sylwiaskalska Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Aguś moge tutaj :) ja w tym komputerku nie mam tego programu więc na razie nici z banerka :( ale jak sobie wgram to nie widze problemu abym zrobiła banerek :) Quote
barbara.h Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Canario??? boziu toż to jest cudo :loveu: ale bym nie chciała mieć, niewiem czy dałabym sobie radę z takim cielakiem :evil_lol: Mizianko dla przyjaciół naszej siostrzyczki :multi: Quote
sylwiaskalska Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 [quote name='barbara.h']Canario??? boziu toż to jest cudo :loveu: ale bym nie chciała mieć, niewiem czy dałabym sobie radę z takim cielakiem :evil_lol: Mizianko dla przyjaciół naszej siostrzyczki :multi:[/quote] No to fakt cielaczek to będzie ale to będzie cielak Tz he he ja tylko bedę pomagała niech się uczy że to takie nie łatwe jest :) . A wzrostem to takie jak twoje :) charakter [QUOTE]Właściciele są zafascynowani nieprzeciętną inteligencją, mądrością, wrażliwością i spokojem swojego championa. Oczywiście, cechy te powinny charakteryzować każdego przedstawiciela rasy. Tak, ten groźnie wyglądający pies jest w istocie łagodny i wielkoduszny dla właściciela, z którym się ślepo utożsamia, i dla członków swojej rodziny. Ponieważ jest zrównoważony psychicznie i bardzo lubi dzieci, cierpliwie znosi wszelkie przejawy miłości z ich strony. Idealnie też układają się jego stosunki z innymi zwierzętami. Za przyzwoleniem właściciela akceptuje osoby obce i okazuje im nawet serdeczność. Pozostawiony jednakże sam sobie jest nieufny i może być nawet agresywny. Bez wyraźnej prowokacji raczej nie atakuje. Niemniej jednak jest to typowy pies stróżująco-obronny, całkowicie oddany swemu "stadu", lecz ze skłonnościami do walki, w związku z czym w wypadkach awaryjnych może być niebezpieczny. Dogo Canario nie jest psem konfliktowym i łatwo się uczy. Nie należy jednak stosować wobec niego przemocy. Potrzebuje zdecydowanego właściciela, który zapewni mu również zajęcie. [/QUOTE] Quote
Aga K Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Jasne, że możesz ;) Oki, zaczekam :) Nie ma problemu :) a cielaczek niezły ;) Ja jednak zakochana na 2 merty nade mną w boksach jestem i co ja zrobie :loveu::loveu::loveu: Quote
Medorowa Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 [quote name='Aga K']Jasne, że możesz ;) Oki, zaczekam :) Nie ma problemu :) a cielaczek niezły ;) Ja jednak zakochana na 2 merty nade mną w boksach jestem i co ja zrobie :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Jak to co:cool3: Trzeba kupić boxsia:loveu: Quote
Aga K Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 [quote name='madzia i medor']Jak to co:cool3: Trzeba kupić boxsia:loveu:[/quote] Madziu nie dołuj mnie prosze - chcesz to pogadamy o tym na gg ;) Ja na boksia czekam już 14 rok ( dokładnie minie w maju) a doczekam sie dopiero za rok bo dopiero wtedy mają być z tej hodowli, z której ja chce :placz::placz::placz: Miały być w tym roku w lipcu już do odbioru i byłam przygotowana - psychiicznie, fizycznie - no jednak niestety z pewnych przyczyn psiakow nie ma :placz::placz::placz: Quote
elapieczus1 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 [quote name='sylwiaskalska']Jeszcze do nich nie pisałam bo wole poczekać na no dobra TZ:oops:[/quote] ;) :lol: :lol: :lol: Quote
sylwiaskalska Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Dobranoc :) [URL=http://img443.imageshack.us/my.php?image=obraz031py1.jpg][IMG]http://img443.imageshack.us/img443/3081/obraz031py1.th.jpg[/IMG][/URL] Quote
sylwiaskalska Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 [quote name='elapieczus1'];) :lol: :lol: :lol:[/quote] No co :hmmmm: w końcu to jego pies będzie :p Quote
elapieczus1 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 no nicz wróciłam dziś z Pozka ,,wiewięta ,,były super:)same gady bo byliśmy w starym zoo a tam już prawie nic nie ma następnym razem wybierzemy się do nowego ale kokodajla widzieliśmy;) pozdrawiamy:) Quote
bonita Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 [B]Cześć Sylwia :)[/B] [B]A więc będziecie mieli Dogo Canario, fajny psiak :loveu:[/B] [B]Moi znajomi ze 2 msc temu kupili sobie bardzo podobnego psiaka, z tym że nie DC, a Alano- ale to podobno prawie to samo, z tym że Alano jak dotąd nie jest wpisany do FCI i dlatego nie może występować na naszych wystawach. Są bardzo z niego zadowoleni( z niego bo to pies, nazywa się Tores) ma super charakter dla nich, jest pieskiem bardzo opanowanym . nieufny do obcych. Jedyne co ich martwi to choroba skóry która się niedawno u niego rozwinęła, i z którą sobie nie mogą poradzić . i tak się zastanawiam czy te rasy nie mają czasem jakichś tendencji do chorób skóry ( oczywiście nie aż takich jak Shar Pej, ale jednak). Jak znajdę fotkę Toresa to Ci mogę tu wkleić jeśli chcesz :), też zdecydowali się nie kopiować mu uszu, a kolor ma ciemno pregowany .[/B] Quote
sylwiaskalska Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 [quote name='bonita'][B]Cześć Sylwia :)[/B] [B]A więc będziecie mieli Dogo Canario, fajny psiak :loveu:[/B] [B]Moi znajomi ze 2 msc temu kupili sobie bardzo podobnego psiaka, z tym że nie DC, a Alano- ale to podobno prawie to samo, z tym że Alano jak dotąd nie jest wpisany do FCI i dlatego nie może występować na naszych wystawach. Są bardzo z niego zadowoleni( z niego bo to pies, nazywa się Tores) ma super charakter dla nich, jest pieskiem bardzo opanowanym . nieufny do obcych. Jedyne co ich martwi to choroba skóry która się niedawno u niego rozwinęła, i z którą sobie nie mogą poradzić . i tak się zastanawiam czy te rasy nie mają czasem jakichś tendencji do chorób skóry ( oczywiście nie aż takich jak Shar Pej, ale jednak). Jak znajdę fotkę Toresa to Ci mogę tu wkleić jeśli chcesz :), też zdecydowali się nie kopiować mu uszu, a kolor ma ciemno pregowany .[/B][/quote] Bonita czy mi się wydaje czy wcieło nasz posty ? Bo wklejałaś psiaka :) Witam wszystkich - mam nadzieje że Dogo będzie działało dzisiaj :mad: Quote
sylwiaskalska Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 [quote name='Patka']JAK TAM CHłOPCY NA WIOSNę ROSNą KWITNą :cool3:[/quote] Oj Kwitną Kwitną :p :p :cool3: :cool3: :cool3: Hey Patuś :) Quote
Celina12 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Witajcie Prześliczne Chłopaki!!!:loveu::loveu::loveu: Moja Dumcia już po sterylce..biedna maleńka..jejku jak to się przeżywa-mnie bolało wszystko :shake:. Widzę Sylwia ,że powoli WAS będzie przybywało :evil_lol::evil_lol:..ale bardzo fajnie..:multi: Quote
sylwiaskalska Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 [quote name='Celina12']Witajcie Prześliczne Chłopaki!!!:loveu::loveu::loveu: Moja Dumcia już po sterylce..biedna maleńka..jejku jak to się przeżywa-mnie bolało wszystko :shake:. Widzę Sylwia ,że powoli WAS będzie przybywało :evil_lol::evil_lol:..ale bardzo fajnie..:multi:[/quote] Hey Celinka No troche będzie dom wariatów no ale na poczatku psiak będzie mieszkał z TZ a my tak weekendowo :) no ale do sierpnia czasu jeszcze jest :) ciekawe kto kogo zdominuje nie zdziwie się jak Lalek będzie rządził :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
