Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][I]Co do flexi giant...ciężka jest? bo dzisiaj zamówiłam dla Brutusa,ale boję się że jak będzie ciężka to mama nie będzie chciała jej używać :diabloti:[/I][/B]

Posted

[quote name='marmara_19']jest dosc duza i ciezka.. ja bym wolala 3 niz giant[/quote]
[B][I]Tylko mi chodziło o to żeby miała 8 metrową taśmę...[/I][/B]

Posted

[quote name='niedzwiadek:)']Ewa&Duffel moglabys mi podac [B]szerokosc[/B] tej tasmy? Bede bardzo wdzieczna.[/quote]

przeciez Ci podawalam:roll::roll::roll::roll:
bo nie sadze ze dl zmienia gr tasmy...
pomiedzy 5 a 8 m

Posted

[quote name='Agnes']przeciez Ci podawalam:roll::roll::roll::roll:
pomiedzy 5 a 8 m[/quote]

ale jej chodzi o szerokosc a nie dlugosc :razz:

Posted

[quote name='gops']ale jej chodzi o szerokosc a nie dlugosc :razz:[/quote]

przeciez ja wiem co pisze;)

[B]niedzwiadek:)[/B] w takim razie wracam honor ;)
ale, z czystej ciekawosci - po co Ci wlasciwie te grubosci tasmy?to chyba mechanizm jest najwazniejszy

Posted

[quote name='Agnes']przeciez Ci podawalam:roll::roll::roll::roll:
pomiedzy 5 a 8 m[/quote]
[B][I]No takiej szerokości to nie ma :diabloti: :p[/I][/B]
[B][I]podejrzewam że z 2-3 cm...[/I][/B]

Posted

Ja na początku przy pudlicy 5 -6 kg miałam smycze automaty flippi ale wytrzymywały średnio po 2 lata o automat się rozwijał i już nie zwijał :D w końcu się wkurzyłam sunia była starsza i łaziła już bez smyczy i kupiłam Flexi mini taka malutka chyba do 10 kg i ma już 6 lat i dopiero przy drugim psiaku jak był szczeniakiem się zaczęła psuć bo zaczęła latać po chodniku za psem ale działa dalej, do tego dokupiłam 2 lata temu młodemu 8 metrowa linke Flexi z seri summer time, bo 3 metry było ciuty mało i teraz ma dwie :) zależy gdzie się idzie to się bierze :) i zapewne obie dotrwają do końce życia tego psiaka :D jak ktoś z użytkowników wychodzących z psem nie będzie jej puszczał za często, żeby latały za psem :D a obecny psiak waży 3,5 kg :D

P.S. Raz wydana kasa i sie opłaciło :)

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]No takiej szerokości to nie ma :diabloti: :p[/I][/B]
[B][I]podejrzewam że z 2-3 cm...[/I][/B][/quote]

kurde moze ja jakis problem z pisaniem mam bo zaraz sie posypie jeszcze kilka tego typu postow;)

pomiedzy 5 a 8 m to chodzilo mi o dlugosc smyczy:roll: pomiedzy 3ka a maxi:roll:
ze nie wierze ze jest roznica w grubosci tasm

teraz jasne? ;)

Posted

Po co mi szerokosc tasmy? Takie zboczenie:cool3:... Glownie chodzi mi o to zeby smycz nie wygladala zbyt masywnie przy moim kurduplu, a im wezsza tasma tym to wrazenie bedzie mniejsze, glupio bedzie wygladac jak smycz bedzie szersza od obrozy:roll:, takie jakies moje wrazenia estetyczne:razz:.

Posted

[quote name='niedzwiadek:)']Po co mi szerokosc tasmy? Takie zboczenie:cool3:... Glownie chodzi mi o to zeby smycz nie wygladala zbyt masywnie przy moim kurduplu, a im wezsza tasma tym to wrazenie bedzie mniejsze, glupio bedzie wygladac jak smycz bedzie szersza od obrozy:roll:, takie jakies moje wrazenia estetyczne:razz:.[/quote]

no tak
ale w takim razie raczej zwroc uwage na karabinczyk
bo to jest to co razi w tych smyczach jesli mowimy o estetyce
tasma nie jest gruba - np w rozmiarze 3 jest cienka w porownaniu do naszej normalnej smyczy - nie jakos strasznie ale mala roznica jest, a karabinczyk? duzo wiekszy

a jakiej wagi masz psa?

Posted

flexi classic 1 ma cieniutka tasme ;) przy obrozy rogza 16mm wyglada na polowe przynajmniej tego :evil_lol: ale sie sprawdza juz 3 tygodnie :razz:

a fliipy do 50 kg czy jakos tak ma troszke ponad 2 cm :razz:

Posted

[quote name='gops']flexi classic 1 ma cieniutka tasme ;) przy obrozy rogza 16mm wyglada na polowe przynajmniej tego :evil_lol: ale sie sprawdza juz 3 tygodnie :razz:

a fliipy do 50 kg czy jakos tak ma troszke ponad 2 cm :razz:[/quote]

to zdecydowanie lepiej kupic flexi - do 60 kg niecale 2 cm ;)

Posted

[quote name='Agnes']to zdecydowanie lepiej kupic flexi - do 60 kg niecale 2 cm ;)[/quote]

wiem ze lepsza jest flexi juz to zauwazylam no ale ta sie sprawdza narazie wiec narazie flexi nie kupuje moja sucz ma 7 miesiecy wiec pewnie w swoim zyciu jeszcze jej kupie jakas flexi :evil_lol:

Posted

[B]Śnieżynka [/B]ja też mam flexi mini, ona jest bodajże do 12 lub 15 kg. nie pamiętam. Lubie tą małą rączkę, fajnie leży w dłoni i zajmuje mało miejsca w torebce :evil_lol:
Moja flexi ma około roku i dobrze się sprawuje, chociaż czasami taśma się pozgina i później nie chce się do końca wciągnąć, ale łatwo to naprawić ;)

Posted

Ja mam już 8lat smycz taśmową flexi i jest super chociaż pies jest wariat i szarpie nią niemiłosiernie:evil_lol: Działa bez problemy. Jestet naprawdę miło zaskoczona bo nie sądziłam że tak długo wytrzyma.:cool3:

Posted

ja myślę o tej: [url]http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/Mini.jpg[/url] jest do 8 kg :) to nasza jedna a druga to: [url]http://www.flexi.de/farben_gross/summertimelong_orange_gr.html[/url] ona jest do 12 kg :D

Posted

[quote name='Śnieżynka']ja myślę o tej: [URL]http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/Mini.jpg[/URL] jest do 8 kg :) to nasza jedna a druga to: [URL]http://www.flexi.de/farben_gross/summertimelong_orange_gr.html[/URL] ona jest do 12 kg :D[/quote]

o kurcze jakie one malenkie :crazyeye:
mniejsze od reki chyba nawet co?
ja mam ta classic 1 i tez jest mala ale nie az tak mala :evil_lol:

Posted

ta mini jest malusieńska :D wymiary ma 9,5 cm na 7,5 cm na 2,5 cm to mierzony jest w najszerszych miejscach :D ogólnie to jest jakaś 3/4 damskiej dłoni :) ja mam dużą dłoń to połowa :D

Posted

[quote name='Śnieżynka']ta mini jest malusieńska :D wymiary ma 9,5 cm na 7,5 cm na 2,5 cm to mierzony jest w najszerszych miejscach :D ogólnie to jest jakaś 3/4 damskiej dłoni :) ja mam dużą dłoń to połowa :D[/quote]

no to ja mam wieksza troszke od damskiej dloni a wydawalo mi sie ze to moja jest mala :evil_lol: ale bala bym sie ze moj Baster ja zepsuje im wieksza tym jestem bardziej pewniejsza :razz::razz: kiedys wzielam o na smyczy Kelli do 50 kg i ta smycz jest wielkosci jego glowy a karabinczyk ledwo sie przy obrozy zapial taki wielki jest :evil_lol::evil_lol: (chcialam sprawdzic tylko roznice )