTE]

Problem w tym, że nikt go nie ignoruje, tylko wciąż i wciąż odpowiadają na jego posty. Nic dziwnego, że dalej tu jest :p

Posted

[quote name='Grey']Patik nie martw się o fryzurę , tylko o sfilcowania , grzebienie trzeba mieć odpowiednie .Pilnuj głowy , z małą falbanką jest ładnie, bo tak na balerona chcesz strzyc .(ładne zdjęcie)

Agucha wszystko gra.[/QUOTE]

Właśnie falbanki nie chce mój pies pływa bawi się i tarza w piasku,a potem wszystko schnie na niej pół dnia ;/
Więc chce prawie jak ty to ująłeś balerona :roll:

A o sfilcowanie się nie boje ,bo ani raz pies kołtona na sobie nie miał.