Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wojenka']no bo jak szkot ma konkurować z szelciakami?:diabloti: [B]albo mamut z borderami?[/B]:diabloti:[/quote]
Brawo!!!! Bede na Ciebie glosowac, jak bedzie okazja:lol: Podobno swoje tępo ma nadrabiać dokładnością, no ale co, jak ani jedno ani drugie nie jest jego atutem? :cool3:

Posted

Oj dziewczyny ;-) Najszybszy nie zawsze wygrywa-jest jeszcze coś takiego jak dokładność :razz: Na przykład taki Heniek/Riki Niuki-przecież to nie jest jakaś super torpeda, tylko zwykły kochany kundelek w wieku przedemerytalnym (Niuku, wybacz :p), a radzą sobie super! Albo Martynka z Raptorem czy Luckiem (beagle to chyba nie jest typowo agilitowa rasa? :P) Mój welsh też nie jest jakimś super zasuwaczem, niestety :/ Patent jest taki żeby nie siedzieć i nie użalać się nad tym, że nie mamy belga/bordera/szelciaka, tylko pracować, pracować, pracować i stawiać na dokładność :cool3:

Posted

[quote name='OlaAB'][B]belgunia[/B]
czy na pewno PPA Płock będą w tracie łódzkiej międzynarodówki? czy też 4.06 w czasie płockiej krajówki (tak jak w 2005)?[/quote]
I Płock dwudniowy? :cool3:
[SIZE=1]Byle tylko łelsz do wiosny utrzymał resztki motywacji[/SIZE] :mad: :cool1:

Posted

Mnie najbardziej satysfakcjonuje czysty przebieg,chęć psa do współpracy,jego staranie...A lokata...to sprawa podrzedna...
Tylko też chcialybysmy startowac...A na zawody oficjalne nie mamy nawet po co jechac:angryy: ([SIZE=1]pies przed każdą przeszkodą na takiej wysokości musi się zatrzymać i wybić...A i tak będzie zrzutka...Jak łatwo si domyślić,odbiera to psu chęć do biegania...)[/SIZE]

Posted

[quote name='Wojenka']"[B]NO I OCZYWIŚIE MISTRZOSTWA ŚWIATA POZNAŃ PAŹDZIERNIK 2006[/B] "

to prawda?W Poznaniu będą MŚ?[/quote]

W listopadzie, w trakcie poznańskiej światówki odbędą się MŚ obedience.
Natomiast MŚ agility będą w październiku w Bazylei (Szwajcaria).

Posted

Dziewczyny, wy nie marudzcie, tylko trenujcie. Zebyscie widzialy jak ja zaczynalam z Bolsem...to sie ryczec chcialo, gdy pies, ktory smiga na lace ze az milo, na torze...chodzi...nie raz detke zalapalismy, czasami za przekroczenie czasu. Ale ja sie nie zalamywalam, wiedzialam, ze z borderami nigdy nie bedziemy mogli sie rownac, ale sprawialo nam to frajde, a po roku startowania w zawodach "w kratke" na polce stoja dwa puchary, wisza dwa medale, a w karcie pracy wpis do dwojki. Gdyby nie zdrowie, biegalby nadal...

Posted

[QUOTE]saJo,a jaka satysfakcja jest ze "zrobienia"psa bez predyspozycji!!!![/QUOTE]
Ja doskonale rozumiem co to znaczy zrobić przyzwoitego psa z takiego bez predyspozycji.:razz: Plusz był książkowym przykładem szczeniaka którego absolutnie nie należy brać. Strachliwa, autystyczna, ze słabą chęcią współpracy i w dodatku kolcek :roll: Nawet nie myślałam że zostanie sportowcem i w dodatku coś osiągnie. Zwierzak się nakręcił, ostatnio zaczęła się szarpać piłką:crazyeye:, rzuca się na parówę ma całkiem niezłe tempo choć to jeszcze nie szczyt jej możliwości.:evil_lol:
[QUOTE]pies przed każdą przeszkodą na takiej wysokości musi się zatrzymać i wybić...A i tak będzie zrzutka...Jak łatwo si domyślić,odbiera to psu chęć do biegania...)[/QUOTE]
Wojenka spoko jeszcze twoja szkocica cię zaskoczy, tylko musisz jej trochę pomóc. Bardzo przydałaby się przyspieszona kuracja odchudzająca:diabloti: Twój piesek naprawdę może super skakać tylko jej jest po prostu ciężko z nadmiaru tłuszczyku, że już nie wspomnę o obciążeniu stawów i serca. Moja Pluszowa była jak baryłka jak zaczęła trenować i biegała w tempie umiarkowanym a teraz przyspieszyła conajmniej dwukrotnie.:p

Posted

[QUOTE]Anulko kochana,Wojenka naprawdę nie jest za gruba![/QUOTE]
:p Mi się jednak wydaje że jest troszkę przytuczona bo nie czuć jej w ogóle żeber :cool1: (chyba że moje zdolności palpacyjne są do bani :lol: ). Szkoty owszem powinny być szerokie ale nie otłuszczone. Zauważyłam że jest duża rozbieżność między wagą preferowaną w sporcie a na wystawach. W przypadku tych drugich niemile widziany jest "kaloryfer" a preferuje się tłuszczyk :razz: Moim zdaniem dla psa który skacze lepiej jest żeby zrzucił parę kilo i nawet był troszkę za chudy niż za gruby. Dla małego, krótkonogiego psa jest to szczególnie ważne. Twój piesek naprawdę ma potencjał i to nie jest kwestia niechęci do pracy tylko trudności z powodu tuszy, takie jest moje zdanie:cool3: I to też nie jest kwestia krótkich nóżek bo jamniki też do długonogich nie należą a zapylają aż się kurzy.:lol:

