Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='K&M'] Jak długo mam go tak nakręcać samymi rollerkami?[/quote]
Tak długo, żebyś miała pewność, że on kocha frisbee i będzie chciał się nim bawić w każdej sytuacji :p.
Nie da się nakręcać psa za długo, a odwrotnie, zniechęcić psa zwykłymi rzutami, można bardzo szybko. :eviltong:
Na rollerkach możesz robić passingi, around the world, zigzagi i wiele innych rzeczy, więc masz co robić. A w tym czasie ucz się rzucać sama. :cool3:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli będziemy rollerkować jeszcze długooooo... teraz myśle nad kupnem drugiego dysku.
Ucze sie rzucać tak, że przywiązuje psa do drzewa, a sama rzucam i wreszcze dodatkowo go nakręcając;)

Posted

[quote name='K&M']Czyli będziemy rollerkować jeszcze długooooo... teraz myśle nad kupnem drugiego dysku.
Ucze sie rzucać tak, że przywiązuje psa do drzewa, a sama rzucam i wreszcze dodatkowo go nakręcając;)[/quote]

Ja od początku mam dwa dyski, żeby Hera oddała jeden, jak jej pokażę drugi, już zaczyna powoli kumać komende "puść" a wyrzucać z pyska na ziemie na komende "zostaw" już umie ;)

Posted

Ja nie kupowałam dwóch dysków bo nie wiedziałam czy sie młodemu spodoba:) Jak narazie to jeden nam wystarcza. Przy takiej pogodzie to trudno w ogóle cos robić...

Posted

Wiem tylko zanim ja sie zdecyduje jaki to wieki miną:) Po za tym teraz sporo wydatków sie szykuje... psa trzeba zaszczepić itd. więc znowu pójdzie z 50 zł. Może kupie ten trixie za 10 zł. Czytałam, że długo wytrzymuje. A CS nie opłaca mi sie kupować skoro jest słaby. Z tego co zauważyłam Marley ma mocne szczęki. Nasz Jawz już ma pełno wgnieceń i napis mu znika...

Jeszcze takie pytanie: Czy jak teraz przez święta będe znim ćwiczyć tak co drugi dzień to mu sie nie znudzi? Czy lepiej żadziej?

EDIT: Tak sie nakręcamy w domu:) Nie wsłuchyjcie sie w to co mówie:)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=PUuAAsJwr4E[/url]

Posted

może spróbuj dorwać Hero Xtra - nie tak twardy, jak Jawz, ale jeszcze mi go suka nie przedziurkowała, a standardowe Hero już dawno w koszu ;)

Posted

[QUOTE] Z tego co zauważyłam Marley ma mocne szczęki. Nasz Jawz już ma pełno wgnieceń i napis mu znika..[/QUOTE]

po zabawie umyj i wypoleruj papierem sciernym by wyrownać powierzchnie , moje dwa psy cwiacza na jawzach juz rok i dyski wygladaja swietnie.

Posted

Oby i u nas tak było:) Chciałam, dzisiaj poćwiczyć, ale jest tak zimno, że dysk twardnie pies też za bardzo nie lubi zimnych rzeczy:) Będzie trzeba poczekać do wiosny...

• 2 weeks later...
Posted

Co sadzicie? [url]http://www.youtube.com/watch?v=LcL5KH41rEw[/url]
Cwiczymy sobie z Vampem troche do mini, niestety ten dysk przetrwa dwie sesje, teraz jest zmiety, polamany (dziura przez srodek, ale trzyma sie w calosci jeszcze:lol:) i powyginany, ale ciagle jako-tako lata:eviltong: W kazdym razie kombinujemy sobie cos mocniejszego:diabloti: