Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Więcej śpi, ale generalnie jest OK. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='A&L']A w ogóle to zapowiadają się jakieś dzieci Asiaczków? :)[/QUOTE] Zobaczymy jutro/pojutrze. No i nie wiem, co z tą cieczką u Żelki, jakoś taka ona dziwna... pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Więcej śpi, ale generalnie jest OK. Pzdr.[/QUOTE] To dobrze:) Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='M&S']To dobrze:)[/QUOTE] W tym roku musiałam usunąć jej 3 zęby, więc jest trochę wybrakowana;) A te, co zostały tez nie wyglądają najlepiej... Chyba znowu musze iść z nią do stomatologa;) pzdr. Quote
A&L Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Zobaczymy jutro/pojutrze. No i nie wiem, co z tą cieczką u Żelki, jakoś taka ona dziwna... pzdr.[/QUOTE] Dlaczego dziwna? To czyje dzieci są w planach? I od czego zależne jest czy dojdzie do krycia? Może głupie pytania, ale ja nie w temacie :P Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Erka została pokryta, ale nie wiem, czy jest w ciąży... będę robiła USG jutro/pojutrze:) Taka dziwna cieczka (bez krwawienia) może byc cieczką bezowulacyjną... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Erka została pokryta, ale nie wiem, czy jest w ciąży... będę robiła USG jutro/pojutrze:) Taka dziwna cieczka (bez krwawienia) może byc cieczką bezowulacyjną... Pzdr.[/QUOTE] Czyżby bunt? Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Zobaczymy, bo broszka jest ciut opuchnięta, ale do "super opuchnięcia" to jeszcze sporo brakuje... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Przed chwilą doczytałam, że po kilkudniowej walce pies mojej koleżanki z DGM poddał się i parę minut po 4 rano odszedł za TM (serduszko+ nerki...). Tak bardzo mi smutno, popłakałam się z tej żałości... Dla Atoska ["]... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Zobaczymy, bo broszka jest ciut opuchnięta, ale do "super opuchnięcia" to jeszcze sporo brakuje... Pzdr.[/QUOTE] To trzeba czekać...... Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Alez ja nic innego nie robię, tylko czekam;) Pzdr. Quote
A&L Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 To ja czekam na wyniki USG :) Dla psiaka koleżanki [*] Trzymaj się! edit. zapraszam do udziału w sondzie [url]http://www.dogomania.pl/threads/217418-Ankieta-na-temat-%C5%BCywienia-psa[/url]. Ja cały czas w rozterce i nie wiem czy gotować czy dawac suche. Może mi coś podpowiesz jako doświadczony hodowca? Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Zagłosowałam: ...bo jest dobrze zbilansowana":) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Uczciwie? Nie mam na to czasu i checi... Ale, żeby była jasność. Jak gotuję dla siebie np. warzywa do sałatki, na zupę itp., zawsze biorę więcej, aby dac tez i baskom. Do każdego posiłku dostaja jakieś smakoszki, aby jedzenie suchej karmy im się nie znudziło. Na przykład: jajko na twardo, troche kiełbaski, mięso gotowane, surowe, jogurt, gotowane warzywa, ser biały, puszki, saszetki itp.... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Przed chwilą doczytałam, że po kilkudniowej walce pies mojej koleżanki z DGM poddał się i parę minut po 4 rano odszedł za TM (serduszko+ nerki...). Tak bardzo mi smutno, popłakałam się z tej żałości... Dla Atoska ["]... Pzdr.[/QUOTE] Bardzo przykre :(:(:( Niech bedzie szczęśliwy w Psim Niebie.... Quote
A&L Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 No a jakbyś miała czas i chęci? :D Dopytuję, bo ja chcę jak najlepiej dla Lenki i nie wiem co mam robić. Z jednej strony wiem, że suche jest dobrze zbilansowane i wygodne, z drugiej statystyki są dość wymowne - psy żywione (prawidłowo żywione) jedzeniem naturalnym żyją dłużej. Rozmawiałam z kilkoma wetami i powiedzieli mi, że są za suchym, bo patrz pkt 1... Ale nie wiem ile w ich słowach szczerości, a ile marketingu, bo przecież sami sprzedają karmę... Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie dobro i zdrowie Leny. Czas poświęcony na gotowanie i inne czynniki są nieważne. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Gdybym miała sama przygotowywać jedzenie dla moich basków (w latach 80-tych robiłam tak dla moich sznaucerów, bo wtedy nie było suchych karm), to i tak miałabym wątpliwości, czy daję im wszystko to, co powinny dostawać. I dlatego wybrałam suche karmy. Dobrze jest znaleźć taką, która spełnia wszystkie nasze warunki. Na przykład dla psów aktywnych, dla suk karmiących, starszych, wrażliwych itp. I jeszcze, aby psy chciały ja jeść... U mnie niema problemów z jedzeniem, raczej ograniczam im jedzenie. Bo baski (przynajmniej moje) to łakomczuchy.... Ile bys nie dała - wszystko zjedza i jeszcze sprawdzają, czy aby w misce sąsiada "coś" się nie zapodziało...;) Pzdr. Quote
