Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piszesz, Dorota, że pod opieką Stowarzyszenia jest wiele psów. Tylko dlaczego jest to w tajemnicy przed członkami (w tym członkami-założycielami) tegoż stowarzyszenia? Blokując wszelkie informacje i traktując nas jak głupi motłoch zamierzacie się pozbyć niewygodnych ludzi? Pamiętajcie tylko, że wśród tych niewygodnych jest osoba z komisji rewizyjnej.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ludwa']Cesji nie bedzie - zgodnie z tym co ludwa napisala "[B]A po co nam cesja, skoro umowy ze schroniskiem nie ma a prawo wejść do schronu, zabrać psa itp ma każdy...??? Czy ktoś z zarządu mi to w końcu wyjaśni???[/B]"
Ma racje, do schroniska moze wejsc kazdy i pomagac psom - Wy tez. I mozna by sobie tylko zyczyc, zeby we wszytskich schroniskach wolontariusze przepychali sie w bramie, kto pierwszy wezmie psa pod opieke ;-)

[COLOR=red]Dorota, bardzo długo pytałam o podstawę prawną i wciąż o nią pytam i nie mogę doprosić się odpowiedzi. czy jesta aż tak skomplikowana???? Czy choć raz pofatygowałyście się, żeby wyjaśnić tę kwestię?[/COLOR][/quote]

A ma dla Was znaczenie podstawa prawna, skoro za nia odpowiada Zarzad jesli bedzie niezgodna z prawem?
Ale trafilas w dziesiatke - nie ma znaczenia - bo do psow w schronisku ma prawo wlasciciel schroniska, a kwestie prawna z nim juz chyba zalatwilyscie :-) czy tez jeszcze nie podpisal ;)

[quote name='ludwa'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]- Kiedy się w końcu rozstaniemy kulturalnie jak ludzie? Podzielimy obowiązki, rozdzielimy pozostałe pieniądze, przekażemy prawa,( jakkolwiek to nazwiecie ) ?[/COLOR][/SIZE][/FONT]
"Kulturalnie" w Twoim przypadku ma inne znaczenie niz dla wiekszosci ludzi, byc moze starej daty, a nie z nowoczesnego wyscigu szczurow.
Obowiazkow dzielic nie trzeba - dzialacie juz pod innym szyldem o ile wiem. Jakie prawa masz na mysli ? PIENIADZE???????? To, co pozostalo na koncie Stowarzyszenia, nie wystarcza, zeby oplacic chocby te psy, ktore zostaly przyjete jeszcze przed zmiana zarzadu pod opieke, ale w tej sprawie spotkamy sie gdzie indziej.
[COLOR=blue]Cóż, jest 1% na koncie Vivy, czego nie dodałaś niechcący, czy te pieniądze byly zbierane tylko przez jayo, beam6 i esperanzę???No to gratuluję bycia fair. teraz jest już jasne skąd zwłoka w rozliczeniu, skoro tak waszym zdaniem powinno wyglądać? Ciąganiem się po instytucjach prawnych? Super:shake:. Wolontariusze Vivy i członkowie stowarzyszenia.[/COLOR][/quote]

Te pieniadze byly zbierane przez WSZYSTKICH czlonkow Stowarzyszenia i jego sympatykow. A pieniadze sa na koncie Vivy jak slusznie zauwazylas. Jak to sie ma do naszych platnosci?
A skad Ci przyszlo do glowy "ciaganie po instytucjach prawnych" ????? Czy zrobilyscie cos niezgodnego z prawem???

[quote name='ludwa'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]Czy faktura na 50 zl została opłacona? [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=blue]Cóż, jak pisałam, ta sprawa dotyczy mnie osobiście, szkoda,że to do was nie dociera. Może ktoś kiedyś wam w miejscu pracy nałatwo podobne przyjemności. Serdecznie polecam[/COLOR].[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

Osobiscie tylko ksiegujesz faktury i powinnas wiedziec, ze faktura ma date styczniowa. I termin platnosci. niedotrzymanie terminu platnosci dotyczy wylacznie dluznika.

[quote name='ludwa'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#ff0000]I szkoda, że spotykałyśmy się, rozmawiałyśmy, miało być spokojne rozstanie, po czym wszystko zmieniałyście, przeciągałyście...wiadomo w jakkim celu, tylko jakoś tak dwulicowo, za plecami[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

Czyli w jakim celu?

Dawno mnie nie bylo, i po przeczytaniu calej "zaleglej literatury" chyba nie zaluje. Ale moze i lepiej, mialam szanse na nabranie dystansu i zrozumienia odmiennych interesow.
A uzywanie gornolotnych stwierdzen, ze w tym wszystkim w przypadku wczesniejszych dyskusji o psy chodzi, przypomina Cyrk Monty Pythona.

Nieustajaco pozdrawiam wszystkich, ktorzy psom pomagaja. Nawet jesli cierpia na rozdwojenie jazni.

Posted

Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam i życzę zdrowia (*zwłaszcza więcej zdrowia psychicznego i więcej trzeźwego spojrzenia - także w jak najbardziej dosłownym sensie)

Posted

A uzywanie gornolotnych stwierdzen, ze w tym wszystkim w przypadku wczesniejszych dyskusji o psy chodzi, przypomina Cyrk Monty Pythona.

Niewątpliwie przypomina, od samego początku, ale jak widać jasność się staje coraz większa. Szkoda tylko, że pieniądze zamiast na psy, to na prawników itp pójdą. Ma się zaprawkę w sądach gospodarczych;)

Posted

Aleksandra - link do wątku Lizaka jest w moim podpisie.Zajrzyj , jest gotowa treśc ogłoszen, są zdjęcia ;) Dzięki za zaoferowaną pomoc !

Psiak uroczy, ale niezbyt dobrze radzi sobie w schronie...nieduży, tak do 10 kg max, do połowy łydki.

kontakt w ogłoszeniach podawaj do mnie 600 101 446 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

.....................................

Cyrk jayo cyrk i to z Tobą w roli głownej ;) Gratuluję, widzę, że znowu zbierasz swoje małpy do kupy i zaczynasz przedstawienie :multi: Bilety płatne?

Gratuluję podejścia do sprawy, Nie zapominaj jednak o tym, ze MY tez jestesmy członkami stowarzyszenia i mamy prawo wiedziec co się w nim dzieje, My z pomnika nie spadłysmy i umysł mamy jasny od września ( i przed wrześniem tez):p

Reszty spraw na razie komentować nie będę, bo nie warto sobie psuć wieczoru ;)

Posted

[quote name='Fela']Piszesz, Dorota, że pod opieką Stowarzyszenia jest wiele psów. Tylko dlaczego jest to w tajemnicy przed członkami (w tym członkami-założycielami) tegoż stowarzyszenia? Blokując wszelkie informacje i traktując nas jak głupi motłoch zamierzacie się pozbyć niewygodnych ludzi? Pamiętajcie tylko, że wśród tych niewygodnych jest osoba z komisji rewizyjnej.[/quote]

Czlonkami, ktorzy szkaluja imie Stowarzyszenia tu na dogomanii ?
Ktorzy wprowadzaja w blad darczyncow Stowarzyszenia?
Ktorzy zawlaszczaja domene stowarzyszenia?
Ktorzy chcieli Stowarzyszenie rozwiazac glosujac za takim rozwiazaniem na Walnym???
Nie wiem kogo masz namysli piszac "glupi motloch", ale jesli osoby, ktore nie chca dzialac juz w imieniu Stowarzyszenia, tylko Fundacji Viva ( z pelnym szacunkiem dla Fundacji i jej osiagniec - chyle czola !) - to chyba nie chca koniecznie znac stanu podopiecznych Stowarzyszenia, bo i po co?
A Komisja Rewizyjna ma wiedze o dzialaniach Stowarzyszenia.
I nie ma osob niewygosnych. Sa tylko takie, ktore dzialaj albo na korzysc organizacji albo na jej niekorzysc. A nie osob prywatnych z imienia i nazwiska.
Z powazaniem.
Czlonek Zarzadu i Czlonek Zalozyciel Stowarzyszenia.

Posted

[quote name='idusiek']Cyrk jayo cyrk i to z Tobą w roli głownej ;) Gratuluję, widzę, że znowu zbierasz swoje małpy do kupy i zaczynasz przedstawienie :multi: Bilety płatne?

Gratuluję podejścia do sprawy, Nie zapominaj jednak o tym, ze MY tez jestesmy członkami stowarzyszenia i mamy prawo wiedziec co się w nim dzieje, My z pomnika nie spadłysmy i umysł mamy jasny od września ( i przed wrześniem tez):p

Reszty spraw na razie komentować nie będę, bo nie warto sobie psuć wieczoru ;)[/quote]

Jak juz wspomnialam - sformulowanie "kulturalny" do Ciebie nie przystaje.
My z pomnika tez nie spadlysmy, najwyzej spadla z niego byla pani Prezes - i stanu jej umyslu nie smiem komentowac - nigdy nie smialam.
Czlonkowie Stowarzyszenia dzialajacy na niekorzysc Stowarzyszenia chyba maja przerost wyobrazen o swoich prawach, zapominajac o obowiazkach.

Ciesze sie niezmiernie, ze udalo mi sie zerwac Cie z lozka jednak :evil_lol:

Posted

Czyżby pozew został przepisany niniejszym?
A co do jasności w kwestii dionformowania czlonków komisji rewizyjnej, skoro nadrobiłaś lekturę, to bardzo nieuważnie, zarówno na dogo jak i na grupie.

Posted

[quote name='ludwa']Możesz być spokojna, na rozdwojenie jaźni nie cierpią, [B]trzeźwo[/B] patrzą na rzeczywistość[/quote]

Trafna uwaga, moja wypowiedz byla niejasna - to rozdowjenie jazni to dobroc dla zwierzat, a nieco inny stosunek do ludzi - ale to chyba jednak wizytowka wszystkich dogomaniakow (nie odnoszac wylacznie do uzytkownikow dogomanii).

Posted

Czlonkowie Stowarzyszenia dzialajacy na niekorzysc Stowarzyszenia chyba maja przerost wyobrazen o swoich prawach, zapominajac o obowiazkach.

Działający na korzyść psów w czasie, kiedy zarząd zajmował się bardziej absorbującymi sprawani niż pomoc psom... To takie drobne niedomówienia, jak to o finansach, nie uwzględniających wciąż nie odebranego 1%. Taki jest cel nie przelewania go na konto Niczyich, które to rzekomo puściutkie?:cool1:

Posted

[quote name='Fela']Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam i życzę zdrowia (*zwłaszcza więcej zdrowia psychicznego i więcej trzeźwego spojrzenia - także w jak najbardziej dosłownym sensie)[/quote]

Zawsze moge sie udac po porade, jakie leki stosowac. Moze bede miala tak trzezwe spojrzenie ja Ty.

[quote name='ludwa']A uzywanie gornolotnych stwierdzen, ze w tym wszystkim w przypadku wczesniejszych dyskusji o psy chodzi, przypomina Cyrk Monty Pythona.

Niewątpliwie przypomina, od samego początku, ale jak widać jasność się staje coraz większa. Szkoda tylko, że pieniądze zamiast na psy, to na prawników itp pójdą. Ma się zaprawkę w sądach gospodarczych;)[/quote]

Prawnikow jeszcze nikt nie zatrudnil - a sa potrzebni?
Jesli masz taka zaprawke - to pewnie sie nie przyda.
A moze sie myle? Jest cos, czego ksiegowa Stowarzyszenia jeszcze nie ujawnila z czasow poprzedniego Zarzadu?

