Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Czarnulka, [/B]ja sądzę że po prostu z każdym jej skokiem na Ciebie powinnaś stanowczo powiedzieć jej FE, czy inne słowo które wie że oznacza NIE WOLNO ;) i zepchnąć ją z siebie...i biec dalej, oczywiście pełna szczęścia i radości że razem biegniecie...Mój pies bardzo fajnie nauczył się pracy w zaprzęgu i na Dogtrekkingu :) Po prostu samo weszło mu w krew. Teraz mam swój mały zaprzęg i regularnie trenuję, zresztą inne psy uczą się od niego :)
Ciesz się że masz zabawowe suczydło :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka'][B]Czarnulka, [/B]ja sądzę że po prostu z każdym jej skokiem na Ciebie powinnaś stanowczo powiedzieć jej FE, czy inne słowo które wie że oznacza NIE WOLNO ;) i zepchnąć ją z siebie...i biec dalej, oczywiście pełna szczęścia i radości że razem biegniecie...Mój pies bardzo fajnie nauczył się pracy w zaprzęgu i na Dogtrekkingu :) Po prostu samo weszło mu w krew. Teraz mam swój mały zaprzęg i regularnie trenuję, zresztą inne psy uczą się od niego :)
Ciesz się że masz zabawowe suczydło :D[/QUOTE]
Aha okeej bede tak próbowac.;) a płaci sie za to ze ktos uczy twojego psa w zaprzęgu biegac?

Posted

Nic się nie płaci...to raczej z dobrych chęci i woli się bierze...a jak ktoś jeździ i deklaruje regularne treningi to w ogóle jest fajnie, bo wiele ludzi sobie składa zaprzęgi z różnych psów ob swojego mają jednego ;)
Jak ja ;P
Trzeba tylko odpowiednich ludzi znaleźć ;)