Fela Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [SIZE=1]Ech, Ewa, nie rozśmieszaj nas, żarty wolne Ciebie się trzymają, w tym stowarzyszeniu od września to pani prezes akurat ma najmniej do powiedzenia. [/SIZE] Quote
ludwa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 esperanza, miło, że się pojawiłaś. Może odpowiesz już przy okazji kiedy nastąpi rozliczenie, kiedy dotrzymacie zawartego porozumienia, kuedy się rozliczymy i kiedy w końcu odpowiecie na nasze pytania...? I proszę....nie odsyłaj mnie do nikogo innego jak odsyłasz np.Ewusek, bo zdaaje się, ze Ty jesteś p. Prezes, więc chyba masz najwięcej do powiedzenia we wszystkich kwestiach Quote
idusiek Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='esperanza']Ewusek prosiłam byś w kwestiach finansowych kontaktowała się z jayo. Gdgt nie płaci za Fina sama (ostatnio za hotel płaciło Stowarzyszenie), a pies jest z Ostrowi. Ja też za koty i Kropkę sama płacę.[/quote] ja byłam swiecie przekonana, ze finansami zajmuje się beam6 - to róznych ludzi do różnych osób odsyłacie? :roll: w zaleznosci od koligacji i stopnia porozumienia i lubienia czy jak? :shake: a kto finansuje psiaki zabrane z Kruszewa? Bo mam wrażenie, że ostrowskie wirtualne adopcje.... :shake: A ile razy płaciła za Fina gdgt a ile razy stowarzyszenie? i czemu piszesz o tym, że " Ostatnio za hotel płaciło stowarzyszenie", jakoś Ci nie przeszło przez gardlo, że tylko ostatnio a nie ze ZAWSZE.... :roll: [COLOR=red][B]ech, esperanza, niepotrzebnie się pojawilas, szumu narobisz, ludzi nadenerwujesz a potem znikniesz znowu na miesiac czy 3 jak niektórzy z zarządu a psy w Ostrowi jak 10 tysiecy nie widziały , tak i nie zobaczą....[/B][/COLOR]:-( Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 .....jak meteor....przyleciała, rozbłysła, zgasła a odpowiedzi się nie doprosisz choćbyś zakwitła. Miłe traktowanie członków stowarzyszenia:roll: Quote
Ewusek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [B][quote name='esperanza']Ewusek prosiłam byś w kwestiach finansowych kontaktowała się z jayo. [/quote] 30 grudnia dopiero mi napisalas, ze mam sie kontaktowac z jayo ale w kwestii stworzenia dla mnie subkonta, za ktore sama bede placic albo przekazania hasla do konta, zeby nie prosic sie kilka razy, zeby dostac zestawienie wplat dla moich psow. Do tej pory finansami zajmowala sie Beata i jej i Tobie 10 grudnia wyslalam skany faktur. Beata zgodzila sie, ze moga byc skany a faktury przekaze pozniej. Tak jak sie z nia umowilam, faktury zostawilam w lecznicy na Tatarkiewicza. Wiec nie wiem dlaczego w sprawie przelewow mialabym sie kontaktowac z jayo... [quote name='esperanza'] Ja też za koty i Kropkę sama płacę.[/quote] Tak sie sklada, ze na moje psy sa cegielki a pieniadze wplywaja na konto Stowarzyszenia a nie na moje prywatne. Wyslalam Wam skany faktur na ponad 2500 a mam jeszcze inne w domu, ktore musze doslac. Z przychodow na PSY POD MOJA OPIEKA przyszlo na konto Stowarzyszenia ponad 1000 zl i czekam na duzy przelew ponad 3000 tysiace. Dlatego chce, zeby Stowarzyszenie oddalo mi pieniadze, ktore zostaly wplacone na rzecz moich psow a jak beda inne wplywy to bede dotad otrzymywac zwroty dopoki nie zostana pokryte koszty z faktur. Dlatego wlasnie chcialam, zeby utworzyc subkonto, zeby nie bylo pretensji, niedomowien i proszenia sie o stan wplywow na moje psy. Na kilka maili z prosba o stan wplat dostaje jednego z duzym opoznieniem... Na watkach sa do mnie o to pretensje, ze nie rozliczam sie z cegiielek ! Ale jak mam sie rozliczac z wplat, skoro nie moge sie doprosic o stan konta ? Wiesz, dla mnie po wielkich łaskach podanie stanu wplat dla moich psow dwa razy w miesiacu to duzo za malo ! Magdarynka robila mi zestawienie co drugi dzien, czasami codziennie i ani razu nie musialam sie prosic. Byla za to odpowiedzialna i zawsze mi przysylala, bez zadnego proszenia z mojej strony. Justyna, Zarzad zgodzil sie uzyczyc konto Stowarzyszenia, zebym mogla zbierac pieniadze wiec teraz nie rozumiem twojego stwierdzenia, że [quote name='esperanza'] Ja też za koty i Kropkę sama płacę.[/quote] Gdybys wystawila allegro i zbierala pieniadze na Kropke, to nikt nie mialby nic przeciwko temu, zebys dostala te pieniadze, bo zbieralas, ale skoro nie zbierasz i stac cie na to to nie wystawiaj cegielek. Mnie tez stac na pewne rzeczy, ale utrzymanie 4 psow w domu i jednego w hotelu + 5 moich psow i 4 koty to wydatek ponad moje siły, zwlaszcza, że wszystkie tymczasy wymagały, badz wymagaja opieki lekarskiej, zabiegow, odrobaczania i szczepien a na zabiegi i do szpitala mam 80 km w jedna strone a benzyna nie wycieka z kranu tylko tez kosztuje... Tak wiec, nie licytuj sie, ze jak Ty placisz to i ja moge...[/B] [B][COLOR=Red]I tutaj nie prosze o pieniadze stowarzyszenia tylko o zwrot pieniedzy, ktore wplynely z moich aukcji na rzecz psow, ktore sa pod moja opieka ![/COLOR][/B] Quote
idusiek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 ale esperanza kłamie, że za Kropkę płaci sama, bo na nią tez spływają pieniądze - widziałam przeciez na wyciągu na ostatnim spotkaniu..( jeszcze się ze mną kłociłaś, że pieniądze z konta dzielimy na pól, ale [COLOR=red][B]Wasze "pół" to połowa plus pieniądze, które wpłyneły za Kropkę[/B][/COLOR]...:roll:) ...:shake: [COLOR=red][B][U]oj esperazna, utopisz się niedługo we własnych kłamastwach... :shake:[/U][/B][/COLOR] Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [B]Magdarynka robila mi zestawienie co drugi dzien, czasami codziennie i ani razu nie musialam sie prosic. Byla za to odpowiedzialna i zawsze mi przysylala, bez zadnego proszenia z mojej strony.[/B] [B]I kto najbardziej się czepiał, że wszystko było nie tak?! Obecni członkowie zarządu!!!!:angryy:[/B] [B]Co sami robią????!!!! JAk widać NIC, absolutnie NIC i olewają wszystko i wszystkich z góry!!!! A potem ktoś napisze, że ja, czy idusiek czepiamy się na forum, że można inaczej sprawę załatwić...[/B] [B]Jak widać NIE MOŻNA. Spotykałysmy się dwa razy, żeby coś ustalić. Podobno ustaliłyśmy. Miałyśmy załatwić wszystko do 10 XII (czas był podany z zapasem). Nadal nie jest załatwione. Na oficjalne sprawozdanie ze spotkania (które zostało nagrane) z członkami zarządu: Justyną i Beatą, na którym to spotkaniu teoretycznie wszystko ustaliłyśmy, po ok 2 tyg.dostałyślmy onfo od Beaty, gdzie znowy wszystko jest poprzekręcane. W tym także info o poruszanej przeze mnie sprawie dziwnej cesji praw do opieki nad psami w schronisku. Wyjaśnień doprosić się nie można...A po co nam cesja, skoro umowy ze schroniskiem nie ma a prawo wejść do schronu, zabrać psa itp ma każdy...??? Czy ktoś z zarządu mi to w końcu wyjaśni??? Jak widać, wyprowadzacie z równowagi każdego, nawet Ewusek, która niedawno stała za wami murem (wystarczy się cofnąć parę stron i poczytać) Gratuluję poważnego traktowania sprawy[/B] Quote
esperanza Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Na szczęście prawda zawsze wychodzi na jaw, więc nie muszę się martwić oszczerstwami, które tutaj ciągle są rzucane. Plujcie jadem dalej, ja wolę się skupić na działaniu. Poza tym to jest wątek psów z ostrowskiego schroniska, a nie wątek służący obrzucaniu błotem stowarzyszenia i jego członków. Quote
kiiniaa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='idusiek']ale esperanza kłamie, że za Kropkę płaci sama, bo na nią tez spływają pieniądze - widziałam przeciez na wyciągu na ostatnim spotkaniu..( jeszcze się ze mną kłociłaś, że pieniądze z konta dzielimy na pól, ale [COLOR=red][B]Wasze "pół" to połowa plus pieniądze, które wpłyneły za Kropkę[/B][/COLOR]...:roll:) ...:shake: [COLOR=red][B][U]oj esperazna, utopisz się niedługo we własnych kłamastwach... :shake:[/U][/B][/COLOR][/quote] Byłam na spotkaniu i doskonale pamiętam rozmowę o Kropce. Było dokładnie tak jak Idusiek pisze!!! Esperanza nie kompromituj się !!!:angryy: Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 to może w końcu przedstawisz sprawozdanie w Waszego działania??? O to też prosimy od długiego już czasu, tak samo jak o rozliczenie. I jakoś nie możemy się doprosić... A co do Kropki, przecież są na nią jakieś wpłaty (być może drobne, nie wiem, bo nie raczysz zrobić rozliczenia), więc nie do końca sama za nią płacisz. A co do podziału pieniędzy na Kropkę, to przecież byłam na spotkaniu i słyszałam sama, że to nie są pieniądze do podziału. Twierdzisz, ze to kłamstwo, czy, że źle słyszałam? Skoro są na nią wpłaty na konto stowarzyszenia, to chyba nie są Twoje prywatne pieniądze. Czy dotrzymałyście zawartej umowy? Czy zrobiłyście rozliczenie? Przedstawiłyście sprawozdanie z tego co zrobiłyście do tej pory? Jakoś nikt tego nie widział...Za to obrałyście taktykę przemilczeć....w końcu się odwalą od nas. Jak widać kiepska taktyka, bo każdy w końcu ma dosyć waszych metod działania i co trochę coś nowego wyłazi. A skoro pieniądze na Kropkę nie były do podziału, to co z pieniędzmi z wirtualnych na psy z Ostrowii. Gdzie są te pieniądze? Czemu nie stowarzyszenie nie chce pomóc w utrzymaniu i leczeniu tych psów? Pod opieką stowarzyszenia zostały 4 psy, resztę wyadoptowałyśmy, nie przyłożyłyście do tego palca. Co do kolejnych jedyne na co się zdobyłyście,to: stowarzyszenie może pomóc w ogłoszeniach....Gdzie jest choć jedno ogłoszenie od tego czasu? Przecież to wszystko jest w mailach...Więc nie pisz, że to są oszczerstwa, każdy zainteresowany przecież może dostać do tego wgląd, to oficjalne informacje. Tak samo jak na wskazanej przez zarząd oficjalnej grupie mailowej, służącej do oficjalnej komunikacji, wysyłałayśmy oficjalne pytania.[B][COLOR=red] NIE UDZIELACIE ŻADNYCH ODPOWIEDZI.... MOŻE W KOŃCU DO TEGO SIĘ USTOSUNKUJESZ I NAPISZESZ COŚ KONKRETNEGO WRESZCIE...[/COLOR][/B] Quote