A&L Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Matko, mam taki mętlik w głowie, że najchętniej bym losowała... No dobra, to skoro jesteś na suchym (tzn. baski są :D), to jaką firmę najbardziej polecasz? Quote
Buszki Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Asiaczek']Pańska skórka - [B]Pańska skórka[/B] − tradycyjny biało-różowy cukierek domowej roboty, zawijany w papierek i sprzedawany głównie w [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Warszawa"]Warszawie[/URL] m.in. przy cmentarzach podczas święta [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Wszystkich_%C5%9Awi%C4%99tych"]Wszystkich Świętych[/URL] albo [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Odpust"]odpustów. [/URL][B][B]Z czego zrobiona jest pańska skórka?[/B][/B] Podobno zawiera cukier (lub miód albo melasę), białka jaj kurzych (ubite na pianę), ocet (lub sok z cytryny) i wodę albo sok np. malinowy do barwienia. A tutaj link do obrazków: [url]http://www.google.pl/search?q=pa%C5%84ska+sk%C3%B3rka&hl=pl&biw=1280&bih=834&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Cz-4TsOYGcvZ4QSm3PX_BQ&sqi=2&ved=0CDcQsAQ[/url] Pzdr.[/QUOTE] Mniam,wspomnienia z dawnych lat ... Quote
Asiaczek Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 [quote name='A&L']Matko, mam taki mętlik w głowie, że najchętniej bym losowała... No dobra, to skoro jesteś na suchym (tzn. baski są :D), to jaką firmę najbardziej polecasz?[/QUOTE] Purina, Husse, Josera, dobry jest tez Pedigree Pal Junior... Generalnie to moje baski jedzą tez te karmy, które wygraja; na wystawach:) [quote name='Buszki']Mniam,wspomnienia z dawnych lat ...[/QUOTE] Tak jest:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Na śmieszny poczatek dnia: [COLOR=purple][B]Radiowóz wpada na drzewo. Z rozbitego pojazdu gramoli się dwóch "wesołych" funkcjonariuszy. Jeden mówi do drugiego: - No, Stasiu, tak szybko na miejscu wypadku to jeszcze nigdy nie byliśmy. [/B][/COLOR][B]* Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera w wojnie wietnamskiej w Czeczenii! ... ===* * Według sondażu - 58% Polaków nie wierzy w reinkarnację. Natomiast 42% jest przekonanych, że takie pytanie im już ktoś zadawał kiedyś. ===* * - Kochanie, jubiler już był zamknięty. Kupiłem ci jogurt. ===* * Producenci papierosów ostrzegają: minister zdrowia jest po prostu niebezpieczny! ===* * Adwokaci tak zdrożeli, że ostatnio taniej wychodzi kupić sędziego. ===* * Nowy sport ekstremalny - pielgrzymka z rodziną Radia Maryja w koszulce TVN. ===* * Jeśli zamiast bilbordów reklamowych zaczynają się pojawiać jakieś takie ze smutnymi mordami - znaczy, że zbliżają się wybory ===* * Kanibal krzyczy na syna: - Zwariowałeś? Gdzie twoje maniery! Do Indianina białe wino?! ===* * Nie boję się żony! Tylko jak jej to powiedzieć... ===* * Polscy złomiarze stanowczo ZA wybudowaniem tarczy antyrakietowej! ===* * Jasiu pisze list do Świętego Mikołaja: - Mikołaju przynieś mi braciszka. Mikołaj odpowiada. - Przyślij mi mamusię .[/B] Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Cd. miło rozpoczętego dnia: [B]* Sam nie wiem, co gorsze: rosyjska ruletka czy eskimoski poker rozbierany... ===* ... * Dobrze położony asfalt na remontowanej drodze oznacza, że niedługo będą wymieniać rury kanalizacyjne... ===* * Przed wakacyjnym wyjazdem nad morze, słychać kobiecy krzyk z sypialni: - Heniu, będziesz musiał założyć też trzeci garnitur, bo w walizkę nie wchodzi... ===* [/B] Co powiedział huragan do palmy kokosowej? [B] - To nie będzie zwyczajne dmuchanie[/B] [B]Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE![/B] [B]- Uwaga! W parku miejskim pojawił się maniak seksualny... dojazd autobusami 14 i 34.[/B][B]Lata 70-te, PRL Przychodzi facet do sklepu z samochodami i pyta, czy może kupić Skodę 105. - Tak, proszę bardzo, czerwona. Proszę ... wpłacić pieniądze, odbiór za 10-lat. - No dobrze - mówi szczęśliwy klient - ale za 10 lat rano czy po południu? - Panie! Coś pan, będziesz pan czekał 10 lat i nie jest panu obojętne, czy rano czy po południu? - Nie, dla mnie to ważne. Więc kiedy mogę odebrać tę Skodę rano czy po południu? - Panie! Przyjdź pan rano!! - Rano nie mogę, zakładają mi telefon[/B] Jeśli chodzi o te nowoczesne choroby to [B] i tak najskuteczniejsze są tradycyjne metody. Na grypę A H 1/ N 1 najlepszy jest gorący C2H5OH. Podobnie zresztą jak na ADHD najskuteczniejszy jest tradycyjny w*******.[/B] Pzdr. Quote
bety Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Asiaczek'] Dla niezorientowanych, to Anjaro & Kibo mieszkają razem:) pzdr.[/QUOTE] To te chłopaki co mieszkają blisko mnie? :roll: Jakoś ostatnio ich nie spotykam. :shake: Kawały świetne :lol: Pzdr Quote
Asiaczek Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 [quote name='bety']To te chłopaki co mieszkają blisko mnie? :roll: Jakoś ostatnio ich nie spotykam. :shake: Kawały świetne :lol: Pzdr[/QUOTE] Tak, to oni: Anjaro i Kibo:) pzdr. Quote
Recommended Posts