Asiaczek Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 [B][/B]Na poprawę humoru... [URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=319769138090493&set=a.221476701253071.53202.100001722288468&type=1&ref=nf"][IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/576027_319769138090493_100001722288468_806365_1675663865_n.jpg[/IMG][/URL] Quote
Buszki Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Kotek piecuch :loveu:. Mi też zdjęć najbardziej szkoda :-(. Quote
Oscar Patric Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Asiaczek']Na poprawę humoru... [URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=319769138090493&set=a.221476701253071.53202.100001722288468&type=1&ref=nf"][IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/576027_319769138090493_100001722288468_806365_1675663865_n.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] super:) pozdrawiamy Quote
Asiaczek Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 [quote name='Buszki']Kotek piecuch :loveu:. Mi też zdjęć najbardziej szkoda :-(.[/QUOTE] Z higienicznego puunktu widzenia to koszmar, ale przyjemnie popatrzec, prawda? I od razu usmiech na twarzy.... dodatkowo taki kot-piecuch jest jak znalazł na dzisiaj, bo w w-wie od rana pada... [quote name='unikatowydiament']super:) pozdrawiamy[/QUOTE] Ciesze się, że się podoba... pzdr. Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 I pomyśleć, że wystarczy jeden mail do administratora serwera na którym dogo ma stronę i przywracają stronę sprzed 24 godzin bo na serwerach jest robiona kopia zapasowa co 24 godziny. Wiemy bo czasem jak klienci coś namieszają na swoich stronach to się pisze do nazwy pl czy super hosta i nie ma problemu przywracają stronę. Quote
Kosmaty Gałganek Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Anecioreczek']oj tam, posty w galeriach to nic... najgorzej ze ucierpialy bazarki :([/QUOTE] Oj, faktycznie ... musiał się zrobić niezły bałagan :shake: [url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/576027_319769138090493_100001722288468_806365_1675663865_n.jpg[/url] Świetne :grin: Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Niestety jak zdechnie dysk twardy , to już tak prosto nie jest. Odzyskiwanie danych jest bardzo drogie i nie sądzę by faktycznie konieczne było płacenie kilku tysięcy zł ... by odzyskać off dogomaniacki. Miałam kilka razy , tą wątpliwą przyjemność , pożegnać dysk twardy .. jeden z ogromnym bólem serca , bo nawet odzyskiwanie danych się nie udało .... Z komputerami nie jest tak hop siup ;) jak się wydaje , są awarie których się nie przewidzi. Np jak wczoraj wyłączałam kompa , myszka działała ... dziś odpaliłam i zonk - zdechła , sama z siebie ... tylko ja zawsze mam w zapasie sprzętu ... nauczona doświadczeniem. A co cenne przechowuje na dodatkowych dyskach zewnętrznych. Czym sprzęt nowszy , tym bardziej tandetny i awaryjny ... wcale ten XXI nie daje większych możliwości .. .bo ok mamy wsio szybsze , mniejsze , bardziej wypasione ... jednego brakuje JAKOŚCI i wytrzymałości. Włączcie sobie na raz na kopmach wsie programy zainstalowane, do tego jakiś odtwarzacz muzyki , program graficzny , odpalcie internet , przeglądarka niech ma kilkanaście otwartych kart z różnymi stronami i zapraszam do rozmowy - jak się komputer zachowuje :diabloti: Quote
*anusia&ajlu* Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 no szkoda tych postów i fotek :/ u mnie w galerii to samo :/ a co dopiero po pół roku czasu wstawiłam fotki :/ Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 A co ma do niezniknięcia postów twardy dysk, widocznie nikt nie potrafi napisać maila w języku niemieckim do administratora i tyle w temacie a, że minęło już trochę czasu to zapewne nawet już musztarda po obiedzie. Dla tych co nie wiedza dogomania jest na niemieckim serwerze. I jeszcze taka złośliwa uwaga jak dogo może zajmować się hostingiem stron, skoro z własnym portalem nie potrafi sobie poradzić? Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Vectra'] Włączcie sobie na raz na kopmach wsie programy zainstalowane, do tego jakiś odtwarzacz muzyki , program graficzny , odpalcie internet , przeglądarka niech ma kilkanaście otwartych kart z różnymi stronami i zapraszam do rozmowy - jak się komputer zachowuje :diabloti:[/QUOTE] U nas tak pracujemy codziennie wyłączony Corel, Photoshop, milion dwieście innych okienek i programów, działa internet, muzyka i nie ma problemów. Ale jak ma się kompa z Biedronki lub promocji w Saturnie to cóż może być ciężko :diabloti: Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Pomijam, że w niedzielę zaktualizowałam pierwszą stronę swojej galerii ... wstawiając wsie moje psy :evil_lol: i to był błąd ... drugi raz tego robić nie będę :evilbat: Quote
