Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Tradycyjnie, z rana, robiąc zakupy w moim sklepie, musiałam wypatrzec nastepna niekonsekwencje i niedbałość ze strony personelu tegoz sklepu.
Na małym podwyższeniu stoi pojemnik z bananami. Banany juz nie pierwszej świezości. Nad owocami napisana jest cena 4,99 zł, a na palecie na dużej kartce papieru - 2,50 zł.
Pytam sie, która z tych cen jest obowiązująca. Natychmiast pada odpowiedź, że 4,99 zł.
No więć pytam się, do jakich bananów odnosi sie ta druga cena, czyli 2,50 zł.
Odpowiedź: ta cena jest nieaktualna.....
Na to ja: No to dlaczego nie jest skreslona/wymazana/usunięta?
Odpowiedź: Bo nalezy patrzec na tę cenę na górze, a nie na dole.:mad:
No więc dalej drążę temat, przy czym, odpowiedzi udzialały mi juz 3 panie w tym kierowniczka (NIE właścicielka sklepu).
[B]- Jezeli jest JEDEN asortyment bananów, to dlaczego sa DWIE ceny?
- Przeciez to normalne, że patrzy sie na górną cenę, a nie na tę na dole....
Jak się wydaje, najwazniejszą sprawa w tej dyskusji był nie fakt, że byly DWIE ceny wypisane ręcznie, ale że ja źle patrzyłam....
[/B]
ręce mi opadły i chyba trzeba porozmawiac z włascicielka sklepu, ale tutaj prawdopodobnie moge napotkac na opór materii ludzkiej. Bo właścicielka to typowa blondi, jeżdżąca erenowym BMW, pięknie opalona w solarium, jeżdżąca po chodnikach i.... rzadko bywająca w sklepie...

Pzdr.

Posted

[quote name='Cienka']Ktoś tu mówi o pierogach ja nadal przeżywam te pyszne pierogi u Ciebie Asiu :eviltong:[/QUOTE]
Ja pisałam o pierogach:)
A to z tej przyczyny, ze zakupiłam elektryczna maszynke do mięsa (stara dała ciała totalnie...) i zamiaruję zrobic pierozki z mięsem. Nie przepadam za takim farszem, no, ale w ramach samodoskonalenia zrobie ten dobry uczynek.
Wstepnie na takie pierozki zaproszona jest Ajlu. Kto jeszcze/:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']
[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS, BOB!!!!!!![/B][/SIZE][/COLOR]
Gratulacje ogromne, bo to juz drugi tytuł Ofika z wystawy tej rangi: [COLOR=#800080][SIZE=4]CHAMPION OD CHAMPIONS 2011 I 2013[/SIZE][/COLOR]:)

[/QUOTE]Gratulacje :multi:

Posted

[quote name='Asiaczek']A dołozyłaś ciutke tłuszczyku?:)[/QUOTE]
Nawet więcej, bo była przysmażona cebulka i kiełbaska (żeby tak całkiem wegetariańsko nie było ;))
[quote name='*anusia&ajlu*']
jamnicze jakie było to wino co piliśmy? nie mogę sobie przypomnieć nazwy, a było dobre ;)[/QUOTE]
Nazwy, to ja też nie pamiętam, za to wiem na której półce stoi u mnie w Biedronce :evil_lol:, na dolnej :eviltong:.
Ale fakt, też je lubię, jest takie delikatne, lekko gazowane i dlatego stoi przy szampanach i ma taki jak one koszyczek na korku, może odnajdziesz :roll:

Widać, że malutka dobrze się czuje w nowym domku :)
[url]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/Zmianarozmiaru100_2401_zps2b725119.jpg[/url]

Posted

[quote name='jamnicze']Nawet więcej, bo była przysmażona cebulka i kiełbaska (żeby tak całkiem wegetariańsko nie było ;))
Nazwy, to ja też nie pamiętam, za to wiem na której półce stoi u mnie w Biedronce :evil_lol:, na dolnej :eviltong:.
Ale fakt, też je lubię, jest takie delikatne, lekko gazowane i dlatego stoi przy szampanach i ma taki jak one koszyczek na korku, może odnajdziesz :roll:
Widać, że malutka dobrze się czuje w nowym domku :)[URL]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/Zmianarozmiaru100_2401_zps2b725119.jpg[/URL][/QUOTE]
To może, przy najblizszej Twojej bytności w Biedronce, zrób zdjęcie tego winka?:)
Teska apetyt ma, nie zawsze trafia z sikaniem. Ale jestem dobrej myśli:)

[quote name='M&S']Gratulacje dla Ofika!!!!![/QUOTE]
Moze Zuzka zajrzy to sama podziękuje:)

pzdr.

Posted

[quote name='jamnicze']Nazwy, to ja też nie pamiętam, za to wiem na której półce stoi u mnie w Biedronce :evil_lol:, na dolnej :eviltong:.
Ale fakt, też je lubię, jest takie delikatne, lekko gazowane i dlatego stoi przy szampanach i ma taki jak one koszyczek na korku, może odnajdziesz :roll:[/QUOTE]

jest jedno takie Lambrusco Emilia czy jakoś tak, półsłodkie? czy to te? byłam dziś specjalnie zobaczyć czy to takie ;) innego nie było z takim korkiem ;)

Posted

[quote name='Anecioreczek']ja również gratuluje Ofikowi ! :) a maleństwo jaki mały gremiln w pościeli ]:->[/QUOTE]
Dziękować:)

[quote name='*anusia&ajlu*']jest jedno takie Lambrusco Emilia czy jakoś tak, półsłodkie? czy to te? byłam dziś specjalnie zobaczyć czy to takie ;) innego nie było z takim korkiem ;)[/QUOTE]
Cholibka, czemu ja nie spojrzałam na etykietke?

pzdr.

