Elitesse Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 mam kilka pytan: 1) czy jeden CAC jeseli mam juz CH.PL. moze byc z wystawy krajowej? 2) czy pies CH.PL. moze byc wystawiany w klasie otwartej i zdobyty tak CAC liczy sie do CH.RUS ? 3) ile kosztuje wystawienie Ch.RUS ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
efra-husky Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 1 CAC + tytuł championa z innego kraju FCI daje ci championat Rosji. Załączam link z regulaminem przyznawania tytułu Championa Rosji (RKF) [url]http://www.naszepsy.pl/regulaminy.asp?id=1081[/url] oraz do związku kynologicznego w Rosji [url]http://www.rkf.org.ru/eng/index.htm[/url] Koszt championa Rosji wynosi 10 Euro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszym Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Czyli jeden CAC, nawet z krajówki daje Ch.RUS. Tak zrozumiałem. Czy w młodzieży jest tak samo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
warg2003warg Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Z międzynarodówki na pewno to wiesz,a czy z krajówki - nie wiem. Na pewno liczy się CAC z otwartej,ale pies powinien być zgloszony z tytułem ch.Można tak,były takie psy/suki w katalogu np.ch PL imię i nazwa hodowli.I wpis w klasie otwartej. 10 euro w zeszłym roku,dodatkowo 35,00 lub 45,00 zł. płatne za pobraniem listu poleconego.Weź ze sobą kopię championatu,nie szkodzi,że wysłałaś ze zgłoszeniem.trochę czeka się na dyplom,dobrze jest ich e-mailowo poganiać po upływie jakieś 2 miesięcy.[/list] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszym Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 No więc właśnie, może ktoś wyjaśni czy równiez z krajówki się liczy... :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
króliczek Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Wystawa musi być albo międzynarodowa albo wsjechrosyjska (krajówka).Tam krajówki nie wszystkie są wsjechrosyjskie niestety. Za Championat RUS niestety zapłaciłyśmy sporo więcej ni te 10 jewro o których piszecie :-? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ka-Vanga Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 A wiecie moze jak teraz wyglada sprawa przekraczania granicy, bo wczesniej sie bralo papierak od powiatowego, a teraz to jak, sa jakies ulatwienia????????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszym Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Czy może ktos wie, czy będzie jakaś wsiechrosyjska gdzieś niedaleko w tym roku ( ściślej do 23.11 )??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Przy przekraczaniu granicy - tylko psi paszport (jeżeli chodzi o psy). :) A za Championat Rosji płaci się od 10 euro do 20. Warto zwrócić uwagę, że jest jeszcze Championat Federacji. To zupełnie inny tytuł niż Chaampion Rosji. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musiałek Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Cześć dziewczyny, mam pytanie czym sie różni chamionat Rosji od Chamionatu federacji Rosyjskiej, i który z nich jest nadrzędny. Jeśli się już ma ch. Rosji to jak zdobywa sie ch. federacji Rosyjskiej. dzieki za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 [b]Musiałek[/b] : 1/ nie mam żadnej informacji i nigdy nic nie słyszałam na temat, który z tych Championatów jest "ważniejszy" lub "nadrzędny". 2/ Posiadanie Championatu Rosji nie ma nic wspólnego z otrzymaniem Championatu Federacji. 3/ aby zdobyć tytuł [b]Championa Federacji [/b]należy: - otrzymać 4 cerfytikaty/wnioski KCzF (Kandydat na Championa Federacji); certyfikaty/wnioski powinny być otrzymane od jednej Federacji. - otrzymać 1 certyfikat/wniosek (dyplom) (Champion Federacji) na wszechrosyjskiej wystawie. Jest jeszcze inny, trzeci tytuł, a mianowicie: Champion RKF (Champion Federacji, ale kilku Federacji, w przeciwieństwie do poprzedniego tytułu - Champion Federacji (jednej Federacji). Można go zdobyć w następujący sposób: - 3 cerfytikaty/wnioski Champion Federacji od 3 różnych Federacji (Federacje: RFLC, RFCC, OANKO, RFOC), - 2 certyfikat "Champion RKF" otrzymany na międzynarodowej lub wszechrosyjskiej wystawie. Pzdr. - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musiałek Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 super wielkie dzieki :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jo-jo Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 czyli wystarczy mieć Ch.Pl i już z jednym CAC-em i tytułem dostaje się CH.Rus ? to robie Jojkowi Mł.Ch. zrobie dorosły i zagranice trzeba jeździć :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Ale ja słyszałam, że od stycznia 2006 r. ma być jakaś zmiana w tych przepisach, niekorzystna dla nas. Chyba nie będzie tej "szybkiej ścieżki". Spróbuję się czegoś bliżej dowiedzieć. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jo-jo Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 była bym Ci bardzo wdzięczna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 Jak tylko czegoś się dowiem, dam znać. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosik71 Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Ale to chyba trzeba mieć jakiegoś dorosłego championa, a nie młodzieżowego, żeby tam za jednym CAC-em zdobyć championa? Już mi się to miesza!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 [b]Gosik71[/b] - ja pisałam o "dorosłym" Championacie. W młodzieży jest podobnie i jest kilka dróg zdobycia Młodziezowego Championa Rosji, ale - póki co - dla nas, jeżeli masz Mł.Ch.PL, to potrzeba 1xCACJ lub 1x wniosek Modzieżowy Zwycięzca Rasy- RKF. Wystawy, na których, chce się zdobyć ten wniosek, myszą byc opublikowane i zatwierdzone przez RKF. Przed wystawą - w razie wątpliwości - najlepiej zadzwonić do danego miasta i upewnić się, jak to jest. No i trzeba pamiętać o nadchodzących zmianach; ja jeszcze nic bliższego o tych zmianach nie wiem (oprócz tego, że nie będzie tej szybkiej drogi, tak słyszałam). Pzdr. - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosik71 Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Kurcze czy zawsze nam tak muszą wszystko utrudniać? Miejmy nadzieję, że nie zmieniły się te przepisy "na gorsze". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Wiesz, dobrze by było, aby tzw. szybka droga zdobycia Championatu danego kraju działała także w drugą stronę. To znaczy my też powinnismy coś dla drugiego kraju zrobić w tym kierunku. Jak do tej pory tylko korzystaliśmy z przywilejów, nic w zamian nie dając... No i nasi bracia się zdenerwowali. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosik71 Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Nie jest tak źle, w Polsce można championat zrobić w pół roku, a w niektórych krajach, np. Węgry zajmuje to rok, czyli nie należymy do najgorszych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Mnie chodzi o ten jeden CAC. U nas nie ma takiej możliwości. A w wielu krajach robią dla nas, Polaków, takie szybkie ścieżki. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noelani Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 [quote name='Asiaczek']A w wielu krajach robią dla nas, Polaków, takie szybkie ścieżki. Pzdr.[/quote] W ktorych, w ktorych? 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Na przykład Estonia, Łotwa, nie wiem, jak z Litwą. Może jeszcze jakiś kraj, ale ja nie wszystkie te ułatwienia znam. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
króliczek Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Niestety na Litwie obowiązuje odstęp czasowy między pierwszym a ostatnim CACem rok + jeden dzień.Łotysze też się na nas obrazili i nie za bardzo chcą dawać Swojego Championa za 1xCAC (mówią ,że będą dawac po podpisaniu umowy przez p.Manię). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts