Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Ciepłe wieści z Nitry, gdzie Zuzka z Ofikiem powalczyli:)

[COLOR=red][B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, r.CACIB, skończony Championat Słowacji!!!!!!![/B][/COLOR]

pzdr.[/QUOTE]

Brawo Ofik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miłej niedzieli Asiaczki:)

Posted

[quote name='Vectra']ale zawsze opłata za wystawę , była za to ... teraz podrożało ino usługa marniutka.
szczególnie to żal że klasy baby czy szczeniaczków , nie wyróżnia się bzdurnym malusim bibelotem ... bo to jest piękna pamiątka.
Rekin raz się załapał i dostał śliczny pucharek ... z dopiskiem że za szczeniaczka ;)
Pucharki za BOBa , no cóż , może się wstydzą i nie dają ? bo kilka mam takich , że szkoda słów.
No chyba że fundowane z prywatnej kieszeni ... to są ładne.[/QUOTE]
Dla mnie tez medal to zawsze jakas pamiatka, to - dla niektórych - kawałek jego zycia i historii jego hodowli.

Co do pucharków.
Spotkałam się z zarzutem ze strony innych hodowców basenji, że u mnie w mieszkaniu robię sobie ołtarzyk z pucharów (akurat widac było na zdjęciu część kolekcji). Bo "oni" to trzymaja puchary w piwnicy (sic!). Mnie taka opinia po prostu zatkała i zdziwiła jednoczesnie. Jezeli ktoś lekcewazy osiągnięcia swojej hodowli i woli sie wstydzic i chować trofea do piwnicy - jego wola. Mnie na pewno nikt na to nie namówi, hahaha...
Dochodzę powoli do wniosku, że w PL to już tak jest, że wiele spraw ludzie musza po prostu "wziąć w swoje ręce", bo urzedy/organizacje itp. nie wypelniają swoich statutowych zadań. W tym konkretnym przypadku rolą organizatorów wystaw jest nagradzanie za osiągnięte wyniki. I co? Jezeli oddzialy uwazają, że osiągnięcie tytułu Zwycięzca Rasy to jest nic, to sorry, nie mamy o czym ze soba rozmawiac i dialogu z tego nie bedzie.

[quote name='jamnicze']Witam wieczorową porą :) nareszcie chwila wytchnienia ;)
A tu tyle wątków poruszonych :cool3:
1. Bardzo gratuluję [B]OFIKOWI [/B]i [B]Zuzce [/B]championatu :loveu:

2. Jeśli chodzi o medale i dyplomy, to ja z chęcią biorę medaliki :lol: i wcale się tego nie wstydzę, bo nie widzę powodu. To miła pamiątka (moje siedzą w pucharku z pokrywką coby się tak nie kurzyły ;)). Gdyby chodziło tylko o hodowlankę, to po 3 wystawach nikt by już nie jeździł, toby dopiero Związek miał oszczędności :diabloti:. A medal, to taki miły upominek w dowód uznania dla psa, że jest piękny i dla właściciela, że mu się chce jeździć i wystawiać, a dobrze wiemy ile to kosztuje czasu, pieniędzy i pracy :roll:. Za to dyplomy są do luftu!, nawet nie ma na nich oceny, po co mi kartka, że byłam na wystawie?