Unbelievable Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 no ja też mam kompa, dodam że lapka, który udźwignie spokojnie jak otworzę kilkanaście/dziesiąt programów, wolniej chodził będzie bo to normalnie ale używać się da, nawet photoshopa. Jak się wie co kupować to nie ma później takich problemów Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Vectra']Pomijam, że w niedzielę zaktualizowałam pierwszą stronę swojej galerii ... wstawiając wsie moje psy :evil_lol: i to był błąd ... drugi raz tego robić nie będę :evilbat:[/QUOTE] Biedactwo:glaszcze: Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Cienka']A co ma do niezniknięcia postów twardy dysk,[/QUOTE] pewnie tylko tyle , że serwer zapisuje posty na twardym dysku .. a tak to zupełnie nic. analogicznie , skoro popsuł się dysk , zatracona została baza danych , w niej zawarta treść postów. Popsuł ci się kiedyś dysk ? jeśli nie , to nie życzę i wrogowi , szczególnie jeśli miał bardzo cenne dokumenty. I zachęcam do archiwizowania danych , na nośnikach zewnętrznych. Quote
taxelina Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Plyty po jakims czasie moga tez sie zatrzec, zewnetrzny dysk pasc... Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='deer_1987']Plyty po jakims czasie moga tez sie zatrzec, zewnetrzny dysk pasc...[/QUOTE] a do dogo masz pretensje , że się zepsuło :diabloti: ważne rzeczy , trzyma się na w kilku kopiach :eviltong: i trzeba mieć pecha , by padło wsio na raz. Quote
taxelina Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Nie mam pretensji, tylko jezeli sie zarzadza takim duzym forum nastawionym na pomoc zwierzetom to sie kopie postow robi czesto i zapasowa tez. jakos jak inne forum potrzebowalo na serwer to sie ludzie zlozylo po drobnych sumach. i tutaj tez by sie pewnie dolozyli zamiast yyle roboty im dokladac teraz... Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ja to rozumie, tylko pewno mądry człowiek po szkodzie ;) dlatego mam kilka kopii w różnych miejscach , bo przed szkodą , nie przewidziałam , że może TAK zjarać dysk , że 10 najlepszy w kraju odzyskiwaczy , nie dali rady odzyskać niczego. Niestety w US ciężko im nadal w to uwierzyć :diabloti: wiem że zdjęcia , blogaski to lajt i mała strata ... kontra PWP , gdzie rozliczenia i takie tam są bardzo istotne i wybitnie potrzebne. Quote
Unbelievable Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='deer_1987']Nie mam pretensji, tylko jezeli sie zarzadza takim duzym forum nastawionym na pomoc zwierzetom to sie kopie postow robi czesto i zapasowa tez. jakos jak inne forum potrzebowalo na serwer to sie ludzie zlozylo po drobnych sumach. i tutaj tez by sie pewnie dolozyli zamiast yyle roboty im dokladac teraz...[/QUOTE] a masz świadomość ile kosztowałoby kilka kopii zapasowych WSZYSTKICH postów i PW z całego forum? bo mi się to w głowie za bardzo nie mieści :) jak coś potrzebujesz zapisz to sobie sama, to jest TYLKO forum Quote
taxelina Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Widac wlasnie ze nie zajmujesz sie psami w potrzebie ani bazarkami i ile tam przepadlo... Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) [quote name='Vectra']pewnie tylko tyle , że serwer zapisuje posty na twardym dysku .. a tak to zupełnie nic. analogicznie , skoro popsuł się dysk , zatracona została baza danych , w niej zawarta treść postów. Popsuł ci się kiedyś dysk ? jeśli nie , to nie życzę i wrogowi , szczególnie jeśli miał bardzo cenne dokumenty. I zachęcam do archiwizowania danych , na nośnikach zewnętrznych.[/QUOTE] [B]Vectra[/B] ale tak na zdrowy chłopski rozum jak by się popsuł dysk to całe dogo by wywaliło w kosmos. Ja wiem, jedno zawsze można wrócić do kopi sprzed 24 godzin nie raz tak wracaliśmy strony. No chyba, że na tamtym serwerze jest ten grasujący ostatnio wirus co włazi jak się dane total commanderem przesyła na stronę. Prawdy i tak nikt nie poda do publicznej wiadomości możemy sobie co najwyżej gdybać. I tu myślę, że warto zakończyć te dywagacje i porozmawiać o czymś przyjemniejszym. Proszę mnie tylko nie dołować że wiosna bo u nas wiosny nie widać:placz: O psuciu się dysków to mogę prace doktorską napisać, a w komputerowym to powinniśmy mieć stały rabat na dyski:evil_lol: i trzymać nowe w spiżarni zamiast słoików. Mamy nawet już takie urządzenie co zgrywa dane po kablu z dysku którego nie czyta komp (czasem tak można odzyskać dane). Niestety dyski zewnętrzne też mają to do siebie, że się psują. Dane archiwizujemy raz w tygodniu gdybyśmy robili to codziennie to kompa nigdy byśmy nie wyłączali. Edited April 13, 2012 by Cienka Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Cienka'][B]Vektra[/B] [/QUOTE] tak z szacunku poprosiłam bym o poprawne pisanie nicku a wystarczy czytać administracje ... mieli kopie zapasową z przed 10 dni , dlatego nie wywaliło całego dogo w kosmos. Gdyby nie mieli żadnej kopii , nie było by nic ;) Tak jest na chłopski rozum ;) Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Poprawiłam sorry ja nawet że pisze przez rz:evil_lol: Quote
Vectra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Cienka']Poprawiłam sorry ja nawet że pisze przez rz:evil_lol:[/QUOTE] cza się pilnować :diabloti: i Asiaczkowa zimowe zdjęcia szlifierek i innych pojazdów dla dawców , będzie musiała dać jesio raz :siara: Quote
Cienka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 ja pacze, pacze i nie widze i często się zastanawiam czemu mi podkreśla :) Quote
Recommended Posts