Baski_Kropka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 [B]Czarnulka, [/B]ja sądzę że po prostu z każdym jej skokiem na Ciebie powinnaś stanowczo powiedzieć jej FE, czy inne słowo które wie że oznacza NIE WOLNO ;) i zepchnąć ją z siebie...i biec dalej, oczywiście pełna szczęścia i radości że razem biegniecie...Mój pies bardzo fajnie nauczył się pracy w zaprzęgu i na Dogtrekkingu :) Po prostu samo weszło mu w krew. Teraz mam swój mały zaprzęg i regularnie trenuję, zresztą inne psy uczą się od niego :) Ciesz się że masz zabawowe suczydło :D Quote
Czarnulka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 [quote name='Baski_Kropka'][B]Czarnulka, [/B]ja sądzę że po prostu z każdym jej skokiem na Ciebie powinnaś stanowczo powiedzieć jej FE, czy inne słowo które wie że oznacza NIE WOLNO ;) i zepchnąć ją z siebie...i biec dalej, oczywiście pełna szczęścia i radości że razem biegniecie...Mój pies bardzo fajnie nauczył się pracy w zaprzęgu i na Dogtrekkingu :) Po prostu samo weszło mu w krew. Teraz mam swój mały zaprzęg i regularnie trenuję, zresztą inne psy uczą się od niego :) Ciesz się że masz zabawowe suczydło :D[/QUOTE] Aha okeej bede tak próbowac.;) a płaci sie za to ze ktos uczy twojego psa w zaprzęgu biegac? Quote
Baski_Kropka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Nic się nie płaci...to raczej z dobrych chęci i woli się bierze...a jak ktoś jeździ i deklaruje regularne treningi to w ogóle jest fajnie, bo wiele ludzi sobie składa zaprzęgi z różnych psów ob swojego mają jednego ;) Jak ja ;P Trzeba tylko odpowiednich ludzi znaleźć ;) Quote
Czarnulka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Aha ;) dzięki za informacje ;p moze sie zastanowie nad zaprzęgiem ale zeby lune do kogos przypinac ;) jak się juz nayczy w zaprzęgu biegac;) Quote
Recommended Posts