3. Ten najtrudniejszy :shake: Właśnie przeczytałam dyskusję z [B]bundustar [/B]:shake:
Dziwiłam się, że jeszcze nie umieściłaś [B]Asiaczku [/B]relacji w wątku wystawowym, zawsze mogłam liczyć na świeże wiadomości od Cienie, a tu ... cisza.... Znalazłam chwilkę i zaczęłam czytać Twój wątek, no i wyszło szydło z worka, zajrzałam więc i na wątek Katowicki coby rozeznać się w temacie. Zastanawiałam się czy napisać co myślę tu, czy na wątku wystawowym, czy w ogóle dać sobie spokój. Zdecydowałam, że jednak napiszę i zrobię to tutaj, bo moje słowa są głównie [B]Asiaczku [/B]do Ciebie ([B]bundustar [/B]też je z pewnością czyta :diabloti:). Jak najbardziej basenji są zauważane na finałach, osobiście nie pamiętam wystawy z której wróciłabyś bez chociaż jednego pucharku :p (zapewne jest ich niewiele - tych wystaw ;)). Nam też udało się wskoczyć na pudło parę razy np. w Gdyni zdobyłyśmy BOG, a w Ustce BOG i res-BIS :loveu:, a żeby nie było, że mówię tylko o Asiaczkach, to pamiętam, że i Domino Loango zdobywał BISy i nie raz wskoczył na pudło. Jak byliśmy w Austrii i rozmawialiśmy z panią z grenlandami, to powiedziała, że u nich i w Niemczech basenji często są na pudłach :loveu:.
[B]Bundustar[/B], to, że [B]Asiaczek [/B]napisała w wątku Katowickim o swoich sukcesach, to normalne, na tym wątku wszyscy się chwalą [U]swoimi [/U]sukcesami i pięknymi zdjęciami. Natomiast pełne wyniki z wystaw wpisujemy w wątku wystawy basenji. I tu Asia zawsze wypisywała wszystkie psy i w miarę wiadomości ich oceny. Niestety oceny nie są jawne (rzadko w Polsce zostają wypisane na tablicy), a jak się czegoś nie wie, to nie można tego napisać. Dlatego zawsze prosimy aby [U]wszyscy[/U], którzy mają wiedzę na temat ocen na danej wystawie je uzupełniali! Łatwo jest kogoś krytykować, a ja sprawdziłam, Benuś był na ponad 30 wystawach, a Ty rozpoczęłaś tylko 7 wątków wystawowych ... Widzisz, ja nie mam możliwości bywać na wielu wystawach, a na tym wątku mogłam śledzić losy Polskich basków, obejrzeć zdjęcia i wiem, że wielu miłośników basenji jest w podobnej sytuacji. Internet, to fajne źródło informacji, ale najpierw ktoś musi je tam umieścić. [B]Asiaczku [/B]proszę nie pozbawiaj nas tego "okienka na świat" :placz:[/QUOTE]
[B]jamnicze [/B], dziękuję za zajęcie stanowiska w tej sprawie. Podzielam Twoje argumenty:)
[B]Co ciekawe, ja nawet (jak sama zauwazyłas) jeszcze nic nie wpisałam na watku "Basenji na wystawach" a propos wystawy w Katowicach, a juz padł zarzut, ze nic nie napisałam o sukcesie Vikiego na BIS Weteranów. Że niemozliwe, żebym nic o tym pudle nie wiedziała. Ciekawa argumentacja, prawda?[/B]
Atakowac, bez dania racji, uzywac wymyslonych argumentów, w mysl zasady, że i tak nikt nie zada sobie trudu, aby je zweryfikowac... pokrętna logika, jakby trąciło macchiawelizmem...

Zamieszczamy wyniki z wystaw, zdjęcia, staramy się, aby te zdjęcia wogóle byly, a tutaj.... niespodzianka - to, co robimy, robimy tylko i wyłącznie dla siebie, według niekórych. Tez ciekawa argumentacja. Dla siebie to ja mam moja www. A dla innych wstawiam wyniki i zdjęcia, bo juz kiedyś uzmysłowiłam sobie, że nie wszyscy maja takie mozliwości, aby pojechac poza granice PL, juz nie wspomne o mozliwości zrobienia fotek. Logiczne jest więc, że wstawiam wyniki tych wystaw, na których jestem, a nie jakichs z Pernambuco, gdzie nie ma ani grama "Polski":)

Dlaczego inni tego nie robia? Proponowałam i p. Dorocie M., BUNDUSTAR (wstawiła wyniki az z 7 z 30 swoich wystaw) i innym. Niektórzy byli uczestnikami forum DGM, zrezygnowali ze swoich względów - ich sprawa. Nie chcieli, więc odpuścilam. Nie chca, to nie, przymusu nie ma. Ale prosze mi tutaj nie wyskakiwac z zarzutami i skargami, że nikt Was nie kocha i nie docenia. Jak nie ma za co kochac, to się nie kocha. Jak nie ma czego gratulowac, to sie nie gratuluje. To jasne.

Dlaczego tylko w jednym przypadku mogłam uzupelnic wyniki na watku wystawowym? O dziwo, prośbe o uzupełnienie napisała Ypsylon, a nie osoby zainteresowane. Teoretycznie mogłabym nie uzupelniac tak podanego wyniku, bo nie musze wierzyc wszystkim, co do mnie pisaą, prawda? Ale uzupelniłam. Nastepnych razów nie było i nie będzie. Bo podstawa do uzupełnienia wyników powinna byc informacja od właścicieli lub zdjęcie.
jamnicze - watek powstanie na pewno, może nawet dzisiaj. Po prostu ostatnio jestem troche bardziej zajęta, niz normalnie i stąd opóźnienia w niektórych "zadania", nie tylko dotyczących DGM:)

[quote name='Alicja']:roflt:[B] dobry kawał [/B]
Poczytałam co nieco i wiesz co ja z takimi wpisami robie ?? sikam na nie ciepłym moczem :) i się nie przejmuję ... w nosie mam wszelkie przytyki i przeinaczanie faktów ...najczęściej ludzie z zawiści mieszają w cudzych garach[/QUOTE]
DOdatkowo robia to czyimiś rękoma, hahaha.... a to niebezpieczne:)

[quote name='Vectra'][url]http://www.pucharki.pl/pl/c/METAL-OGOLNE-50/228[/url]
trzeba będzie sobie zamawiać indywidualne :evil_lol:[/QUOTE]
Dzieki za link, medaliki naprawde b.ładne i większości wogóle nie widzialam na wystawach:) Może rzeczywiscie warto zaintestowac w takie drobiazgi, choćby dla klasy baby czy puppy...
zapisuję sobie link w ulubionych;)

[quote name='M&S']Brawo Ofik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłej niedzieli Asiaczki:)[/QUOTE]
Będzie miła, bo zaraz biore się za wstawianie fotek u Was, hahaha...