idusiek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='esperanza']Na szczęście prawda zawsze wychodzi na jaw, więc nie muszę się martwić oszczerstwami, które tutaj ciągle są rzucane. Plujcie jadem dalej, ja wolę się skupić na działaniu. Poza tym to jest wątek psów z ostrowskiego schroniska, a nie wątek służący obrzucaniu błotem stowarzyszenia i jego członków.[/quote] Ty ostatnio jakoś dziwnie piszesz... o szczeniakach ze to ścierwo małe, o nas, że plujemy .... Esperanza, prezes zarządu nie powinien używać takich zwrotów. [COLOR=red][B]Jaką prawdę i na jaki jaw ? Waszą prawdę czy prawdę PRAWDĘ ?[/B][/COLOR] Napisz tutaj, że nie mam racji i tak nie mowiłaś, to chyba pozostałe 10 osób buchnie śmiechem....:shake: [B][COLOR=red]proszę Cię uprzejmie, przestań pisać o pluciu i jadzie, tylko napisz prawdę i TYLKO PRAWDĘ.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]PrzypoMnę tylko z ustaleń :[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [COLOR=#ff0000][B]Dzielimy pieniądze z konta na PÓŁ, z czego grupa Viva bierze na ratowanie i pomoc psiakom z Ostrowi PÓŁ a stow. Niczyje bierze PÓŁ plus pieniadze wpłacane na Kropkę[/B] [COLOR=black] ( to była kasa z tytułami wpłat na jej sterylkę, a jak widać sterylki jak nie było tak i nie ma....)[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]*tym oto sposobem psiaki w Ostrowi nie widziały ani jednej złotówki z konta Niczyje od miesiąca WRZESNIA a mamy STYCZEN ! [/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][U]KONIEC JUSTYNA, KONIEC, TO TRZEBA GDZIES ZGŁOSIC I żADNE UDAWANE FAKTURY I FIKCYJNE ADOPCJE WAM NIE POMOGĄ..... MIARKA SIĘ PRZEBRAŁA....:angryy:[/U][/B][/COLOR] Quote
Magdarynka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Drogie Panie... Czytam to i włosy mi dęba stają... Nie rozumiem tu wielu spraw, ale pewnie nie ja jedna... Stary zarząd był zły, wiec powstał nowy... Tylko dlaczego wtedy było wszystko jawne, a teraz wszystko jest tajne? Minęło 100 dni odkąd mamy nowy zarząd, więc to chyba świetna okazja, by zarząd przedstawił nam co do tej pory zrobił dla bezdomnych psów, bo czytając wątek mam wrażenie, że nic... Na konto Stowarzyszenia wpływają pieniądze na konkretne psy, a te psy tych pieniędzy nie dostają... Tak nie może być! Proponuję, żeby nowy zarząd w ciągu 7 dni przedstawił nam tu, na wątku psów z Ostrowi swoje dokonania, albo członkowie powinni się zastanowić nad obaleniem nowego zarządu... Przykro mi to mówić, ale mam wrażenie, że celem nowego zarządu nie była pomoc psom, a walka o stołki... Cel został osiągnięty, a psy nie są już ważne... Dla jasności - nie stoję po stronie Heni czy Wiesi - stoję po stronie bezdomnych psów. Quote
esperanza Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Nie mamy udawanych faktur, ani fikcyjnych adopcji. Mylisz się, co do ustaleń względem pieniędzy. Ścierwem szczeniąt nie nazywam. Nie dyskutuję dalej, to nie ma sensu. Quote
Ewusek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Magdarynka'] Przykro mi to mówić, ale mam wrażenie, że celem nowego zarządu nie była pomoc psom, a walka o stołki... Cel został osiągnięty, a psy nie są już ważne... [/quote] ja tego naprawde nie rozumiem...przeciez Justyna, Beata i Dorata byly naprawde aktywne... Jaki jest cel przejac Stowarzyszenie tylko dlatego, zeby byc w zarzadzie ? Dla mnie to bez sensu, przeciez za to stanowisko nie dostaje sie pieniedzy... chcac byc prezesem, mozna sobie za kilka złotych zalozyc fundacje