Posted

jayo, no bez sensu....

kobieto ja właśnie od godz 20.00 organizuje domy dla 5 psów a Ty mi tu z łóżkiem wyjeżdzasz? :crazyeye: do 22 odierałam telefony i ogranizowałam tansport, a po 22 zajęłam się odpisywaniem na maile .....Bosze, jakaś TY biedna, Zupelnie Ci się w głowie poprzestawiało i jeszcz probujesz manipulowac informacją...

Czlonkami, ktorzy szkaluja imie Stowarzyszenia tu na dogomanii ? - [COLOR=red][B]zamiast szkalowaniem napisałabym ujawnianiem prawdy[/B][/COLOR]
Ktorzy wprowadzaja w blad darczyncow Stowarzyszenia?
[COLOR=red]ja ich w blad nie wprowadzam ale wrecz gorąco zachęcam do dalszej pomocy, mimo iż połowa boi się komu przez ostatnie miesiące wpłaciła i co sie z pieniędzmi stanie.. sama się boję...:shake:
[/COLOR]Ktorzy zawlaszczaja domene stowarzyszenia? - [COLOR=red]domena nie została zawłaszczona, tylko wygasła a nikt z nowego zarzadu nie pomyslal, żeby zadbac o jej ciągłość działania[/COLOR]
Ktorzy chcieli Stowarzyszenie rozwiazac glosujac za takim rozwiazaniem na Walnym???- [COLOR=red]tak chcielismy rozwiązac stowarzyszenie po to, zeby zamieniło się w fundację, która ma większe możliwości w działaniu na rzecz psów.[/COLOR]

i co teraz?

Czyja racja?

a moze czyja prawda? a moze każdy ma swoją? :roll:

jayo , proszę nie kopmpromituj się...idz spac kobieto, po chorobie jestes, potrzeba Ci czasu i spokoju i wypoczynku ;)

Posted

A skoro już wyjaśniasz nam niektóre kwestie, to może wyjaśnij mi te, które wciąż mnie interesują a odpowiedzi nie uzyskałam: podstawa prawna do cesji ( i wcale z niej nie zrezygnowałyśmy jak to ujęłaś. Zacytowałaś moje pytanie, które zostało bez odpowiedzi a nie rezygnację). I kolejna kwestia, rzeczonej faktury 50,00. A co do niedotrzymania obowiązków członków stowarzyszenia, to to stowarzyszenie nie powinno istnieć od baaaaardzo dawna, bo tych, którzy tych obowiązków dopełniają jest i było znacznie mniej niż 15.

Posted

Prawnikow jeszcze nikt nie zatrudnil - a sa potrzebni?

[COLOR=navy]Nam nie, ale na mieście słuchy chodziły, że byli poszukiwani:roll:[/COLOR]

Jesli masz taka zaprawke - to pewnie sie nie przyda.

[COLOR=navy]Niestety nie mam, jakoś udawało mi się tego uniknąć...ale niektórzy tu, jak zapewne dobrze sama pamiętasz...mają:evil_lol:[/COLOR]

A moze sie myle? Jest cos, czego ksiegowa Stowarzyszenia jeszcze nie ujawnila z czasow poprzedniego Zarzadu?[/quote]

[COLOR=navy]Trzeba zapytać księgową[/COLOR]

Posted

[quote name='jayo']Trafna uwaga, moja wypowiedz byla niejasna - to rozdowjenie jazni to dobroc dla zwierzat, a nieco inny stosunek do ludzi - ale to chyba jednak wizytowka wszystkich dogomaniakow (nie odnoszac wylacznie do uzytkownikow dogomanii).[/quote]

