stereo Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='K&M'] Jak długo mam go tak nakręcać samymi rollerkami?[/quote] Tak długo, żebyś miała pewność, że on kocha frisbee i będzie chciał się nim bawić w każdej sytuacji :p. Nie da się nakręcać psa za długo, a odwrotnie, zniechęcić psa zwykłymi rzutami, można bardzo szybko. :eviltong: Na rollerkach możesz robić passingi, around the world, zigzagi i wiele innych rzeczy, więc masz co robić. A w tym czasie ucz się rzucać sama. :cool3: Quote
Kinia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Czyli będziemy rollerkować jeszcze długooooo... teraz myśle nad kupnem drugiego dysku. Ucze sie rzucać tak, że przywiązuje psa do drzewa, a sama rzucam i wreszcze dodatkowo go nakręcając;) Quote
Ewelina & Hera Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='K&M']Czyli będziemy rollerkować jeszcze długooooo... teraz myśle nad kupnem drugiego dysku. Ucze sie rzucać tak, że przywiązuje psa do drzewa, a sama rzucam i wreszcze dodatkowo go nakręcając;)[/quote] Ja od początku mam dwa dyski, żeby Hera oddała jeden, jak jej pokażę drugi, już zaczyna powoli kumać komende "puść" a wyrzucać z pyska na ziemie na komende "zostaw" już umie ;) Quote
Kinia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja nie kupowałam dwóch dysków bo nie wiedziałam czy sie młodemu spodoba:) Jak narazie to jeden nam wystarcza. Przy takiej pogodzie to trudno w ogóle cos robić... Quote
stereo Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Koniecznie kup drugi. Kilkoma dyskami się dużo łatwiej psa nakręca. Jednym to nawet Negrze się nudzi ;) Quote
Kinia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Wiem tylko zanim ja sie zdecyduje jaki to wieki miną:) Po za tym teraz sporo wydatków sie szykuje... psa trzeba zaszczepić itd. więc znowu pójdzie z 50 zł. Może kupie ten trixie za 10 zł. Czytałam, że długo wytrzymuje. A CS nie opłaca mi sie kupować skoro jest słaby. Z tego co zauważyłam Marley ma mocne szczęki. Nasz Jawz już ma pełno wgnieceń i napis mu znika... Jeszcze takie pytanie: Czy jak teraz przez święta będe znim ćwiczyć tak co drugi dzień to mu sie nie znudzi? Czy lepiej żadziej? EDIT: Tak sie nakręcamy w domu:) Nie wsłuchyjcie sie w to co mówie:) [url]http://www.youtube.com/watch?v=PUuAAsJwr4E[/url] Quote
wiq Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 może spróbuj dorwać Hero Xtra - nie tak twardy, jak Jawz, ale jeszcze mi go suka nie przedziurkowała, a standardowe Hero już dawno w koszu ;) Quote
WŁADCZYNI Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja mam trzy dyski, a chcę dokupić - lepiej się rzuca kiedy pies nie wypluwa dysku pod nogami. Quote
Ewelina & Hera Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja zamówiłam dwa jawzy z czech, na razie czekam ;) Quote
Apbt_sól Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [QUOTE] Z tego co zauważyłam Marley ma mocne szczęki. Nasz Jawz już ma pełno wgnieceń i napis mu znika..[/QUOTE] po zabawie umyj i wypoleruj papierem sciernym by wyrownać powierzchnie , moje dwa psy cwiacza na jawzach juz rok i dyski wygladaja swietnie. Quote
Kinia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Oby i u nas tak było:) Chciałam, dzisiaj poćwiczyć, ale jest tak zimno, że dysk twardnie pies też za bardzo nie lubi zimnych rzeczy:) Będzie trzeba poczekać do wiosny... Quote
Ewelina & Hera Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='Kinia']A ile kosztują w Czechach?[/quote] Około 300 koron ;) Quote
Kinia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 czyli około 42 złotych:) A nie wiesz może czy to tam jest w sklepach ogólnie dostępne? Quote
stereo Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Czesi mają frisbee rozwinięte podobnie do nas, więc bym się nie spodziewała ;) Quote
Kinia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 No cuż, może sie do nich przejde po świętach zapytam zobaczymy:) Quote
Ewelina & Hera Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='Kinia']czyli około 42 złotych:) A nie wiesz może czy to tam jest w sklepach ogólnie dostępne?[/quote] Są internetowe sklepy... nie pamiętam strony, zapytam sie znajomej i Ci podeślę ;) Quote
Kinia Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Możesz mi przesłać. Ale ja mam blisko do czech wiec moge ich tam poprosić o sprowadzenie:) Może nawet w hurtowych cenach:) Quote
zakla Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Co sadzicie? [url]http://www.youtube.com/watch?v=LcL5KH41rEw[/url] Cwiczymy sobie z Vampem troche do mini, niestety ten dysk przetrwa dwie sesje, teraz jest zmiety, polamany (dziura przez srodek, ale trzyma sie w calosci jeszcze:lol:) i powyginany, ale ciagle jako-tako lata:eviltong: W kazdym razie kombinujemy sobie cos mocniejszego:diabloti: Quote
BooBC Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Jawzy naprawdę są dobre dla takich psów, jednak rzuca się nimi troszkę inaczej, ja np. tak daleko jawzem nigdy nie rzuciłam jak CS'em. Quote
anetta Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 [img]http://images26.fotosik.pl/187/37f1059794f3dc12.jpg[/img] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
dog_master Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Boski corguś :loveu: Maly cialem, wielki duchem ;p Quote
Apbt_sól Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 graty !!!!!!!!! och oby więcej kudupelków-zaiwaniaczy , tak ślicznie latało :P Quote
Recommended Posts