przyjaciel_koni Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Wilczku - masz być grzecznym pieskiem i ładnie się sprawować w hoteliku !!! Nie rozrabiać, nie kłócić się z psiakami i załatwiać potrzeby tam gdzie należy ! Chyba nie będę spała..... Ola - powodzenia i do jutra ! (ale jestem durna - to już dzisiaj !) Quote
paros Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Na pewno w początkowym okresie będzie trochę czuł się nieswojo w nowym miejscu :cool3: Czekamy na wieści :roll: Quote
Kasia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Wliczek juz pewnie poza schroniskiem??? Sa jakieś wieści? ;) Quote
Aleksandra_B Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Wilk już w ciepłym domu :) Do kotów merdał ogonem, inne psy olał zupełnie. Także nie jest źle. Jeszcze pewnie przyjdzie czas na ustalenie hierarchii, narazie jednak Wilk nie wykazal żadnych agresywnych objawów. Krążył po domu zdezorientowany...nie wiadomo czy wogóle kiedykolwiek mieszkał w bloku. W schronisku był od 2003. Został wykąpany, trzy razy go szorowałyśmy, jeszcze raz za dwa dni to powtórzymy bo conieco brudu i bakteryjek na sobie nosił. Jutro będę dzwonić do weterynarza. Na pewno trzeba będzie obciąć mu pazurki bo mu przeszkadzają w chodzeniu, zrobimy badanie krwi, moczu, rentgen - najprawdopodobniej ma dysplazję. Dzisiaj pierwsza noc Wilczka poza schroniskiem :) Quote
paros Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Wilczku spokojnych snów po emocjach dnia dzisiejszego :lol: Quote
Aleksandra_B Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Zdjęcia wstawię jutro bo jestem nieco padnięta. Quote
morisowa Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='Aleksandra_B']Wilk już w ciepłym domu :) Dzisiaj pierwsza noc Wilczka poza schroniskiem :)[/quote] :multi: :multi: :multi: Quote
Kasia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Jak super :multi: :multi: To teraz czakmy tylko na fotorelację :lol: Quote
Aleksandra_B Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Wilczek z resztą towarzystwa, to jest w pokoju Wilka, topwarzyszą mu : mały jamniorowaty Kuba - szukający domu i gospodarze haszczaki :) A Wilczek mokry po kąpieli [IMG]http://img178.imageshack.us/img178/3796/181fu2.jpg[/IMG] zapoznaje się z Panem domu: [IMG]http://img372.imageshack.us/img372/610/3ly6.jpg[/IMG] Wilczek stwierdził chyba, że niedokładnie go wymyśyśmy i wprowadza poprawki: [IMG]http://img372.imageshack.us/img372/5363/4rh5.jpg[/IMG] co chwila oczywiście pełne napięcia obwąchiwanie się z kolegą: [IMG]http://img201.imageshack.us/img201/2275/5vt1.jpg[/IMG] a tu kochany Wilczek czuł się najlepiej - to chyba taka namiastka budy, do której się przyzwyczaił: [IMG]http://img411.imageshack.us/img411/7409/2hc9.jpg[/IMG] Wilk już bardzo zmęczony po całym dniu pełnym nowości i niewiadomych: jego mordka rozbraja: [IMG]http://img404.imageshack.us/img404/3964/6jk7.jpg[/IMG] Dzisiaj będę umawiać się na wizytę do weterynarza. Będziemy też kupować Wilczkowi klatkę, żeby czuł się bezpiecznie, zostanie postawiona w jego pokoju. W tej chwili przesiaduje w klatce suni właścicielki i są tam przepychanki. Dzisiaj dostanę kołderki od sąsiadki, żeby wymościć mu posłanko. Quote
Aleksandra_B Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Dostałam już 4 wpłaty na Wilka. Będę co jakiś czas wpisywała rozliczenia zbiorcze. [B]2.01 30zł - Maciej Robert M.[/B] [B]10.01 30zł - fidelek2[/B] [B]15.01 25 zł- morisowa[/B] [B]15.01 100 zł - paros[/B] :loveu: :multi: :bluepaw: :Rose: :bluepaw: :Rose: :bluepaw: :bluepaw: :loveu: Quote
Aleksandra_B Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 A w czwartek jedziemy z Wilczkiem do weterynarza. Quote
Aleksandra_B Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 [B]POSZUKUJĘ DUŻEJ KLATKI DLA WILKA, ROZMIARY MNIEJ WIĘCEJ 124 x 90 x 80. [/B] [B]CZY KTOŚ MA TAKĄ KLATKĘ DO SPRZEDANIA??[/B] [B]ALBO WIE GDZIE MOŻNA TANIO TAKIE COŚ KUPIĆ?[/B] Na allegro nie mogę znaleźć takiego rozmiaru. Quote
gamoń Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Ola jak masz gardłowa sprawe zadzwoń do Asi ze schronu moze ona ma albo da rade cos załatwic. Masz nr telefonu? Quote
Aleksandra_B Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Mam telefon do Asi. W razie czego do Niej zadzwonię. Jeszcze spróbuję w jednym miejscu coś załatwić. Quote
Kasia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='Aleksandra_B'] [IMG]http://img404.imageshack.us/img404/3964/6jk7.jpg[/IMG] [/quote] cudowny pycholek :loveu: Wilczku, teraz będzie już tylko lepiej :lol: Quote
przyjaciel_koni Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Wilczek "olewa" wszystko, wszędzie i ile może. Trochę za dużo. Zaznaczył sobie dzisiaj wieczorem psa rezydenta - chyba bez aplauzu z jego strony. Zakupione zostały różne niezbędne rzeczy i karma - podamy spis, jak otrzymamy fakturę - koszt 160zł. No i koniecznie potrzebna jest klatka, o której pisała Aleksandra - Wilk nie chce spać na samym posłaniu - szuka schronienia. Tak sobie myślimy, że taka klatka może się w przyszłości (gdyby Wilk z niej potem zrezygnował) przydać innym psiakom. Niestety nie jest dobrze z całym "tyłem" Wilkowym. Dokładniej po badaniach. Ale wygląda kiepsko i boli ! Do czwartku Wilczek musi jednak wytrzymać. [B] Serdecznie dziękujemy Wszystkim pomagającym Wilkowi !!!![/B] Mam nadzieję, że jakoś się wszystko ułoży. I Wilk dojdzie nieco do siebie za jakiś czas. Quote
Aleksandra_B Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Ma też problemy z trzymaniem kupki. To może być wszystko - wcześniejsze życie w klatce i nieregularne spacery, stres, zmiana diety, tabletki odrobaczające...mam tylko nadzieje, że to nie jest spowodowane jakimś schorzeniem. Dzisiaj będe zamawiać klatkę, sprawa jest dość pilna więć już w czwartek chciałaym ją zawieźć do Wilka. A dzisiaj jadę do Niego w odwiedzinki. Wyczeszę go, pomiziam trochę i zawiozę jakieś smakołyki dla całego psiego towarzystwa. Quote
Aleksandra_B Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Otrzymałam pieniądze z AFN. Wpłaciłam dzisiaj za hotelik Wilka - 465 zł za 1 miesiąc czyli do 14.02.2007. Quote
Aleksandra_B Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 Wilczek jest szczęśliwy w hoteliku. Doprasza się o pieszczoty. Ale jest również cierpiący...rozjeżdżają mu się tylnie łapki, mam nadzieję, że to da się wyleczyć. Bardzo słabiutko chodzi po schodach. Jutro u weterynarza wszystko się okaże. Quote
Kasia Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 trzymamy kciuki za jutrzejsza wizytę u weterynarza! ;) Quote
Aleksandra_B Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 Wilczek już ma swoją klatkę. Widziałam się dzisiaj z nim przez chwilkę. Kochany pychol, niestety siusia w domu, ciężko mu się przestawić. Przywitał mnie merdaniem ogonka i cudownie rozanielonymi oczkami, uwielbiam ten pychol. Niie wiem kto tym wszystkim zarządza ale niech da temu psiakowi jeszcze kilka cudownych lat bez cierpień. On już tyle zniósł, totalny ból ucha, samotność w schronisku, ktoś kiedyś go porzucił, stracił coś co kochał. Ostatnie lata miał na tyle obrzydliwe, że kolejne powinien mieć cudowne. Wilczku do jutra. Śpij spokojnie na swoim nowym posłaniu i niech twoje ciałko i organizm okażą się silne. Quote
przyjaciel_koni Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 I ja mam nadzieję, że jutro lekarz da Wilkowi szansę !!! Zrobimy wszystko, co tylko będzie można. Dziękujemy za pamięć o Wilczku !!! Quote
Kasia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Wilczku to juz dziś - trzymamy kciuki za Ciebie :lol: :lol: Quote
Recommended Posts