SKIROB Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Czesc Chcial bym poznac wasze zdanie na temat karm Biomilla pszymiszam sie do juniora mini dla mojej psiny powiedziano mi ze to jedna z najlepszych karm na rynku a psine mam ze schroniska i jest troszke zabiedzona wiec chcialbym jej troszke podreperowac zdrowko . Pozdrawiam Skirob Quote
Meggy Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Skirob!Ja od 10 miesiąca życia karmię swoją sunię własnie Biomillem.Faktycznie karma jest SUPER!! Arika je jej niedużo,a jest pojedzona.Woker 7,5 kg starcza jej na dość długo,tak,że mimo tego,że jest droga(133zł)naprawdę wychodzi tanio,a ja wiem,że karmię sunią odpowiednio :) Mój dostwca rozprowadza tą karmę w całej Polsce bezpłatnie w ciągu 24 godzin!! Ja ją Ci serdecznie polecam!! :D Quote
Meggy Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Zapomniałam dodać,a edytować się nie da,że wielu rzeczy możesz się dowiedzieć na stronie link w linkowni JA podaję Adult mini.Jest to karma dla dorosłych psów małych ras.. Quote
tufi Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Ceny maja zabojcze - za 15kg ponad 300zl :o Sa karmy o polowe tansze a spelniajace rowniez wszystkie parametry tej karmy. Quote
SKIROB Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 Czesc Dzieki za odpowiedzi troche malo ale zawsze :lol: z tego co ja sie zdazylem zorientowac jest to jedna z najlepszych karm na rynku sam sposob pakowania zero konserwantow a cena ? zawsze cos sie da zalatwic taniej. Moze zapytam jeszcze w inny sposob jak byscie nie musieli sie liczyc z kasa to jaka byscie wybral ? Pozdrawiam Quote
coztego Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 z tego co ja sie zdazylem zorientowac jest to jedna z najlepszych karm na rynku Ale nie znam nikogo kto by tą karmą karmił, cena zaporowa... 8) jak byscie nie musieli sie liczyc z kasa to jaka byscie wybral ? Nie jestem w stanie wczuć się w taką sytuację 8) Pewnie najlepszą, żeby tylko pies chciał tę fortunę zjeść ;) SKIROB, może mnie wesprzesz troszeczkę? ;) Quote
Meggy Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Dokładnie,podobno jak do tej pory najlepsza karma na świecie.Mają certyfikaty i są w ISO,a to gwarartuje niezmienność receptury... Cena 7,5 kg to 133zł(wysyłają na całą Polskę bez żadnych dodatkowych opłat).W styczniu mają jeszcze 5%upusty :) .Za 15 kg bez upustu wychodzi 266zł..Nie wiem czy jest sens kupować 15 kg(zresztą takich worków nie ma),bo 7,5 dla małego psa starcza na ładnych kilka miesięcy... :D Podaje się jej bardzo mało,a pies jest bardzo dobrze odżywiony... Moja 15 miesięczna sunia je jej 100gr na dobę i okaz zdrowia.... :wink: Jak będzie potrzeba,to podam namiary :) Quote
SKIROB Posted January 5, 2005 Author Posted January 5, 2005 Czesc Meggy jezeli mozna to prosze o namiary na tego dostawce na priv Pozdrawiam Quote
Meggy Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Wysłałam Ci info na prv.Mam nadzieję,że po rozmowie z przedstawicielem dużo Ci się rozjaśni... :) Napisz co zdecydowałeś! :P Quote
SKIROB Posted January 5, 2005 Author Posted January 5, 2005 Czesc Dzieki za info Meggy ja juz zdecydowalem sie na ta karme moja sunia konczy wlasnie probke ze smakiem !!!!! teraz tylko kwestja dostawcy ale ten twoj wyglada bardzo obiecujaco jak juz sie z nim dogadam to dam znac. Pozdrawiam Quote
Meggy Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Zobaczysz,że i psiak będzie zadowolony i Ty również,patrząc jak pięknie i zdrowo rośnie!! :) Ten dostwca jest naprawdę "dogadany"i Napewno będziesz zadowolony!! :D Quote
ana Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Mam pytanie czy można gdzieś dostać próbki tej karmy?? Quote
Dalma&Maja Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 [quote name='tufi']Ceny maja zabojcze - za 15kg ponad 300zl :o Sa karmy o polowe tansze a spelniajace rowniez wszystkie parametry tej karmy.[/quote] Tufi, czy mogłabyś mi powiedzieć jakie to karmy? :D Też muszę coś wybrać dla mojej suni... Tylko, że ona nie należy do psów ras małych, tylko średnich (waży 25 kg.). :) Quote
Meggy Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Ana,z tego co wiem(być może się myle),to nie ma próek Biomilla...JAk chciałam kupować karmę,to pytałam,ale nic z tego,nie ma ich... Podałam pomysł mojemu dostawcy,by postarał się o jakieś próbki,bo to dużo daje...MA zapytać wyżej o to...Jeszcze nie dzwoniłam i niewiem czy coś z tego będzie... :roll: Quote
Gasyou Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Dalma, z dobrych karm sporo tańszych jest np. Acana czy Bento Kronen (zresztą jest ich dość sporo). To w ramach odpowiedzi, nie znaczy, że wyręczam Tufi. Myślę, że ona sama odpowie. :) Quote
tufi Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 [quote name='Gasyou']Dalma, z dobrych karm sporo tańszych jest np. Acana czy Bento Kronen (zresztą jest ich dość sporo). [/quote] Czytasz w moich myslach - m.in. te wlasnie karmy mialam na mysli i to te dwie chcialam polecic. Quote
Meggy Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Z tego co wiem,to Acana jest jakościowo gorsza niż Bento Kronen,a i Belcando jest na poziomie Acany... :) Quote
Dalma&Maja Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Dziękuję Tufi i Gasiu. :D Meggy, czyli lepsza byłaby wg. Ciebie karma Bento Kronen? :) Quote
Meggy Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Dalmo! Wszystkie wieści jakie mam(na stronie równiez)są zebrane od hodowców i mojego przedstawiciela,który w tym temacie pracuje 11 lat i wiedzę ma wielką i napewno bardziej poleca Bento Kronen niż Acanę(jeśli chodzi o skład i jakość).Acana to średnia półka,Bento jest wyżej,no może nie ta najwyższa,ale tuż pod poprzeczką... :wink: Na równi jest Belcando... :) (z Acaną) Mój znajomy,który od kilku lat karmi Bento Kronen swoje psy twierdzi,że po niej psiaki nie gazują... :roll: On bardzo ją poleca.Wybór oczywiście zostaje i włascicielowi i pieskowi,bo to nie jest powiedziane,że np.Biomill będzie smakował pieskowi.JA od dłuższego czasu podaję i jest OK,ale kumpel Ariki nie tknie się Biomilla(nie smakuje mu,mimo,że pańcia robiła wszystko,by jadł),za to rewelacyjnie pochłania Hills-a :) Psy same sobie tez potrafią dobrać papu! :lol: Quote
Gasyou Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 No własnie - podstawowego wyboru dokonuje jednak pies :) Quote
Dalma&Maja Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Tylko, że nie wszystkie karmy można kupić w zoologicznym... Quote
Meggy Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Dalmo,mój przedstawiciel wysyła wszystkie karmy,które ma w swojej ofercie(25 rodzajów) na terenie całej Polski bezpłatnie w ciągu 24 godzin...Teraz to odległość już nie ma znaczenia!! :wink: Quote
asher Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 nooo, mnie cena zszokowala :o poza tym to nieprawda, ze: [quote name='Meggy']Podaje się jej bardzo mało,a pies jest bardzo dobrze odżywiony...[/quote] sprawdzilam dawkowanie dla mojej Sabiny (karma dla seniorow). dawka jest dokladnie taka sama jak Royal Maxi Mature. a za 15 kg tegoz place 185 zl. Biomil - ponad stowe drozej! co oczywiscie nie znaczy, ze chce kogokolwiek do Biomila zaniechecic. nie znam tej karmy i chyba w najblizszym czasie nie poznam 8) BTW - kto ja produkuje, bo nie znalazlam tej informacji na stronie? Quote
Meggy Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Moja sunia je raz dziennie 100gr i jest zaspokojona,ma werwę do życia i piękną sierść,to istotne :) Biomill jest produkowany w Szwajcarii... :) Quote
Gasyou Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 [quote]Tylko, że nie wszystkie karmy można kupić w zoologicznym...[/quote] A ja myślę że przy odpowiedniej rozmowie - można każdą :) Nawet na wagę (powiedziałbym że jestem pewien :)) Quote
Recommended Posts