Jak wiesz, ludzie mają wpływ na to co robią, ale jeśli ktoś potrzebuje pomocy, daj tylko znać, pomogę:lol:

Posted

[quote name='ludwa']
Działający na korzyść psów w czasie, kiedy zarząd zajmował się bardziej absorbującymi sprawani niż pomoc psom... To takie drobne niedomówienia, jak to o finansach, nie uwzględniających wciąż nie odebranego 1%. Taki jest cel nie przelewania go na konto Niczyich, które to rzekomo puściutkie?:cool1:[/quote]
Jak pewnie nie zauwazylas - pisalam o tym, ze dzialalnosc STOWARZYSZENIA, a nie tylko jego Zarzadu bedzie juz kontynuowana na nowym watku.
Nie wiem, co masz na mysli mowiac o bardziej aobsorbujacych sprawach, bo w Zarzadzie sa 4 osoby - moze solarium albo malowanie paznokci..?
Coz, nie jestesmy idealni.
Psow jest dalej sporo pod opieka Stowarzyszenia, a dogomania, przy calej sile forum, to tylko jeden ze srodkow komunikacji.

I mimo checi polemiki, dobranoc. Niektorzy z nas pracuja i bywaja zmeczeni o tej godzinie.

Posted

Jak nie tylko ja zauważyłam, działalność stowarzyszenia zamarła......zaniknęła.......informacje posiadały tylko nieliczne osoby a inne, które chciały takową uzyskać były ze wszech miar ignorowane. I jak widać nadal są, skoro nie możesz mi odpowiedzieć na zadane pytania, skoro już tak sobie radośnie gaworzymy, my pracujący.

Posted

Mowilam dobranoc, ale jeszcze przed pojsciem spac nieco przyjemnosci nie zaszkodzi.
[quote name='idusiek']jayo, no bez sensu....

kobieto ja właśnie od godz 20.00 organizuje domy dla 5 psów a Ty mi tu z łóżkiem wyjeżdzasz? :crazyeye: do 22 odierałam telefony i ogranizowałam tansport, a po 22 zajęłam się odpisywaniem na maile .....Bosze, jakaś TY biedna, Zupelnie Ci się w głowie poprzestawiało i jeszcz probujesz manipulowac informacją...[/quote]

[COLOR=Blue]Ja juz dwie adopcje na jutro ustalilam, wiec moge pisac do woli zanim nie zasne. Nie jestem specjalista od manipulacji, jestem prostym czlowiekiem.[/COLOR]

[quote name='idusiek']Czlonkami, ktorzy szkaluja imie Stowarzyszenia tu na dogomanii ? - [COLOR=red][B]zamiast szkalowaniem napisałabym ujawnianiem prawdy[/B][/COLOR] [/quote]
[COLOR=Blue]"Prawdy" wybrancow, a nie prawdy - ale chyba nie o prawde chodzi w tym wszytskim, tylko o wlasciwy PR dla wlasciwej strony barykady.

[/COLOR] [quote name='idusiek']Ktorzy wprowadzaja w blad darczyncow Stowarzyszenia?
[COLOR=red]ja ich w blad nie wprowadzam ale wrecz gorąco zachęcam do dalszej pomocy, mimo iż połowa boi się komu przez ostatnie miesiące wpłaciła i co sie z pieniędzmi stanie.. sama się boję...:shake: [/COLOR][/quote]

[COLOR=red] [COLOR=Blue]Zachecanie darczyncow do wplacania na konto inne niz Stowarzyszenia nie jest dzialaniem na jego korzysc, czyz nie?
[/COLOR]
[/COLOR][quote name='idusiek']Ktorzy zawlaszczaja domene stowarzyszenia? - [COLOR=red]domena nie została zawłaszczona, tylko wygasła a nikt z nowego zarzadu nie pomyslal, żeby zadbac o jej ciągłość działania [/COLOR][/quote]

[COLOR=Blue]Pytanie, kto Cie wprowadzil w blad? czy Ty chcesz kogos wprowadzic w blad? Domena nie wygasla, zostala przepisana na osobe prywatna, a nastepnie strona zostala wylaczona w terminie, ktory jeszcze byl przez Stowarzyszenie oplacony. Ciekawe, co Zarzad powinien z tym zrobic.
[/COLOR]
[quote name='idusiek']Ktorzy chcieli Stowarzyszenie rozwiazac glosujac za takim rozwiazaniem na Walnym???- [COLOR=red]tak chcielismy rozwiązac stowarzyszenie po to, zeby zamieniło się w fundację, która ma większe możliwości w działaniu na rzecz psów.[/COLOR][/quote]

A jak wieksze mozliwosci ma Fundacja od Stowarzyszenia poza pozamiataniem starego bałaganu pod dywan? Do dzis nie jest mozliwe zlozenie wniosku o 1% z powodu braku sprawozadn merytorycznych starego Zarzadu.

i co teraz?

[COLOR=Blue]
[/COLOR] [quote name='idusiek']Czyja racja?

a moze czyja prawda? a moze każdy ma swoją? :roll:

jayo , proszę nie kopmpromituj się...idz spac kobieto, po chorobie jestes, potrzeba Ci czasu i spokoju i wypoczynku ;)[/quote]

Moja choroba jest choroba przemijajaca, bo nie dotyczy organu odpowiedzialnego za myslenie.
"Sad sadem, a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie"- taki cytat przyszedl mi do glowy.

i nawet nie przeczytam kolejnych postow, bo rano mam adopcje i zakupy karmy dla kilkunastu psow pod nasza wylaczna opieka, a moja wylaczna kieszenia.

Ale do dyspozycji jestem.

Posted

[quote]Ktorzy zawlaszczaja domene stowarzyszenia? - [COLOR=red]domena nie została zawłaszczona, tylko wygasła a nikt z nowego zarzadu nie pomyslal, żeby zadbac o jej ciągłość działania
[/COLOR][COLOR=Blue]Pytanie, kto Cie wprowadzil w blad? czy Ty chcesz kogos wprowadzic w blad? Domena nie wygasla, zostala przepisana na osobe prywatna, a nastepnie strona zostala wylaczona w terminie, ktory jeszcze byl przez Stowarzyszenie oplacony. Ciekawe, co Zarzad powinien z tym zrobic.[/COLOR][/quote]Hosting wygasł 1 lub 2 dni po terminie opłacenia przedłużenia.

Domeny nie można sobie ot tak przepisać z jednej osoby czy organizacji na kogoś innego. Do tego potrzebna jest cesja. Cesji nie było.
Poza tym kilka miesięcy wcześniej zostały wykupione przez członka Stowarzyszenia [na jego nazwisko] inne domeny z "niczyje" w nazwie ponoć w celu, by nie "wpadły w niepowołane ręce". Na moją prośbę o przypisanie im adresów DNS na serwer ze stroną Stowarzyszenia w odpowiedzi otrzymałam wyłącznie "[I]:)[/I]" i nawet po 18 września, czyli dniu kiedy wybrano nowy zarząd aż do momentu wygaśnięcia strony - DNS'y tych domen nie zostały zmienione...
A nowy zarząd kompletnie nie interesował się stroną Stowarzyszenia, mało tego sami członkowie zarządu reklamowali inną stronę, zupełnie nie związaną ze Stowarzyszeniem...

Posted

Jako członek stowarzyszenia domagam się oficjalnej informacji na temat jego działania - a nie ogólników, którymi Dorota (Jayo) tutaj tak pięknie żongluje.
Domagałam się jej także w tych miejscach, które zarząd wskazał do komunikacji. Nie tylko ja - wiele osób. I też cisza. To dlatego, niestety, zaśmiecamy ten wątek naszymi pytaniami, prośbami, żądaniami, a Dorota ich cytowaniem jakimś takim dziwnym.

Piszesz Jayo: sprawy stowarzyszenia na innym wątku. Którym? Gdzie on jest?

Piszesz: wiele innych psów. Które konkretnie. Proszę o listę i informację gdzie przebywają.

Osoby, które zachęciłam do wpłat na rzecz stowarzyszenia, są zainteresowane, na co wydawne są ich pieniądze. Proszę o informację finansową.

To jest chore. Zarząd z częścią stowarzyszenia ukrywa się przed swoimi członkami i darczyńcami.

Posted

[FONT=Calibri][SIZE=3]Wiesz Dorota, dziwi mnie że oceniasz kulturę Idy, podczas, gdy sama widząc mnie drugi raz w życiu (w lecznicy na Osowskiej), nie omieszkałaś mi, (osobie wtedy zupełnie postronnej, która przyjechała ze świeżo zaadoptowanym szczeniakiem na szczepienie) wyraźnie zaznaczyć swojego stosunku do Felki. To było ponad 2 lata temu, przed świętami Bożego Narodzenia. Pamiętam to bardzo dobrze, bo to były wasze wewnętrzne sprawy i nie wciąga się w takie rozgrywki obcych. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Czemu, skoro nie raz miałaś propozycję prezesowania w stowarzyszeniu, nie wzięłaś jej na siebie? Czyżby kierowanie z tyłu było wygodniejsze? Nie twoja odpowiedzialność a jak widać rządzisz z radością i cokolwiek nie jest zgodne z twoimi zapatrywaniami- nie ma racji bytu… No bo jak inaczej to ocenić, skoro spotykamy się z przedstawicielami zarządu, którzy rzekomo są w pełni decyzyjni dwuosobowo i dogadujemy się z nami, ale potem okazuje się, że Dorocie ustalenia nie odpowiadają, więc się ze wszystkiego wycofują…? Było tam kilka osób i każdy wie co słyszał… Mam nadzieję, że każdy oceni właściwie sytuację, kiedyś każdy może stanąć z drugiej strony. Metody działania są widoczne teraz.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]I jak widać doprosić się odpowiedzi nadal nie mogę, chociaż pytam grzecznie i rzeczowo… A ty tak skrupulatnie omijasz temat 1% który czeka na przelanie. Inne organizacje już dawno odebrały należne im pieniądze, czemu stowarzyszenie, nie? Czyżby pieniądze zbierane dotychczas przez obie strony konfliktu, chciało po unormowaniu spraw zatrzymać tylko dla siebie? Ewentualnie udowodnić, że tak dzielnie niszczyłyśmy owo stowarzysznie, że na koncie zupełne pustki a my jeszcze, nie mogąc się doprosić o pomoc dla psów ze schroniska (na które to te właśnie pieniądze były wpłacane...). działalyśmy na niekorzyść biednego stowarzyszenia? Za to na niewątpliwą korzyść psów, na które te pieniądze szły. I to chyba jest widoczne:roll:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Pytanie jest proste, tak samo jak to o cesję itp. Jak go wyraźnie nie widzisz, to mogę podkreślić.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Poza tym, zarzucasz nam rozdwojenie jaźni… Cóż z jednej informacji wynika, że jesteście z prawnikiem w trakcie spisywania cesji, po czym piszesz w nocy, że prawnik nie potrzebny… Zarząd w osobie Justyny i Beaty zgadza się na pewne rzeczy po czym się nie zgadza… W tej sprawie spotkamy się już gdzie indziej (jakoś tak to brzmiało), czyżby chodziło o drinka na mieście??? Bo nie tak to zabrzmiało. Czyżby zmęczenie tak Ci w nocy bardzo dokuczało, że brak konsekwencji pomiędzy tym ci się robi a tym co pisze???[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='jayo']A ma dla Was znaczenie podstawa prawna, skoro za nia odpowiada Zarzad jesli bedzie niezgodna z prawem?
Ale trafilas w dziesiatke - nie ma znaczenia - bo do psow w schronisku ma prawo wlasciciel schroniska, a kwestie prawna z nim juz chyba zalatwilyscie :-) czy tez jeszcze nie podpisal ;)