Posted

Wojenko, nie obraź się, ale popieram Anię, Twoja "szczota" powinna być szczuplejsza:mad: [SIZE=1](żałuj że nie widziałaś Tajgi na początku jej agilitowej kariery-też była z niej niezła klucha, a teraz? miodzio :))[/SIZE]

A tak btw to czasami szlag człowieka trafia-masz welsha o idealnej sylwetce, lekkiego i zwinnego, a tu ci na wystawach marudzą że za chudy, za mało mięśni (pies regularnie trenujący? bez mięśni? no zabijcie mnie... recepta pewnej pani sędziny-uwaga uwaga-więcej karmić! :angryy:). Ręce opadają :roll: Jeżeli pies "dobry wystawowo", powiedzmy wzorcowy, ma być lekko zapasiony, to ja dziękuję za takie atrakcje, wolę mieć psa w kondycji 'sportowej'. [SIZE=1][COLOR=silver]Poza tym mamy z Drakolotem niepisaną umowę że z nas dwóch to ja jestem ta z nadwagą :P[/COLOR][/SIZE]

Posted

btw2 ;-) na następnych nieoficjalnych zawodach tworzymy z Dranią i Norem trio-klasa L zdaje się nie ma głównej granicy wysokości w kłębie :evil_lol: treningi już rozpoczęliśmy, praca zespołowa idzie nam całkiem nieźle-terier jest zachwycony że wreszcie ta szara kupa mięcha się do czegoś przydaje:mad:

[IMG]http://s.grono.net/p/700x500/2534495[/IMG]

Posted

Oj, oj, oj ... cos czuje, ze na wiosne [B]Wojenka[/B] niezle pogoni mojego Majutka w smolikach :cool3:
Zaostrzy sie konkurencja, ze hej! :-)

A co do Plusza, to na ostatnim weekendowym treningu z paszcza zawieszona nad ziemia podziwialam ta [B]TORPEDE[/B]!

Torpeda w kondycji sportowej :razz:

[IMG]http://img357.imageshack.us/img357/606/img3164xy5ka.jpg[/IMG]

Posted

Ło matko ale Plusz krzywo stoi. Na ringu to pewnie dostałybyśmy ostatnią notę w sześciostopniowej klasie ocen (doskona, bardzo dobra, dobra, dostateczna, do dupy, do sportu :eviltong: ):lol: i jaką ma klatę w porównaniu do tej małej główki.:evil_lol:
[QUOTE]A co do Plusza, to na ostatnim weekendowym treningu z paszcza zawieszona nad ziemia podziwialam ta TORPEDE![/QUOTE]
:oops: Pluszowi na stare lata coś się w mózgu poprzestawiało i z dnia na dzień stwierdziła że fajnie jest się [B]!szarpać![/B] piłką i za nią gonić:crazyeye: i przez cały trening nie zużylyśmy nawet grama parówki (pańcia wszystkie zjadła :sabber: ). No po prostu MEGA SZOK :eek: Co się z nią dzieje, pewnie opętali ją Obcy0X

Posted

[quote name='Anulka'] i przez cały trening nie zużylyśmy nawet grama parówki (pańcia wszystkie zjadła :sabber: ). [/QUOTE]

Teraz juz wiem dlaczego, a wlasciwie dla KOGO, kupujesz te pyszne berlinki :evil_lol:

Posted

Anulka,

Wczoraj chcialam pokazac Markowi, nowy sposob komunikacji z Majutkiem :cool1: Zblaznilam sie na calego :mad: Maja ze mna nie "spiewa" :shake: :-(

Posted

[quote name='Wind']Oj, oj, oj ... cos czuje, ze na wiosne [B]Wojenka[/B] niezle pogoni mojego Majutka w smolikach :cool3:
Zaostrzy sie konkurencja, ze hej! :-)
[/quote]

:lol: :lol: Mam nadzieję...:evil_lol: ;)

Posted

"recepta pewnej pani sędziny-uwaga uwaga-więcej karmić!"
Hm, mozna wiedziec, ktora to sedzina tak Wam poradzila? Bo ja wystwiajac pewnego teriera uslyszalam, ze jest on niedozywiony, i zeby go lepiej karmic:cool1:

Posted

[QUOTE]Bo ja wystwiajac pewnego teriera uslyszalam, ze jest on niedozywiony, i zeby go lepiej karmic[/QUOTE]
Dla mnie to jakaś paranoja ta "kondycja wystawowa". Dodatkowo jest to dziwne że tłuszczyk jest mile widziany nawet u psów z natury użytkowych które przecież muszą być szczupłe. A takie teriery, maliniaki, owczarki, bordery to powinny być górą mięśni i zero zbędnego tłuszczu. Niestety otyłość skraca psom życie a chudy pies to zdrowy pies.

Posted

[quote name='Anulka'] Mi się jednak wydaje że jest troszkę przytuczona bo nie czuć jej w ogóle żeber :cool1:
Twój piesek naprawdę ma potencjał i to nie jest kwestia niechęci do pracy tylko trudności z powodu tuszy, takie jest moje zdanie:cool3: [/quote]

Może trudno w to uwierzyć,ale Wojenka jest niejadkiem!Patrycja świadkiem!Musiałam od niej pozyczyć puszkę,żeby Woja tknęła jedzenie!
A i jest bardzo aktywna...W lecie [B]nonstop[/B] biega i strózuje,w zimie ja funduję jej rozne atrakcje...