Jump to content
Dogomania

Czy jesteś za stworzeniem Klubu Basenji PL?  

380 members have voted

1. 1. Czy jesteś za stworzeniem Klubu Basenji PL?

• TAK
    • Chyba tak
    • chyba nie
      0
    • nie
    • nie idę na wybory (czyli nie mam zdania)

Recommended Posts

Posted

Na sugestię Asiaczka rozpoczynam temat o rozrodzie pierwotniaczków czyli reproduktorach, suczkach hodowlanych, ten-tego :iloveyou: ciąży i porodzie. Tu będzie można też zareklamować progeniturę.
Hodowcy i hodowczynie dzielcie się wiedzą.

zdrówko

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basenji']Na sugestię Asiaczka rozpoczynam temat o rozrodzie pierwotniaczków czyli reproduktorach, suczkach hodowlanych, ten-tego :iloveyou: ciąży i porodzie. Tu będzie można też zareklamować progeniturę.

zdrówko
Basenji z tego skojarzenia jakie zaprezentowales na fotce, pierwotniaczej progenitury raczej nie bedzie :wink:
No ale moze ja sie nie znam :hmmmm:

Posted

[quote name='Evelina'][quote name='Basenji']Na sugestię Asiaczka rozpoczynam temat o rozrodzie pierwotniaczków czyli reproduktorach, suczkach hodowlanych, ten-tego :iloveyou: ciąży i porodzie. Tu będzie można też zareklamować progeniturę.

zdrówko
Basenji z tego skojarzenia jakie zaprezentowales na fotce, pierwotniaczej progenitury raczej nie bedzie :wink:
No ale moze ja sie nie znam :hmmmm:
Tu chodzi o symbol uczucia a nie o detale.
zdrówko
Teraz głos mają hodowcy.

Posted

No tak. Z tego, co zaprezentowal Basenji, to pierwotniaczków czystej krwi raczej nie będzie. Mogą za to wyjść "owoce pięknej miłości...".

Jak na razie moja Felka pokryta Ch. NETH, LUX, BEL, DEN, Amsterdam Winner '03 Abotere's MALIK ma apetyt, dobrze sie czuje i... ja razem z nią czekamy na pierwsze oznaki ciąży. Felka lubi sobie jeszcze pobiegac, powariować na spacerach i w domu (głównie z Hipką), ale teraz jeszcze jej wolno; to dopiero 2,5 tygodnia od pokrycia.
Z tego połączenia urodzą się raczej rudzielce, nie spodziewam sie żadnych tri. Szkoda. Ale liczę, że w przyszłym roku - jak wszystko dobrze pójdzie - odbiję sobie te rudzielce na korzyść tri! Nic więcej nie powiem, bo nie chcę zapeszyć.
Zdjęć z alkowy nie mam - nie mam zwyczaju robic w takich chwilach zdjęć. Poza tym, po co?
Mam natomiast zdjęcie Abotere's MALIK'a i postaram się, aby znalazło się w tym topiku.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Savannah - kąty, głowa i proporcje. To samoje gławnoje! Liczę, że dzieciaki Felki wezmą też trochę od tatusia :wink:
Pzdr.
A ładniejsi tatusiowie są bliżej!
zdrówko

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to trzymaj mocno kciuki za przyszłe maluchy Felki i Malika! Liczymy na Twoje dobre serduszko! :)
Pzdr.

oczywiście że trzymam! Asiaczku czy ty miałas kiedys wątpliwosci?!?!?!
Przecież Felka to moja ulubiona partnerka na Młodym Prezenterze!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :)
Pzdr

Posted

[quote name='Basenji'][quote name='Asiaczek']Savannah - kąty, głowa i proporcje. To samoje gławnoje! Liczę, że dzieciaki Felki wezmą też trochę od tatusia :wink:
Pzdr.
zdrówko
hmm Basenji a kogo ty masz na myśli :o :wink:

Posted

[quote name='Basenji'][quote name='Asiaczek']Savannah - kąty, głowa i proporcje. To samoje gławnoje! Liczę, że dzieciaki Felki wezmą też trochę od tatusia :wink:
Pzdr.
zdrówko
No co Ty!!! Przecież to by było kazirodstwo!!! W mojej hodowli tego nie było, nie ma i nie będzie!!! A że gdzieś są ładniejsi tatusiowe... być może :) Jak dla mnie - MALIK jest OK. Felce też się spodobał!!!
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek'][quote name='Basenji'][quote name='Asiaczek']Savannah - kąty, głowa i proporcje. To samoje gławnoje! Liczę, że dzieciaki Felki wezmą też trochę od tatusia :wink:
Pzdr.
zdrówko
No co Ty!!! Przecież to by było kazirodstwo!!! W mojej hodowli tego nie było, nie ma i nie będzie!!! A że gdzieś są ładniejsi tatusiowe... być może :) Jak dla mnie - MALIK jest OK. Felce też się spodobał!!!
Pzdr.
to najważniejsze w końcu :wink:

• 4 weeks later...
Posted

Oby nie zapeszyć - Felka puchnie i naprawdę wygląda jak sunia w ciąży. Nic dodać, nic ująć. Tfu, tfu, tfu...

Z nieoficjalnych źródeł wiem, że w hodowli Ypsylon też jest lub będzie miot, i w hodowli Stellanova - też. Dziewczyny, odezwijcie się!
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Oby nie zapeszyć - Felka puchnie i naprawdę wygląda jak sunia w ciąży. Nic dodać, nic ująć. Tfu, tfu, tfu...

.

to szczere gratulacje dla Felusi! nie zapeszając tfu :wink: