KUMPELka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='mmbbaj'] Widać, że Bajanek też wdał się z kimś w rozmowę :evil_lol: :lol: :lol: Wogóle Gosiu, pięknie się prezentowaliście i rzeczywiście Bajanek bardzo cierpliwie pokazywał ząbki. Tylko tak dalej Brawo dla dzielnego Bajanka i wspaniałej Pańci Quote
Gosiek Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 cześć Małgosiu i złoty Bajanku Małgosiu - wielkie brawa dla Was i wielkie gratulacje Quote
Poświata Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 I my też spieszymy z gratulacjami :cool2: Brawo G O S I A, brawo BAJAN !!! Quote
Sabina1 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 No, ja nie mogę, Czy mamy wejść w FRIKO.PL ?:multi: [CENTER] [/CENTER] Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 [quote name='Poświata']I my też spieszymy z gratulacjami :cool2: Brawo G O S I A, brawo BAJAN !!! Beatko!!! :lol: :lol: :lol: , łzy mi lecą ze śmiechu :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: ,jesteś ich przedstawicielem? :lol: ...czy tak za friko? :evil_lol: Oczywiście bardzo, bardzo za gratulacje dziękuję tobie i wam wszystkim!!! Quote
Gosiek Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='mmbbaj']Beatko!!! :lol: :lol: :lol: , łzy mi lecą ze śmiechu :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: ,jesteś ich przedstawicielem? :lol: ...czy tak za friko? :evil_lol: Oczywiście bardzo, bardzo za gratulacje dziękuję tobie i wam wszystkim!!! hahaha już lepiej jak wyskoczy to Friko niż "zaj***ty hosting" :eviltong: jak to się nieraz zdarza :roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
Patka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 mmbbaj co do nadgarstków jest to bolączka buloholików więc już piszę ;) galaretkę drobową podawac(lub galaretkę z żelatyny), preparat z glukozaminą wzmacnia stawy i chrząstki stawowe - tym samym ... a tak kończąc WIEKIE GRATULACJE Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 [quote name='Patka']mmbbaj co do nadgarstków jest to bolączka buloholików więc już piszę ;) galaretkę drobową podawac(lub galaretkę z żelatyny),preparat z glukozaminą wzmacnia stawy i chrząstki stawowe - Pateczko, wielkie dzięki:buzi: Właśnie sędzina powiedziała żeby dawać mu codziennie łyżkę namoczonej żelatyny :lol: Wskazała też nam ten preparat, który zamówiliśmy już wczoraj! Bajan cały czas dostawał odżywki, ale widocznie za mało albo nie te...No i musi przejść na suchą (wskazanie: RC), a on już się dzisiaj na śniadanie obraził...:roll: Quote
Poświata Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='mmbbaj']Beatko!!! :lol: :lol: :lol: , łzy mi lecą ze śmiechu :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: ,jesteś ich przedstawicielem? :lol: ...czy tak za friko? :evil_lol: Oczywiście bardzo, bardzo za gratulacje dziękuję tobie i wam wszystkim!!! :hmmmm: Za bardzo nie wiem o co chodzi :shake: , u mnie nic nie wyskakuje :crazyeye: :crazyeye:. Nie widać moich kwiatków, czy jak :niewiem:??? Człowiek chciał byc miły, a tu się z niego nabijają :mad: :placz: . Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 [quote name='Poświata']:hmmmm: Nie widać moich kwiatków, czy jak :niewiem:??? Człowiek chciał byc miły, a tu się z niego nabijają :mad: :placz: . :lol: :lol: :lol: no nie widać :eviltong: Zamiast nich jest to , ale może u ciebie znowu będą kwiatki :evil_lol: No i kto ma powód do płaczu? :placz: Myślałam, że mnie agitujesz ;) I uśmiałam się dzięki tobie serdecznie :buzi: Quote
Patka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Nie ma sprawy "przez" Lili stawy jestem "niestety" bardzo pomocna w tej dziedzinie ... na karmę z glukozaminą nie musisz przechodzić lepiej podac ja w preparacie chyba taniej i masz pełna kontrolę ile dostanie - ale to tylko moje skromne zdanie .... Lilith uwielbia galaretkę z kurczaka pewnie Bajan też sie by nia zajadał :cool3: Quote
Poświata Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 [quote name='mmbbaj']:lol: :lol: :lol: no nie widać :eviltong: Zamiast nich jest to , ale może u ciebie znowu będą kwiatki :evil_lol: Masz racje u mnie są znowu kwiatki :hmmmm:. [quote name='mmbbaj']No i kto ma powód do płaczu? :placz: To już nie płacz :glaszcze: , miało byc tak: Quote
Gosiek Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Patka napisał(a): Lilith uwielbia galaretkę z kurczaka pewnie Bajan też sie by nia zajadał :cool3: tak sie podłączę.. jak wiadomo yorki mają słabe stawy (naturalnie nie wszystkie) i problemy z rzepkami itd... jakos tak od szczęniecych czasów.. a właściwie od walki o postawienie uszek, zaczęłam gotować wywar z kości cielęcych :p Ostatnio o kostki było trudno więc w zaprzyjaźnionym sklepie zamawiałam ogonki cielęce - też mają masę chrząstek a klajster z tego robi sie taki ze żelatyna wysiada :evil_lol: Wczoraj dostałam info ze w Makro można kupić kości cielęce... no cóz - trzeba sie przemęczyć z "zapaszkami" podczas gotowania - wszystko dla dobra psiaka :razz: Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 [quote name='Poświata'] To już nie płacz :glaszcze: , miało byc tak: Śliczne, dzięki Beatko! :lol: Teraz mam kwiatki :B-fly: Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 Gosiek napisał(a):tak sie podłączę.. jak wiadomo yorki mają słabe stawy (naturalnie nie wszystkie) i problemy z rzepkami itd... jakos tak od szczęniecych czasów.. a właściwie od walki o postawienie uszek, zaczęłam gotować wywar z kości cielęcych :p Ostatnio o kostki było trudno więc w zaprzyjaźnionym sklepie zamawiałam ogonki cielęce - też mają masę chrząstek a klajster z tego robi sie taki ze żelatyna wysiada :evil_lol: Wczoraj dostałam info ze w Makro można kupić kości cielęce... no cóz - trzeba sie przemęczyć z "zapaszkami" podczas gotowania - wszystko dla dobra psiaka :razz: Patka napisał(a):.. na karmę z glukozaminą nie musisz przechodzić lepiej podac ja w preparacie chyba taniej i masz pełna kontrolę ile dostanie - ale to tylko moje skromne zdanie .... Lilith uwielbia galaretkę z kurczaka pewnie Bajan też sie by nia zajadał :cool3: Dziewczynki kochane :loveu: :loveu: , na pewno macie rację, ale u Bajanka trzeba szybciej zadziałać bo on wg sędziny bardzo urósł i zmężniał i nadal się rozwija więc stawy obciąża! Oczywiście będę mu robiła takie galaretki, ale oprócz tego będzie brał ten preparat i chcę go przestawić na RC, przynajmniej częściowo...Na razie jednak tylko ja tego chcę, Bajan strajkuje ;) Quote
Teklunia Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Małgosiu i Bajanku - ogromne gratulacje i brawa dla Was!!! Swietnie Ci sie chlopiec spisal, byl grzeczniutki i jak zwylke piekny :loveu: Bardzo sie ciesze :) Quote
bea100 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Patka napisał(a):... na karmę z glukozaminą nie musisz przechodzić lepiej podac ja w preparacie chyba taniej i masz pełna kontrolę ile dostanie - ale to tylko moje skromne zdanie .... ...i moje też...!!! Witajcie :p Znasz Gosiu takie porzekadła ,,co za dużo to nie zdrowo"? oraz ..lepsze jest wrogiem dobrego"? Wierzę w gotowane jedzenie howk :evil_lol: . Pies...TEŻ jak widać :evil_lol: Mmbbaj: również odżywkę powinnaś wprowadzać stopniowo (od malutkiej ilości a nie tak jak zalecają na wagę tzn nie tak od razu a powoli dojść do pełnej dawki) W sprawie galaretki: dobrze jest ugotować nóżki/pazurki kurze (tanie i super) w małej ilości wody i dać dużo marchwi i na koniec tą żelatynę (potem pazurków nie obierać tylko podawać w całości wraz z galaretą). W dodatku to taka codzienna kolacyjka Bajankowi na pewno będzie smakowała...;) PS Już pisałam na gończych ale tu są fotki z Rzeszowa (które obejrzałam z przyjemnością!!!) więc...jeszcze raz GRATULUJĘ i jeszcze raz piszę, że jestem bardzo DUMNA z Was obojga !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
LAZY Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Piękne obrazy! Nie wiedziałam, że malujesz i to w dodatku tak pięknie. :loveu: Quote
bea100 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Mmbbaj: przeslij mi proszę na maila ze 2 najlepsze Wasze fotki z ringu (muszę wszak uzupełnić stronę przy Bajanku o wystawę w Rzeszowie nie? :p i wogóle ją uaktualnić nareszcie :oops: /zwłaszcza o ostatnie niemałe osiagnięcia 4 dzieciaków- ROTTI ) Czy uzupełnisz swoją? / bo własciwie to mam u siebie do niej linka i przydałaby się u Bajanka zakładka WYSTAWY (wszak zaczynacie się wystawiać prawda?) Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 [quote name='bea100'] Witajcie :p Znasz Gosiu takie porzekadła ,,co za dużo to nie zdrowo"? oraz ..lepsze jest wrogiem dobrego"? Wierzę w gotowane jedzenie howk :evil_lol: . Pies...TEŻ jak widać :evil_lol: Witaj Bea :lol: !!! Bajan gotowane jedzenie bardzo lubi to jest fakt ;) Tylko, że ja stale przeżywam rozterki, że trudno jest zbilansować takie jedzenie prawidłowo, no i okazuje się, że czegoś jednak ma za mało :roll: Chcę żeby jadł suchą, ale już taka podła to nie jestem żeby tak wyłącznie ;) I nie mam zamiaru dawać mu jakiejś specjalistycznej karmy pod kątem stawów, czyli jak napisała Patka " z glukozaminą" tylko zwykłą bytową karmę RC :p [quote name='bea100'] Mmbbaj: również odżywkę powinnaś wprowadzać stopniowo (od malutkiej ilości a nie tak jak zalecają na wagę tzn nie tak od razu a powoli dojść do pełnej dawki) A to jest dla mnie bardzo cenna uwaga, bo faktycznie nie pomyślałabym żeby stopniowo tylko wg wagi :lol: I pewno byłoby sranko :evil_lol: [quote name='bea100'] W sprawie galaretki: dobrze jest ugotować nóżki/pazurki kurze (tanie i super) w małej ilości wody i dać dużo marchwi i na koniec tą żelatynę (potem pazurków nie obierać tylko podawać w całości wraz z galaretą). W dodatku to taka codzienna kolacyjka Bajankowi na pewno będzie smakowała...;) Też super sprawa! Ja mu te nóżki dość często gotuję, ale do tej pory nie dawałam żelatyny! Tylko, że jak wiesz w środę wyjeżdżamy, a tam na pewno łapek nie dostanę, co na pewno też wiesz :evil_lol: Wogóle przeżyłam szok, bo paczuszka żelatyny kosztuje 4 zł, a Bajan ma dostawać łyżkę codziennie i pewno zbankrutujemy :placz: , ale co tam! Tylko właśnie na czas pobytu nie wiem jak mu tą żelatynę podawać :roll: Pani sędzia powiedziała żeby dać taką namoczoną, ale wątpię żeby Bajan się zgodził zjeść takie cóś z własnej woli :evil_lol: [quote name='bea100'] PS Już pisałam na gończych ale tu są fotki z Rzeszowa (które obejrzałam z przyjemnością!!!) więc...jeszcze raz GRATULUJĘ i jeszcze raz piszę, że jestem bardzo DUMNA z Was obojga !!!!!!!!!!!!!!!! A ja na gończych czytałam, tylko dopiero teraz usiadłam do kompa! A bardzo chętnie poczytam sobie i dwa razy i wogóle możesz nam to jeszcze parę razy powtórzyć :evil_lol: Tylko my nie byliśmy w RZESZOWIE :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 bea100 napisał(a): Mmbbaj: przeslij mi proszę na maila ze 2 najlepsze Wasze fotki z ringu (muszę wszak uzupełnić stronę przy Bajanku o wystawę w Rzeszowie nie? :p i wogóle ją uaktualnić nareszcie :oops: /zwłaszcza o ostatnie niemałe osiagnięcia 4 dzieciaków- ROTTI ) A które uważasz za najlepsze? Jak biegamy, są tylko 2, więcej czasu spędziliśmy przy sędziowskim stoliku :evil_lol: I byliśmy w RADOMIU :mad: bea100 napisał(a):Czy uzupełnisz swoją? / bo własciwie to mam u siebie do niej linka i przydałaby się u Bajanka zakładka WYSTAWY (wszak zaczynacie się wystawiać prawda?) Na naszej stronie to ja nic nie umiem zrobić :shake: A Marek jest tak zapracowany ostatnio, że nie ma kiedy! Więc musi poczekać jak wrócimy! A wystawiać się będziemy, oczywiście! :lol: Właśnie przypomniałaś mi, że przed wyjazdem trzeba zgłosić Bajana na warszawską :razz: Quote
mmbbaj Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 LAZY napisał(a):Piękne obrazy! Nie wiedziałam, że malujesz i to w dodatku tak pięknie. :loveu: Oj, Paulinko, dziękuję :oops: Quote
Patka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 zelatynkę lepiej kupic w hutrowni lub tanszym supermarkecie :razz: Quote
Recommended Posts