[quote name='deer_1987']Gratulacje![/QUOTE]
Dziękowac:)

pzdr.

Posted

[quote name='Ciapkowa.']przyznam, że cel bardzo szczytny :diabloti:[/QUOTE]

Pewnie,że szczytny,bo klasa która najwięcej zbierze,na wycieczkę za darmo (za tą makulaturę) pojedzie :).

[quote name='Asiaczek']A ja bylam i na takich, gdzie nawet za BOB'ka nic nie było... wstyd i żenada:)

Pzdr.[/QUOTE]

Ostatnio w Drzonkowie też nic nie było :shake:.

Gratulacje dla Ofika :).

Posted

[B]Buszki[/B], żebym miała bliżej do Was, to gazet byś miała [I]skolko ugodno;[/I]) A tak to część wyrzucilam a część dałam koleżance, aby zawiozła do schroniska na Paluchu...

[B][COLOR=blue]Dzisiaj prosze wsiech o trzymanie kciuków za Ofika i Zuzkę. Bo dzisiaj jest drugi dzień wystawy. Stawka pewnie taka sama, no, może jakies małe modyfikacje będą, ale to się okaże jak Zuzka wróci i cokolwiek napisze.[/COLOR]..
[/B]
Pzdr.

Posted

[quote name='Anecioreczek']widziałam te dyskuje, masakra...
Asiaczku, spokojnie ;p są ludzie i parapety ;p a jak juz ktoś urodzi się klamką to przechlapane...:P[/QUOTE]

[quote name='Anecioreczek']a moim skromnym zdaniem to powinno sie zalatwiac takie sprawy na PW. zamiast dawac do opinni publicznej wszytsko, tylko robicie sobie zna zlosc.[/QUOTE]

Myślę, że nikt Tobie nie dał prawa do obrażania! Nikogo!
Nie wiem skąd taka szkoła, że Ty obraźliwie nazywasz kogoś na forum, a oczekujesz, że ta osoba będzie się wyłuszczać na PW?
Używając obraźliwych porównań uważam, że o sobie wystawiasz najlepszą opinię i nie widzę powodu by dalej ciągnąć polemikę z Tobą.

Posted

Zawsze powtarzam i piszę, że KAŻDY ma prawo do własnego zdania, to po pierwsze.
Po drugie, jakichkolwiek argumentów używa druga strona to KAŻDY ma prawo przy swoim zdaniu pozostać. Tak mnie wychowano, w tolerancji dla odczuć drugiego człowieka i dlatego też staram się nikogo nie obrażać, przeciwnie niż postąpiono wobec mojej osoby!
Wielokrotnie odsądzałaś mnie Asiu bezpodstawnie, a to, że mało wiem, a to że mało na wystawach jestem itd. itp.
Podsumuję więc, bo widzę, że bardzo chcesz sobie zjednać, chyba nieświadomych niczego, popleczników.
Czy jest w rasie basenji choć jedna z wyjątkiem mnie osoba, która nie będąc handlerem lub hodowcą była, mając jednego psa!, na ponad 30 wystawach nie tylko w kraju ale i za granicą, w ciągu dwóch lat? Dodam samochwalczo, bo taki tu zwyczaj, osiągając niejednokrotnie sukcesy w rasie oraz na BOG i BIS nie mając, żadnego wcześniejszego doświadczenia ani w rasie ani w „życiu wystawowym”!
Czy skoro się już pokwapiłaś by wymienić 13 wystaw na których Twoje psy zajęły wysokie lokaty na finałach weteranów w trzech różnych krajach (Polska, Litwa, Słowacja), czy podałaś, że w tych krajach odbyło się ponad 90! wystaw, policzyłam! Te 13 to jednak niewiele teraz prawda?
Wiem, że na wielu jeszcze innych, poza tymi 13-ma które wymieniłaś, basenji było widoczne! Na niektórych nawet moje basenji, tylko, że nie w weteranach ;) bo ja pisałam o sukcesach basenji nie tylko w klasie weteran. Jeszcze raz napiszę dużą literą aby wszyscy zrozumieli, że CIESZY MNIE KAŻDY SUKCES BASENJI!!!, nie tak jak Asiu Ciebie. Ty widzisz tylko swoje sukcesy, nawet jak czekasz na finał V grupy to wcześniej rywalizujących weteranów nie widzisz, oczywiście nie musisz, ale kto z tych którzy Cię znają w to uwierzy, że czekasz na swoje wejście i nie widzisz co się dzieje na ringu honorowym? Za dowód niech posłuży fakt, że do czasu gdy nie wygrywałam z Twoimi najlepszymi psami to nawet na swojej stronie WWW publikowałaś wyniki Benusia, teraz to z trudem odpowiadasz na moje dzień dobry!, o publikacjach i zdjęciach nie wspomnę. I zupełnie „zapomniałaś”, że Benuś to Twój przecież „wnuczek”! Chwaliłaś się tym póki Ci „w drogę” ze swoimi sukcesami nie wszedł i nie okazało się, że mam czelność mieć swoje zdanie i samodzielnie podejmuję decyzje.
Nic to, bywa, a jednak nie zdarzyło się bym nazwała Ciebie „złośliwym trollem”!
I tak jak w przypadku innej Twojej formowej koleżanki napiszę Tobie, że to SOBIE SAMEJ świadectwo wystawiasz! Najlepsze!
Możesz nie lubić wykrzykników, ale ten znak interpunkcji coś oznacza i ja w tym właśnie celu go używam.
Dodam jeszcze taki motyw, bo też o nim wspominałaś, że wpisujesz te wystawy na których jesteś i o których wiesz. Co tak bardzo zainteresowało Cie w wystawie np. w Berlinie’2011, że wpisałaś całą stawkę i wyniki, nie mając tam żadnego psa, a na przykład zupełnie nic nie wiedziałaś i nie słyszałaś o stawce i wynikach z Luxemburga wiosennego ubiegłorocznego??? Tu troszkę zajdę pewnie za skórę innej Asi, trudno, fakt pozostaje faktem! Kto zna stawki i wyniki to już wie o co chodzi, kto nie to się nie dowie! Bo Luxemburskiej stawki nie ma ;) jest tylko ta na której ja byłam, jesienią i którą wpisałam, jedną z jak to Asia wyliczyła siedmiu. Dlaczego tylko siedem wpisałam, proste, są dwa powody, jeden oczywisty, czasem ktoś wpisał wystawę zanim ja to zrobiłam, a drugi zupełnie prozaiczny, jako osoba aktywna zawodowo, posiadająca dziecko nie mam tyle czasu by siedzieć na Dogo i robić statystyki, nie są mi potrzebne, jak mam czas to szanuję, że inni mogą chcieć wiedzieć i wpisuję ale nie jest to dla mnie sprawa pierwszej wagi! I to nie jest przestępstwo.
Teraz to uprzedzam, że w świetle obowiązującego prawa nie życzę sobie by ktokolwiek bez mojej zgody publikował jakiekolwiek informacje czy wizerunek mój czy mojego psa!
I to na tyle, bawcie się dobrze ale już bez mojego udziału, cokolwiek napiszecie będzie tylko dla Was i o Was.

Posted

[quote name='Asiaczek']Znalezione an FB:
[IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/556599_10150630540231238_273510671237_9568863_2054339103_n.jpg[/IMG]

Pzdr.[/QUOTE]

Fajne fajne :lol:

[quote name='Asiaczek']Dla mnie tez medal to zawsze jakas pamiatka, to - dla niektórych - kawałek jego zycia i historii jego hodowli.

Co do pucharków.
[B]Spotkałam się z zarzutem ze strony innych hodowców basenji, że u mnie w mieszkaniu robię sobie ołtarzyk z pucharów[/B] (akurat widac było na zdjęciu część kolekcji). Bo "oni" to trzymaja puchary w piwnicy (sic!). Mnie taka opinia po prostu zatkała i zdziwiła jednoczesnie. Jezeli ktoś lekcewazy osiągnięcia swojej hodowli i woli sie wstydzic i chować trofea do piwnicy - jego wola. Mnie na pewno nikt na to nie namówi, hahaha...
[/quote]

Boże... naprawdę ktoś powiedział coś tak głupiego?! :crazyeye:
Współczuję, bo myślałam, że skoro basenji to rasa "rozwijająca się" w Polsce, w związku z czym wystawców nie jest wielu, panuje wśród "basenji'owców" miła i pozytywna atmosfera. A tu proszę... :shake:
Gdybym coś takiego usłyszała to chyba bym padła ze śmiechu. :hand:
Przecież to OCZYWISTE, że puchary SĄ DUMĄ HODOWCÓW!
Miałam okazje podziwiać mieszkania kilku hodowli i zawsze z wielkim uznaniem patrzyłam na kredensy pełne błyszczących pucharów, na ściany obwieszone podobiznami psów ozdobione medalami. To cos pieknego... sama marzę od dziecka o tym, że kiedys tez dorobie sie takiego "kredensiku". :roll:

I co to za rozmowa z takimi ludźmi, przeciez o rzeczach oczywistych sie nie dyskutuje... :razz:
Tego typu "dogadywania" świadczą tylko o poziomie tych ludzi.
No ale...niestety świadczą też o tym, jaką wspaniałą mentalność mają niektórzy Polacy... przerażające. :shake:

[QUOTE]Zamieszczamy wyniki z wystaw, zdjęcia, staramy się, aby te zdjęcia wogóle byly, a tutaj.... niespodzianka - to, co robimy, robimy tylko i wyłącznie dla siebie, według niekórych. Tez ciekawa argumentacja. Dla siebie to ja mam moja www. A dla innych wstawiam wyniki i zdjęcia, bo juz kiedyś uzmysłowiłam sobie, że nie wszyscy maja takie mozliwości, aby pojechac poza granice PL, juz nie wspomne o mozliwości zrobienia fotek. Logiczne jest więc, że wstawiam wyniki tych wystaw, na których jestem, a nie jakichs z Pernambuco, gdzie nie ma ani grama "Polski":) [/QUOTE]

No i to jest fajne. Zresztą wielu hodowców tak robi i dzięki wszystkim Wam Ci, którzy takich możliwości nie mają mogą przynajmniej być na bieżąco z informacjami :Rose:

[QUOTE]Jak nie ma za co kochac, to się nie kocha. Jak nie ma czego gratulowac, to sie nie gratuluje. To jasne.
[/QUOTE]

Hahah.... nic dodać nic ująć. :thumbs:

[B]Asiaczku[/B], nie przejmuj sie takimi ludźmi, bo nie warto. Żeby byli szczęśliwi najlepiej byłoby, gdybyś wystawiała ich psy za nich, a jeszcze lepiej...gdyby miały takie sukcesy jak Twoje psy. :diabloti:

Niektórzy to maja tupet, nie ma co...:shake:

Posted

[quote name='Patisa'][B]Asiaczku[/B], nie przejmuj sie takimi ludźmi, bo nie warto. Żeby byli szczęśliwi najlepiej byłoby, gdybyś wystawiała ich psy za nich, a jeszcze lepiej...gdyby miały takie sukcesy jak Twoje psy. :diabloti:

Niektórzy to maja tupet, nie ma co...:shake:[/QUOTE]

Dokładnie!

Dziwi mnie jedno, najpierw [B]Bundustar[/B] pisała, żeby nie obrażać, to dlaczego teraz oczernia [B]Asiaczki[/B]:

[quote name='Bundustar']Za dowód niech posłuży fakt, że do czasu gdy nie wygrywałam z Twoimi najlepszymi psami to nawet na swojej stronie WWW publikowałaś wyniki Benusia, teraz to z trudem odpowiadasz na moje dzień dobry!, o publikacjach i zdjęciach nie wspomnę. I zupełnie „zapomniałaś”, że Benuś to Twój przecież „wnuczek”! Chwaliłaś się tym póki Ci „w drogę” ze swoimi sukcesami nie wszedł i nie okazało się, że mam czelność mieć swoje zdanie i samodzielnie podejmuję decyzje.[/QUOTE]

?

Posted

[B]Bundustar [/B]...żalisz się czy się chwalisz :hmmmm:
Załóż swój wątek i pisz tam do woli , bo póki co sama sobie [B]wystawiasz świadectwo [/B]( pogrubiam bo widzę że okropicznie lubisz ten zwrot ) , żaląc się , chwaląc nieskromnie ...i co tam jeszcze .Załóż własny wątek , pisz o swoich psach , ciesz sie sukcesami bo warto ale daj sobie spokój z wypisywaniem tutaj bzdet ... kto będzie chciał cię na wątku odwiedzić odwiedzi , podyskutować -podyskutuje .
Asiaczek pisze o sukcesach swoich psów i BARDZO DOBRZE , to jej psy , jej galeria i wchodzimy tu bo chcemy .

Posted

[quote name='Asiaczek']Ciepłe wieści z Nitry, gdzie Zuzka z Ofikiem powalczyli:)

[COLOR=red][B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CAC, r.CACIB, skończony Championat Słowacji!!!!!!![/B][/COLOR]

pzdr.[/QUOTE]

a ja GRATULUJE!!! :multi:

Posted

Zawsze powtarzam i piszę, że KAŻDY ma prawo do własnego zdania, to po pierwsze.
Po drugie, jakichkolwiek argumentów używa druga strona to KAŻDY ma prawo przy swoim zdaniu pozostać. Tak mnie wychowano, w tolerancji dla odczuć drugiego człowieka i dlatego też staram się nikogo nie obrażać, przeciwnie niż postąpiono wobec mojej osoby!
[B]Wielokrotnie odsądzałaś mnie Asiu bezpodstawnie, a to, że mało wiem, a to że mało na wystawach jestem itd. itp[/B].
[B][COLOR=purple]Nikogo nie „odsądzałam”; jedynie wyrażałam moje zdanie w konkretnej sprawie. [/COLOR][/B]
[COLOR=purple][FONT=Symbol]· [/FONT][/COLOR][B][COLOR=purple]odsądzać – odsądzić [I]{kogoś} [/I]od czci i wiary - [/COLOR][/B][B][COLOR=purple]przypisywać komuś same najgorsze cechy[/COLOR][/B][B][COLOR=purple] [/COLOR][/B][B][COLOR=purple][/COLOR][/B]
[CENTER][CENTER][B][COLOR=purple] [/COLOR][/B][/CENTER][/CENTER]
[B][COLOR=purple]Błędne użycie słowa powoduje, że nie za bardzo wiadomo, o co w zdaniu chodzi…[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]
Podsumuję więc, bo widzę, że bardzo chcesz sobie zjednać, chyba nieświadomych niczego, popleczników.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Jasne, odwiedzający moja Galerie to osoby „nieświadome niczego”. Rany, ręce opadają, i chyba obrażasz te osoby…[/COLOR][/B]

Czy jest w rasie basenji choć jedna z wyjątkiem mnie osoba, która [B]nie będąc handlerem[/B] lub hodowcą była, mając jednego psa!, na ponad 30 wystawach nie tylko w kraju ale i za granicą, w ciągu dwóch lat? Dodam samochwalczo, bo taki tu zwyczaj, osiągając niejednokrotnie sukcesy w rasie oraz na BOG i BIS nie mając, żadnego wcześniejszego doświadczenia ani w rasie ani w „życiu wystawowym”!
[B][COLOR=purple]Handler – każda osoba prezentująca psa na wystawie. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Jak Ty nie byłaś handlerem, to kto wystawiał Twojego psa…? [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Znowu błąd w użyciu konkretnego słowa….[/COLOR][/B]

[B]Czy skoro się już pokwapiłaś by wymienić 13 wystaw na których Twoje psy zajęły wysokie lokaty na finałach weteranów w trzech różnych krajach (Polska, Litwa, Słowacja), czy podałaś, że w tych krajach odbyło się ponad 90! wystaw, policzyłam! Te 13 to jednak niewiele teraz prawda?[/B]
[B][COLOR=purple]Aj, ta pokrętna logika… nawet nie zadałaś sobie trudu przeczytać dokładnie tego, co napisałam przed wymieniem tych 13 wystaw. Skupiłaś się tylko na tej 13-tce. Szkoda.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Wymieniłam tylko te wystawy, na których moja weteranka zajęła lokatowe miejsca w konkurencji BIS Weteranów. Nie napisałam NIGDZIE, że to są wszystkie wystawy na Litwie, Słowacji i w Polsce, na których byłam obecna. Tych wystaw było nieco więcej. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Natomiast, jak już piszemy o obecności basków na pudłach, to wystarczy poczytać na FB, aby wiedzieć, że basenji stają bardzo często na lokatach w różnych konkurencjach finałowych. Czytam o sukcesach w |Niemczech, Francji, Belgii, Holandii, Rosji, Słowacji, Estonii, Francji, na Litwie, Łotwie – wszędzie tam, gdzie mam znajomych, przyjaciół, kolegów/koleżanki zajmujących się basenji. I tych sukcesów jest dużo.[/COLOR][/B]

Wiem, że na wielu jeszcze innych, poza tymi 13-ma które wymieniłaś, basenji było widoczne! Na niektórych nawet moje basenji, tylko, że nie w weteranach [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ASIACZEK/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]bo ja pisałam o sukcesach basenji nie tylko w klasie weteran. Jeszcze raz napiszę dużą literą aby wszyscy zrozumieli, że CIESZY MNIE KAŻDY SUKCES BASENJI!!!, nie tak jak Asiu Ciebie. [B]Ty widzisz tylko swoje sukcesy, nawet jak czekasz na finał V grupy to wcześniej rywalizujących weteranów nie widzisz, oczywiście nie musisz, ale kto z tych którzy Cię znają w to uwierzy, że czekasz na swoje wejście i nie widzisz co się dzieje na ringu honorowym? [/B]
[B][COLOR=purple]Ależ jak jestem obok ringu, to widzę doskonale. Fakt, okulary noszę, słuch może i mam stary, ale generalnie na zdrowie nie narzekam.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Dodatkowo, nigdy nikogo nie usiłowałam nawet przekonywać, że nie widzę. Napisałam, tylko, że nie zawsze jestem w stanie widzieć/słyszeć wsio na własne oczy/uszy… [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Znowu bardzo niestarannie przeczytałaś mój post. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Natomiast, jak mam czas przed finałami i czuję się na siłach , to jestem często z psami na siku, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, aby mój pies/suka sikała na wykładzinę na ringu.[/COLOR][/B]