i prezesowac, nie majac zadnych obciazen... Nie wiem jak inni, ktorzy naprawde byli za utrzymaniem Stowarzyszenia, w tym celu zostal powolany nowy zarzad, ale ja jestem naprawde bardzo, ale to bardzo zdziwiona, ze NIC sie nie dzieje... Bylam swiecie przekonana, ze jak jest Dorota w Zarzadzie, to psy beda sie pojawialy jak grzyby po deszczu... Nie ma ani zadnych psow, ani sponsorow, ani reklamy, nie ma nic... [quote name='esperanza'] Plujcie jadem dalej, ja wolę się skupić na działaniu. [/quote] tzn. na czym ??? Naprawde dosc mam pustych slow... fakt, jestem naiwna, ale nie slepa... tym bardziej nie glupia.... Quote
Ewusek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='esperanza']Nie mamy fikcyjnych adopcji.[/quote] nie mamy (zarzad) żadnych adopcji - powinno byc... [quote name='esperanza']Mylisz się, co do ustaleń względem pieniędzy. [/quote] podobno spotkanie bylo nagrywane a nagrania chyba nie mozna zmienic... Ja tego nie slyszalam... tylko na liscie mailingowej kazda strona co innego ustalila, a jak jest naprawde to tylko dyktafon wie... Proponuje zrobic z tego nagrania mp3 i rozeslac do tych, ktorzy chcieliby wyciagnac z tego wnioski sami, ja bym chciala. Quote
Fela Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='esperanza']Nie mamy udawanych faktur, ani fikcyjnych adopcji. Mylisz się, co do ustaleń względem pieniędzy. Ścierwem szczeniąt nie nazywam. Nie dyskutuję dalej, to nie ma sensu.[/quote] Nie chcemy, żebyś dyskutowała, ale żeby zarząd stowarzyszenia przedstawił jego członkom raport z tego, co robił przez ostatnie 100 dni oraz rozliczenie. A także aby dotrzymał słowa danego przy świadkach, czyli ustaleń dotyczących podziału. I nie jest to Justyno żadna łaska, tylko twój obowiązek, który dobrowolnie przyjęłaś wraz ze stanowiskiem prezesa. Czy mamy rozumieć, że prezes strzela focha?:grab: Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [B]Focha to mało powiedziane... Myślałam, ze zarówno Dorota jak i Beata są poważnymi osobami, Justyna zresztą też, pomimo wieku, ale jak widać...zdawało mi się. Także nie mogę się oprzeć wrażeniu, że cel został osiągnięty: Felka nie jest prezesem. Udało się, sprawa zamknięta. Chyba tylko o to w tym chodziło. Przynajmniej niektórym osobom. Zresztą ich obecne działania na rzecz stowarzyszenia jedynie to potwierdzają. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Jayo, obiecałaś przesłać rozliczenie. Przed świętami obiecałaś wysłać następnego dnia...Gdzież ono????[/B] [B]Jak długo jeszcze zamierzacie ciągnąć tę farsę??? [/B] [B]Jak długo jeszcze mamy się z wami użerać. Coś robimy i dalej robić chcemy nadal...Chcemy mieć jasną sytuację i uwolnić się od was, wy od nas podobno też...Ale jakoś nie bardzo chcecie jak widać.[/B] [B]Justyna, Kropka miała sterylizację, czy nie? Bo może osoby, które wpłacały na ten cel powinny zostać o tym powiadomione...a wpłacały...Kropka nie wysterylizowana...Co o tym sądzić? Że zbierałaś pieniądze na co, skoro sama ją rzekomo utrzymujesz?[/B] Quote