Posted

Dzisiaj Tori i Tami były po raz pierwszy na spacerach. Pierwszy spacer był osobno; najpierw Tori a potem Tami. tori - dzielnie sobie radziła, szła przede mna, ale.... ani si ani ku ni ebyło. Tami - bardziej lekliwa, generalnie szła za mna, od czasu do czasu przyspieszając i wyprzedzając mnie:) Ale tez ani jednego ani drugiego nie było. No nic. Liczył sie spacer i poznanie terenu:)

Następny spacerek byl ok. 13-tej. Wzięłam obie dziewczyny z zaskoczenia i.... siku zaliczone!!!! Niestety, qu zostaly solidarnie doniesione do domu i jedna potem znalazła sie w kociej kuwecie, a druga w kojcu, na gazetach.
Ale tym razem Tami była ta przodująca, a Tori - zostawała w tyle;)

Sunie zmęczone chłodem i wrazeniami, ale generalnie szło nam sie dobrze. Dzisiaj ok. 21-ej spróbujemy tez wyjśc na dwór. Co prawda bedzie juz ciemno, ale może tym razem też uda sie "coś" pozostawić na dworze...?

pzdr.

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']jest jedno takie Lambrusco Emilia czy jakoś tak, półsłodkie? czy to te? byłam dziś specjalnie zobaczyć czy to takie ;) innego nie było z takim korkiem ;)[/QUOTE]
Chyba to to :), Ta nazwa taka dziwaczna, że jakoś nigdy nie próbowałam jej zapamiętać, ale coś mi sie wydaje, że to na L było ;)
Najlepiej kupić, spróbować i będzie wiadomo :lol:
[quote name='Asiaczek']Dzisiaj Tori i Tami były po raz pierwszy na spacerach. Pierwszy spacer był osobno; najpierw Tori a potem Tami. tori - dzielnie sobie radziła, szła przede mna, ale.... ani si ani ku ni ebyło. Tami - bardziej lekliwa, generalnie szła za mna, od czasu do czasu przyspieszając i wyprzedzając mnie:) Ale tez ani jednego ani drugiego nie było. No nic. Liczył sie spacer i poznanie terenu:)

Następny spacerek byl ok. 13-tej. Wzięłam obie dziewczyny z zaskoczenia i.... siku zaliczone!!!! Niestety, qu zostaly solidarnie doniesione do domu i jedna potem znalazła sie w kociej kuwecie, a druga w kojcu, na gazetach.
Ale tym razem Tami była ta przodująca, a Tori - zostawała w tyle;)

Sunie zmęczone chłodem i wrazeniami, ale generalnie szło nam sie dobrze. Dzisiaj ok. 21-ej spróbujemy tez wyjśc na dwór. Co prawda bedzie juz ciemno, ale może tym razem też uda sie "coś" pozostawić na dworze...?

pzdr.[/QUOTE]
Zuch dziewczynki i Asiaczek, której doszedł kolejny spacerniaczek :cool3:

Posted

A oto "urobek" dzisiejszego dnia:
- 2x si
- 1xku (Torinka!)
I znowu torinka na przedzie, Tamisia - popiskiwała i szła z tyłu... Smazki smaczkami, ale chyba troche za wietrznie bylo dzisiaj rano...

Ale i tak się cieszę, że pierwsze oty za nami. Koty w postaci pierwszej ku;)

pzdr.

Posted

Ha, no to wklejam te fotki ze spaceru z 24.02.2013 - specjalnie dla Korenii:)

Żelka na drzewie...
[IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/elka1_zps68103e5a.jpg[/IMG]

Żelka n asniegowym bałwanku i w otoczeniu pozostalych basków:)
[IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/elka2_zps7b8e91f4.jpg[/IMG]

Romka:)
[IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/Roma1_zps7605fc63.jpg[/IMG]

Lans na drzewie i w pieknej stójce...
[IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/Lans2_zps13f01ba2.jpg[/IMG]

Lans na śniegowym bałwanku:)
[IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/Lans1_zps7c1cf6f6.jpg[/IMG]

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ha, no to wklejam te fotki ze spaceru z 24.02.2013 - specjalnie dla Korenii:)
[url]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/Asiaczek/elka1_zps68103e5a.jpg[/url]
[/QUOTE]
Dziękuję za focie :D A co Żelka robiła na drzewie :D?

Posted

[quote name='Korenia']Dziękuję za focie :D A co Żelka robiła na drzewie :D?[/QUOTE]
Byla b.zaciekawiona, co tam jest. A tam jakieś ptaszki itp. badziewie.... No to ja postawilismy, hahaha...

[quote name='gosiaja']biedne psy na drzewa muszą wchodzić żeby w łapki nie marznąć ;-)[/QUOTE]
Racja!

Pzdr.