[B]Za dowód niech posłuży fakt, że do czasu gdy nie wygrywałam z Twoimi najlepszymi psami to nawet na swojej stronie WWW publikowałaś wyniki Benusia, teraz to z trudem odpowiadasz na moje dzień dobry!, o publikacjach i zdjęciach nie wspomnę. I zupełnie „zapomniałaś”, że Benuś to Twój przecież „wnuczek”! Chwaliłaś się tym póki Ci „w drogę” ze swoimi sukcesami nie wszedł i nie okazało się, że mam czelność mieć swoje zdanie i samodzielnie podejmuję decyzje.[/B]
[B][COLOR=purple]Moje najlepsze psy to się jeszcze nie urodzily[/COLOR][/B][B][COLOR=purple][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=purple] Nadal mam marzenia i cele, do których dążę, aby wyhodować MOJE idealne basenji. I dlatego nadal twierdzę, że „moje najlepsze” to jeszcze przede mną.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Tak, zgadza się, publikowałam wyniki z wystaw, w których Bundustar brał udział. Zaprzestałam tego, aby nie robić konkurencji „w chwaleniu się” sukcesami właścicielce hodowli African Elite FCI, w której urodził się Twój pies. To chyba jasne? Nie mogę podpinać się pod sukcesy kogoś innego. Hodowla African Elite FCI ma swoją stronę i tam były/są/będą publikowane sukcesy wychowanków tej hodowli.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]A może masz inne zdanie? [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Co to znaczy „teraz to z trudem odpowiadasz na moje dzień dobry!”? [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]To odpowiadam czy nie? Odpowiadam.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]I jakoś nie zauważyłam, abym w Katowicach miała jakieś problemy z głosem lub z rozpoznaniem osób. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Dla jasności, w 2012 r. widziałyśmy się tylko na wystawie w Katowicach, było dzień dobry, krótka rozmowa. Więc gdzie tu problem z odpowiadaniem?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]A w 2011 r. to chyba też Katowice (początek 2011 r.)…. I, o ile dobrze pamiętam, nasze krzesełka były obok siebie, siedziałyśmy na nich, zajęte podjadaniem ciasteczek, rozmową, nawet mój brat cioteczny (wyjątkowy milczek) włączał się do rozmowy…Tak więc znowu zapytam: gdzie tu problem z witaniem się, z odpowiadaniem z trudem …? [/COLOR][/B]

[B]Nic to, bywa, a jednak nie zdarzyło się bym nazwała Ciebie „złośliwym trollem”!
I tak jak w przypadku innej Twojej formowej koleżanki napiszę Tobie, że to SOBIE SAMEJ świadectwo wystawiasz! Najlepsze!
Możesz nie lubić wykrzykników, ale ten znak interpunkcji coś oznacza i ja w tym właśnie celu go używam.[/B]
[B][COLOR=purple]Fakt, używasz wykrzyknika - jak dla mnie – w nadmiarze. Powtarzam, nie lubię, jak ktoś usiłuje dyskutować ze mną „wykrzyknikami”. I ja też lubię liczyć i w cytowanym poscie użyłaś go 16 razy. Chyba jednak zapomniałaś, że wykrzyknik (czyli krzyk) nigdy nie był dobrym argumentem w dyskusji.[/COLOR][/B]

[B]Dodam jeszcze taki motyw, bo też o nim wspominałaś, że wpisujesz te wystawy na których jesteś i o których wiesz. Co tak bardzo zainteresowało Cie w wystawie np. w Berlinie’2011, że wpisałaś całą stawkę i wyniki, nie mając tam żadnego psa, a na przykład zupełnie nic nie wiedziałaś i nie słyszałaś o stawce i wynikach z Luxemburga wiosennego ubiegłorocznego??? Tu troszkę zajdę pewnie za skórę innej Asi, trudno, fakt pozostaje faktem! Kto zna stawki i wyniki to już wie o co chodzi, kto nie to się nie dowie! Bo Luxemburskiej stawki nie ma [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ASIACZEK/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]jest tylko ta na której ja byłam, jesienią i którą wpisałam, jedną z jak to Asia wyliczyła siedmiu.[/B]
[B][COLOR=purple]Oj, już mi się nie chce pisać po raz „enty”, że wstawiam info do wystaw, na których jestem oraz do tych, o których wiem. Ponieważ w Berlinie 2011 były psy/pies (nie pamiętam dokładnie, kto tam był), dostałam zapytanie od mojej Przyjaciółki z Niemiec (obecnej od czasu do czasu na DGM, czego niektórzy pewnie nie zauważyli…), czy chcę umieścić na DGM, na wątku „Basenji na wystawach” stawki + wyniki. Oczywiście, że się zgodziłam. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Nie trzeba się doszukiwać jakichś spisków dziejowych (od tego są „specjaliści” podpatrujący na DGM i nakręcający atmosferę pozadogomaniacką), tylko wystarczyło zapytać. Zamiast bić pianę i wytaczać tutaj jakieś pokręcone argumenty, dusić w sobie wątpliwości – trzeba było napisać, zapytać… Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa, ale niektórzy mają zbyt bujną wyobraźnię.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Myślałam, że już nie będę odpowiadać na bzdurne zarzuty, dlaczego nie napisałam o wystawie w Luxemburgu (wiosna 2011), ale powtórzę jednak raz jeszcze dla jasności mojej wypowiedzi: nie śledzę, gdzie kto jedzie, gdzie nie jedzie…[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Wychodzi tutaj taka prawda. Niektórzy nie chcą pisać o wynikach/sukcesach swoich psów, ale obrażają się, gdy te wyniki są ogólnie dostępne. Obrażają się również, gdy tych wyników nie ma. Ludzie!!!! Ratunku…..[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Ja jestem osoba logiczną, poukładaną, ale – powtarzam – tak pokrętnej i stronniczej logiki to już daaaawno nie widziałam. [/COLOR][/B]

[B]Dlaczego tylko siedem wpisałam, proste, są dwa powody, jeden oczywisty, czasem ktoś wpisał wystawę zanim ja to zrobiłam, a drugi zupełnie prozaiczny, jako osoba aktywna zawodowo, posiadająca dziecko nie mam tyle czasu by siedzieć na Dogo i robić statystyki, nie są mi potrzebne, jak mam czas to szanuję, że inni mogą chcieć wiedzieć i wpisuję ale nie jest to dla mnie sprawa pierwszej wagi! I to nie jest przestępstwo.
Teraz to uprzedzam, że w świetle obowiązującego prawa nie życzę sobie by ktokolwiek bez mojej zgody publikował jakiekolwiek informacje czy wizerunek mój czy mojego psa!
I to na tyle, bawcie się dobrze ale już bez mojego udziału, cokolwiek napiszecie będzie tylko dla Was i o Was.[/B]
[B][COLOR=purple]Z tym publikowaniem zdjęć Bundustara lub jakiegokolwiek innego psa, to nie do końca jest tak, jak piszesz. Żadnej zgody na publikację zdjęcia psa, dodam zdjęcia zrobionego przez siebie, nie trzeba mieć. Wystawa jest to impreza masowa, dostępna dla publiczności i – czy tego chcemy czy nie – zdjęcia się robi i publikuje. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]Znowu brak rozeznania w obowiązujących uregulowaniach. Aż żal…[/COLOR][/B]

Pzdr.

Posted

Dziękuję tym, którzy nie obawiając się niczego, zabrali głos w dyskusji:)

A wiecie co jest jeszcze w tej dyskusji i tematach okołodyskusyjnych ciekawego?
Otóż to, że są "osoby postronne" (takiego sformułowania użyła Bundustar) , którym przeszkadzała krótka wymiana zdań między Bundustar a mną na wątku wystawy katowickiej 2012. Na tyle im przeszkadzała, że nawet napisali PW do Bundustar:evil_lol: Ale ani słowa na wątku wystawowym:evil_lol:... ciekawe, prawda?
Zdaje się, że znam te "osoby postronne" hahaha...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']

A wiecie co jest jeszcze w tej dyskusji i tematach okołodyskusyjnych ciekawego?
Otóż to, że są "osoby postronne" (takiego sformułowania użyła Bundustar) , którym przeszkadzała krótka wymiana zdań między Bundustar a mną na wątku wystawy katowickiej 2012. Na tyle im przeszkadzała, że nawet napisali PW do Bundustar:evil_lol: Ale ani słowa na wątku wystawowym:evil_lol:... ciekawe, prawda?
Zdaje się, że znam te "osoby postronne" hahaha...

Pzdr.[/QUOTE]
a to jest norma :) ale dyskusja wybitnie ciekawa , tylko nie wiem do czego ma prowadzić i jaki cel osiągnąć ...

co było pierwsze jajo czy kura :diabloti:

to tak jak echo już odbiło , czemu pokazuje szczeniaczki nie ze swoim przydomkiem...
rodziny mam się wstydzić ? ujmie mi to coś ? grzech popełniam ? mam tylko życzyć - a niech im pozdychają ? :evil_lol:

dobrze że mamy wiosnę i tym samym dobry humor dopisuje , przynajmniej mi osobiście.

Posted

[quote name='Anecioreczek']mi tylko katar i goraczka dzieki naszej wiosennej pogodzie dopisuje...
*psik*[/QUOTE]

To witam w klubie, mnie okropny katar od paru dni i złe samopoczucie :/

Posted

[quote name='Vectra']a to jest norma :) ale dyskusja wybitnie ciekawa , tylko nie wiem do czego ma prowadzić i jaki cel osiągnąć ...
co było pierwsze jajo czy kura :diabloti:

to tak jak echo już odbiło , czemu pokazuje szczeniaczki nie ze swoim przydomkiem...
rodziny mam się wstydzić ? ujmie mi to coś ? grzech popełniam ? mam tylko życzyć - a niech im pozdychają ? :evil_lol:
dobrze że mamy wiosnę i tym samym dobry humor dopisuje , przynajmniej mi osobiście.[/QUOTE]
Oj, jak słońce zaświeci, to aż zyc się chce:)

[quote name='Anecioreczek']mi tylko katar i goraczka dzieki naszej wiosennej pogodzie dopisuje...*psik*[/QUOTE]
Łeeee, niedobrze. Kuruj sie, aspiryna, coś na katar i do łóżeczka - jak sa takie możłiwości:)
Zdrówka!

[quote name='Ciapkowa.']To witam w klubie, mnie okropny katar od paru dni i złe samopoczucie :/[/QUOTE]
Zdrówka!

pzdr.