lika Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Ewusek']podobno spotkanie bylo nagrywane a nagrania chyba nie mozna zmienic... Ja tego nie slyszalam... tylko na liscie mailingowej kazda strona co innego ustalila, a jak jest naprawde to tylko dyktafon wie... Proponuje zrobic z tego nagrania mp3 i rozeslac do tych, ktorzy chcieliby wyciagnac z tego wnioski sami, ja bym chciala.[/quote] Też proponowałabym, żeby Fela udostępniła nagranie. Najlepiej tak, żeby każdy zainteresowany członek Stowarzyszenia mógł je sobie ściagnąć i przesłuchać. Beam też o to prosiła na liście mailowej jakiś czas przed świętami. Quote
Ewusek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Beata prosila o to nagranie tylko dla siebie, zeby sprawdzic jak bylo rzeczywiscie... Prawda ma dwa konce... a jak jest nagranie to jest tylko jedna prawda prawdziwa :-) Quote
gameta Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ludwa, Idusiek - po co aż tak się szarpiecie? Bierzcie uczciwe dziewczyny i zakładajcie inne stowarzyszenie. A pieniądze, które wpłynęły na wasze psy zawsze możecie ścigać :) Quote
esperanza Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Kropka została wysterylizowana w grudniu. Quote
idusiek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='gameta']Ludwa, Idusiek - po co aż tak się szarpiecie? Bierzcie uczciwe dziewczyny i zakładajcie inne stowarzyszenie. A pieniądze, które wpłynęły na wasze psy zawsze możecie ścigać :)[/quote] tak ,gameta i próbujemy - od 4 miesiecy próbujemy się rozstac i pieniędzmi się podzielic.... a tu ani rozstania ani pieniędzy nie ma... :-( Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='esperanza']Kropka została wysterylizowana w grudniu.[/quote] nawet takiej informacji nie chce Ci się zamieścić na wątku...? Chociażby ze względu na pieniądze, które ludzie wpłacali na ten cel...To taki wysiłek??? Skoro to jest taki trud, to rozliczenie jeszcze jakieś 5 lat zajmie chyba Quote
ludwa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='gameta']Ludwa, Idusiek - po co aż tak się szarpiecie? Bierzcie uczciwe dziewczyny i zakładajcie inne stowarzyszenie. A pieniądze, które wpłynęły na wasze psy zawsze możecie ścigać :)[/quote] To nie takie proste. Nie ma jak ściągnąć tej kasy, bo zarząd utrudnia to jak może i nie możemy też się dowiedzieć, czy zapłacił zaległy dług na sggw a podział miał być po zapłaceniu. Ale na to odpowiedzi jak widać uzyskać nie można. My i tak działamy i bez nich, ale z kasą krucho a zbierali ją wszyscy, więc uczciwie byłoby ją podzielić.... Quote
gameta Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='ludwa']To nie takie proste. Nie ma jak ściągnąć tej kasy, bo zarząd utrudnia to jak może i nie możemy też się dowiedzieć, czy zapłacił zaległy dług na sggw a podział miał być po zapłaceniu. Ale na to odpowiedzi jak widać uzyskać nie można. My i tak działamy i bez nich, ale z kasą krucho a zbierali ją wszyscy, więc uczciwie byłoby ją podzielić....[/quote] Ludwa, mi przyszło na myśl, żeby dowiedzieć się na sggw czy dług został zapłacony - priorytetowo, zanim się wypną, bo nikt nie płaci. A jak nie zapłacony to poprosić, żeby zwrócili się do stowarzyszenia na piśmie z wezwaniem do zapłaty :evil_lol: A takie wezwanie, to już nie są przelewki :) Oczywiście, że uczciwie byłoby ją podzielić, ale skąd wiesz, że jest jeszcze jakakolwiek kasa ? Może wszystko zostało zdefraudowane - może stąd ta niechęć do rozliczeń ? Nie macie komisji rewizyjnej? Każde stowarzyszenie ma chyba w papierach taką możliwość... Może warto powołać ?? Quote
Recommended Posts