[COLOR=blue]Tutaj jestes w wielkim błędzie i jak rozumiem sama podpisujesz w ciemno wszystko co Ci podstawiają (dletego potem trzeba jeździć, wyjaśniać itp;)) Beata napisała, że ktoś z naszej strony musi to podpisać, więc chyba jest logiczne, że chce wiedzieć co podpisuje... Dziwne to dla ciebie?[/COLOR]

Te pieniadze byly zbierane przez WSZYSTKICH czlonkow Stowarzyszenia i jego sympatykow. A pieniadze sa na koncie Vivy jak slusznie zauwazylas. Jak to sie ma do naszych platnosci?
A skad Ci przyszlo do glowy "ciaganie po instytucjach prawnych" ????? Czy zrobilyscie cos niezgodnego z prawem???

[COLOR=blue]Owszem przez wszystkich członków i sympatyków. Czemu więc stowarzyszenie i psy na które zbierane były te pieniądze nie korzystają z nich do dnia dzisiejszego? Czyżby stowarzyszeniu nie były potrzebne?[/COLOR]

Osobiscie tylko ksiegujesz faktury i powinnas wiedziec, ze faktura ma date styczniowa. I termin platnosci. niedotrzymanie terminu platnosci dotyczy wylacznie dluznika.

[COLOR=blue]Tak się dziwnie składa, że wiem kiedy była wystawiona faktura pierwotna i przez waszą opieszałość, trzeba było robić zmiany, bądź tak dobra i nie pogrywaj ze mną w tym temacie, skoro wiesz, że księguję i że w biurze, w którym pracuję ta lecznica się rozlicza. A skoro masz tak rozległą wiedzę, również na tematy księgowe, to wiesz, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Uprzejmość ze strony lecznicy a rozliczenia księgowe to dwie sprawy. Może nie zdajesz sobie z tego sprawy i stąd potem problemy...;)[/COLOR]

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/forum/11578355-post1175.html[/url]
niech zarząd podejmie decyzję czy zasponsoruje to ogłoszenie.chciałabym dostać w miarę szybką odpowiedx, bo jeśli nie, będę szukać sponsora.
Roan jest w hotelu 1,5 roku, chyba wszystkim powinno zależeć, by wreszcie znalazł dom

Posted

W związku z burzliwą dyskusją, jaka wywiązała się na wątku m.in. odnośnie rozliczeń i płatności - jako przewodnicząca komisji rewizyjnej - poprosiłam zarząd o przedstawienie wyciągów od momentu, w którym przejął on obowiązki poprzedniego zarządu. Dostałam skany wyciągów za okres od sierpnia do grudnia 2008r.
Z chwilą rozpoczęcia działalności przez nowy zarząd wszystkie rozliczenia dokonywane są bezpośrednio przez konto, czyli wszelkie operacje widnieją na wyciągach. Brak jest jakichkolwiek wypłat gotówkowych.

Jedyne wypłaty budzące jakiekolwiek zastrzeżenia, to te, które zostały dokonane w okresie od 1 sierpnia do 17 września (czyli w okresie zanim nowy zarząd przejął obowiązki) na kwotę 8.700 zł - kartą. Z wyciągów nie wynika cel, na który przeznaczone zostały wypłacone w ten sposób pieniądze.
Zarząd ma zwrócić się do księgowej stowarzyszenia o udostępnienie dokumentów, z których wynikać będą konkretne wydatki z tych pieniędzy poniesione.
Po uzyskaniu od zarządu takiej informacji - komisja rewizyjna będzie mogła zająć stanowisko w tej sprawie.