Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

Nie, u nas nie duje :evil_lol: Ale robi się chyba mokro, odwilżowato :cool1: Dogajka to Gaja pięknie się bawi, widać, że wie jak ze śniegu korzystać :lol: A ja taką głupawkę u psów bardzo lubię, oczywiście pod warunkiem, że miejsce bezpieczne :cool1: Gaja jest łatwo przywoływalna? Bo to u ogarków różnie ;)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmbbaj napisał(a):
Gaja jest łatwo przywoływalna? Bo to u ogarków różnie ;)

Nie zdarzyło się nigdy, jak dotąd, żeby nie przyszła.
Ale wie, skubana, że ZAWSZE wtedy dostanie chociaż okruszek czegoś pysznego. To jest zupełnie symboliczna nagroda. I NIGDY na nią nie krzyczę, jeśli nawet przyjdzie z ociąganiem, po dłuższej chwili, bo np. świetnie się bawi z psami, i zawsze ją wtedy chwalę. Ponieważ przychodzenie na zawołanie jest jednym z najtrudniejszych poleceń do wyegzekwowania od psów, a przecież bardzo ważną - nie zrezygnowałam ze smakołyków, chociaż podczas uczenia psa wykonywania różnych innych poleceń, dość szybko wycofuję się z dawania łapówek, kiedy pies już kapuje o co chodzi. Przywoływanie jest zbyt ważne (bo są przecież różne sytuacje w życiu, czasem niebezpieczne i pies musi do mnie szybko podbiec), żebym miała się stresować.
Zresztą ile można pracować za friko? Ty byś zrezygnowała definitywnie z pensji, czy honorarium? :cool3:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Tak strasznie mi przykro, Katerinas straciła Sabę :-( Dopiero co pożegnali Gaję, a teraz znowu, takie ciosy :-(

O MATEŃKO, CO SIE STAŁO, CZY TEŻ CHOROWAŁA???
Popatrz Gosiu, tak bardzo chcielismy, żeby skończył sie tamten rok, a ten przynosi coraz więcej takich wieści!!!:-( :-( :-( :shake:

Posted

Przeczytałam o Sabie i mnie zmroziło...rany:-( , tak strasznie mi przykro, dwa tak kochane i tak wspaniałe psy w takim krótkim czasie pożegnać :placz: Katerinas- trzymajcie się jakoś-całe moje serce leci do Ciebie i Marka:calus:
Po prostu...nie wiem co napisać...:placz:

Posted

[quote name='mmbbaj']...Zagraj i Monia szaleli aż miło było patrzeć, a teraz Zagrajek pojedzony śpi jak zaklęty :evil_lol:

...a Harmonia ,,liże rany" :eviltong: ma ,,ponadgryzane" tylne nogi, Zagrajek ma ząbki jak szpileczki, ale ona przciez sama mu na to pozwoliła:evil_lol: , więc teraz ma za swoje :mad:

Posted

[quote name='bea100']...a Harmonia ,,liże rany" :eviltong: ma ,,ponadgryzane" tylne nogi, Zagrajek ma ząbki jak szpileczki, ale ona przciez sama mu na to pozwoliła:evil_lol: , więc teraz ma za swoje :mad:

Bea, jak to ponadgryzane? :crazyeye: Faktem jest, że Zagraj za dużo sobie pozwala i chyba wczoraj, gdyby nie to, że pojechaliśmy to dostałoby mu się od Moni :cool1: Wcale nam się to gryzienie po nogach nie podoba :shake:

:mad::mad::mad:

Dogaja! - co u ciebie? wichura jest czy nie? :cool3:

Posted

[quote name='mmbbaj'] Faktem jest, że Zagraj za dużo sobie pozwala(...) Wcale nam się to gryzienie po nogach nie podoba :shake:

:mad::mad::mad:

Dogaja! - co u ciebie? wichura jest czy nie? :cool3:

Zagrajku, ty potworze!!!
Swoją drogą, Bea ma piękny teren do biegania.

A wichura ustała, za to od czeskiej strony, czyli tuż tuż zza parawanu szczytów, echo niesie lamenty... Tam dopiero duje!
Wczorajsze wietrzycho zmiotło u nas wierzchnią warstwę śniegu z dróg i wylazła szklaneczka.
Horroru ciąg dalszy. :vamp::pissed::eek:

Posted

dogaja napisał(a):

Swoją drogą, Bea ma piękny teren do biegania.

O tak! A szczególnie w Warszawie taki teren na wagę złota! Tylko wiesz... Bea po nim wcale nie biega :evil_lol:

dogaja napisał(a):
A wichura ustała, za to od czeskiej strony, czyli tuż tuż zza parawawanu szczytów, echo niesie lamenty... Tam dopiero duje!

Właśnie słyszałam w radio! A w Wiedniu dachy zrywało! Oby do nas już nie przyszła ta wichura :mad:

dogaja napisał(a):
Wczorajsze wietrzycho zmiotło u nas wierzchnią warstwę śniegu z dróg i wylazła szklaneczka.
Horroru ciąg dalszy. :vamp::pissed::eek:

U nas wczoraj rozmroziło i popłynęło, a dziś zmroziło więc też szklaneczkę mamy :cool1: I wieje bardzo zimny wiatr :diabloti:

Posted

mmbbaj napisał(a):
O tak! A szczególnie w Warszawie taki teren na wagę złota! Tylko wiesz... Bea po nim wcale nie biega :evil_lol:

To po co jej psy, jak z nimi nie biega? :-o
Pies to pretekst, a ogar-pretekst lepszy niż piguły, kroplówy i by-passy. :painting:

Posted

[quote name='*luthien*']Dawno mnie u Was nie bylo:oops: Alez Zagrajek niesamowicie wyrosl:crazyeye:Piękny przystojniak sie z niego zrobil:cool3:

Luthien, musisz napisać, że "rośnie jak na drożdżach", inaczej się nie liczy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Behemot napisał(a):
Luthien, musisz napisać, że "rośnie jak na drożdżach", inaczej się nie liczy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:mad::mad::mad:....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Gosiu - w moich górkach też wichura:angryy: i śnieg topi:angryy: i cały czas go dosypuje:angryy:
Zagrajek :loveu: podszczypuje Monię :loveu: - jakby miała warkocze, to miałby za co ciągnąć ;) :evil_lol:

Posted

Behemot napisał(a):
mmbbaj napisał(a):
:mad::mad::mad:....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

[quote name='dogaja']To po co jej psy, jak z nimi nie biega? :-o
Pies to pretekst, a ogar-pretekst lepszy niż piguły, kroplówy i by-passy.

Bo psy biegają za nią :evil_lol: I nie strasz tymi by-pasami :sg168:

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol:rośnie jak na drożdżach;)

:mdleje:i ty Brutusie? :evil_lol:

[quote name='*luthien*'] Alez Zagrajek niesamowicie wyrosl:crazyeye:Piękny przystojniak sie z niego zrobil:cool3:

O! :lol: luthien pięknie to ujęła :loveu:

[quote name='aga1215']Gosiu - w moich górkach też wichura:angryy: i śnieg topi:angryy: i cały czas go dosypuje:angryy:

Maaaatko! Agusiu, dawno cię takiej wkurzonej nie widziałam ;) U nas wichuty nie ma , ale wieje lodowaty wiatr i dzisiaj wychodzę z Zagrajem bardzo oszczędnie, tzn. na krótko! Do tego ślisko i chropowaty, nieprzyjemny śnieg :diabloti:
[quote name='aga1215'] Zagrajek podszczypuje Monię :loveu: - jakby miała warkocze, to miałby za co ciągnąć ;)

Podszczypuje? Ja się właśnie dowiedziałam, że biedna Monieczka pokąsana po nogach okropnie i nawet jej w niektórych miejscach popuchło :placz: Mam piranię, a nie psa :placz::placz::placz: Ja w ogóle nie rozumiem, że ona Zagrajowi bęcków nie spuściła :cool1:

A moja mała szelma nafaszerowała się boczkiem wędzonym :diabloti: Pokroiłam sobie boczuś i zostawiłam na deseczce w kuchni, na ladzie... Wyszłam tylko na chwilę, a jak wróciłam to właśnie Zagraj usiłował się dostać do dalej leżących kawałków :mad: Zjadł 3/4 całej porcji! Był tak podniecony tym szczęściem, które go spotkało, że nie wyraził żadnej skruchy :diabloti: Powiedziałam mu co o tym myślę i zamknęłam go na chwilę w łazience, ale to oczywiście było za późno na karę :cool1: Tylko co ja miałam zrobić? :hmmmm:... Teraz śpi jak :angel: i tylko mu się w brzuszku przelewa :evil_lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):

A moja mała szelma nafaszerowała się boczkiem wędzonym :diabloti: Pokroiłam sobie boczuś i zostawiłam na deseczce w kuchni, na ladzie... Wyszłam tylko na chwilę, a jak wróciłam to właśnie Zagraj usiłował się dostać do dalej leżących kawałków :mad: Zjadł 3/4 całej porcji! Był tak podniecony tym szczęściem, które go spotkało, że nie wyraził żadnej skruchy :diabloti: Powiedziałam mu co o tym myślę i zamknęłam go na chwilę w łazience, ale to oczywiście było za późno na karę :cool1: Tylko co ja miałam zrobić? :hmmmm:... Teraz śpi jak :angel: i tylko mu się w brzuszku przelewa :evil_lol:

To spryciura maly:evil_lol:
Zeby mu tylko nie zaszkodzilo.

Posted

mmbbaj napisał(a):

...
Podszczypuje? Ja się właśnie dowiedziałam, że biedna Monieczka pokąsana po nogach okropnie i nawet jej w niektórych miejscach popuchło :placz: Mam piranię, a nie psa :placz::placz::placz: Ja w ogóle nie rozumiem, że ona Zagrajowi bęcków nie spuściła :cool1:

A moja mała szelma nafaszerowała się boczkiem wędzonym :diabloti: Pokroiłam sobie boczuś i zostawiłam na deseczce w kuchni, na ladzie... Wyszłam ...
Teraz śpi jak :angel: i tylko mu się w brzuszku przelewa :evil_lol:

Monia ma dziurki jak wydziergane szydełkiem:diabloti: Teraz opuchlizna prawie zeszła, ale guzy chyba ma i ja boli bo nie daje się dotknąć...sama się prosiła...no wiem, wiem, ona Zagrajka kocha nieprzytomnie aleee...też ma ząbki i następnym razem niech sobie na takie Zagrajkowe czułości nie pozwala i kwita :evil_lol:

Zamknięcie w łazience? Bezcelowe bo post factum.
Pytasz ,,co ja miałam zrobić"?
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Odpowiadam: nie zostawiać boczku na pożarcie :cool3:

Posted

[quote name='bea100']Monia ma dziurki jak wydziergane szydełkiem:diabloti: Teraz opuchlizna prawie zeszła, ale guzy chyba ma i ja boli bo nie daje się dotknąć...

:placz::placz::placz:

[quote name='bea100']też ma ząbki i następnym razem niech sobie na takie Zagrajkowe czułości nie pozwala i kwita :evil_lol:

:shock: bęcki mu w końcu spuści :placz:

[quote name='bea100'] Zamknięcie w łazience? Bezcelowe bo post factum.

No wiem :cool1:

[quote name='bea100'] Pytasz ,,co ja miałam zrobić"?
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Odpowiadam: nie zostawiać boczku na pożarcie :cool3:

To był NASZ BOCZEK :p NASZ!!! :angryy: - PRZYWÓDCÓW STADA :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie powinien się nawet zbliżyć do niego :cool3::cool3::cool3:

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:najwyżej mu jelitka opróżni w szybszym tempie;)

Na razie pije jak smok bo boczek słony :evil_lol: I nie przeszkodziło mu to zjeść kurczaka z makaronem i warzywkami ;)

Posted

Behemot napisał(a):
Ale bym zjadła takiego boczku... Nie dziwię się Niuniusiowi :cool3: Pieczony był czy gotowany?
Mmmmmmm, rozmarzyłam się..... :loveu:

:cool1: zaprosiłabym cię, ale nie ma, Niuniuś pożarł, a ręsztkę my :evil_lol: A boczek był surowy-wędzony. Przygotowałam go do smażenia na skwarki do makaronu :lol:

Posted

[quote name='mmbbaj']:cool1: zaprosiłabym cię, ale nie ma, Niuniuś pożarł, a ręsztkę my :evil_lol: A boczek był surowy-wędzony. Przygotowałam go do smażenia na skwarki do makaronu :lol:

Eeee, surowy.... a ja tak się napaliłam... :cool3:
Najbardziej lubię pieczony boczek z dużą ilością czosnku i majeranku. mmmmmmm....................... Taki jeszcze ciepławy.... mmmmmm.....