Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A oto jedna z szybkich adopcji wrzesniowych ( od ciotki Beam6 ;) )

Lobi sie przypomina
Z powarkiwaniem lepiej, kaszel kebylowy wyleczony, podobnie jak biegunka, więc idziemy w poniedziałek do lekarza w sprawie szczepienia na wściekliznę i pchełek, bo jednak troszeczkę jeszcze o sobie przypominają.

Niestety, musieliśmy odwołać wizytę samochodową dalszą, bo mimo silnych środków od weterynarza (Cerenia) Lobi strasznie się ślinił i męczył. Będziemy go oswajać najpierw powoli i na krótkich dystansach. Za to do samochodu wskakuje bez namawiania, więc chyba się nie zraził do podróży.:lol:
Z naszych rodzinnych perypetii to zdarzyło się już Lobiemu zjeść po kawałku 3 par majtek (1 moja, 2 Michała) + 2 razy po pół skarpetki (oczywiście brudnych, bo czystych nie tyka). Poza tym bilans strat nader korzystny: 1 korektor do twarzy + laska cynamomu + dekoracyjna deseczka. Idzie przeboleć, bo psiaka nie da się nie kochać.:eviltong:
Znosi ludzi w każdej ilości i postaci, łącznie z rowerzystami i biegaczami. Rzuca się tylko na bażanty, których w Ursusie nie brakuje. :evil_lol:
Uwielbia przewracać się na plecy, wtedy trzeba go trochę po brzuchu podrapać :-):loveu:

Gdybyśmy mogli kiedyś pomóc Wam w jakikolwiek sposób to uderzaj do nas śmiało. My obiecujemy z kolei nie zapomnieć o schronisku w Ostrowii.
Pozdrawiam,

Dziekujemy , również pozdrawiamy ( a pomoc napewno się przyda ;) )

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Owieczka']A oto jedna z szybkich adopcji wrzesniowych ( od ciotki Beam6 ;) )

Ojojoj chyba mam oczy w mokrym miejscu czy cóś :oops:
Odrazu czułam, że to będzie dobry domek :multi::multi::multi:

Szybka to ta adopcja wcale nie była - trwała coś kilka dni :evil_lol:

Posted

Drogie ciotki dodałam 40 psów na stronę schroniska, a w sumie 43 czekają na adopcje wirtualną. Szepnijcie słówko tu i ówdzie, może przynajmniej część
znajdzie wirtualnych opiekunów. :cool3:

Posted

[quote name='Wilejkaros']Owieczka, a jak się "czują" Mopek i jego kompan? Na stałe już w schronie? Nikt się nie zgłosił?[/quote]

Siedzą biedaki w nowym boksie z innymi psami :shake:. Co przwda wyglądają o wiele lepiej (nabrały masy) ale ... Szkoda ich tam okropnie...

Oczywiście ciotka Fela ma zdjęcia ... :diabloti: i jak mi ich nieda w czwartek to ja powieszę :mad:

Posted

[quote name='esperanza']Drogie ciotki dodałam 40 psów na stronę schroniska, a w sumie 43 czekają na adopcje wirtualną. Szepnijcie słówko tu i ówdzie, może przynajmniej część
znajdzie wirtualnych opiekunów. :cool3:[/quote]

Adoptowalam [B]Czarię[/B] i na zgloszeniu napisalam, ze chetnie zaplace za jej sterylizacje. Prosze pamietajcie o tym i jakby co dajcie cynk, wysle kaske sterylkowa :p

Posted

[quote name='Ewusek']jezeli sterylka nie wypala to moze sukom podawac antykoncepcje ?[/quote]

No tak , to może i byłoby jakieś rozwiązanie ale nie przy takiej ilości psow :shake: > A poza tym wszystkie rodzące się w schronie mioty są usypiane.
Więc szczeniaki które tam są , to po prostu psiny przywiezione z interwencji ( przeważnie z matką ) :-( ...a na to , to juz nie mamy żadnego wpływu niestety.

Posted

[quote name='Lara']Adoptowalam [B]Czarię[/B] i na zgloszeniu napisalam, ze chetnie zaplace za jej sterylizacje. Prosze pamietajcie o tym i jakby co dajcie cynk, wysle kaske sterylkowa :p[/quote]
Jeju cudownie :multi:
ale ze sterylką może być problem , bo sunia musiałaby przyjechać do Warszawy a co po sterylce ?? :placz: Nie mamy juz nawet jednego wolnego miejsca. Chyba , że znalazłby się dla niej dom tymczasowy lub docelowy - to jak najbardziej :p

Posted

sluchajcie, a czy jest cos takiego jak umowa z gmina/miastem Ostrow Mazowiecka ? Jezeli bylaby taka umowa to miasto mogloby placic za sterylki i kastracje.
To sie sprawdza i obowiazuje w wiekszosci gmin warszawskich.

Co o tym myslicie ?

Posted

[quote name='Ewusek']sluchajcie, a czy jest cos takiego jak umowa z gmina/miastem Ostrow Mazowiecka ? Jezeli bylaby taka umowa to miasto mogloby placic za sterylki i kastracje.
To sie sprawdza i obowiazuje w wiekszosci gmin warszawskich.

Co o tym myslicie ?[/quote]
Pomysł super ale ... nie w Ostr. :shake:
Pogadaj z Fela ona Ci wszystko dokładnie powie dlaczego ,co i jak .

Posted

[quote name='Ewusek']pogadam z nia...
ciekawa jaka tam opcja polityczna rzadzi teraz w Ostrowii, bo w takim razie mozna by bylo z gory cos sprobowac...
;-)[/quote]
Bossszzzzzz Ewusek :placz:
...po pietach Cie będe całowac jak cos się uda :eviltong:

Posted

Skoro gmina za chipy płaci, to i do sterylek mogłaby się dorzucić. :cool3:
Mamy cały czas chętną do krojenia wetkę.
Lara serdeczne dzięki, zaraz Cię wpiszę jako wirtualnego opiekuna Czarii :-)

Posted

bylam kiedys Radna a kontakty we wladzach mam do tej pory, jezeli tam sa rzady z mojej opcji (choc watpie patrzac na wyniki wschodnie powyborcze) to jest szansa cos wskorac, albo sprobowac chociaz...

Posted

[quote name='Owieczka']Jeju cudownie :multi:
ale ze sterylką może być problem , bo sunia musiałaby przyjechać do Warszawy a co po sterylce ?? :placz: Nie mamy juz nawet jednego wolnego miejsca. Chyba , że znalazłby się dla niej dom tymczasowy lub docelowy - to jak najbardziej :p[/quote]

Owieczko, zdaje sobie z tego sprawe doskonale :-( Ale jakby co to moja propozycja jest aktualna bez wzgledu na czas jaki ta sunia bedzie musiala czekac na swoja kolej :p

Gorace usciski dla Was wszystkich ostrowianek :iloveyou:

Posted

[quote name='Lara']Owieczko, zdaje sobie z tego sprawe doskonale :-( Ale jakby co to moja propozycja jest aktualna bez wzgledu na czas jaki ta sunia bedzie musiala czekac na swoja kolej :p

Gorace usciski dla Was wszystkich ostrowianek :iloveyou:[/quote]
Laro ,
bardzo Ci dziekujemy i prosze podaj mi na siebie namiary na pw , jak będe cos więcej wiedziala to odrazu dam Ci znac :Rose::Rose::buzi:

Posted

[quote name='esperanza']Mamy cały czas chętną do krojenia wetkę.
[/quote]
Dziwne gusta ludzie mają :evil_lol:
To by było jak prezent Bożonarodzeniowy - sterylki na koszt Gminy - marzyć trzeba bo inaczej marzenia nie wiedzą, że się mają spełnić :razz:

Posted

[quote name='esperanza']Skoro gmina za chipy płaci, to i do sterylek mogłaby się dorzucić. :cool3:
Mamy cały czas chętną do krojenia wetkę.
Lara serdeczne dzięki, zaraz Cię wpiszę jako wirtualnego opiekuna Czarii :-)[/quote]
A mnie wpisalas przy Kromeczce, bo mail zaden do mnie nie dotarl ze jestem jej wirtualnym opiekunem:cool3:
Ps zadzwonilam do mgdarynki a ona sie skontaktuje pewnie z Toba w sparwie przechodniego maila dotyczacego wirtualnych adopcji.Kolega z pracy bedzie go wysylal do swoich znajomych moze komus sie jaks bida spodoba:)

Posted

Wpisałam. Faktycznie po znajomości pominęłam rutynową drogę dodawania wirtualnego opiekuna ;)
Mail przechodni to bardzo dobry pomysł.
Liczę, że także ruszą adopcje wirtualne po artykule w"Przyjacielu Psie".

Posted

Rozmowy w gminie o sterylizacji oczywiście były prowadzone (z burmistrzem). Argument był taki: pieniądze na sterylizację to mniej pieniędzy na umieszczanie psów w schronisku.
Koło się zamyka, ręce opadają. Oczywiście można, a nawet trzeba, rozmawiać dalej i molestować. Pamiętajcie tylko, że to się wiąże z wyjazdami do Ostrowi w dni powszednie w godz. 8-16.

Owieczko, płytę ze zdjęciami mam codziennie przy sobie. Możesz po nią podjechać albo cóś. Nie dam rady Ci jej dostarczyć, przykro mi, nie mam kiedy (też miałaś mi przekazać swoją, hę? :roll:)

Posted

[quote name='esperanza']Wpisałam. Faktycznie po znajomości pominęłam rutynową drogę dodawania wirtualnego opiekuna ;)
Mail przechodni to bardzo dobry pomysł.
Liczę, że także ruszą adopcje wirtualne po artykule w"Przyjacielu Psie".[/quote]
Dziekuje:p

Posted

[quote name='Fela']
Owieczko, płytę ze zdjęciami mam codziennie przy sobie. Możesz po nią podjechać albo cóś. Nie dam rady Ci jej dostarczyć, przykro mi, nie mam kiedy (też miałaś mi przekazać swoją, hę? :roll:)[/quote]

Oj ciotka nie złość się ;) przecież nie mam pretensji tylko daje znać, że jest więcej psiaków ale Ty masz zdjęcia - żeby nikt mnie nie molestował :evil_lol:

Pamiętaj o płytce na walnym to się wymienimy ;)

Posted

Nieśmiało wspomnę, ze pytałam na zebraniu u ciotki beam6, jaka opcja rządzi teraz w Ostrowii, to mnie zgaszono, że nie o to chodzi. A ja mam również dojście w jednej partii. Dodatkowo jeden pan jest coś winien, jako że dostał się w ndz do parlamentu, a pomogło mu "pare" głosów zebranych po rodzinie ;) (łącznie z babcią)