asiunia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='sylwiaskalska']Hey Celinka No troche będzie dom wariatów no ale na poczatku psiak będzie mieszkał z TZ a my tak weekendowo :) no ale do sierpnia czasu jeszcze jest :) ciekawe kto kogo zdominuje [B]nie zdziwie się jak Lalek będzie rządził[/B] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Hej! Kochana to nie jest kwestia wielkosci a sily ducha:evil_lol: Quote
bonita Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='sylwiaskalska']Bonita czy mi się wydaje czy wcieło nasz posty ? Bo wklejałaś psiaka :) Witam wszystkich - mam nadzieje że Dogo będzie działało dzisiaj :mad:[/quote] [B]No najnormalniej posty zjadło:mad: , ale fotki chyba widziałaś więc nie będę jeszcze raz wklejać:evil_lol: [/B] [B]Dziś może będzie lepiej:p [/B] Quote
Celina12 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Sylwiusiu ja jestem więcej jak pewna,że Lalek będzie rządził..:diabloti: Sierpień....ciekawe którego?-to wielkie WYDARZENIE? Dla mnie sierpień też takim 'innym" miesiącem jest.....no bardziej dla Corki. Quote
sylwiaskalska Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 [quote name='asiunia']Hej! Kochana to nie jest kwestia wielkosci a sily ducha:evil_lol:[/quote] No właśnie hi hi w kwesti ducha to Lalek chyba jest Dogiem :lol: wczoraj torturował Tekiego i szamotał go za gardło :roll: . A ten ciekaczek mój leżał i leżał. Co za cierpliwość. Czasami to ja się wkurzam na Lalka i przerywam te tortury :evil_lol: . Więc z naszej trójki Tekila ma najwięcej cierpliwości. [quote name='Bonita'][B]No najnormalniej posty zjadło:mad: , ale fotki chyba widziałaś więc nie będę jeszcze raz wklejać:evil_lol: [/B] [B]Dziś może będzie lepiej:p [/B][/quote] Widziałam extra psiak , kurka mi się takie cielaczki podobają i to bardzo i jeszcze pręgowane miodzio- hmm może da się przekonać na pręgusia a nie żółtego. [quote name='drzalka']doberek karaluchy :-D:-D:-D:loveu:[/quote] Witam robaczku :multi: :lol: [quote name='Celina12']Sylwiusiu ja jestem więcej jak pewna,że Lalek będzie rządził..:diabloti: Sierpień....ciekawe którego?-to wielkie WYDARZENIE? Dla mnie sierpień też takim 'innym" miesiącem jest.....no bardziej dla Corki.[/quote] Musze napisać do tej hodowli no chyba że będą w Opolu to umówie się z nimi ale jak w kwietniu się rodzą szczeniaki to wątpie aby byli na wystawie. Ja osobiście jednak skłaniam się do psa a nie do suki. Zawsze miałam psy i sobie radze a podobno idzie mi to dobrze he he - (a samochwała w kącie stała :evil_lol: ). I ta cieczka, to nie dla mnie :roll:. No i nie wiem czy by Tekila nie bronił za bardzio swojej koleżanki :roll: przed innymi psami. O dominacje pomiędzy psami sie nie boje bo na 100 % Tekila nie będzie pchał się na pierwsze miejsce. Tekila to chce być tylko kochany reszta go nie interesuje, kto rządzi. Lalek myśle że zna granice i wie kiedy nie podchodzić do Tekiego. Dawajcie rady :) Quote
barbara.h Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Witaj Sylwia, będzie czy nie będzie rządził, to i tak zdrowy psychicznie pies nie zezre takiego maluszka :lol: moja Perełka, Inezce daje popalić nieźle, a ona nie lubi się spoufalać,potrafi nawarczeć , ale Perełce nie oddaje, w końcu ta mała żądzicielka ma 7 lat :lol: Quote
sylwiaskalska Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 [quote name='barbara.h']Witaj Sylwia, będzie czy nie będzie rządził, to i tak zdrowy psychicznie pies nie zezre takiego maluszka :lol: moja Perełka, Inezce daje popalić nieźle, a ona nie lubi się spoufalać,potrafi nawarczeć , ale Perełce nie oddaje, w końcu ta mała żądzicielka ma 7 lat :lol:[/quote] No też tak myśle że dobrze wychowane psy powinny się dogadać :) Quote
sylwiaskalska Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Wogóle czym ja się martwie :) [IMG]http://images21.fotosik.pl/141/4fdddffcb4b389bc.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts